Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aalborgs midtby skal udsmykkes af syv internationale kunstnere

Af Redaktionen

I den nære fremtid vil der være endnu mere flot kunst at kigge på, hvis du går en tur gennem Aalborgs midtby. Syv store og internationale navne er nemlig blevet inviteret til byen for at bidrage med deres kunst – street art.

 Du har sikkert allerede bemærket nogle af de mange gavlmalerier, som findes rundt omkring i Aalborg by.

Et gavlmaleri er et kunstværk – ofte et stort et af slagsen – som pryder en bygning. Selvom navnet antyder det, behøver kunstværket ikke være på gavlen, men kan også være udført på mure.

Uanset om du elsker eller hader den type kunst, byder den nærmeste fremtid på endnu mere af den slags, når hele syv internationalt kendte navne gæster byen i løbet af året for at sætte deres aftryk på bybilledet.

Hollandsk duo sætter gang i projektet

Allerede dagen efter påske, d. 23. april, går arbejdet i gang. Her er det den hollandske duo Telmo Miel, også kendt som Telmo Pieper og Miel Krutzmann, som går i gang med at udsmykke endegavlen på Gabriels bygning. Den kan ses fra Østre Allé-broen.

Endnu en hollandsk kunstner, Joram Roukes, trækker i arbejdstøjet samme dag og påbegynder et værk på en gavl i Bispensgade.

De resterende fem værker bliver påbegyndt henover sommeren – så du når ikke at tænde op i din biopejs, inden du kan se, hvad de kreative hjerner disker op med.

Initiativ fra Kirk Gallery

Der findes allerede adskillige gavlmalerier i byen, og det er takket være galleriet Kirk Gallery, som siden 2014 har faciliteret begivenheden ‘Out in the Open’.

Formålet er at få kunsten “Out in the Open”, hvor så mange som muligt kan opleve slående street art og samtidig åbne kunstverdenen for langt flere mennesker, og ikke blot de, der besøger galleriet, så kunsten ikke blot bliver for de få, men for de mange, siger indehaver af Kirk Gallery, Lene Kirk.

Hun fortæller desuden, at hun godt ved, at der er særligt stort pres på hende og kunstnerne, fordi det er kunst, som kan opleves i det offentlige rum, hvor folk er mere eller mindre tvungne til at se på værkerne. Alle kommer til at have en holdning til den kunst!

Det forpligter, fortæller Lene, og forklarer, at de netop af den grund kun vælger kunstnere fra absolut øverste hylde, så man dermed er sikret kunst af høj kvalitet.

Portugisisk kunstner med særlig teknik

Af de syv kendte kunstnere, som gæster Aalborg i løbet af de næste seks måneder, kan du blandt andet møde Vhils med det borgerlige navn Alexandre Farto, som skal knokle i midtbyen til sommer.

Vhils adskiller sig fra de andre hyrede kunstnere, idet han ikke maler, men i stedet hugger motiver ud i pudsede vægge.

Han ødelægger altså væggen for at skabe et motiv, og netop derfor kan det være særligt interessant at følge med i processen, når portugiseren, med hammer og mejsel, hugger imponerende motiver ud i muren.

Udover førnævnte kunstnere, gæster også franske Seth aka. Julien Mallard, amerikanske Oliver Vernon, australske Fintan Magee og belgisk-amerikanske Nils Westergard byen.

Del artikel