Fra i morgen: Aalborgs plejehjem lukker atter for besøgende

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Den 3. december kunne Aalborg Kommune atter slå dørene op for besøgende på flertallet af kommunens plejehjem, men allerede fem dage senere må plejehjemmene igen lukke for besøg på grund af en meget kraftig stigning i antallet af smittede i kommunen.

“Jeg er både ærgerlig og meget ked af det på vegne af de mange ældre på vores plejehjem og deres pårørende,” siger direktør Jan Nielsen, som står i spidsen af Aalborg Kommunes sundhedsberedskab.

“Det er vigtigt, at vi alle sammen tager ansvar og strammer op i forhold til at håndhæve reglerne om afstand, håndhygiejne, mundbind og sammen gør en indsats for at bryde smittekæderne,” siger Jan Nielsen.

Besøgsrestriktioner på plejehjem

De nye midlertidige besøgsrestriktioner på Aalborg Kommunes plejehjem træder i kraft fra onsdag den 9. december.

De midlertidige restriktioner betyder, at beboere igen kun kan modtage besøg fra den nærmeste pårørende i egen bolig og kun efter aftale. Dog kan kritisk syge og døende beboere fortsat få besøg i egen bolig.

Det er også muligt at få besøg af den nærmeste pårørende og to andre fast udpegede nære pårørende i et besøgsrum på plejehjemmet. Der er ingen restriktioner for udendørs besøg.

Aalborg Kommune forventer, at Social- og Indenrigsministeriet i løbet af kort tid også udsteder påbud om besøgsrestriktioner på kommunens botilbud.

Test uden tidsbestilling i AKKC

Aalborg Kommune har i samarbejde med Region Nordjylland opstillet et testcenter uden tidsbestilling i Aalborg Kultur- og Kongrescenter. Det er primært et tilbud til unge. Her kan alle møde op til test tirsdag og onsdag i denne uge fra 9-17. Det kræver blot medbragt sygesikringskort og mundbind.

“Jeg vil gerne opfordre alle Aalborgs unge mellem 16 og 30 år til at lade sig teste og til at passe ekstra godt på sig selv og hinanden nu. Husk, at hvis I bliver smittet nu, risikerer i at tilbringe julen i isolation,” slutter Jan Nielsen.