Aalborgs midtby skal udsmykkes af syv internationale kunstnere

Skrevet af: Redaktionen

I den nære fremtid vil der være endnu mere flot kunst at kigge på, hvis du går en tur gennem Aalborgs midtby. Syv store og internationale navne er nemlig blevet inviteret til byen for at bidrage med deres kunst – street art.

 Du har sikkert allerede bemærket nogle af de mange gavlmalerier, som findes rundt omkring i Aalborg by.

Et gavlmaleri er et kunstværk – ofte et stort et af slagsen – som pryder en bygning. Selvom navnet antyder det, behøver kunstværket ikke være på gavlen, men kan også være udført på mure.

Uanset om du elsker eller hader den type kunst, byder den nærmeste fremtid på endnu mere af den slags, når hele syv internationalt kendte navne gæster byen i løbet af året for at sætte deres aftryk på bybilledet.

Hollandsk duo sætter gang i projektet

Allerede dagen efter påske, d. 23. april, går arbejdet i gang. Her er det den hollandske duo Telmo Miel, også kendt som Telmo Pieper og Miel Krutzmann, som går i gang med at udsmykke endegavlen på Gabriels bygning. Den kan ses fra Østre Allé-broen.

Endnu en hollandsk kunstner, Joram Roukes, trækker i arbejdstøjet samme dag og påbegynder et værk på en gavl i Bispensgade.

De resterende fem værker bliver påbegyndt henover sommeren – så du når ikke at tænde op i din biopejs, inden du kan se, hvad de kreative hjerner disker op med.

Initiativ fra Kirk Gallery

Der findes allerede adskillige gavlmalerier i byen, og det er takket være galleriet Kirk Gallery, som siden 2014 har faciliteret begivenheden ‘Out in the Open’.

Formålet er at få kunsten “Out in the Open”, hvor så mange som muligt kan opleve slående street art og samtidig åbne kunstverdenen for langt flere mennesker, og ikke blot de, der besøger galleriet, så kunsten ikke blot bliver for de få, men for de mange, siger indehaver af Kirk Gallery, Lene Kirk.

Hun fortæller desuden, at hun godt ved, at der er særligt stort pres på hende og kunstnerne, fordi det er kunst, som kan opleves i det offentlige rum, hvor folk er mere eller mindre tvungne til at se på værkerne. Alle kommer til at have en holdning til den kunst!

Det forpligter, fortæller Lene, og forklarer, at de netop af den grund kun vælger kunstnere fra absolut øverste hylde, så man dermed er sikret kunst af høj kvalitet.

Portugisisk kunstner med særlig teknik

Af de syv kendte kunstnere, som gæster Aalborg i løbet af de næste seks måneder, kan du blandt andet møde Vhils med det borgerlige navn Alexandre Farto, som skal knokle i midtbyen til sommer.

Vhils adskiller sig fra de andre hyrede kunstnere, idet han ikke maler, men i stedet hugger motiver ud i pudsede vægge.

Han ødelægger altså væggen for at skabe et motiv, og netop derfor kan det være særligt interessant at følge med i processen, når portugiseren, med hammer og mejsel, hugger imponerende motiver ud i muren.

Udover førnævnte kunstnere, gæster også franske Seth aka. Julien Mallard, amerikanske Oliver Vernon, australske Fintan Magee og belgisk-amerikanske Nils Westergard byen.

Fra alle os til alle jer: Oplev stor Disney-koncert på Skråen

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der er typer, der ikke vil høre et ord om jul, før vi rammer d. 1. december.

Og så er der os andre, som slet ikke kan vente.

Denne artikel er dedikeret til de sidstnævnte: Vi kan nemlig afsløre, at der i den grad bliver noget at glæde sig til i år.

Luftens Helte, et 18-mands stort band, der spiller alle de fedeste sange live fra de største tegnefilm gennem tiderne, lægger nemlig vejen forbi Aalborg d. 7. december – og her bliver der virkelig skruet op for julemagien.

Hits fra de bedste tegnefilm

Luftens Helte garanterer en musikalsk oplevelse i særklasse, når de til lyden af barndommens nostalgi spiller op til fest med velkendte og elskede sange fra alle vores favorit-tegnefilm.

Det er vel i forvejen heller ikke rigtig jul, før du har siddet klistret til Disney’s Juleshow – men du kan jo ligeså godt få lagt en god bund inden.

Aftenen fyldes med sange fra klassiske tegnefilm som Junglebogen og Aristocats, 90’ernes storfavoritter som Løvernes Konge, Herkules og Tarzan samt de mest julede Disneysange og de nyeste hits fra film som Frost og Vaiana.

Luftens Helte lover 100 % garanti for fest, julestemning og magi, når de om kun 175 dage indtager scenen på Skråen.

… og vi kan slet ikke vente!

Hvad: Luftens Heltes Julekoncert
Hvornår: 7. december 2019
Hvor: 
Skråen, Aalborg

Billetterne koster 215 kr. og kan købes lige her.

Sankt Hans i næste weekend: Her er de bedste bålfester

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

På næste søndag skal der traditionen tro sendes hekse af sted til Bloksbjerg.

Midsommeren fejres med nogle hyggelige arrangementer rundt omkring i Aalborg, hvor der gøres noget ud af at skabe nogle gode rammer for bålfesten.

Vi har samlet de bedste her:

Musikkens Hus

Hvis du ikke før har fejret midsommeren i hjertet af Aalborg, så må det være på tide.

Traditionen med sankthansbål foran den arkitektoniske perle på Havnefronten, er blevet et kæmpe trækplaster de sidste par år – og i år bliver ingen undtagelse.

Aftenen starter i koncertsalen, hvor Ida Corr sætter tonen i samspil med to nordjyske pigekor. Herefter går turen ud på pladsen foran, hvor et endnu ikke offentliggjort navn vil spille, mens snobrødene bages med udsigt til bål på fjorden.

Du kan læse mere om Sankt Hans i Musikkens Hus her

Fra kl. 19.

Aalborg Zoo

Hvis man vil være sikker på en god og stemningfuld aften for både store og små, så er arrangementet i Aalborg Zoo en sikker vinder.

Igen i år tændes der bål på savannen, hvor Julie Bertelsen står for årets båltale.

Der vil være reduceret billetpris i aftenens anledning, hvor voksne fra kl. 16 kan komme ind for 90 kr., mens børn koster 60. Du kan altså sagtens kombinere bålfesten med et par underholdende runder i haven.

Du kan for eksempel nå at hilse på de helt nye tigerunger. 

Foto: Aalborg Zoo

Du kan læse mere om Sankt Hans i Aalborg Zoo her

Fra kl. 17.30.

Lindholm Høje

Vil du være omgivet af ældgammel historie, imens du nyder en stolt tradition fra fordums tid, så skal turen gå til Lindholm Høje.

Her kan du nyde en smuk sommeraften i selskab med kammerkoret Coro Misto.

Båltalen holdes i år af rådmand Hans Henrik Henriksen, fra By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune.

Arrangementet er gratis, men hvis du vil opgradere oplevelsen, kan du fra kl. 18 besøge Café Lindholm, der byder på en særlig tre-retters Sankt Hans menu. Læs mere om dét her.

Husk også, at hvis du i stedet er sulten efter lidt historiefortælling, så kan du dykke ned i både vikingetid og oldtid indenfor på Lindholm Høje Museet, hvor der er fri entré fra kl. 17.

Du kan læse mere om Sankt Hans i Lindholm Høje her

Fra kl. 20.30.

Mølleparken

Endnu en genganger på sankthansbålet, er når Lions Club indbyder til en hyggelig Sankt Hans aften i hele Aalborgs Møllepark, hvor du på plænen ved skulpturen Noahs Ark, kan nyde en aften med picnic, underholdning og (selvfølgelig) – et bål.

A Minor Blues Band står endnu engang for swingende blues.

Du kan læse mere om Sankt Hans i Mølleparken her.

Fra kl. 18. 

Sankt Hans fest i Østre Anlæg

I Østre Anlæg har man valgt at fejre midsommeren med et hyggelig børneloppemarked, der starter fra kl. 16. Der vil desuden være mulighed for ansigtsmaling, hoppepude og snobrød.

Kl. 18 holder Skt. Markus Kirke Åbent Tårn, hvor alle er velkomne til at nyde udsigten.

Herefter tændes bålet, hvor rådmand Mai-Britt Iversen holder årets båltale.

Der vil kunne købes sodavand, øl, vin, kaffe, the, kage, pølser, slush ice og popcorn.

Fra kl. 20.

Du kan læse mere om Sankt Hans i Østre Anlæg her.

Sankt Hans fest ved Margrethekirken

I tæt samarbejde med Blårævene og FDF er det en glæde at byde hjertelig velkommen til en hyggelig Sankt Hans fest med snobrød, pandekager og popcorn i skovbrynet bag Margrethekirken.

Årets båltaler er Flemming Møller Mortensen, og der vil være masser af børneaktiviteter, bålfest og fællessang.

Hele aftenen kan der købes pølser, øl og sodavand.

Fra kl. 20. 

Du kan læse mere om Sankt Hans ved Margrethekirken her.

Få sommerlæsningen i hus: Hovedbiblioteket holder kæmpe bogsalg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For mange er sommeren den tid på året, hvor man tager sig tid til fordybelse i en god, gammeldags bog.

Hvis man er meget flittig med læsningen, så kan det selvfølgelig blive en bekostelig affære – medmindre du selvfølgelig lægger vejen forbi Aalborg Hovedbibliotek, der d. 25. juni endnu engang afholder bogsalg på adressen i Rendsburggade.

Denne tirsdag sælger biblioteket ud af sine kasserede materialer, der blandt andet består af romaner, krimier og børnelitteratur.

Du kan også være heldig at finde musik – både LP’er (klassisk musik), CD’er og bokssæt.

Normalt er der kø langt ud i Nørregade, så kom i god tid.

Noget for enhver bogorm

For at holde bibliotekernes samlinger aktuelle og indbydende, bliver uaktuelle og slidte bøger og tidsskrifter løbende kasseret.

Det kan også være materialer, som bibliotekerne har for mange af i forhold til efterspørgslen.

Der vil altså være gode muligheder for at sikre sig en masse skatte, uanset hvad du måtte mangle hjemme i bogreolen – eller i strandtasken.

Hvad: Bogsalg på Hovedbiblioteket
Hvor: Rendsburggade 2, 9000 Aalborg
Hvornår: 25. juni, 10-17

Bemærk, at der kun kan betales med kontanter eller MobilePay.