Aalborgs indbyggertal vokser vildt: De store boligprojekter spiller stor rolle

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Siden 2010 er Aalborg Kommune vokset med næsten 15.000 indbyggere, hvilket sætter kommunen på en syvendeplads på listen over landets kommuner med højest befolkningstilvækst i perioden 2010-2017.

Aalborg Kommune er vokset fra knap 198.000 indbyggere til næsten 212.000 indbyggere.

En stor del af forklaringen på det voksende indbyggertal er, at byggekranerne har domineret bybilledet de disse år, hvor flere boligprojekter skyder i luften i Aalborg.

Aalborg Midtby og Nørresundby vokser

Hvis man fordyber sig i tallene, vil man opdage, at størstedelen af tilvæksten sker i selve Aalborg By. Aalborg By og Nørresundby er alene tilsammen vokset med mere end 11.000 indbyggere siden 2010. De mange nye indbyggere absorberes på forskellig vis, forklarer Tommy Blindkilde, der er redaktør på Byens Ejendom – Videnscenter for Byudvikling.

”Vi ser, at store arealer i byen ændrer funktion fra især industri til nye bolig- og erhvervsområder. Det gælder eksempelvis på Eternitten, på Godsbanen og på Østre Havn. Samtidig udlægges nye arealer i blandt andet Aalborg Øst til bebyggelse, og netop i Aalborg Øst ser vi også en interessant og enestående byfortætning med privat boligbyggeri i et alment boligområde.

Byfortætning ser vi også i form af de mange højhuse, der skyder op rundt omkring. Der er omkring 25 højhuse under opførelse eller planlægning fordelt på cirka 10 forskellige projekter rundt omkring i byen. Visuelt vil Aalborg derfor ændre karakter i de kommende år, og fortætningen skaber grobund for, at en i forvejen meget dynamisk midtby bliver endnu mere levende og interessant at bevæge sig rundt i,” fortæller Tommy Blindkilde til MigogAalborg.

Forkærlighed til Aalborg

Tommy har i øvrigt gjort sit til at medvirke til førnævnte befolkningsudvikling. Trods arbejdsplads i København flyttede han for tre år siden til Aalborg fra hovedstaden med sin kone og to børn.

”Efter fem år i København valgte vi at flytte tilbage til den by, som jeg første gang flyttede til i 2000 for at studere, selvom min familie aldrig har boet her før. Eftersom min arbejdsplads ligger i København, gjorde vi det selvsagt ikke af praktiske årsager, men ganske enkelt fordi vi godt kan lide byen.

Og det er jo fantastisk at opleve, hvordan byen har udviklet sig i løbet af de fem år, hvor jeg var væk fra den. Især nyder jeg, hvordan man har formået at åbne midtbyen op til fjorden. Med den kommende åbning af Østerå gennem Åparken, Karolinelund og Musikkens Plads og de mange store byudviklingsprojekter i støbeskeen er der heldigvis stadig masser at glæde sig til,” fortæller Tommy Blindkilde.

En del af de største projekter vil blive præsenteret, når Byens Ejendom afholder konferencen “Aalborg: De store projekter” i Aalborg Kongres & Kultur Center. Her vil der både være fokus på omdannelsen af Spritten, udviklingen af de i alt 1.200 boliger, som PenSam opfører i Sofiendal Enge samt de mange forsknings- og uddannelsesbyggerier, som Aalborg Universitet har undervejs.

Også udviklingen af Østre Havn og Aalborg Øst er på programmet, ligesom stadsarkitekt Peter Baltzer Nielsen vil fortælle om den nye visions- og udviklingsstrategi for midtbyen, som vil blive præsenteret i løbet af foråret 2018. Du kan læse mere om konferencen her.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.