Aalborgs bedste nytårsfester: Disse restauranter giver dig en fantastisk aften

Skrevet af: Michael Qureshi

Applaus

Menu

Snacks: Hønseskind og tatarcrackers

Ret 1: Caviar ”surprise” m. muslinger og hvidchokolade

Ret 2: Pocheret letrøget torsk m. bacon, syltet løg og purløgs sauce

Ret 3: Sort hummer m. crouton og aromat på svampe

Ret 4: Stegt foie gras m. fermenteret hyben og ramsløg

Ret 5: Farseret vagtel m. morkler, røget kartoffel og marv

Ret 6: Chokoladekugle m. blodappelsin og hasselnødder

Kaffe og kransekage

Aftenens program

Kl. 18.00: Velkomst med champagne og snacks

Kl. 18.30: Gallamiddagen serveres

Kl. 23.00: Arrangementet slutter

 

Pris: 1495 kr pr. person

Book bord online. Læs mere her

Applaus
Applaus
Applaus
Applaus

Brdr. Price

Menu

Bobler & Snacks: Kyllingechips med mayo. Tatar med sprøde løg og kartofler. Kaviar på blinis med cremefraiche. Vin: N.V. Arnaud Robert, Brut, Champagne, Frankrig

Bisque: Lavet på pighvar og hummer med sprøde jomfruhummerhaler og jordskokke. Vin: 2014, Chardonnay, Secret Cellars, Sonoma, Californien, USA

Gravad krondyr: Tynde skriver af krondyr, dertil rødbede, peberrod og sprøde maltflager. Vin: 2008, Pinot Noir, Arbois Rouge, Domaine Rolet Pere & Fils, Jura Frankrig

En lille opfrisker: Vores version af en Gin & Tonic som granité.

Tournedos rossini: En elsket klassiker; Oksemørbrad serveret på smørristet brødcrouton, belagt med ristet foie gras og høvlet trøffel. Hertil madeira sauce, kartoffelkrokette og glaserede rodfrugter. Vin: 2012, Chateau Barrail du Blanc, Saint-Emilion, Bordeaux, Frankrig

Kirsebær på 3 måder: Serveret sammen med Panna cotta, tilsmagt med mørk rom, og brud af spongecake med mandel og marcipan. Vin: 2014 Malus Unika, Cuvee Anna, Coldhand Winery, Danmark

Aftenens program

Kl. 18.30-19.30: Ankomst

Kl. 23.00-23.30: Afslutning med nytårskransekage og kaffe

 

Pris: 995 kr pr. person (inkl. bobler og kaffe), 695 kr pr. person (inkl. mineralvand)

Book bord på info.aalborg@brdr-price.dk eller online. Læs mere her

Price i Aalborg
Brdr. Price
Price i Aalborg
Brdr. Price

Comwell Hvide Hus

Menu

Appetizer: Comwell skinke

Ret 1: Jomfruhummer, sprød havtorn, skaldyrsessens

Ret 2: Letrøget torske consommé, torske ballotine

Ret 3: Økologisk frilandsgris – Comwell’s egen avl, kartoffel chiffon

Ret 4: Kalvemørbrad, Økologiske oksehaler, confiteret selleri, portvins sky

Ret 5: Lille surprise a la chef

Dessert: Dessert i grønne

Vinmenu tilpasset retterne – ad libitum

Aftenens program

Kl. 15.00-17.00: Ankomst med kaffe og kage

Kl. 17.45: Velkomst, Direktørens og Dronningens nytårstaler i Kilden

Kl. 18.30: 5-retters menu serveres

Kl. 23.00: Kaffe/te, og sødt serveres

Kl. 23.50: Champagne skænkes! Musik ved live band

Kl. 23.00-2.00: Fri bar inkl. cocktails

Kl. 1.30: Natmad i køkkenet

Kl. 2.00: Godnat!

 

Pris: 1.995 kr pr. person (inkl. drikkevarer)

Book bord på 98 13 84 00. Læs mere her

Comwell
Comwell
Comwell: Udsigt
Comwell: Udsigt

Helmuth Bar & Kitchen

Menu

Snacks: Snacks bestående af sprøde ting fra hav og mark

1.-3. servering: Bløddyr og ”svampe”mayo, sprøde skalddyr, fladfisk og limfjordsskatte

4.-5. servering: Japansk ko, kaviar og nytårsfisk

6.-8. servering: Grillet ko og rodknolde , dyr og svampe, grillet grønt fra marken

9. servering: Brun og hvid

Champagne og kransekage

Aftenens program

Kl. 19.00: Velkomstdrinks

Kl. 19.30: Vi går til bords

Kl. 24.00: Champagne & kransekage

 

Pris: 799 kr pr. person

Book bord på tlf. 98 10 33 05 eller online. Læs mere her

Helmuth
Helmuth Bar & Kitchen
Helmuth
Helmuth Bar & Kitchen

Morten’s Kro

Menu

5 retters udsøgt gourmet menu med udsøgte råvarer som pighvar-hummer-fjerkræ-okse og festlig nytårs dessert samt tilhørende udsøgt vin menu og afsluttende kaffe/the og kransekage fra buffet.

Aftenens program

Kl. 18.30-19.00: Vi tilbyder appetizers og champagne Moet & Chandon new year edition

Kl. 19.00: Første forret serveres

Kl. 24.00: Nytåret skåles ind med Moet & Chandon brut rose. Derefter åbner baren og DJ Disse spiller op til dans.

 

Pris: 1798 kr pr. person (inkl. vin og champagne. Uden vin og champagne er prisen 898 kr)

Book bord online. Læs mere her

Mortens Kro Aalborg
Mortens Kro
Foto: VisitAalborg
Mortens Kro Aalborg
Mortens Kro

Nam

Menu (social dining)

Caviar og vagtel æg

Fermenteret grønt og dip

Skagenskinke m. saltet grønt og cremos

Fish’n chips” ris og østers

Nigiri tun, dehydreret andelever og hindbær

Laks m. stikkelsbær ponzu og silderogn

Broccoli, sesam og syrnet fløde

Stegt jomfruhummer m. line og peber

Rå okse m. sprød kartoffel og urter

Løg m. urter, sauce på havgus og sort trøffel

Svinebryst m. shiso og BBQ

Waygu m. brunet smør og soja

Skovmærkeis og caviar

Hvid chokolade, agurk og peber

Aftenens program

Kl. 17.45: Velkomst drinks

Kl. 18.00: Dronnings nytårstale

Kl. 23.00: Arrangementet afsluttes

 

Pris: 1395 kr pr. person (inkl. champagne, vinmenu og kaffe)

Book bord på tlf. 25 54 10 10 eller pr. mail info@nam.dk. Læs mere her

Nam
Nam
Nam
Nam

Restaurant Rusk

Menu

Dronningens nytårstale med bobler og appetizer. Vin: Albert Sounit Cuvée prestige, Cremant de Bourgogne – Frankrig

Forret: Torsk, æble og selleri. Vin: Grans Fassian Mineralschiefer, Mosel – Frankrig.

Mellemret 1: Kammusling fra Limfjorden a la nage. Vin: Felix Callejo El Lebrero, Castilla Y Leon – Spanien.

Mellemret 2: Hjorte-vildt med rødkålsjuice, peberrod og kastanje. Vin: Nada Fiorenzo Manzola Barbaresco – Piemonte – Italien.

Hovedret: Okse-højreb, frisk sort trøffel, rødbede, ribs, estragon og sauce af karamelliserede løg. Vin: Podere Sapaio ”Sapaio” Bolgheri, Toscana – Italien.

Dessert: Mørk guanaja chokolade, , kirsebær, boghvede og hjemmelavet kaffe-likør. Vin: Mas de Lavail Expression Maury, Roussillion – Frankrig

Kaffe og hjemmelavede petit fours.

Vand med og uden brus ad libitum.

Aftenens program

Kl. 18.00: Arrangementet starter

Kl. 23.30: Arrangementet slutter

 

Pris: 1.350 kr pr. person

Book bord på tlf. 70 22 92 72. Læs mere her

Restaurant Rusk: Hovedret
Rusk Aalborg
Restaurant Rusk

Scheelsminde

Menu

Forret: Saltet torsk serveret med crumble af hasselnødder, sprøde chips og syltede perleløgsskaller. Hertil brunet smørcreme og estragonolie.

Mellemret: Stegte jomfruhummerhaler serveret med variation af fennikel og dildolie. Hertil skummende bisque af blåmuslinger.

Hovedret: Rosestegt kalvemørbrad serveret med sellericreme, confiteret kejserhat med urterasp , rehydreret rødbede og bøgehatte. Hertil trøffelglace og kartoffel bagt med smør og timian.

Ost: Variation af oste med hjemmelavede sylterier og sprødt knækbrød

Dessert: Støbt hvid chokolade serveret med urte marengs, syltede vinteræbler og citronpure. Hertil rød skovsyre og citrontimian.

Natmad: Danske pølsebordsspecialiteter

Aftenens program

Kl. 17.30: Ankomst og velkomstchampagne

Kl. 18.00: Dronningens nytårstale på storskærm i “De fire årstider”

Kl. 18.30: Den fantastisk 5-retters nytårsmenu. Under middagen serverer vores dygtige vintjenere udvalgte vine.

Kl. 22.00: Musik & dans til kl. 01.00

Kl. 24.00: Champagne og festfyrværkeri over Aalborg.

Kl. 01.00: Natmad med danske pølsebordsspecialiteter.

 

Pris: Fra 1.335 kr pr. person

Book bord online. Læs mere her

Scheelsminde Aalborg
Hotel Scheelsminde
Scheelsminde
Scheelsminde: Hovedret

Tabu

Menu

Champagne & Snacks

“En tur i Nordjylland”.

2009 Anäis Brut, Blanc de blanc, Xavier Leconte, Troissy, Champagne, Frankrig

“Spis brød til”: Surdejsbrød med god smørrelse

“Skaller fra Nordjylland”: Jomfruhummer & muslinger

2012 Sclossberg Riesling, Erste Lage, Schloss Neiweier, Baden, Tyskland

“Kysten nær Hirtshals”: Vesterhavstorsk

2014 Saint Aubin, Cuvee Thomas, Vincent Latour, Bourgogne, Frankrig

“De nordjyske græsser”: Fjordlandskød fra Hadsund

2012 Stroppiana, Leonardo, Barolo, Piemonte, Italien (Serveres fra Matusalem flaske 6 L)

“Nordjysk mejeri”: Sønderhaven

20 years, Dry white port, Quinta das Lamelas, Duero, Portugal

“Vi slutter med et brag”: Årets topscorer 2013

2014 Muscat de Rivesaltes, Domaine de la Coume du Röy, Roussillion, Frankrig

Varme drikke, lokal brændevin & et studie i kirsebær

Aftenens program

Kl. 17.30: Arrangementet starter

Kl. 23:00: Menuen afsluttes, derefter mulighed for at forsyne sig i baren med champagne, lidt cocktails og lokale lækkerier

Kl. 24.00: Rådhusklokkerne ringer

Kl. 1.00: Arrangementet slutter

 

Pris: 2000 kr pr. person

Book bord på tlf. 88 19 60 58. Læs mere her

TABU
Tabu
Tabu Aalborg
Tabu-holdet da Aalborg-restauranten åbnede i september

Er slet ikke til at kende: Eternitten er Aalborgs nye attraktive område

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Eternitten har været rigtig meget i fokus det seneste år med bydelens eksplosive udvikling.

På få år har det store areal tæt på Aalborgs midtby gennemgået en opløftende udvikling og fået sig en bemærkelsesværdig forandring.

Fra et gråt industriområde, med den store eternitfabrik som omdrejningspunkt, til et smukt og farverigt byområde med alt i hverdagens fornødenheder.

Kort sagt, så er Eternitten blevet et bydelskvarter, der rummer kultur, diversitet, hjem og en bydel for alle.

Flere af de historiske bygninger på grunden er blevet omdannet til lejligheder, som Gavlhusene og Kedelhuset.

Eternitten rummer en masse ejerlejligheder, lejeboliger, smukke kunstneriske gavlmalerier, supermarkeder bygninger med sportsbaner på toppen og langt mere – alt sammen medvirkende til, at Eternitten er blevet en særdeles populær bydel.

Spørgsmålet er så hvorfor?

Det har MigogAalborg Bolig spurgt ProDomus’ direktør, Britta Jespergaard, om:

“Eternitten er en oase midt i byen.

Det er et område med masser af attraktive lejligheder i bynært miljø, kulmineret med grønne områder.

Bydelen er udviklet med respekt for det gamle Eternitten. Det har ramt helt plet,” fortæller Britta Jespergaard fra ProDomus, og fortsætter:

“Eternitten er en fantastisk oase midt i byen.

Det er et område med masser af attraktive lejligheder i bynært miljø, kulmineret med grønne områder som netop nu fornemmes i takt med, at byggerierne står færdige.

Bydelen er udviklet med respekt for det gamle Eternitten.

Det har ramt helt plet – den gamle eternitfabrik er jo en del af Aalborgs DNA og ikke mindst aalborgensernes identitet” fortæller Britta Jespergaard.

Mange mennesker er allerede flyttet ind på Eternitten i de nybyggerier, der er skudt op de sidste par år.

Men der er særdeles en ting, der får Eternitten til udmærke sig over andre nybyggerier i Aalborg.

Som bilejende beboer i lejlighed i Aalborg kan det være svært at finde en bolig med gode parkeringsmuligheder, og det bliver der brudt med på Eternitten.

“Der er lavet supergode parkeringsløsninger til stort set alle lejligheder i området.

Til nogle tilhører parkeringen lejligheden, hvor der andre steder er mulighed for at leje en.

Det er en helt perfekt løsning for beboerne med biler. Bilen kan holde i nærheden af, hvor man har sin lejlighed. I et miljø hvor der er trygt, godt og rart midt i byen,” fortæller Britta Jespergaard.

Udover de lækre bolig- og parkeringsfaciliteter, så er der flere opholdssteder omkring boligblokkene, der rummer grønne og rekreative områder.

Ved Kildevældet ligger oplevelsestrappen op til Vandværksparken, der giver dig en af Aalborgs bedste udsigter udover byen.

Foto: Christine, MigogAalborg

“Man kan gå en tur på Eternitten, og opleve hvordan det allerede er lykkedes at implementere et lækkert og tiltrækkende miljø for udeliv for beboerne i de grønne områder mellem bygningerne,” fortæller Britta Jespersgaard.

Eternitten er blevet en lille by inde i byen med supermarkeder som Føtex, Netto, Fakta og for nyligt flyttede Victors Madhus også ind på grunden.

Ruller igen på fredag: 15 km på rulleskøjter i Aalborgs gader

Skrevet af: Michael Qureshi

Det var en stor succes, da Friday Night Skate åbnede sæsonen tidligere på måneden.

Det hyggelige rulleskøjte-fællesskab har virkelig fået godt fat i aalborgenserne, og på fredag d. 24. maj rulles der igen.

Ruten på fredag går bl.a. igennem Kærby, Skalborg og Hasseris, og tempoet er så alle kan være med på den 15 km lange rute.

Det hele starter ved Jomfru Ane Parken ved Havnefronten, og så ruller man ellers i samlet flok afsted på ruten. Det er ganske gratis at deltage, og man møder bare op.

Der er en pause undervejs, hvor man får frugt og væske sponsoreret af Rema1000.

Helt særlig træning til nybegyndere

På fredag har man også et helt særligt tilbud til nybegyndere.

“Den 24. maj har du mulighed for at lære de mest basale teknikker.

Et hold af erfarne rulleskøjteløbere står klar til at hjælpe dig igang.

Dette sker på Aalborg havn foran Jomfru Ane Park fra kl 18 – Altså en time før Friday Night Skate starter.

Begyndertræningen er gratis, og kræver ingen forhåndstilmelding. Du skal blot møde op på skøjterne for at deltage,” skriver arrangørerne på Facebook.

Dermed sættes der virkelig en streg under, at Friday Night Skate er for alle.

Sidste år i løbet af den brandvarme sommer nåede man op på rigtig mange deltagere ved flere af arrangementerne.

Fem datoer er fastsat

Der er resten af året fem Friday Night Skate arrangementer.

Datoerne er følgende;

fredag den 24. maj
fredag den 14. juni
fredag den 2. august
fredag den 30. august
fredag den 20. september

De sidste 12-15 år har der blandt andet været Friday Night Skate i København, og der er årligt Friday Night Skates i flere store byer verden over bl.a. London, Paris og San Francisco.

I 2013 afholdte man den første Friday Night Skate her i Aalborg, og det er siden blevet en fast del af sommeren.

Hvad: Friday Night Skate
Hvornår: Fredag d. 24. maj kl. 19.00
Hvor: Start ved Jomfru Ane Parken ved siden af Fusion
Læs mere her

Sommeren er reddet: Bubble Waffles er vendt tilbage til Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I juli 2018 kunne vi her på MigogAalborg med glæde meddele, at den megapopulære Bubble Waffle havde meldt sin ankomst i byen.

Det var Pico Bello i Østerågade, der havde fået fingrene i den luftige og lækre isvaffel.

Desværre lukkede Pico Bello ned senere på året, hvilket også betød farvel til Bubble Waffle’s her i Aalborg.

… indtil nu.

Det er nemlig med boblende glæde, at vi nu kan afsløre, at en aalborgensisk café nu har taget vaflen til sig.

Et sted, der ellers specialiserer sig i den mere flade udgave.

Det er selvfølgelig Pandekagehuset, der holder til ved Aalborg Lystbådehavn, der fremover bliver Aalborgs (foreløbigt) eneste leverandør af den uimodståelige sommersnack.

Fra og med i dag.

“Jeg var i forvejen kunde ved Vaffelbilen, som kom og sagde, at han havde noget pissegodt til os,” fortæller Rasmus Winther Jørgensen, der er medejer af Pandekagehuset.

“Vi havde snakket om det mange gange – fx at få belgiske vafler, men vi har altså ikke så meget plads at arbejde på i forvejen.

Det endte dog med at lykkes ved at sætte nogle hylder på væggene, så der kunne blive plads til maskinen.”

Prisen på en Bubble Waffle bliver 69 kr. og inkluderer – foruden vaflen – to kugler valgfri is (16 valgmuligheder), softice, drys (9 valgmuligheder), guf, flødeskum og sauce (5 valgmuligheder).

Vaflen kan både bestilles to go og to stay. Bestiller man den to go bliver det i et paprør, der er tilpasset vaflens form, så den kan fungere som et kræmmerhus.

“Produktionstiden på selve vaflen bliver cirka to minutter, som jo så kan bruges på at udvælge hvilken is, man vil have i,” forklarer Rasmus, der altså ikke frygter en ekstra lang kø i det populære is-hus, når sæsonen for alvor kommer i gang.

“Det bliver så godt!”

Gennemført koncept med særlig opskrift

Bubble Waffle-konceptet kommer oprindeligt fra streetfood-miljøet i Hong Kong, hvor man i stedet for de søde sager, fylder vaflen med fødevarer som pølse og ost.

Siden blev vaflerne adopteret til USA, hvor man besluttede at gå all in på et fuldbyrdet sukkerchok.

I Danmark er det Vaffelbaronerne, der gennem et par år har været med til at brede budskabet om den insta-venlige vaffel. Dette er bl.a. sket via forskellige pop-ups i storbyerne.

Vaflerne i Pandekagehuset bliver også produceret på baggrund af deres opskrift, der er udviklet i samarbejde med en række gode ishuse fra hele landet med henblik på at lave den lækreste og sprødeste Bubble Waffle.

Pandekagehuset har dog valgt at pifte opskriften op med lidt appelsin, så den får en mere syrlig undertone.

Du kan bestille din Bubble Waffle fra og med i dag i hele Pandekagehusets åbningstid (kl. 11.00-21.00).