Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vine fra hele verden: Nu åbner Aalborgs nye vinbar

Af Nathalia Hentze Nielsen
Nørgaard på Hjørnet
Nørgaard på Hjørnet

Aalborg får en helt ny vinbar, der hedder Nørgaard på Hjørnet, og den åbner lige om lidt.

Indehaver Dorthe Nørgaard har meldt ud, at hun officielt slår dørene op på fredag den 1. marts kl. 14.00 på adressen Gravensgade 18.

Her opfordres nysgerrige aalborgensere enten til at bestille bord eller droppe ind. En åbning er selvfølgelig lig med åbningstilbud, og hos Nørgaard på Hjørnet kan du i hele åbningsweekenden få halv pris på udvalgte vine.

Vi har talt mere med Dorthe om konceptet for vinbaren, og hvilken type vine du kan glæde dig til.

Spændende vine fra hele verden

Det du først og fremmest skal vide om Nørgaard på Hjørnet er, at det er et familieforetagende.

Dorthe driver vinbaren sammen med sine to døtre, og som nok den eneste kvindelige ejer af en vinbar i byen, vil indretningen også reflektere det feminine touch.

“Jeg indretter lokalet mere lyst og luftigt,” fortæller hun.

Hun forklarer, at hun ikke satser på en professionel vinbar, hvor du kan gå hen, hvis du er vinekspert eller feinschmecker.

Derimod står den på hygge, anderledes vine og en behagelig atmosfære – alt sammen med fokus på høj kvalitet.

“Jeg elsker vin og tager på vinsmagninger i udlandet, men jeg er ikke ekspert. Derfor samarbejder jeg med den lokale sommelier Mathias Bang Andersen, der sørger for kvaliteten af al den vin vi serverer,” siger Dorthe.

Mens mange vinbarer i Aalborg sværger til de klassiske vinlande som Italien, Spanien og Frankrig vil Nørgaard på Hjørnet være mere omfavnende af verdenens spændende vine.

“Vi kommer til at servere vine fra hele verden. Jeg har selv størst passion for hvid vin og riesling, men vi tilbyder alle slags vin.

Jeg elsker personligt sydafrikansk vin, og jeg skal også til Japan til efteråret og se, hvad de byder på af vin,” tilføjer hun.

Vine fra hele verden: Nu åbner Aalborgs nye vinbar
Teamet bag Nørgaard på Hjørnet.

Tapas til vinen

Nørgaard på Hjørnet ligger på hjørnet af Gravensgade og Algade og få meter fra lokalet ligger D’Wine Bar.

Spurgt ind til, hvad hendes tanker er om det tætte naboskab til en etableret vinbar, slår Dorthe fast, at hun ikke ser dem som en konkurrent.

“Jeg vil noget andet end dem, så min vinbar er mere et alternativ end en konkurrent. Jeg lukker allerede ved midnat i weekender, og jeg tror, vi kommer til at tiltrække et helt andet klientel,” uddyber hun.

Endnu et punkt den nye vinbar kommer til at skille sig ud på, er måden man bestiller. Her vil der ikke være vinkort; i stedet kan du tale med personalet om, hvad du kan lide, eller selv gå på opdagelse i vinhylderne.

“Det lægger op til, at man taler om, hvad man godt kan lide ved vin. Når jeg selv er på vinbar og får stukket et vinkort i hånden, siger det mig aldrig så meget, og så skal man jo alligevel smage på det.

Derfor prøver vi her at snakke om, hvad gæsterne kan lide i en vin. Skal den være sød, meget tør eller noget tredje – og så zoomer vi os ind på, hvilken vin det skal være,” fortæller Dorthe.

Bliver du lidt småsulten, får du endvidere mulighed for at bestille lette tapasanretninger.

Du kan følge med hos Nørgaard på Hjørnet på deres Facebook-side og på Instagram.

Del artikel

Andre læser også