Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Godt nyt: Aalborgs plejehjem genåbner for besøgende

Af Emil Kjær Jørgensen
Kl 9 første vaccination mod COVID-19 i Region Nordjylland på plejehjemmet Birkebo
Chresten Baisgaard - første vaccinerede nordjyde
og hans søn Bent Baisgaard 
Dato: 27.12.20
Foto: Lars Horn / Baghuset
Kl 9 første vaccination mod COVID-19 i Region Nordjylland på plejehjemmet Birkebo Chresten Baisgaard - første vaccinerede nordjyde og hans søn Bent Baisgaard Dato: 27.12.20 Foto: Lars Horn / Baghuset

Styrelsen for Patientsikkerhed har fra i dag ophævet besøgsrestriktionerne på flertallet af Aalborg Kommunes plejehjem. Dermed kan beboerne atter frit få besøg.

Det er nu mere end to uger siden, at flertallet af beboerne på Aalborg Kommunes plejehjem fik andet stik med vaccinen mod COVID-19, og samtidig er smitten generelt lav i Aalborg Kommune.

På den baggrund har Styrelsen for Patientsikkerhed meddelt, at besøgsrestriktionerne på de fleste plejehjem nu kan ophæves.

“Det er virkelig en stor dag for os, som vi har ventet på uendelig længe. Beboerne på plejehjem er nok dem, som har lidt de allerstørste afsavn på grund af restriktioner. Nu har de passeret den magiske grænse på to uger, som er grænsen for fuld dækning af vaccinen, og derfor har Styrelsen for Patientsikkerhed vurderet, at det er sikkert at ophæve besøgsrestriktionerne,” siger direktør Jan Nielsen fra Ældre- og Handicapforvaltningen.

Stor glæde på plejehjemmene

Også på plejehjemmene er der stor glæde over dagens melding:

“Det er den dag, vi har gået og drømt om. Vi kan jo stadig ikke lade glæden få helt frit løb og falde hinanden om halsen, men vi kan åbne for besøg udefra uden tidsbestilling, og vi kan mødes på tværs af boenheder på plejehjemmet igen – Det lyder måske ikke af så meget, men det er faktisk en kæmpestor lettelse og glæde for os og vores beboere, at vi nu kan invitere pårørende indenfor igen,” siger Tina Olsen leder på Lollandshus plejehjem.

Hun understreger, at der stadig er skærpede hygiejneregler, at man stadig skal udsætte besøg ved selv de mindste tegn på sygdom, og at mundbind stadig anbefales på plejehjemmene.

“Det her betyder ikke, at vi kan smide alle de gode vaner over bord. Dem skal vi stadig holde fast i, for der er stadig en mindre gruppe af beboere, som ikke er vaccineret. Så vi skal fortsat passe godt på hinanden, men vi kan slippe af med lidt af bekymringen for at udsætte vores kære for smitterisiko,” slutter Tina Olsen.

Plejehjemmet Danahøj har fortsat besøgsforbud på grund af et mindre smitteudbrud.

I alt er cirka 1.600 beboere på Aalborg Kommunes plejehjem blevet vaccineret. Det svarer til 96 %.

Aalborg Kommune er også godt i gang med at vaccinere medarbejdere på plejehjem.

1.100 medarbejdere er i gang med eller færdige med vaccination, mens cirka 700 medarbejdere venter på, at der kommer vacciner til dem i næste uge. Aalborg Kommune forventer, at totalt set over 90 % af medarbejderne på plejehjem vil sige ja tak til vaccination mod COVID-19.

Del artikel

Andre læser også