Aalborgs bedste nytårsfester: Disse restauranter giver dig en fantastisk aften

Skrevet af: Michael Qureshi

Applaus

Menu

Snacks: Hønseskind og tatarcrackers

Ret 1: Caviar ”surprise” m. muslinger og hvidchokolade

Ret 2: Pocheret letrøget torsk m. bacon, syltet løg og purløgs sauce

Ret 3: Sort hummer m. crouton og aromat på svampe

Ret 4: Stegt foie gras m. fermenteret hyben og ramsløg

Ret 5: Farseret vagtel m. morkler, røget kartoffel og marv

Ret 6: Chokoladekugle m. blodappelsin og hasselnødder

Kaffe og kransekage

Aftenens program

Kl. 18.00: Velkomst med champagne og snacks

Kl. 18.30: Gallamiddagen serveres

Kl. 23.00: Arrangementet slutter

 

Pris: 1495 kr pr. person

Book bord online. Læs mere her

Applaus
Applaus
Applaus
Applaus

Brdr. Price

Menu

Bobler & Snacks: Kyllingechips med mayo. Tatar med sprøde løg og kartofler. Kaviar på blinis med cremefraiche. Vin: N.V. Arnaud Robert, Brut, Champagne, Frankrig

Bisque: Lavet på pighvar og hummer med sprøde jomfruhummerhaler og jordskokke. Vin: 2014, Chardonnay, Secret Cellars, Sonoma, Californien, USA

Gravad krondyr: Tynde skriver af krondyr, dertil rødbede, peberrod og sprøde maltflager. Vin: 2008, Pinot Noir, Arbois Rouge, Domaine Rolet Pere & Fils, Jura Frankrig

En lille opfrisker: Vores version af en Gin & Tonic som granité.

Tournedos rossini: En elsket klassiker; Oksemørbrad serveret på smørristet brødcrouton, belagt med ristet foie gras og høvlet trøffel. Hertil madeira sauce, kartoffelkrokette og glaserede rodfrugter. Vin: 2012, Chateau Barrail du Blanc, Saint-Emilion, Bordeaux, Frankrig

Kirsebær på 3 måder: Serveret sammen med Panna cotta, tilsmagt med mørk rom, og brud af spongecake med mandel og marcipan. Vin: 2014 Malus Unika, Cuvee Anna, Coldhand Winery, Danmark

Aftenens program

Kl. 18.30-19.30: Ankomst

Kl. 23.00-23.30: Afslutning med nytårskransekage og kaffe

 

Pris: 995 kr pr. person (inkl. bobler og kaffe), 695 kr pr. person (inkl. mineralvand)

Book bord på info.aalborg@brdr-price.dk eller online. Læs mere her

Price i Aalborg
Brdr. Price
Price i Aalborg
Brdr. Price

Comwell Hvide Hus

Menu

Appetizer: Comwell skinke

Ret 1: Jomfruhummer, sprød havtorn, skaldyrsessens

Ret 2: Letrøget torske consommé, torske ballotine

Ret 3: Økologisk frilandsgris – Comwell’s egen avl, kartoffel chiffon

Ret 4: Kalvemørbrad, Økologiske oksehaler, confiteret selleri, portvins sky

Ret 5: Lille surprise a la chef

Dessert: Dessert i grønne

Vinmenu tilpasset retterne – ad libitum

Aftenens program

Kl. 15.00-17.00: Ankomst med kaffe og kage

Kl. 17.45: Velkomst, Direktørens og Dronningens nytårstaler i Kilden

Kl. 18.30: 5-retters menu serveres

Kl. 23.00: Kaffe/te, og sødt serveres

Kl. 23.50: Champagne skænkes! Musik ved live band

Kl. 23.00-2.00: Fri bar inkl. cocktails

Kl. 1.30: Natmad i køkkenet

Kl. 2.00: Godnat!

 

Pris: 1.995 kr pr. person (inkl. drikkevarer)

Book bord på 98 13 84 00. Læs mere her

Comwell
Comwell
Comwell: Udsigt
Comwell: Udsigt

Helmuth Bar & Kitchen

Menu

Snacks: Snacks bestående af sprøde ting fra hav og mark

1.-3. servering: Bløddyr og ”svampe”mayo, sprøde skalddyr, fladfisk og limfjordsskatte

4.-5. servering: Japansk ko, kaviar og nytårsfisk

6.-8. servering: Grillet ko og rodknolde , dyr og svampe, grillet grønt fra marken

9. servering: Brun og hvid

Champagne og kransekage

Aftenens program

Kl. 19.00: Velkomstdrinks

Kl. 19.30: Vi går til bords

Kl. 24.00: Champagne & kransekage

 

Pris: 799 kr pr. person

Book bord på tlf. 98 10 33 05 eller online. Læs mere her

Helmuth
Helmuth Bar & Kitchen
Helmuth
Helmuth Bar & Kitchen

Morten’s Kro

Menu

5 retters udsøgt gourmet menu med udsøgte råvarer som pighvar-hummer-fjerkræ-okse og festlig nytårs dessert samt tilhørende udsøgt vin menu og afsluttende kaffe/the og kransekage fra buffet.

Aftenens program

Kl. 18.30-19.00: Vi tilbyder appetizers og champagne Moet & Chandon new year edition

Kl. 19.00: Første forret serveres

Kl. 24.00: Nytåret skåles ind med Moet & Chandon brut rose. Derefter åbner baren og DJ Disse spiller op til dans.

 

Pris: 1798 kr pr. person (inkl. vin og champagne. Uden vin og champagne er prisen 898 kr)

Book bord online. Læs mere her

Mortens Kro Aalborg
Mortens Kro
Foto: VisitAalborg
Mortens Kro Aalborg
Mortens Kro

Nam

Menu (social dining)

Caviar og vagtel æg

Fermenteret grønt og dip

Skagenskinke m. saltet grønt og cremos

Fish’n chips” ris og østers

Nigiri tun, dehydreret andelever og hindbær

Laks m. stikkelsbær ponzu og silderogn

Broccoli, sesam og syrnet fløde

Stegt jomfruhummer m. line og peber

Rå okse m. sprød kartoffel og urter

Løg m. urter, sauce på havgus og sort trøffel

Svinebryst m. shiso og BBQ

Waygu m. brunet smør og soja

Skovmærkeis og caviar

Hvid chokolade, agurk og peber

Aftenens program

Kl. 17.45: Velkomst drinks

Kl. 18.00: Dronnings nytårstale

Kl. 23.00: Arrangementet afsluttes

 

Pris: 1395 kr pr. person (inkl. champagne, vinmenu og kaffe)

Book bord på tlf. 25 54 10 10 eller pr. mail info@nam.dk. Læs mere her

Nam
Nam
Nam
Nam

Restaurant Rusk

Menu

Dronningens nytårstale med bobler og appetizer. Vin: Albert Sounit Cuvée prestige, Cremant de Bourgogne – Frankrig

Forret: Torsk, æble og selleri. Vin: Grans Fassian Mineralschiefer, Mosel – Frankrig.

Mellemret 1: Kammusling fra Limfjorden a la nage. Vin: Felix Callejo El Lebrero, Castilla Y Leon – Spanien.

Mellemret 2: Hjorte-vildt med rødkålsjuice, peberrod og kastanje. Vin: Nada Fiorenzo Manzola Barbaresco – Piemonte – Italien.

Hovedret: Okse-højreb, frisk sort trøffel, rødbede, ribs, estragon og sauce af karamelliserede løg. Vin: Podere Sapaio ”Sapaio” Bolgheri, Toscana – Italien.

Dessert: Mørk guanaja chokolade, , kirsebær, boghvede og hjemmelavet kaffe-likør. Vin: Mas de Lavail Expression Maury, Roussillion – Frankrig

Kaffe og hjemmelavede petit fours.

Vand med og uden brus ad libitum.

Aftenens program

Kl. 18.00: Arrangementet starter

Kl. 23.30: Arrangementet slutter

 

Pris: 1.350 kr pr. person

Book bord på tlf. 70 22 92 72. Læs mere her

Restaurant Rusk: Hovedret
Rusk Aalborg
Restaurant Rusk

Scheelsminde

Menu

Forret: Saltet torsk serveret med crumble af hasselnødder, sprøde chips og syltede perleløgsskaller. Hertil brunet smørcreme og estragonolie.

Mellemret: Stegte jomfruhummerhaler serveret med variation af fennikel og dildolie. Hertil skummende bisque af blåmuslinger.

Hovedret: Rosestegt kalvemørbrad serveret med sellericreme, confiteret kejserhat med urterasp , rehydreret rødbede og bøgehatte. Hertil trøffelglace og kartoffel bagt med smør og timian.

Ost: Variation af oste med hjemmelavede sylterier og sprødt knækbrød

Dessert: Støbt hvid chokolade serveret med urte marengs, syltede vinteræbler og citronpure. Hertil rød skovsyre og citrontimian.

Natmad: Danske pølsebordsspecialiteter

Aftenens program

Kl. 17.30: Ankomst og velkomstchampagne

Kl. 18.00: Dronningens nytårstale på storskærm i “De fire årstider”

Kl. 18.30: Den fantastisk 5-retters nytårsmenu. Under middagen serverer vores dygtige vintjenere udvalgte vine.

Kl. 22.00: Musik & dans til kl. 01.00

Kl. 24.00: Champagne og festfyrværkeri over Aalborg.

Kl. 01.00: Natmad med danske pølsebordsspecialiteter.

 

Pris: Fra 1.335 kr pr. person

Book bord online. Læs mere her

Scheelsminde Aalborg
Hotel Scheelsminde
Scheelsminde
Scheelsminde: Hovedret

Tabu

Menu

Champagne & Snacks

“En tur i Nordjylland”.

2009 Anäis Brut, Blanc de blanc, Xavier Leconte, Troissy, Champagne, Frankrig

“Spis brød til”: Surdejsbrød med god smørrelse

“Skaller fra Nordjylland”: Jomfruhummer & muslinger

2012 Sclossberg Riesling, Erste Lage, Schloss Neiweier, Baden, Tyskland

“Kysten nær Hirtshals”: Vesterhavstorsk

2014 Saint Aubin, Cuvee Thomas, Vincent Latour, Bourgogne, Frankrig

“De nordjyske græsser”: Fjordlandskød fra Hadsund

2012 Stroppiana, Leonardo, Barolo, Piemonte, Italien (Serveres fra Matusalem flaske 6 L)

“Nordjysk mejeri”: Sønderhaven

20 years, Dry white port, Quinta das Lamelas, Duero, Portugal

“Vi slutter med et brag”: Årets topscorer 2013

2014 Muscat de Rivesaltes, Domaine de la Coume du Röy, Roussillion, Frankrig

Varme drikke, lokal brændevin & et studie i kirsebær

Aftenens program

Kl. 17.30: Arrangementet starter

Kl. 23:00: Menuen afsluttes, derefter mulighed for at forsyne sig i baren med champagne, lidt cocktails og lokale lækkerier

Kl. 24.00: Rådhusklokkerne ringer

Kl. 1.00: Arrangementet slutter

 

Pris: 2000 kr pr. person

Book bord på tlf. 88 19 60 58. Læs mere her

TABU
Tabu
Tabu Aalborg
Tabu-holdet da Aalborg-restauranten åbnede i september

Gør et kup: Nordjyllands største kræmmer- og loppemarked bliver gigantisk

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

For ottende år i træk afholdes Nordjyllands største kræmmer- og loppemarked i Aalborg.

Traditionen tro sker det i Gigantium, og det er både lørdag og søndag fra klokken 10-16.

Men denne gang har arrangementet overgået sig selv. Markedet er nemlig udvidet med 100 stande, og dermed kommer man op på hele 300 stande, som tilbyder unikke antikviteter, flotte loppefund, lækkert genbrug og en masse kræmmervarer.

“Håndboldtribunen er taget ned i den store hal i Gigantium, og dermed får vi cirka 1500 kvadratmeter ekstra, som svarer til to hele sportshaller,” forklarer Jakob Hansen fra JH-arrangementer til MigogAalborg.

Rekordstort publikum i weekenden

Der bliver altså rig mulighed for at gøre et kup i weekenden, men har du udset dig noget specielt, skal du måske være hurtigt ude.

Markedet har de forgående år været et kæmpe hit, der har trukket tusindvis af nordjyder ud i den store hal.

“I år forventer vi et rekordstort publikum, fordi vi er blevet så meget større. Men derudover er der er selvfølgelig også mere at kigge på, og dermed også mere at handle om,” siger Jakob.

Der kommer der kræmmere fra hele landet, lige fra Skagen til Sønderborg, og karavanen ser altid frem til at komme til Aalborg:

“Nordjyderne vil jo altid gerne handle, og det bliver der rig mulighed for. Man kan selvfølgelig også bare gå rundt og kigge og måske blive inspireret til sit næste køb,” siger Jakob.

Atmosfæren på loppemarkedet er noget helt specielt, og selvom det selvfølgelig handler om at købe og sælge, vil Jakob også gerne skabe en særlig stemning, som man ikke oplever i hverdagen.

“Vi forsøger at skabe en oplevelse, som er anderledes end i en butik. Her kan man virkelig snakke om tingene, og altid gøre en god handel.”

Rammer lige ind i tidsånden

Der bliver noget for enhver smag, når Jakob åbner dørene til Gigantium i weekenden.

Og selvom arrangementet altså finder sted for ottende år i træk, stiger populariteten år for år:

“Trenden med genbrug er virkelig populær, og det mærker vi hele vejen rundt. VI rammer lige ind i en tidsånd, som bare forsætter. Folk har fået øjnene op for, at man ikke bare kan købe nyt hele tiden, og jeg oplever især, at den nye generation virkelig har taget det til sig.

Derfor tror jeg, at bølgen med genbrug bare bliver større og større.”

Nordjyllands største kræmmer- og loppemarked finder sted lørdag og søndag fra klokken 10-16.  Indgangen koster 35 kr. for voksne, og børn under 12 år er gratis i følge med en voksen.

Hvad: Nordjyllands største kræmmer- og loppemarked
Hvor: Gigantium
Hvornår: Lørdag d. 19. januar – søndag 20. januar (begge dage 10-16
Indgang i døren

Pensionsselskab opfører nyt kollegie: Studerende bor lige ud til Fjorden

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Studerende i Aalborg får mulighed for at få nogle super fede placeringer, når vi snakker studieboliger.

Nu kommer endnu en attraktiv beliggenhed snart til de studerende.

Pensionsselskabet PFA opfører et nyt kollegie, hvor der er plads til 220 studerende. Kollegiet bliver placeret nord for fjorden ved siden af siloen med kort afstand til Aalborg midtby.

Kollegiet er det andet af i alt fire kommende PFA Kollegier i hele landet.

Studerende kan bo ud til Limfjorden

Som et led i markeringen af PFA’s 100-års fødselsdag i 2017 besluttede Danmarks største kundeejede pensionsselskab at bygge fire nye kollegier i landets største studiebyer København, Odense, Aalborg og Aarhus.

I 2018 begyndte byggeriet af det første kollegie i Odense, og nu er turen kommet til Aalborg.

Aalborgs mange studerende kan glæde sig til flere hundrede nye studieboliger på en attraktiv placering på lige ud til Limfjorden ved Lindholm Brygge 35 – en bygning hvor blandt UCN tidligere har haft til huse.

Michael Bruhn, Ejendomsdirektør i PFA,  ser frem til at påbegynde ombygningen af den nuværende kontorbygning til et kollegie med fokus på fællesskab, bæredygtighed og et stærkt studiemiljø.

”Flere og flere unge mennesker vælger at læse på ungdoms- og videregående uddannelser. Det er meget positivt, men det skaber også pres på boligmassen efter egnede boliger i større byer som Aalborg, der kan betales på et studiebudget.

Vi ser meget frem til at påbegynde byggeriet af moderne og attraktive studieboliger her på denne skønne placering på Lindholm Brygge,” siger Michael Bruhn i en pressemeddelelse.

PFA’s kommende kollegie i Nørresundby, forventes at være færdigt og klar til indflytning i april 2020.

Kollegie tæt på grønne områder

Kollegiet ligger ved siden af Lindholm Strandpark, der i sommer-sæsonen er fuld af liv og aktiviteter.

Derudover vil det være nemt tilgængeligt at komme syd for fjorden ved at benytte sig af kulturbroen. På cykel vil man fra kollegiet nemt kunne være inde i midtbyen på 5-10 minutter.

Som med de øvrige PFA Kollegier er kollegiet i Aalborg bygget med fokus på at skabe rammer om både fællesskab og tid til individuel fordybelse.

Alle værelser har eget bad og toilet, men der er fælles køkkener og dertil kommer en række andre fælles faciliteter, såsom læsesal og fitnessrum.

Kollegiet kommer til at rumme i alt 220 værelser på 13-26 kvadratmeter, og oveni kommer fællesarealerne.

Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen ser frem til det nye kollegie.

”Vi oplever en fantastisk vækst og udvikling i Aalborg, især takket være de mange studerende, der vælger Aalborg som ramme for deres uddannelse.

De unge giver byen en særlig stemning af højt humør, håbefuldhed og mod på fremtiden. Derfor gør vi rigtig meget for, at Aalborg skal være en attraktiv studieby, og vores by har gennem de seneste år gennemgået en fantastisk udvikling på netop den konto.

Jeg er derfor både glad og stolt over, at PFA har valgt at bakke op om den udvikling ved at opføre et helt nyt kollegie med en fantastisk placering lige ned til Limfjorden og med supergode faciliteter til de unge,” siger Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Alle PFA’s fire kommende kollegier bliver opført med fokus på bæredygtighed i forhold til både materialer og energiforbrug, og kollegiet i Aalborg skal således certificeres med DGNB-sølv.

PFA ejer i forvejen bygningen, der på nuværende tidspunkt står tom. Ombygningen går i gang snarest.

”Med PFA Kollegier giver vi i anledning af vores 100 års fødselsdag i 2017 noget ekstra tilbage til danskerne.

Vi er sikre på, at kollegiet her kommer til at bidrage til en fortsat positiv udvikling for Aalborg som studieby, og samtidig er det et solidt tilbud til vores kunder samt deres børn og børnebørn,” siger PFA’s ejendomsdirektør Michael Bruhn.

PFA’s 1,2 mio. pensionskunder vil med fortrinsret kunne opskrive deres børn og børnebørn til et værelse.

Nu åbner Aalborgs første vegetar-restaurant: Se billederne indefra

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det var et spørgsmål om tid, før den første vegetar- og veganerrestaurant ville se dagens lys i Aalborg.

Det sker ikke sjældent, at vi får spørgsmålet: “Hvor spiser jeg lækker vegetarisk eller vegansk mad i Aalborg?”

Og fra og med i morgen kan vi endelig komme med et konkret svar: by tabu ubat veggie.

Som navnet indikerer, så er det én af Aalborgs erfarne stjernekokke, der har besluttet sig for at udvide familien.

Michael “Miv” Pedersen har i forvejen stor succes her i byen med søster-restauranterne Restaurant Tabu, CANblau Tapasbar og SlagterBørsen –  og i Lønstrup med Restaurant Glashuset.

Nu har han kastet sig ud i byens første reelle vegetareventyr i Café Bondens (tidl. Landmad) gamle lokaler i Vesterå 7, og den nye restaurant i familien bliver dermed naborestaurant til Restaurant Tabu.

Allerede stor efterspørgsel

MigogAalborg har fået lov til at få et kig indenfor, inden ubat veggie åbner helt officielt i morgen.

Og noget tyder på, at aalborgenserne har efterspurgt en vegetarisk/vegansk restaurant i Aalborg; restauranten er nemlig allerede fuldt booket torsdag aften.

“Vi har allerede fået mange positive tilkendegivelser på vores åbning, og vi har fået bekræftet, at der er et stort segment, som har efterspurgt det her,” fortæller restaurantchef Luise Bukh til MigogAalborg.

Fra venstre: Luise Bukh, Michael “Miv” Pedersen og Simone Jespersen

Men udover torsdag aften, bliver der rig mulighed for at stifte bekendtskab med den nye grønne restaurant på Aalborgs madscene.

ubat vaggie holder nemlig åbent tirsdag-lørdag fra klokken 08.00 – 22.00.

Spændende retter på menuen

08.00 – 12.00 kalder ubat veggie “Først på dagen” og her kan man blandt andet vælge Bolle & Pålæg, hvor der kan vælges mellem gammeldags kværnet smør, plantesmør, nøddecreme, ost fra Sønderhaven eller marmelade.

Derudover er der også klassikere som yoghurt & musli og croissant.

Fra klokken 10.00 kan man blandt andet købe vaffel med nøddecreme, dagens grød, æg, bagte tomater og karse og avocado og grillet brød.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af ubat veggie – by tabu (@ubatveggie) den

Frokosten serveres fra 12.00-15.00 og her kan man blandt andet dykke ned i retter som Frikassé af vintergrønt i sprød butterdej, som Luise beskriver som en vegetarisk tartelet.

Man kan også vælge Hjertesalat, pocheret æg & estragoncreme og Grillet sandwich med ost og tomat.

Til den søde tand kan man vælge Gulerodskage & smørcreme og Cinnamon Bun.

Fra klokken 17.00 kan man så vælge mellem en vegetar – og en veganermenu, hvor 4 serveringer koster 250 kroner.

Menuerne sammensættes altid efter sæsonen.

Vegetarmenuen består lige nu af Surdejsbrød & gammeldags kærnet smør, jordskokkesuppe med purløgsolie & jordskokkesalat, selleri i teksturer og gulerodskage & smørcreme.

Veganermenuen er surdejsbrød & plantesmør, tomat tatar, syltede løg & persille, “charcoal onion” kerner, jordskok & fermenteret seller og æbler, karamel & nødder.

Der kan tilkøbes vin – eller saft/juicemenu.

Specielt udvalgt indretning

Det er ikke kun på madfronten, at der er tænkt over detaljerne.

Lokalerne, der tidligere husede Café Bonden, står i dag i sin fineste pragt med grøntsager hængende fra loftet og sylteglas som pynt på hylderne.

Den landlige stemning, som vi kendte fra den tidligere café er holdt intakt, men helhedsoplevelsen har fået et moderne touch, der lige gør konceptet dét mere skarpt.

Bondens rustikke borde har fået lov at blive stående og pt. med 40 siddepladser – dog er inventaret blevet frisket op med lidt hip messing, levende lys og bløde puder på træbænkene.

Ved det store vinduesparti er en grøn veloursofa flyttet ind; et oplagt sted til at nyde sin morgenmad, imens man ser resten af Vesterå vågne op til dåd.

Og det er altså fra i morgen, fra kl. 8-22, at du selv kan opleve Aalborgs første vegetar- og veganerrestautant, ubat veggie, i Vesterå.

Du kan finde mere info om ubat veggie på deres hjemmeside og Facebook.