Aalborgs bedste nytårsfester: Disse restauranter giver dig en fantastisk aften

Skrevet af: Michael Qureshi

Applaus

Menu

Snacks: Hønseskind og tatarcrackers

Ret 1: Caviar ”surprise” m. muslinger og hvidchokolade

Ret 2: Pocheret letrøget torsk m. bacon, syltet løg og purløgs sauce

Ret 3: Sort hummer m. crouton og aromat på svampe

Ret 4: Stegt foie gras m. fermenteret hyben og ramsløg

Ret 5: Farseret vagtel m. morkler, røget kartoffel og marv

Ret 6: Chokoladekugle m. blodappelsin og hasselnødder

Kaffe og kransekage

Aftenens program

Kl. 18.00: Velkomst med champagne og snacks

Kl. 18.30: Gallamiddagen serveres

Kl. 23.00: Arrangementet slutter

 

Pris: 1495 kr pr. person

Book bord online. Læs mere her

Applaus
Applaus
Applaus
Applaus

Brdr. Price

Menu

Bobler & Snacks: Kyllingechips med mayo. Tatar med sprøde løg og kartofler. Kaviar på blinis med cremefraiche. Vin: N.V. Arnaud Robert, Brut, Champagne, Frankrig

Bisque: Lavet på pighvar og hummer med sprøde jomfruhummerhaler og jordskokke. Vin: 2014, Chardonnay, Secret Cellars, Sonoma, Californien, USA

Gravad krondyr: Tynde skriver af krondyr, dertil rødbede, peberrod og sprøde maltflager. Vin: 2008, Pinot Noir, Arbois Rouge, Domaine Rolet Pere & Fils, Jura Frankrig

En lille opfrisker: Vores version af en Gin & Tonic som granité.

Tournedos rossini: En elsket klassiker; Oksemørbrad serveret på smørristet brødcrouton, belagt med ristet foie gras og høvlet trøffel. Hertil madeira sauce, kartoffelkrokette og glaserede rodfrugter. Vin: 2012, Chateau Barrail du Blanc, Saint-Emilion, Bordeaux, Frankrig

Kirsebær på 3 måder: Serveret sammen med Panna cotta, tilsmagt med mørk rom, og brud af spongecake med mandel og marcipan. Vin: 2014 Malus Unika, Cuvee Anna, Coldhand Winery, Danmark

Aftenens program

Kl. 18.30-19.30: Ankomst

Kl. 23.00-23.30: Afslutning med nytårskransekage og kaffe

 

Pris: 995 kr pr. person (inkl. bobler og kaffe), 695 kr pr. person (inkl. mineralvand)

Book bord på info.aalborg@brdr-price.dk eller online. Læs mere her

Price i Aalborg
Brdr. Price
Price i Aalborg
Brdr. Price

Comwell Hvide Hus

Menu

Appetizer: Comwell skinke

Ret 1: Jomfruhummer, sprød havtorn, skaldyrsessens

Ret 2: Letrøget torske consommé, torske ballotine

Ret 3: Økologisk frilandsgris – Comwell’s egen avl, kartoffel chiffon

Ret 4: Kalvemørbrad, Økologiske oksehaler, confiteret selleri, portvins sky

Ret 5: Lille surprise a la chef

Dessert: Dessert i grønne

Vinmenu tilpasset retterne – ad libitum

Aftenens program

Kl. 15.00-17.00: Ankomst med kaffe og kage

Kl. 17.45: Velkomst, Direktørens og Dronningens nytårstaler i Kilden

Kl. 18.30: 5-retters menu serveres

Kl. 23.00: Kaffe/te, og sødt serveres

Kl. 23.50: Champagne skænkes! Musik ved live band

Kl. 23.00-2.00: Fri bar inkl. cocktails

Kl. 1.30: Natmad i køkkenet

Kl. 2.00: Godnat!

 

Pris: 1.995 kr pr. person (inkl. drikkevarer)

Book bord på 98 13 84 00. Læs mere her

Comwell
Comwell
Comwell: Udsigt
Comwell: Udsigt

Helmuth Bar & Kitchen

Menu

Snacks: Snacks bestående af sprøde ting fra hav og mark

1.-3. servering: Bløddyr og ”svampe”mayo, sprøde skalddyr, fladfisk og limfjordsskatte

4.-5. servering: Japansk ko, kaviar og nytårsfisk

6.-8. servering: Grillet ko og rodknolde , dyr og svampe, grillet grønt fra marken

9. servering: Brun og hvid

Champagne og kransekage

Aftenens program

Kl. 19.00: Velkomstdrinks

Kl. 19.30: Vi går til bords

Kl. 24.00: Champagne & kransekage

 

Pris: 799 kr pr. person

Book bord på tlf. 98 10 33 05 eller online. Læs mere her

Helmuth
Helmuth Bar & Kitchen
Helmuth
Helmuth Bar & Kitchen

Morten’s Kro

Menu

5 retters udsøgt gourmet menu med udsøgte råvarer som pighvar-hummer-fjerkræ-okse og festlig nytårs dessert samt tilhørende udsøgt vin menu og afsluttende kaffe/the og kransekage fra buffet.

Aftenens program

Kl. 18.30-19.00: Vi tilbyder appetizers og champagne Moet & Chandon new year edition

Kl. 19.00: Første forret serveres

Kl. 24.00: Nytåret skåles ind med Moet & Chandon brut rose. Derefter åbner baren og DJ Disse spiller op til dans.

 

Pris: 1798 kr pr. person (inkl. vin og champagne. Uden vin og champagne er prisen 898 kr)

Book bord online. Læs mere her

Mortens Kro Aalborg
Mortens Kro
Foto: VisitAalborg
Mortens Kro Aalborg
Mortens Kro

Nam

Menu (social dining)

Caviar og vagtel æg

Fermenteret grønt og dip

Skagenskinke m. saltet grønt og cremos

Fish’n chips” ris og østers

Nigiri tun, dehydreret andelever og hindbær

Laks m. stikkelsbær ponzu og silderogn

Broccoli, sesam og syrnet fløde

Stegt jomfruhummer m. line og peber

Rå okse m. sprød kartoffel og urter

Løg m. urter, sauce på havgus og sort trøffel

Svinebryst m. shiso og BBQ

Waygu m. brunet smør og soja

Skovmærkeis og caviar

Hvid chokolade, agurk og peber

Aftenens program

Kl. 17.45: Velkomst drinks

Kl. 18.00: Dronnings nytårstale

Kl. 23.00: Arrangementet afsluttes

 

Pris: 1395 kr pr. person (inkl. champagne, vinmenu og kaffe)

Book bord på tlf. 25 54 10 10 eller pr. mail info@nam.dk. Læs mere her

Nam
Nam
Nam
Nam

Restaurant Rusk

Menu

Dronningens nytårstale med bobler og appetizer. Vin: Albert Sounit Cuvée prestige, Cremant de Bourgogne – Frankrig

Forret: Torsk, æble og selleri. Vin: Grans Fassian Mineralschiefer, Mosel – Frankrig.

Mellemret 1: Kammusling fra Limfjorden a la nage. Vin: Felix Callejo El Lebrero, Castilla Y Leon – Spanien.

Mellemret 2: Hjorte-vildt med rødkålsjuice, peberrod og kastanje. Vin: Nada Fiorenzo Manzola Barbaresco – Piemonte – Italien.

Hovedret: Okse-højreb, frisk sort trøffel, rødbede, ribs, estragon og sauce af karamelliserede løg. Vin: Podere Sapaio ”Sapaio” Bolgheri, Toscana – Italien.

Dessert: Mørk guanaja chokolade, , kirsebær, boghvede og hjemmelavet kaffe-likør. Vin: Mas de Lavail Expression Maury, Roussillion – Frankrig

Kaffe og hjemmelavede petit fours.

Vand med og uden brus ad libitum.

Aftenens program

Kl. 18.00: Arrangementet starter

Kl. 23.30: Arrangementet slutter

 

Pris: 1.350 kr pr. person

Book bord på tlf. 70 22 92 72. Læs mere her

Restaurant Rusk: Hovedret
Rusk Aalborg
Restaurant Rusk

Scheelsminde

Menu

Forret: Saltet torsk serveret med crumble af hasselnødder, sprøde chips og syltede perleløgsskaller. Hertil brunet smørcreme og estragonolie.

Mellemret: Stegte jomfruhummerhaler serveret med variation af fennikel og dildolie. Hertil skummende bisque af blåmuslinger.

Hovedret: Rosestegt kalvemørbrad serveret med sellericreme, confiteret kejserhat med urterasp , rehydreret rødbede og bøgehatte. Hertil trøffelglace og kartoffel bagt med smør og timian.

Ost: Variation af oste med hjemmelavede sylterier og sprødt knækbrød

Dessert: Støbt hvid chokolade serveret med urte marengs, syltede vinteræbler og citronpure. Hertil rød skovsyre og citrontimian.

Natmad: Danske pølsebordsspecialiteter

Aftenens program

Kl. 17.30: Ankomst og velkomstchampagne

Kl. 18.00: Dronningens nytårstale på storskærm i “De fire årstider”

Kl. 18.30: Den fantastisk 5-retters nytårsmenu. Under middagen serverer vores dygtige vintjenere udvalgte vine.

Kl. 22.00: Musik & dans til kl. 01.00

Kl. 24.00: Champagne og festfyrværkeri over Aalborg.

Kl. 01.00: Natmad med danske pølsebordsspecialiteter.

 

Pris: Fra 1.335 kr pr. person

Book bord online. Læs mere her

Scheelsminde Aalborg
Hotel Scheelsminde
Scheelsminde
Scheelsminde: Hovedret

Tabu

Menu

Champagne & Snacks

“En tur i Nordjylland”.

2009 Anäis Brut, Blanc de blanc, Xavier Leconte, Troissy, Champagne, Frankrig

“Spis brød til”: Surdejsbrød med god smørrelse

“Skaller fra Nordjylland”: Jomfruhummer & muslinger

2012 Sclossberg Riesling, Erste Lage, Schloss Neiweier, Baden, Tyskland

“Kysten nær Hirtshals”: Vesterhavstorsk

2014 Saint Aubin, Cuvee Thomas, Vincent Latour, Bourgogne, Frankrig

“De nordjyske græsser”: Fjordlandskød fra Hadsund

2012 Stroppiana, Leonardo, Barolo, Piemonte, Italien (Serveres fra Matusalem flaske 6 L)

“Nordjysk mejeri”: Sønderhaven

20 years, Dry white port, Quinta das Lamelas, Duero, Portugal

“Vi slutter med et brag”: Årets topscorer 2013

2014 Muscat de Rivesaltes, Domaine de la Coume du Röy, Roussillion, Frankrig

Varme drikke, lokal brændevin & et studie i kirsebær

Aftenens program

Kl. 17.30: Arrangementet starter

Kl. 23:00: Menuen afsluttes, derefter mulighed for at forsyne sig i baren med champagne, lidt cocktails og lokale lækkerier

Kl. 24.00: Rådhusklokkerne ringer

Kl. 1.00: Arrangementet slutter

 

Pris: 2000 kr pr. person

Book bord på tlf. 88 19 60 58. Læs mere her

TABU
Tabu
Tabu Aalborg
Tabu-holdet da Aalborg-restauranten åbnede i september

Sjældent de er til salg: Nu kan du få dit eget byhus i midtbyen

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Der er efterhånden masser af boliger til salg i Aalborg, så det er om at finde dem, som virkelig skiller sig ud fra mængden.

Har du også forelsket dig i de små byhuse på de små gader med brosten inde i Aalborg, så er det nu, du skal slå til.

DIT HJEM har nu fået et af disse små hyggelige huse til salg på Peder Barks Gade.

Bo småt og godt

Den hyggelige gade er en af Aalborgs mest unikke gader med stemningsfyldte og charmerende byhuse, som sjældent ses udbudt til salg.

Det stemningsfyldte byhus er 65 kvadratmeter, som er veldisponeret ud på to plan.

Her er en entré, stue, spisestue, køkken, badeværelse, og soveværelse.

dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Pragtfuld solgård

Hyggen fortsætter ude i den lille sydvest vendte solgård, hvor solen kan nydes på de varme sommerdage.

Her er der også plads til et fire personers havesæt, blomsterkrukker og en grill.

dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Det skønne lille byhus er blevet udbudt til 2.399.000 kroner, og du kan læse mere og se flere billeder her.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Napa fylder et år i weekenden: Fejrer det med stort fødselsdagsevent

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Indehaver af Napa, Mette og restaurantchef Signe
Indehaver af Napa, Mette og restaurantchef Signe

Aalborgs mange caféer og restauranter har det seneste år været igennem en kæmpe opblomstring.

Det er ikke længere nok at kunne servere en klassisk burger, en varm kop kaffe eller en  pastasalat. Aalborgenserne stiller krav til deres caféoplevelse, og det kan både ses og mærkes i den måde, stederne – på trods af deres mange års erfaring – gradvist udvikler sig, og indordner sig markedet.

Men på trods af de mange valgmuligheder, når det kommer til spisesteder i byen, så er der stadig plads til nye børn i klassen.

Det beviser NAPA Lounge i Vesterå, der om ganske få dage kan fejre sin 1 års fødselsdag.

Oplev NAPA til Åbent Hus

Den fejrer de på lørdag fra kl. 13-17 med Åbent Hus for alle interesserede, som blandt andet kan se frem til at møde (og ikke mindst smage på) NAPA’s egne leverandører inden for både vin, øl og mad – imens man nyder tonerne fra det jazzband, der også gæster de lækre lokaler på dagen.

Derudover vil der blive serveret forskellige former for fødselsdagslækkerier i form af kanapéer, signaturcocktails, kaffe og kage – og mulighed for at se nærmere på de mødefaciliteter, som NAPA tilbyder på deres førstesal.

“Aalborg har taget rigtig godt imod os, og vi har fået ros til op over skyerne. Derfor vil vi gerne indbyde vores stamgæster såvel som dem, der stadig har til gode at se, hvad huset kan byde på, til en uformel fejring i vores lokaler.” fortæller Mette Jensen, som står bag NAPA.

Læs mere om dagen her.

Endnu skarpere koncept

Caféen i Vesterå åbnede med et brag sidste år og havde store visioner om at blive et hipt sted med kombineret café- og vinbar. Siden har målsætningerne ændret sig – men kun mod at blive endnu skarpere.

“Vores fokus skal stadig være på vores vin, og vi vil gerne kunne give folk en anderledes vinoplevelse, end de kan få andre steder i byen.

Napas indehaver Mette (tv) og restaurantchef Signe

Vi serverer næsten alle vores vine på glas, og fremover vil vi også fokusere på at implementere dem meget mere i vores madretter.” forklarer Mette, og løfter også sløret for, at der også snart vil ske en masse spændende på både mad- og eventfronten.

“De kommende måneder byder på en masse spændende tiltag for NAPA, og vi håber at kunne blive sådan et sted, hvor man gerne vil sidde og hygge sig i mange timer. Det skal være intimt, hyggeligt og med tid til at kræse for den enkelte gæst – uden at det bliver fisefornemt.

Med hensyn til maden, så vil vi gerne strække os mere mod det amerikanske med social dining og forskellige småretter, der kan gå ind og bakke vinene endnu mere op, end vores menukort gør nu.”

 

 

Mange spændende arrangementer i vente

Desuden kan aalborgenserne også godt begynde at glæde sig til efteråret, hvor NAPA på deres 1. sal disker op med den ene spændende smagning efter den anden.

“Vores smagninger bliver planlagt under forskellige temaer; og foruden muligheden for at købe de forskellige flasker med hjem til attraktive priser, så kan vi også tilbyde nogle helt særlige smagsoplevelser, der virkelig kan udvide horisonten.

Vi har allerede en amerikansk vinsmagning i kalenderen, måske en eksklusiv champagnesmagning i december, og generelt flere unikke arrangementer, som vi glæder os meget til at præsentere for Aalborg.” slutter Mette.

WeDoBurgers-kæden solgt: Fortsætter kun med et sted i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Der var fart på burgerkæden WeDoBurgers, da den indtog Århus, Aalborg, Esbjerg og København.

I Aalborg åbnede man endda den første rigtige restaurant med flere siddepladser, og som skulle fungere som kædens Flagship Store.

Desværre går tingene ikke altid, som man drømmer om. Planerne om at være en landsdækkende burgerkæde kunne ikke realiseres, og nu har de oprindelige stiftere solgt den videre.

Det var barnestjernen Danny Kool og partner Christoffer No, der startede WeDoBurgers sammen med Aalborg-investoren Henrik Klindt Petersen.

Ny ejer er fundet

Nu er WeDoBurgers solgt videre til århusianske Akram Palani. Til det siger Danny Kool med det borgerlige navn Daniel Sørensen til MigogAalborg;

“Vi har i noget tid søgt efter den rigtige person til at drive WeDoBurgers videre. Den person har vi fundet i Akram. Han virker til at brænde for WeDoBurgers, så det glæder os, at han er den nye ejer,” fortæller Daniel.

Kun Borgergade fortsætter

Ejerskiftet får den konsekvens, at kun en af de to Aalborg-steder lever videre. Den anden lukkes ned.

“Jeg har altid haft et godt øje til WeDoBurgers og deres burgere, som jeg smagte første gang for et par år siden! Jeg synes, at deres burgere og fritter altid har skilt sig ud fra mængden.

Derfor var jeg ikke i tvivl, da jeg blev spurgt, om jeg ville overtage. Jeg kommer selv til at stå i køkkenet og sikre, at kvaliteten er den samme hver gang. Kvaliteten i produktet er for mig det vigtigst.

Derfor valgte jeg også kun at overtage butikken i Borgergade, da jeg ikke kan være to steder på en gang. Jeg har heldigvis overtaget det meste af deres tidligere fantastiske personale, så jeg og butikken er i gode hænder,” forklarer han til MigogAalborg.

Dermed gik WeDoBurgers fra fem steder i landets fire største byer til nu blot en enkelt i Aalborg.