Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aalborgs nye Bog & Idé giver gode rabatter til byens studerende

Af Stine Kjølby Christensen

Tilbage i maj måned så endnu en butik dagens lys i Aalborg.

Bog & Idé åbnede med et brag i Bredegade 18 for enden af Nørregade – der jo ellers primært er kendt for at huse små specialbutikker med nicheprægede produkter.

Men faktisk passer netop denne beskrivelse også ret godt til den nye boghandel, der jo ellers er en del af en kæde.

Det fortæller Klaus Simonsen, som står bag den nye afdeling.

“Vi har haft en forrygende start i Aalborg! Vi har også afdelinger i hhv. Farsø og Aabybro, men vi kan mærke, at Aalborg er meget mere litterært orienterede – og selvfølgelig med mange flere forskellige mennesker.

Det giver os mulighed for at have et helt anderledes sortiment,” fortæller Klaus, som også er glad for placeringeren i forlængelse med Nørregade:

“Bog & Idé er en stor, national kæde – men vi bestræber os også på at være en specialforretning i forhold til at give kunderne råd og vejledning. Vi vil gerne kendes for, at både vi og vores hylder er klædt på til at møde vores kunder.

Uanset om de ved, hvad de søger på forhånd – eller de gerne vil bruge os til at finde ud af det.”

Gode rabatter til byens studerende

At Aalborg er en studieby i massiv udvikling, viser sig også i den målgruppe, som oftest besøger den nye boghandel. Af samme årsag har Klaus også taget en beslutning, som netop gavner disse kunder.

“Vi har valgt at have 10 % i studierabat i butikken. Ikke kun på studiebøger, men på hele vores sortiment.

Det er et valg, vi som selvstændige ejere kan tage i den individuelle butik, så det er altså ikke mange Bog & Idé, som kører med det tilbud,” forklarer han.

Som studerende i Danmark findes der op til 1200 forskellige studiebøger inden for de mest gængse uddannelser. Så selvom Bog & Idé i Nørregade i forvejen har et bredt udvalg, så er det altså ikke muligt at have alle bøger stående på hylderne. Det er der dog råd for.

“Ud af de 1200 studiebøger kan vi skaffe dem alle hjem med to dages varsel – med studierabat.

Mange føler, det er nemmere, at de bare kan komme ned med en udførlig liste til os, og så kan vi egentlig gøre det meste af arbejdet for dem med at få dem hjem.” siger Klaus.

Bøger er noget helt særligt

For bare et par år tilbage kunne det godt have set ud som om, at de fysiske bogbutikker var på vej ud af markedet.

Udbuddet af alternativer som e-bøger, nethandel og lydbøger på abonnement var stødt stigende – men konsekvensen har i stedet været, at forbrugerne har kastet en endnu mere gennemtrængende kærlighed tilbage til den fysiske butik.

Det mærker man også i Bog & Idé i Bredegade.

“Den fysiske bog blev jo egentlig dømt død, men vi oplever tværtimod, at bogsalget har været stødt stigende. Mange af dem, der bruger onlinetjenester, som f.eks. Mofibo, de køber altså også en bog.

Der er stadig noget særligt over at sidde med en fysisk bog og have hele rækken stående på bogreolen,” forklarer Klaus, og roser også især aalborgensernes tilgang til litteraturen.

“Folk i Aalborg er enormt bevidste om, hvad de køber med hjem.

Mange kommer med avisudklip fra Politiken eller spørger efter titler, der har været anbefalet i Go’ Morgen Danmark. De fleste af vores kunder er vant til at læse, og har gjort det altid: De ved noget om litteratur og ved, hvad de gerne vil have.

Samtidigt er vi ligeså glade for de kunder, som bare kommer ind for at snuse lidt rundt og lade sig inspirere. Samlet set gør begge typer vores job endnu sjovere.” slutter Klaus.

Del artikel

Andre læser også