Aalborgs første veganske foodtruck er på vej: Hjælp VeganDóttir med at komme i mål

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Teamet bag VeganDóttir: Rasmus, Kolbrún og Paula
Teamet bag VeganDóttir: Rasmus, Kolbrún og Paula

I 2017 rullede den første rigtige food truck gennem gaderne i Aalborg, og siden dengang har vi også kunne byde velkommen til den enormt populære Chuck Wagon.

Chuck Wagon er især kendt for de amerikansk-inspirerede burgere, hvor store mængder af kød og ost er stjerne-ingredienserne.

Men hvad, hvis man slet ikke er til kød eller godt kunne tænke sig at prøve en mere plantebaseret kost?

Indtil nu har der været få muligheder i byen for at nyde virkelig velsmagende, plantebaseret mad, som er lavet fra bunden, men det kommer snart til at ændre sig – med lidt hjælp fra aalborgenserne vel og mærke.

VeganDóttir (der på islandsk betyder “veganer-datter”) er en ny vegansk food truck, som håber på at køre Aalborg tynd med sund og lækker mad til SU-venlige priser.

Det er islandske Kolbrún Gunnarsdóttir, der i samarbejde med Rasmus Raspel og Paula Uspenski har startet det bæredygtige projekt, og de forsøger at indsamle 50.000 kr via Coop Crowdfunding for at få drømmen til at gå i opfyldelse.

“Vi har i mange år ment at Aalborg manglede et bæredygtigt sted med lækker mad til gode priser, som selv dem på SU kan overskue, så det har vi arbejdet på at skabe i et års tid nu.

Vi glæder os til at realisere det,” fortæller Kolbrún Gunnarsdóttir med en begejstring, som man fornemmer gennemsyrer hele projektet. 

Bæredygtigt koncept på fire hjul

Kolbrún, Rasmus og Paula har lidt over 40 dage til at indsamle det fulde beløb og med tanke på at de allerede har modtaget over 20.000 kr fra ganske almindelige danskere, er de godt på vej mod at realisere målet om at blive Aalborgs første veganske food truck.

“De penge vi samler ind via crowdfunding, forsalg af vores mad og levering til events vil gå til opstarten af vores koncept – herunder startkapital til selve madvognen, som vi har fundet og lavet en aftale omkring,” siger Kolbrún om kampagnen og tilføjer:

Hvis vi når at indsamle mere end 50.000 kr, går de til køkkengrej og mad dispensers til vores zero waste købmandsafsnit.”

Grøntsagerne høstes fra en permahave i Nordjylland.

Hvad købmandsafsnittet er for en (grønt)sag, kommer vi ind på senere … Hovedingrediensen i VeganDóttir er nemlig takeaway maden.

For at lave plantebaseret takeaway skal man selvfølgelig bruge planter, og her tager trioen skridtet videre fra økologi.

Deres grøntsager vokser i en såkaldt permahave i Nordjylland, hvor alle planter har et nytteformål; fra at blive brugt i madlavning til at tiltrække insekter og hente kvælningsstof i luften.

Det betyder at vores mad bliver af højere kvalitet end økologi, da grøntsagerne som vi primært benytter os af er dyrket uden giftstoffer og med omtanke for økosystemerne,” forklarer Kolbrún.

Burger, sandwich og alverdens retter

Når VeganDóttir får hjul at rulle på, kommer madvognen til at holde på Gabels Torv og Frederikstorv samt til forskellige events rundt om i landsdelen.

Her vil de fast have burgere og sandwiches på menuen og også “dagens ret” og “dagens kage”.

Sidstnævnte koncept med dagens ret er en alternativ måde at undgå madspild ved at tage udgangspunkt i, hvad de har af grøntsager, og hvad der er i sæson.

Noget af VeganDóttirs udvalg: Burger med vegansk ost

Plantebøfferne varierer eksempelvis alt efter, hvilke grøntsager de har tilgængelige og kan være lavet af rødbeder, kartofler og svampe for at nævne nogle eksempler.

Dagens ret kan være alt fra supper til grøntsagslasagne, pastaratter, pizza og madpandekager med grøntsagsfyld.

Priserne er noget alle kan være med på med retter fra 30 kr og op til 75 kr.

Klar i maj

Lykkes VeganDóttir med at indsamle det fulde beløb, regner iværksætter-trioen allerede med at være klar til at lange planteburgere over disken i maj i år, men ambitionerne strækker sig langt længere end food truck’en.

Der skal også sælges lokale grøntsager og udvalgte tørvarer i vognen helt uden nogen engangsemballage; et fænomen, der også kaldes “emballagefri købmand”, “bulk store” eller “zero waste”.

“Vi har bemærket at mange unge aalborgensere undgår engangsemballage, når de handler ind i København og Aarhus.

Den service har vi valgt at koble på vores koncept, så det bliver langt nemmere at handle ind på en bæredygtig måde, ” forklarer Kolbrún Gunnarsdóttir.

Drømmene stopper dog ikke der.

“Vi drømmer om at udvide vores koncept i fremtiden.

Vi vil gerne holde til i faste lokaler forskellige steder i Danmark som zero waste butikker og caféer, men man må jo starte et sted, og vi starter her med en food truck.”

Du kan hjælpe VeganDóttir med en donation her.

Støt med alt fra 20 kr og opad og modtag forskellige rewards som opskrifter, gavekort og levering til events.

Fed energi og holdånd: THIMMs skaber træningsforløb med synlige resultater

Skrevet af: Jonas Søhus Vogt Sørensen
Martin Thimm
Martin Thimm

“Kom så Daniel. Kom så. Kom så. Stærkt det der.”

Der er power på stemmen, og der er power i arme og ben hos deltagerne på ManPower-hold i træningscenteret THIMMs.

På en stikvej til den travle Østre Allé har den tidligere professionelle ishockeyspiller i blandt andet Aalborg Pirates, Martin Thimm, skabt et træningscenter, som på flere punkter skiller sig ud fra det klassiske træningscenter.

Her har man formået at skabe et træningsmiljø, hvor alle kan være med. Uanset om man er i topform eller i kageform.

De fire energiske trænere Martin, Eva, Magnus og Morten i THIMMs har sammen sikret at skabe træningskvalitet på højt plan.

Der er fokus på at skabe de optimale rammer for den enkelte, og hvad man kan holde til for derefter at bygge på. Når man har været igennem otte ugers forløb i THIMMs, så er der synlige resultater.

Stærkere krop og større livsglæde

Hvis der er noget Martin Thimm og de øvrige trænere i THIMMs tør garantere, så er det en stærkere krop, og en større livsglæde som helt naturligt kommer med en sundere krop.

“Vores evne til at skabe resultater på alle niveauer er det, som vi synes, skiller os ud fra mængden.

Om du er elitesportsudøver eller motionist. Om det er din første oplevelse med et træningscenter, eller om du er garvet, så bliver alle taget imod på samme måde.

Vi tager ekstremt meget hensyn til den enkeltes fysisk, og bygger så på derfra,” lyder det fra Martin Thimm i en sjældent stille stund.

Fysisk træner for ishockeylandsholdet

Når han ikke træner hold eller enkeltpersoner i THIMMs, så er han bl.a. fysisk træner for det danske ishockeylandshold. Han har også arbejdet med adskillige professionelle fodboldspillere og øvrige topatleter.

Men han lægger ikke skjul på, at det er lige så sjovt at træne elitesportsfolk som den helt nye i et træningscenter, der måske hele livet kun har været vant til et par obligatoriske løbeture eller lidt timer på en motionscykel.

“Træningen tilpasses den enkelte også på vores holdforløb. Det giver en stor mangfoldighed på holdene og bidrager til udvikling for alle.

Vi udnytter den brede fysiologiske og ernæringsmæssige viden vi har i trænergruppen til at skabe og videreudvikle træning, så det aldrig bliver kedeligt,” forklarer Martin Thimm.

“Vi er et hus med hjerterum og plads til alle. På vores holdforløb er der stor fokus på sammenhold og en fantastisk fællesstemning til hver træning,” fortsætter han.

Får hurtigt succesoplevelser

Mange der har et stillesiddende job, eller måske ikke føler sig helt tilpas ved siden af trænings-kanoner i det lokale fitnesscenter, får hurtigt succesoplevelser, når de kommer i THIMMs.

De vokser simpelthen træning for træning, hvor man nøje følger udviklingen med data. Men det er de positive resultater, der hele tiden fremhæves.

“THIMMs er et frirum fra livets andre strabadser, hvor vi fejrer succeser og har fokus på mental robusthed og læring i egen krop. Fysisk overskud giver mentalt overskud. Det er veldokumenteret, og det er noget, vi arbejder rigtig meget med,” siger Martin.

Han tilføjer;

“Det er et sted, hvor vi smiler og altid får skabt en fed stemning, uanset om det er klokken 6.00 om morgenen eller lige efter en lang arbejdsdag.

Der er højt til loftet, og vi trænere føler i hvert fald, at folk tager herfra med et smil på læben og en god følelse i krop og sind.”

Ud over nogle ganske få maskiner som blandt andet en romaskine og fitnesscykel, så er det ikke den slags man bruger meget i træning, men derimod kroppens naturlige bevægelsesmønstre.

Giver en bedre forståelse af kroppen

Det kommer blandt andet ud af, at Martin Thimm med en professionel ishockeykarriere og 12 år på eliteplan selv har store erfaringer, smerter og forringet livskvalitet.

Derfor har han og resten af teamet i THIMMs viet deres liv til at hjælpe andre i lignende situationer.

“Vi vil gerne være med til at formidle igennem vores træning en dybere forståelse for, hvordan vi som menneske bevæger os. Hvorfor det er vigtigt at træne helt særlige muskelgrupper, som man måske tager for givet.

Der findes næsten ikke nogen federe fornemmelse, end når man reelt kan mærke, at man fysisk har rykket sig fra et udgangspunkt,” forklarer Martin Thimm.

Book plads med en ven og spar 30%

Hos Thimms får du to træningspas om ugen og en ekstra fælles træning hver lørdag. En træning varer 55 minutter, og du får en træning, du ikke finder andre steder.

“Hos os får du en udfordrende, motiverende, varierende og sjov træning med masser af power. Udover det får du personlige råd og vejledning, et godt fællesskab og masser af inspiration til egen træning,” siger Martin.

Og har du først været hos Thimms én gang, er der stor chance for at du kommer igen.

”80% af dem vi har er gengangere over to år”, siger Martin.

Booker du plads på et hold sammen med en ven/veninde, gives der 30% rabat på 8 ugers forløb.

KvindePower (for kvinder i alle alder).

MIX Hold (for både mænd og kvinder).

ManPower (for mænd i alle aldre).

Oldboys hold (mænd +60 år).

Du kan finde mere info og booke plads i Thimms her – der er begrænset antal pladser tilbage

Første aften med nye restriktioner: Nordjyllands Politi roser aalborgenserne

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vi har alle (igen) skulle vænne os til en ny hverdag, hvor corona-restriktioner endnu engang sætter begrænsninger for os.

Blandt andet på byens restauranter, caféer og beværtninger, der fra i går er blevet pålagt at lukke kl. 22.

Der har derfor også været ekstra fokus på netop disse steder fra Nordjyllands Politis side, men i går aftes var der kun ros tilovers:

“Alle værtshuse lukkede kl. 2200 uden udfordringer for politiet,” skriver de på Twitter, og fortsætter:

“Alle gæster i Jomfru Ane gade havde forladt “gaden” få min. efter og der er ro i området. Ingen overtrædelser af opholdsforbud er sket. Politiet er tilstede resten af natten i værtshusmiljøet i NJYL.”

En god lørdag aften: Aalborgenser vandt 5 mio. kr. i Lotto

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der var en 1. præmiepulje på 10 millioner kroner på højkant lørdag, da der blev trukket lod i Lotto.

Og to heldige danskere ramte de rigtige tal og kan dermed hver se frem til at få sat 5.000.000 kroner ind på bankkontoen.

Den ene nyudklækkede millionær er fra Aalborg, mens den anden er fra Ebeltoft. Begge spillere er PLUS-abonnenter.

Den er femte gang i år, at en aalborgenser scorer en milliongevinst i Lotto.

I august vandt en spiller fra Aalborg 5.000.050 kroner, og tidligere på året var tre aalborgensere så heldige at vinde 1.000.000 kroner på Lottos Millionærgaranti, hvor der hver uge trækkes lod om 2×1 millioner blandt alle spillede rækker.

Aftenens vinder fra Ebeltoft er den anden spiller fra Syddjurs, som i 2020 vinder en 1. præmie i Lotto. I marts vandt en anden 3.000.050 kroner.

Danske Spil ønsker begge Lotto vindere et stort tillykke med milliongevinsten.

Vindertal:
8, 14, 19, 22, 32, 34, 35

Tillægstal:
30