Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aalborgs første creperi: Så er åbningsdatoen klar

Af Michael Qureshi

Er man til lækre pandekager, så kan man nu godt begynde at glæde sig.

For om en måned åbner Aalborgs første rigtige creperi. Navnet bliver Maggie Mae, og som migogaalborg.dk tidligere har fortalt, så bliver det i forlængelse af den populære Café Penny Lane.

Lisa Søgaard, indehaver af Penny Lane og Abbey Road, slog til, da hun fik muligheden for at overtage kiosken B.T. Centralen i de tilstødende lokaler. Her fik hun ideen til at lave et ægte creperi, som man nærmest ser på hvert eneste gadehjørne i Bretagne.

maggie mae

Det var i august, at Lisa Søgaard løftede sløret for planerne for lokalerne. Og nu afslører hun åbningsdatoen over for migogaalborg.dk

“Vi åbner tirsdag den 22. november. Vi har haft lidt udfordringer i forhold til at få ombygningen gjort færdig. Så ville vi hellere strække det lidt end at åbne uden at føle, at vi egentlig var 100 procent klar. Lige nu er det meget hårdt og omfattende, men jeg glæder mig virkelig til at vise Aalborg, hvad vi kan,” fortæller Lisa Søgaard.



Som mange måske ved eller har regnet ud, så er Lisa gift med Claus Søgaard, der ejer Søgaards Bryghus. Han får også en rolle på Maggie Mae.

Claus viser hvordan man laver crepes
Claus viser hvordan man laver crepes

“Claus rejste forleden til Rennes i Frankrig for at deltage i et fem-dages kursus i kunsten at lave Crepes. Han kan fortælle, at det kræver en vis øvelse og teknik at svinge spatlen. Men det er jo også det, der gør det hele lidt specielt. Det er jo lidt en kunstart i sig selv at kunne det her,” forklarer Lisa Søgaard.

Hun uddyber endvidere:

“Claus skal selvfølgelig overføre sin viden til os andre, men han vil også være at finde på Maggie Mae, når han ikke lige brygger eller serverer øl på Bryghuset. Det er i øvrigt en af hans mange uddannelser efterhånden. Han er butiksslagter, kok, tjener, diplombrygger og nu Crepier,” fortæller Lisa Søgaard og griner om mandens mange talenter.

Aalborg Penny Lane
Lisa Søgaard glæder sig til at åbne Aalborgs første creperie

Maggie Mae bliver ikke noget Aalborg har set før. Heller ikke som Pandekagehuset.

“Det er med inspiration fra de franske Creperier, der ligger på stort set alle gadehjørner og er meget populære i Frankrig. Det bliver med søde varianter og så Galette der er den lidt mere grove variant og mere er en madpandekage.

maggie mae

I Frankrig fylder de alt fra kammuslinger til skinke, spejlæg og ost. Vi kommer selvfølgelig til at tilpasse dem til den danske smag, og så bruger vi eksempelvis dansk ost. Der er rigtig mange smagsmuligheder med dem,” lyder det fra Lisa Søgaard.

”Der er vil også være varianter uden gluten og laktose. Det kan vi mærke på både Penny Lane og Abbey Road, at der er efterspørgsel på, så dem tilgodeser vi også med det nye koncept.”

Læs mere om konceptet med Maggie Mae her

Del artikel

Andre læser også