Burger, pizza, forårsrulle, steak: Tør du prøve Aalborgs vilde giganter?

Skrevet af: Anne Raunkjær

I USA gør de det hele tiden.

Laver gigantiske måltider lige fra burgere, hotdogs, pizza til burritos.

Men i Aalborg kan vi skam også være med. Var det måske noget med en steak på 1400 gram, en is med 10 kugler eller en pizza med en diameter på 60 centimeter?

MigogAalborg har i læsernes tjeneste været hele byen rundt for at finde de største og vildeste retter i Aalborg-området. Det var sjovt, mættende og ikke mindst udslagsgivende på vægten.

Giga-burgeren på Jin Shing
Hjørringvej 40

Jin Shing er muligvis Aalborg-områdets mest kendte grillbar og blandt de mest populære. På Hjørringvej i Nørresundby valfarter sultne nordjyder til den hyggelige grillbar, der har eksisteret siden 1985.

På Jin Shing har man også en Jumbo-burger, der i den grad lever op til navnet. Fyldt med to saftige bøffer, salat og ikke mindst overhældt med den legendariske Jin Shing burgerdressing, som sælges i mange supermarkeder landet over.

Vil du være sikker på at blive mæt, så prøv den her monsterburger.

Gigantisk steak på Restaurant MEAT
Vesterå 1

I hjertet af Aalborg ligger restaurant Meat, og her er de ikke overraskende eksperter i det gode kød. De har blandt andet Aalborgs eneste Kobe-kød i fineste kvalitet.

Men på menukortet har de en steak, der virkelig skiller sig ud. Den gigantiske Rib Eye på 1,4 kg går under navnet ”Tomahawk”. Det er en betegnelse for en indiansk kasteøkse og serveres derfor på ben.

Steaken er så stor at de anbefaler, at man er to personer, som deles om den. Men er man en ædedolk af rang, som kommer man selvfølgelig alene igennem den voldsomme mængde kød.

Den er en langtidsstegt på grill i cirka 40 minutter, og den koster 659 kroner.

Gigantisk pizza på Vejgaard Super Pizza
Hadsundvej 44

Aalborgs største pizza fandt vi hos Vejgaard Super pizza.  Den er så stor, at den knapt nok kan komme ud af døren fra pizzeriaet.

Nummer 40 på menukortet har en diameter på 60 centimeter, en totalvægt på 3 kilo og pizzeriaet fortæller, at gigant-pizzaen er populær.

”Vi sælger mellem 360-480 af den her om året. Nogle gange sælger vi 12 stykker om ugen, men det er meget forskelligt.

Det er også forskelligt, hvad folk foretrækker af topping. Vores kunder kan godt lide at dele pizzaen op i flere dele. For eksempelvis salat på den ene halvdel, og pepperoni på den anden halvdel ”, fortæller Shamal Tashkilot.

Den sprøde og luftige herlighed sælges for 230 kroner, og det anbefales at op til seks personer deles om den. Men er man rigtig sulten, så tager man den alene.

Monsterportion Stegt Flæsk på Den lille Havfrue
Hadsundvej 14

Der er ikke et øje tørt, når man får serveret Mega stegt flæsk hos Den lille havfrue i Vejgaard.

Serveret på en 30 centimeters tallerken får man Aalborgs største portion stegt flæsk lavet af dansk gris.  Den indeholder 18 tilpas sprøde stykker flæsk, et halv kilo kartofler, 250 gram persillesovs og så lige 100 gram rødbeder.

”Da vi begyndte med det, skulle det være den største omgang stegt flæsk i Aalborg – den startede med 300 gram flæsk, og nu har den arbejdet sig op på 800 gram flæsk før stegning. Vi sælger omkring 20 af dem om ugen, vil jeg tro”, fortæller ejeren af Den lille havfrue, Eik Folke Lystrup.

Retten bringer tradition og nostalgi på bordet. Den smager fuldstændig, ligesom mor ville have lavet den og koster 129 kroner.

Mega Pølsemix på Fontænen
Prinsensgade 42
Aalborgs største gang pølsemix finder man på Fontænen i Aalborg . Den har en totalvægt på cirka et kilo og indeholder syltede agurker, ristede løg, rå løg, almindelig ketchup, karry ketchup og et mix af ristede frankfurtere og almindelige pølser, som vælter udover de saltede og sprøde bølgefritter.

”Det skulle efter sigende være den største pølsemix i Aalborg, men jeg står ikke og måler og vejer, når jeg laver den”, fortæller indehaver Kent Sørensen.

Når du besøger den lokale grillmester Kent, bliver der bestemt ikke sparet på noget. Den koster 129 kroner.

Gigantisk vaffelis hos Café Salt
Vestre Fjordpark i vestbyen

Du skal til Vestre Fjordpark for at få fingrene i Aalborgs største is med en totalvægt på cirka 1 kilo.

Café Salt sælger kaloriebomben, der bærer navnet Bademesteren opkaldt efter Kaj, som igennem mange år har været bademester i Vestre Fjordpark (tidligere Friluftsbadet).

“Da jeg stod og skulle finde på et navn til den kæmpe isvaffel, kom vores bademester Kaj Bjerregaard Jensen  gående forbi. Så tænkte jeg – en stor mand og en stor is, det ville passe godt sammen.

Kaj er vellidt af rigtig mange i byen og derfor vil vi også gerne ære ham, ved at døbe en kæmpe isvaffel efter ham.”, fortæller ejeren Katerina Komselis

Den gigantiske isvaffel består af cirka 1 liter is (svarende til 10 iskugler), hjemmelavet guf, to flødeboller og som et beskedent prik over i’et – en soft ice med drys.

Vi er ikke stødt på nogen isvaffel i Aalborg, der nærmer sig denne størrelse. Den koster 95 kroner. Café Salt har stadig åbent selv om vejret er omskifteligt. Men hold øje på deres Facebook her, hvornår de har åbent.

Gigantisk øl på Heidis Bier Bar
Jomfru Anes Gård 5

Vi skal en smut forbi Jomfru Ane Gade (naturligvis) for at finde Aalborgs største øl. Her gemmer Heidi’s Bier Bar på deres gigantiske Øl Tårn, som indeholder hele 4 liter Grøn Tuborg.

De sælger mere end over 100 af disse ‘bamser’ hver måned, og den koster 399 kroner.

Som et lille forsøg valgte vi i samarbejde med Heidi’s Bier Bar, at undersøge  hvor hurtigt de kunne sælge den gigantiske øl.

Det tog kun 26 sekunder for den  garvede bestyrer Danni Skriver at sælge Øl Tårnet,  til et par meget tørstige unge fyre.

Kæmpe burger på Karma
Aalborg Storcenter i City Syd

Et andet bud på Aalborgs største burger finder man på Karma i City Syd.

Hele retten har en totalvægt på 1,3 kilo, indeholder tre lag bøf på hele 675 gram, luftigt og blødt brød, to spejlæg, tre lag cheddarost, sprød bacon, cornichons, ruccola salat, iceberg salat, tomat, agurk, løg, dressing og velkrydrede pomfritter.

Med mere kød end grønt på gaflen, går kæmpeburgeren under navnet XXL-Burger og koster 149 kroner.

XL forårsrullen på Jin Shing
Hjørringvej 40

Vi slutter, hvor vi startede. Jin Shing laver ikke kun en enorm Jumbo-burger, de laver også Aalborg Kommunes største forårsrulle.

Hvor man normalt skal igennem to-tre forårsruller for at blive mæt i et aftenmåltid, så er en af disse banditter fra Jin Shing mere end rigeligt. Den fylder en hel tallerken, og har alt det lækre fyld en god forårsrulle skal indeholde.

Bare spørg efter deres kæmpe forårsrulle, når I er derovre.

 

Kæmpe Second Hand marked: Mega Kup slutter året af med et brag i Aalborg

Skrevet af: Simone Vestergaard

Så er det ved at være sidste chance i år for at besøge det store second hand marked Mega Kup!

Lørdag d. 8. december slår de et sidste smut forbi Aalborg, inden året går på hæld.

Henriette Iversen fra Mega Kup glæder sig til at byde indenfor til deres Mega Kup! Christimas Edition.

“På grund af julen har vi skruet godt op for julestemningen, og sørget for goodiebags til de første 50 besøgende gæster.

Vi får også julemanden på besøg, og han har lidt julegodter med til børnene.

Og ellers byder vi jo op til en hyggelig dag, hvor man har mulighed for at sælge ud af alt det tøj, man ikke får brugt, og på den måde skrabe lidt ekstra penge sammen til julegaver.

For dem der ikke sælger, er der jo en oplagt mulighed for at finde tøj til de kommende julefrokoster.” fortæller Henriette.

Nye tiltag forbliver

Sidste gang var ét af de nye tiltag et område med prøverum og spejle, således at man har mulighed for at prøve tøjet på, inden man køber det. Det var en stor succes, og et tiltag der gavnede de besøgende gæster.

Derfor vil det også være tilstede d. 8. december.

Ligeledes vil Aalborg Freja igen stå med en lille bod med salg af drikkevarer og let mad.

Og for at give eventet lidt juledrys, vil der være lækre giveaways, konkurrencer og lotterier – både på dagen og på Mega Kups Facebookside op til eventet.

Man kan blandt andet vinde en gratis stand eller entré i 2019.

Støt den gode sag

Mega Kup har et fantastisk bæredygtigt perspektiv. Man kan købe billigt og pænt tøj, og på samme tid gøre noget godt for miljøet.

Og hvis man som sælger ikke orker at slæbe det resterende tøj med hjem igen, så kan man donere det til Blå Kors Danmark.

Sidste gang blev der doneret en del tøj i den gode sags tjeneste. Derfor vil de igen være at finde ved eventet.

En spændende nyhed til 2019

Siden second hand markedet for første gang slog dørene op i april, er der blevet introduceret en del nye tiltag til gavn for de mange besøgende gæster.

Næste år bliver inden undtagelse.

“Vi glæder os til at afsløre en spændende nyhed der kommer til at have stor betydning for næste år. Det er endnu ikke noget, jeg kan sige noget om, men alle nyheder bliver delt på de sociale medier, så man kan med fordel følge med der.”

Og mens vi spændt venter, er der stadig stande at booke. Der er, ligesom altid, stor interesse omkring eventet, så man skal ikke vente for længe.

“Vi satser på at få udsolgt ligesom sidste gang. Sidst havde vi dog over 20 på venteliste, så man skal være ude i god tid,” afslutter Henriette.

Du kan booke din stand her.

Åbningstiderne er kl. 12-15 i Freja Hallen, Aalborg.

Brødre står bag nyt møbelfirma: Bruun Hansen laver helt unikke møbelserier

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Boligindretning er det, der giver hjemmet personlighed, og er med til at skabe den perfekte synergi i boligen.

At leve smukt gør noget ved sindet.

Bruun Hansen er et nyt lokalt møbelfirma, som slog dørene op i sommer.

Deres vision er at skabe kvalitetsbevidst dansk design til den kræsne køber, der har sans for kvalitet og godt håndværk.

Beton er grundelementet

Bag firmaet står de to nordjyske brødre, Thomas Bruun Hansen og Jakob Hansen.

Møbelsortimentet består i dag af syv bordserier, hvor kun de bedste modeller er udvalgt.

“Alle vores borde er håndlavet. Bordben og stel har vi nøje tilpasset de enkelte møbelserier, og alle beton -bordpladerne er af 100% massiv beton, i modsætning til mange andre på markedet,” fortæller Jakob Hansen.

I øjeblikket foregår produktionen i Svenstrup, syd for Aalborg, hvor deres administration og Showroom også holder til.

“Betonbordene er vores varemærke. Vi har designet møblerne med perfektionisme, og hvert bord er unikt for os,”  fortæller Thomas Bruun Hansen.

Udover de seks møbelserier i beton, lancerede Bruun Hansen den 3. november deres helt nye KUBE serie. Serien består af 4 kubeformet borde, med enten marmor- eller betonplade.

Alle bordene passer ind i alle typer rum i hjemmet – og ikke kun de funktionelle.

Her kan de indrettes som sofaborde, coffee table, og natborde – det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvor de smukke borde kan placeres i hjemmet.

“Formålet er at kunne kombinere farver og stil, lige meget om man ønsker at bruge dem som sofaborde, opsats, sengeborde eller noget helt fjerde.

De fungerer perfekt sammen eller hver for sig,” fortæller Jakob Hansen.

Udvider sortiment

Fremtidens indretningstips kan, lige nu, være en abstrakt tanke – især når det har med boligindretning og interiør at gøre.

Men allerede nu gør Bruun Hansen en indsats og er klar til at udvide deres sortiment i januar 2019.

“KUBE – Coffee table er stilrene borde i vores kendte KUBE serie. Bordene fås i tre forskellige højder med fire forskellige farver marmor- eller betonplade,” fortæller Jakob Hansen.

Thomas supplerer;

”Vi glæder os til at udvide vores sortiment. Visionen er den samme; at skabe et eksklusivt bord, som passer hjem i alle stilarter,” slutter Thomas Bruun Hansen af med.

Vind et Bruun Hansen KUBE bord

Lige nu har du mulighed for, at vinde et eksklusivt KUBE bord fra Bruun Hansens nyeste serie KUBE.

Du kan se konkurrencen her.

Men hvis ikke du kan vente, til konkurrencen er afsluttet, så kan du lige nu eksklusivt få en rabatkode til at få 30% på hele KUBE serien.

Rabatkoden er “november”, og skal anvendes ved et køb på Bruun Hansens hjemmeside.

Wildebeest har lige lanceret juleburgere: Vi har testet dem

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi her på redaktionen er vilde med alt, der har med jul at gøre.

Det er heller ikke nogen hemmelighed, at vi er vilde med alt, der har med burger at gøre.

Så hvad sker der, når en lokal restaurant melder ud, at de går all in på årets julemenu og opgraderer deres i forvejen lækre sliders til udgaver, der er selveste Julemanden værdig?

Vi er selvfølgelig på pletten.

Især fordi vi sidste år stadig havde deres slider, Apple Slices, i baghovedet.

En slider med top af æbleskive; dog ikke et nyt “koncept” på Wildebeest Gastropub, hvor best selleren Normandy Flapjack‘s top siden åbningen har bestået af en pandekage med flødeostcreme.

Det er heller ikke noget nyt, at Bæstet udvikler nye sliders til hver sæson – men vi glædede os alligevel især til at se, hvad årets juleinficerede menu bestod af denne gang.

Dansk julemad i islandske rammer

Wildebeest kunne afsløre hele tre nyheder på menukortet: Sæsonens slider, Sankt ANDreas samt Fondant a la mande.

Sæsonens slider bestod af flæskesteg med brombærkompot, rødkål, kartoffelchips, brøndkarse og mayonnaise. En række ingredienser, som den julemadglade dansker i den grad kan godkende.

Gastropubben på Østerbro er ellers kendt for at have bragt Islands velsignede bud ind i Aalborg.

Restauranten blev nemlig åbnet af den islandske familie, Gudbergsson, tilbage i 2016. Familien havde tidligere erfaring fra restaurantionsbranchen på Island og drømte om at introducere gastropubkonceptet for aalborgenserne – men julemenuen er alligevel blevet holdt i den danske julesmag.

“Vi har holdt os til det danske i denne omgang, da vi ikke var sikre på, at danskerne kunne klare den islandske mad, som kæst skata – fermenteret rokke – vi traditionen tro spiser d. 23. december,” fortæller Gudmundur Gudbergssonmed et smil.

Og selvom fermenteret rokke da også lyder interessant, så var vi nu alligevel ret begejstrede for, at valget denne gang faldt på den danske udgave af julen.

Dette gjaldt også den anden slider Sankt ANDreas, med braiseret and, grønkål, citron/appelsin-kompot, græskarpuré, saltede hasselnødder, marineret æble og brøndkarse.

Det kunne tydeligt smages, at der er lagt mange tanker bag begge sliders og sammensætningen af ingredienserne, er intet mindre end geniale.

Man kunne ligefrem gå på opdagelse gennem de mange lag af råvarer, og ind i mellem var vi nødt til at udbryde til hinanden: “Det her smager godt! Hvad var det nu, det var … ?”

Smagsnuancerne var med andre ord lige til at bryde ud i julesang over, og her gav sæsonbetonede råvarer virkelig mening. Sæsonen for og smagen af jul.

Revolutionrende juledessert i nye klæder

Aftenens helt store vinder blev dog (overraskende nok) ikke én af de to jule-sliders. Derimod løb sæsonens nye dessert, fondant a la mande, af med aftenens førsteplads.

Vi kan vist godt tillade os at kalde desserten revolutionerende på den aalborgensiske desserthimmel. Den smukke anretning bestod nemlig af chokolade fondant, ris a la mande-iscreme, kirsebærsovs og et perfekt chokoladejuletræ – som stjernen på toppen.

Man kan måske fristes til at tænke, at ris a la mande-is da i bund og grund ikke lyder så revolutionært – og er det måske endda lidt blasfemisk at begynde at eksperimentere ved så legendarisk en juledessert? Men … I dette tilfælde er der kun én ting at sige: JA!

De fleste har vel, gennem deres juletid, været igennem flere ris a la mande-oplevelser? Nogle rammer plet, mens andre kan forekomme både tynde og smagløse.

Netop denne her udgave af ris a la mande smagte – og vi citerer – som “den helt ægte vare”. Der var slet ingen tvivl om, at den kolde kugle af ris a la mande, der havde fundet vejen til vores tallerken, smagsmæssigt kunne godkendes af selv den mest perfektionistiske bedstemor.

At den blev akkompagneret af en lavine af flydende chokoladefondant, gjorde bestemt ikke begejstringen mindre. Så er det altså i orden at “rode i historien”.

Der bliver i hvert fald ikke noget brok fra os, hvis en kopi af denne dessert blev serveret på årets julebord. Og skulle der være julesliders til forret, er det også heeeeeeelt okay!

Du kan booke bord til årets julebord på Wildebeest lige her.