Aalborgs midtby skal udsmykkes af syv internationale kunstnere

Skrevet af: Redaktionen

I den nære fremtid vil der være endnu mere flot kunst at kigge på, hvis du går en tur gennem Aalborgs midtby. Syv store og internationale navne er nemlig blevet inviteret til byen for at bidrage med deres kunst – street art.

 Du har sikkert allerede bemærket nogle af de mange gavlmalerier, som findes rundt omkring i Aalborg by.

Et gavlmaleri er et kunstværk – ofte et stort et af slagsen – som pryder en bygning. Selvom navnet antyder det, behøver kunstværket ikke være på gavlen, men kan også være udført på mure.

Uanset om du elsker eller hader den type kunst, byder den nærmeste fremtid på endnu mere af den slags, når hele syv internationalt kendte navne gæster byen i løbet af året for at sætte deres aftryk på bybilledet.

Hollandsk duo sætter gang i projektet

Allerede dagen efter påske, d. 23. april, går arbejdet i gang. Her er det den hollandske duo Telmo Miel, også kendt som Telmo Pieper og Miel Krutzmann, som går i gang med at udsmykke endegavlen på Gabriels bygning. Den kan ses fra Østre Allé-broen.

Endnu en hollandsk kunstner, Joram Roukes, trækker i arbejdstøjet samme dag og påbegynder et værk på en gavl i Bispensgade.

De resterende fem værker bliver påbegyndt henover sommeren – så du når ikke at tænde op i din biopejs, inden du kan se, hvad de kreative hjerner disker op med.

Initiativ fra Kirk Gallery

Der findes allerede adskillige gavlmalerier i byen, og det er takket være galleriet Kirk Gallery, som siden 2014 har faciliteret begivenheden ‘Out in the Open’.

Formålet er at få kunsten “Out in the Open”, hvor så mange som muligt kan opleve slående street art og samtidig åbne kunstverdenen for langt flere mennesker, og ikke blot de, der besøger galleriet, så kunsten ikke blot bliver for de få, men for de mange, siger indehaver af Kirk Gallery, Lene Kirk.

Hun fortæller desuden, at hun godt ved, at der er særligt stort pres på hende og kunstnerne, fordi det er kunst, som kan opleves i det offentlige rum, hvor folk er mere eller mindre tvungne til at se på værkerne. Alle kommer til at have en holdning til den kunst!

Det forpligter, fortæller Lene, og forklarer, at de netop af den grund kun vælger kunstnere fra absolut øverste hylde, så man dermed er sikret kunst af høj kvalitet.

Portugisisk kunstner med særlig teknik

Af de syv kendte kunstnere, som gæster Aalborg i løbet af de næste seks måneder, kan du blandt andet møde Vhils med det borgerlige navn Alexandre Farto, som skal knokle i midtbyen til sommer.

Vhils adskiller sig fra de andre hyrede kunstnere, idet han ikke maler, men i stedet hugger motiver ud i pudsede vægge.

Han ødelægger altså væggen for at skabe et motiv, og netop derfor kan det være særligt interessant at følge med i processen, når portugiseren, med hammer og mejsel, hugger imponerende motiver ud i muren.

Udover førnævnte kunstnere, gæster også franske Seth aka. Julien Mallard, amerikanske Oliver Vernon, australske Fintan Magee og belgisk-amerikanske Nils Westergard byen.

Får egen søpark og fitnesscenter: De første 92 lejligheder i Oasen klar til udlejning

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

I Skalborg begynder Calums nye lejeboliger i Oasen, der er beliggende på hjørnet af Ny Nibevej og Hobrovej, at stå klar.

Oasen skal rumme i alt 220 lejeboliger, og de første 92 lejligheder er nu sat til udlejning med indflytning fra 1. juni 2019.

Udlejningen af de nye boliger er startet, og der er mulighed for at opleve boligerne hver søndag fra klokken 11.00 – 12.00 – men du skal være vaks ved havelågen, da interessen for boligerne allerede er stor.

220 lejelejligheder i et grønt fællesskab

Lejerne af de nye boliger får glæde af helt unikke omgivelser.

Bygningerne opføres rundt om den tidligere grusgrav, der forandres til et rekreativt område med en privat søpark, som er omkranset af gamle træer og små private haver, legeplads samt grill-områder.

 

“Oasen er et unikt og attraktivt boligprojekt båret af nogle værdier, som markedet efterspørger lige nu.

De første åbent hus-arrangementer har været godt besøgt, og der er stor interesse fra alle målgrupper,” siger Maivi Herup, udlejningschef i DEAS, der står for udlejningen af Oasen samt idriftsætning og administration.

Meget mere end “bare” lejeboliger

Bebyggelsen er opført som en karré i sandfarvede teglsten. Alle lejligheder vender ud mod den grønne gårdsplads, hvor store vinduespartier fra boligerne giver udsigt til livet i det grønne.

Boligerne varierer i størrelse fra 48 til 117 kvadratmeter og fokus har været på planløsningen, så selv de mindre lejligheder har 2 værelser. De store boliger har enten 3 eller 4 værelser.

Men lejeboligerne rummer meget mere end blot at være et sted at bo.

Oasen byder nemlig på en række fællesfaciliteter som fælleslokale med køkken, der kan anvendes til festlige begivenheder, to eldrevne delebiler, fælles fitnessrum, små private haver med redskabsskur, værksted, naturlegeplads til børnene, wellness med spa og sauna samt et fitnesslokale.

”Vi har valgt at prioritere de grønne, rekreative områder og fællesskabet i Oasen højt.

Der er ingen tvivl om, at det er kvaliteter, der taler direkte til den moderne forbrugers værdier og ønsker til sin bolig,” udtaler Jakob Axel Nielsen, direktør i CALUM.

Med City Syd få minutter fra boligerne, hvor der er frit valg på alle hylder af indkøbsmuligheder, så er der ikke noget der mangler i området.

Læs meget mere om boligerne og projektet, ved at klikke her.

Legeplads og byskov: Aalborgs nye grønne oase i midtbyen er snart klar

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Engang var det en grå parkeringsplads præget af beton og triste omgivelser.

Nu er området lige omkring Budolfi Kirke, hvor Nordea banken og den store p-plads engang lå, slet ikke til at kende.

Ved det nye Budolfi Plads er der lige nu gang i en rivende byudvikling.

Boliger, dagligvareforretning og grønne områder skal forbinde og understøtte det omkringliggende byliv i midtbyen. Planen er også, at der gerne skal ligge caféer og kaffebar, så der virkelig kommer til at summe af liv.

Et af de kommende grønne områder er Lommeparken, som aalborgenserne snart kan glæde sig til at benytte.

Grønt område midt i centrum

På den tidligere parkeringsplads ved Algade, øst for Budolfi Kirke, står Lommeparken snart klar.

Lommeparken bliver anlagt for at sikre at Budolfi Plads bliver et af de nye attraktive områder i Aalborgs midtby. Flere borgere har efterlyst grønne områder og en legeplads til leg.

“Lommeparken forventes at stå færdig i løbet af maj måned. Men der arbejdes stadig i området,” fortæller Niels Bresemann Jensen, der er projektleder ved Aalborg Kommune til MigogAalborg.

Der er blevet plantet en masse grønne træer, og anlagt små hyggelige brostensstier. Men selvom det begynder at ligne noget, skal aalborgenserne vente en lille måned endnu.

“Lige nu er vi igang med beplantnings- og belægningsarbejdet. Det vil forsætte i en 2-3 uger frem.

Derudover skal der etableres trapper – både inde i Lommeparken og ned til Gammel Torv, samt skal der laves belysning,” fortæller Niels Bresemann Jensen.

Udover de hyggelige stier og grønne beplantninger, så bliver Lommeparken især noget for de børnefamilier, der bor i centrum.

De får nu en park i byen, hvor der er plads til ophold og leg.

“Der kommer en legeplads til børnene. Der er allerede blive opsat en rutchebane,” fortælle Niels Bresemann Jensen.

Lommeparken bliver et idéelt sted at opholde sig, hvis man bor i byen og ikke har haveadgang fra sin bolig. Børn kan lege, og voksne kan samles om en kold drink, frokost eller en is, når vejret tillader det.

Spar op til 80%: Tøjbutikken Tiffany holder kæmpe lagersalg i denne uge

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I 50 år har Tiffany i Aalborg stået forrest i køen, når de aalborgensiske kvinder skulle have fingrene i tidens mest moderigtige tendenser.

Den 26., 27. og 28. april bliver det dog vores tur til at stå i kø, når Tiffany i samarbejde med Noella, der er stiftet af én af tøjbutikkens medejere, åbner dørene til deres ekstraordinære lagersalg, hvor du kan gøre et kup udover det sædvanlige.

Store besparelser i vente

Tiffany holder til dagligt til i Bispensgade 6, men i den kommende weekend er det på deres nye lager på Kaolinvej, at du kan shoppe amok og spare helt op til 80 % – og hvad der er sparet, er jo tjent – hvilket åbner muligheden for, at du med god samvittighed kan shoppe lidt mere end sædvanligt.

Tiffany forhandler mærker som Ganni, American Vintage, Acne Studios og Noella – og sidstnævnte har tilmed en shop-in-shop i Tiffany, og dermed bliver der altså også en masse kollektionsvarer fra det stærkt voksende brand.

”Vi glæder os til at byde aalborgenserne velkommen til tre dage med lager- og kollektionsprøvesalg ude hos Noella og Tiffany.

Vi kommer til at sælge ud af alt fra kjoler til bluser, nederdele, sko og tasker – alt sammen med besparelser på op til 80%.

Vi sørger for at der bliver fyldt op hele dagen, så uanset om du kommer fra morgenstunden eller senere på dagen vil der være et stort udvalg af gode varer,” garanterer Lau Knudsen, der er stifter og direktør af Noella.

Du kan læse mere om lagersalget lige her.

Hvad: Lagersalg – Tiffany & Noella
Hvor: Kaolinvej 6, 9220 Aalborg SØ
Hvornår:
Fredag d. 26 april: kl. 10-18
Lørdag d. 27 april: kl. 10-16
Søndag d. 28 april: kl. 10-15