Aalborgs bedste nytårsfester: Disse restauranter giver dig en fantastisk aften

Skrevet af: Michael Qureshi

Applaus

Menu

Snacks: Hønseskind og tatarcrackers

Ret 1: Caviar ”surprise” m. muslinger og hvidchokolade

Ret 2: Pocheret letrøget torsk m. bacon, syltet løg og purløgs sauce

Ret 3: Sort hummer m. crouton og aromat på svampe

Ret 4: Stegt foie gras m. fermenteret hyben og ramsløg

Ret 5: Farseret vagtel m. morkler, røget kartoffel og marv

Ret 6: Chokoladekugle m. blodappelsin og hasselnødder

Kaffe og kransekage

Aftenens program

Kl. 18.00: Velkomst med champagne og snacks

Kl. 18.30: Gallamiddagen serveres

Kl. 23.00: Arrangementet slutter

 

Pris: 1495 kr pr. person

Book bord online. Læs mere her

Applaus
Applaus
Applaus
Applaus

Brdr. Price

Menu

Bobler & Snacks: Kyllingechips med mayo. Tatar med sprøde løg og kartofler. Kaviar på blinis med cremefraiche. Vin: N.V. Arnaud Robert, Brut, Champagne, Frankrig

Bisque: Lavet på pighvar og hummer med sprøde jomfruhummerhaler og jordskokke. Vin: 2014, Chardonnay, Secret Cellars, Sonoma, Californien, USA

Gravad krondyr: Tynde skriver af krondyr, dertil rødbede, peberrod og sprøde maltflager. Vin: 2008, Pinot Noir, Arbois Rouge, Domaine Rolet Pere & Fils, Jura Frankrig

En lille opfrisker: Vores version af en Gin & Tonic som granité.

Tournedos rossini: En elsket klassiker; Oksemørbrad serveret på smørristet brødcrouton, belagt med ristet foie gras og høvlet trøffel. Hertil madeira sauce, kartoffelkrokette og glaserede rodfrugter. Vin: 2012, Chateau Barrail du Blanc, Saint-Emilion, Bordeaux, Frankrig

Kirsebær på 3 måder: Serveret sammen med Panna cotta, tilsmagt med mørk rom, og brud af spongecake med mandel og marcipan. Vin: 2014 Malus Unika, Cuvee Anna, Coldhand Winery, Danmark

Aftenens program

Kl. 18.30-19.30: Ankomst

Kl. 23.00-23.30: Afslutning med nytårskransekage og kaffe

 

Pris: 995 kr pr. person (inkl. bobler og kaffe), 695 kr pr. person (inkl. mineralvand)

Book bord på info.aalborg@brdr-price.dk eller online. Læs mere her

Price i Aalborg
Brdr. Price
Price i Aalborg
Brdr. Price

Comwell Hvide Hus

Menu

Appetizer: Comwell skinke

Ret 1: Jomfruhummer, sprød havtorn, skaldyrsessens

Ret 2: Letrøget torske consommé, torske ballotine

Ret 3: Økologisk frilandsgris – Comwell’s egen avl, kartoffel chiffon

Ret 4: Kalvemørbrad, Økologiske oksehaler, confiteret selleri, portvins sky

Ret 5: Lille surprise a la chef

Dessert: Dessert i grønne

Vinmenu tilpasset retterne – ad libitum

Aftenens program

Kl. 15.00-17.00: Ankomst med kaffe og kage

Kl. 17.45: Velkomst, Direktørens og Dronningens nytårstaler i Kilden

Kl. 18.30: 5-retters menu serveres

Kl. 23.00: Kaffe/te, og sødt serveres

Kl. 23.50: Champagne skænkes! Musik ved live band

Kl. 23.00-2.00: Fri bar inkl. cocktails

Kl. 1.30: Natmad i køkkenet

Kl. 2.00: Godnat!

 

Pris: 1.995 kr pr. person (inkl. drikkevarer)

Book bord på 98 13 84 00. Læs mere her

Comwell
Comwell
Comwell: Udsigt
Comwell: Udsigt

Helmuth Bar & Kitchen

Menu

Snacks: Snacks bestående af sprøde ting fra hav og mark

1.-3. servering: Bløddyr og ”svampe”mayo, sprøde skalddyr, fladfisk og limfjordsskatte

4.-5. servering: Japansk ko, kaviar og nytårsfisk

6.-8. servering: Grillet ko og rodknolde , dyr og svampe, grillet grønt fra marken

9. servering: Brun og hvid

Champagne og kransekage

Aftenens program

Kl. 19.00: Velkomstdrinks

Kl. 19.30: Vi går til bords

Kl. 24.00: Champagne & kransekage

 

Pris: 799 kr pr. person

Book bord på tlf. 98 10 33 05 eller online. Læs mere her

Helmuth
Helmuth Bar & Kitchen
Helmuth
Helmuth Bar & Kitchen

Morten’s Kro

Menu

5 retters udsøgt gourmet menu med udsøgte råvarer som pighvar-hummer-fjerkræ-okse og festlig nytårs dessert samt tilhørende udsøgt vin menu og afsluttende kaffe/the og kransekage fra buffet.

Aftenens program

Kl. 18.30-19.00: Vi tilbyder appetizers og champagne Moet & Chandon new year edition

Kl. 19.00: Første forret serveres

Kl. 24.00: Nytåret skåles ind med Moet & Chandon brut rose. Derefter åbner baren og DJ Disse spiller op til dans.

 

Pris: 1798 kr pr. person (inkl. vin og champagne. Uden vin og champagne er prisen 898 kr)

Book bord online. Læs mere her

Mortens Kro Aalborg
Mortens Kro
Foto: VisitAalborg
Mortens Kro Aalborg
Mortens Kro

Nam

Menu (social dining)

Caviar og vagtel æg

Fermenteret grønt og dip

Skagenskinke m. saltet grønt og cremos

Fish’n chips” ris og østers

Nigiri tun, dehydreret andelever og hindbær

Laks m. stikkelsbær ponzu og silderogn

Broccoli, sesam og syrnet fløde

Stegt jomfruhummer m. line og peber

Rå okse m. sprød kartoffel og urter

Løg m. urter, sauce på havgus og sort trøffel

Svinebryst m. shiso og BBQ

Waygu m. brunet smør og soja

Skovmærkeis og caviar

Hvid chokolade, agurk og peber

Aftenens program

Kl. 17.45: Velkomst drinks

Kl. 18.00: Dronnings nytårstale

Kl. 23.00: Arrangementet afsluttes

 

Pris: 1395 kr pr. person (inkl. champagne, vinmenu og kaffe)

Book bord på tlf. 25 54 10 10 eller pr. mail info@nam.dk. Læs mere her

Nam
Nam
Nam
Nam

Restaurant Rusk

Menu

Dronningens nytårstale med bobler og appetizer. Vin: Albert Sounit Cuvée prestige, Cremant de Bourgogne – Frankrig

Forret: Torsk, æble og selleri. Vin: Grans Fassian Mineralschiefer, Mosel – Frankrig.

Mellemret 1: Kammusling fra Limfjorden a la nage. Vin: Felix Callejo El Lebrero, Castilla Y Leon – Spanien.

Mellemret 2: Hjorte-vildt med rødkålsjuice, peberrod og kastanje. Vin: Nada Fiorenzo Manzola Barbaresco – Piemonte – Italien.

Hovedret: Okse-højreb, frisk sort trøffel, rødbede, ribs, estragon og sauce af karamelliserede løg. Vin: Podere Sapaio ”Sapaio” Bolgheri, Toscana – Italien.

Dessert: Mørk guanaja chokolade, , kirsebær, boghvede og hjemmelavet kaffe-likør. Vin: Mas de Lavail Expression Maury, Roussillion – Frankrig

Kaffe og hjemmelavede petit fours.

Vand med og uden brus ad libitum.

Aftenens program

Kl. 18.00: Arrangementet starter

Kl. 23.30: Arrangementet slutter

 

Pris: 1.350 kr pr. person

Book bord på tlf. 70 22 92 72. Læs mere her

Restaurant Rusk: Hovedret
Rusk Aalborg
Restaurant Rusk

Scheelsminde

Menu

Forret: Saltet torsk serveret med crumble af hasselnødder, sprøde chips og syltede perleløgsskaller. Hertil brunet smørcreme og estragonolie.

Mellemret: Stegte jomfruhummerhaler serveret med variation af fennikel og dildolie. Hertil skummende bisque af blåmuslinger.

Hovedret: Rosestegt kalvemørbrad serveret med sellericreme, confiteret kejserhat med urterasp , rehydreret rødbede og bøgehatte. Hertil trøffelglace og kartoffel bagt med smør og timian.

Ost: Variation af oste med hjemmelavede sylterier og sprødt knækbrød

Dessert: Støbt hvid chokolade serveret med urte marengs, syltede vinteræbler og citronpure. Hertil rød skovsyre og citrontimian.

Natmad: Danske pølsebordsspecialiteter

Aftenens program

Kl. 17.30: Ankomst og velkomstchampagne

Kl. 18.00: Dronningens nytårstale på storskærm i “De fire årstider”

Kl. 18.30: Den fantastisk 5-retters nytårsmenu. Under middagen serverer vores dygtige vintjenere udvalgte vine.

Kl. 22.00: Musik & dans til kl. 01.00

Kl. 24.00: Champagne og festfyrværkeri over Aalborg.

Kl. 01.00: Natmad med danske pølsebordsspecialiteter.

 

Pris: Fra 1.335 kr pr. person

Book bord online. Læs mere her

Scheelsminde Aalborg
Hotel Scheelsminde
Scheelsminde
Scheelsminde: Hovedret

Tabu

Menu

Champagne & Snacks

“En tur i Nordjylland”.

2009 Anäis Brut, Blanc de blanc, Xavier Leconte, Troissy, Champagne, Frankrig

“Spis brød til”: Surdejsbrød med god smørrelse

“Skaller fra Nordjylland”: Jomfruhummer & muslinger

2012 Sclossberg Riesling, Erste Lage, Schloss Neiweier, Baden, Tyskland

“Kysten nær Hirtshals”: Vesterhavstorsk

2014 Saint Aubin, Cuvee Thomas, Vincent Latour, Bourgogne, Frankrig

“De nordjyske græsser”: Fjordlandskød fra Hadsund

2012 Stroppiana, Leonardo, Barolo, Piemonte, Italien (Serveres fra Matusalem flaske 6 L)

“Nordjysk mejeri”: Sønderhaven

20 years, Dry white port, Quinta das Lamelas, Duero, Portugal

“Vi slutter med et brag”: Årets topscorer 2013

2014 Muscat de Rivesaltes, Domaine de la Coume du Röy, Roussillion, Frankrig

Varme drikke, lokal brændevin & et studie i kirsebær

Aftenens program

Kl. 17.30: Arrangementet starter

Kl. 23:00: Menuen afsluttes, derefter mulighed for at forsyne sig i baren med champagne, lidt cocktails og lokale lækkerier

Kl. 24.00: Rådhusklokkerne ringer

Kl. 1.00: Arrangementet slutter

 

Pris: 2000 kr pr. person

Book bord på tlf. 88 19 60 58. Læs mere her

TABU
Tabu
Tabu Aalborg
Tabu-holdet da Aalborg-restauranten åbnede i september

Café er lukket ned: Nu har DailyNam overtaget lokalerne med spændende planer

Skrevet af: Michael Qureshi
Flere spisesteder har ligget her på Eternitten - nu overtager DailyNam
Flere spisesteder har ligget her på Eternitten - nu overtager DailyNam

I november åbnede café og gastropub Gastrohouse på Eternitten.

I lokaler der tidligere har huset steder som Deli Marché og Victors Madhus.

Corona-krisen ramte imidlertid Gastrohouse hårdt, og 30. april meldte de, at der ikke længere var grobund for at drive spisestedet videre.

Men snart er der igen liv i de fede lokaler i den spirende bydel tæt på Aalborgs midtby.

MigogAalborg kan nu fortælle, at DailyNam har overtaget stedet og har spændende planer for fremtiden.

Måltidskasser er en bragende succes

DailyNam er en del af Restaurant Nam, og startede ud med lækre asiatisk inspirerede måltidskasser, da Corona-krisen var størst og restauranterne var tvunget til at holde lukket.

Måltidskasserne blev en bragende succes fra start, og de lever i allerhøjeste grad videre, selv efter restauranterne er genåbnet.

Bag DailyNam står Kim Jeppesen og Anne Menendez, der tilmed også har Nam, SMAEK og Restaurant Menendez.

De glæder sig sammen med en tredje partner Bo Rasmussen nu til at brede DailyNam-konceptet endnu mere ud.

“Vi synes, der er et stort potentiale i lokalerne og på Eternitten, hvor der efterhånden bor mange mennesker og har en perfekt beliggenhed ifht afhentning af take away.

Samtidig er der mange virksomheder i området, så vi tror på, at DailyNam får en god placering der,” forklarer Anne Menendez til MigogAalborg.

Måltidskasser, butik og frokostordninger

Det er planen at slå dørene op i august, hvor der kommer til at ske en hel del.

Først og fremmest kan man naturligvis afhente måltidskasser, der vil være frokostordning for virksomheder og man kommer også til at kunne spise frokost i lokalerne.

“Vi har flere ting på tegnebrættet, men det er helt sikkert at vi laver en butik hvor man kommer til at kunne hente take away, færdigretter og convinence produkter.

Det bliver med nogle af de ting, vi bruger i måltidskasserne. Marinader, økologiske produkter og mange flere lækre ting man måske ikke lige finder i det nærmeste supermarked,” forklarer Anne Menendez.

Har fået god respons

Hun fortsætter;

“Det bliver et sted, hvor der bliver fokus på måltidskasserne og hele convience food markedet.

Vi har fået rigtig god respons på DailyNam-konceptet, som jo faktisk leverer ud til alle steder i hele landet, så nu synes vi, at konceptet fortjener sine egne lokaler og univers,” forklarer Anne Menendez.

Du kan læse mere om DailyNam måltidskasserne her

 

Nu lysner det: Politiet giver grønt lys til badning i Vestre Fjordpark

Skrevet af: Michael Qureshi

Årets første rigtige sommerdag rundede de 25 grader her i Aalborg-området.

Havde det været et normalt år havde der været totalt proppet i Vestre Fjordpark med badende aalborgensere. Men selv om man gerne må sole sig derude i det store friluftsbad, så er der endnu ikke vand i anlægget.

Aalborg Kommune har afventet nye retningslinjerne fra Rigspolitiet og sundhedsmyndighederne, før de ville sætte dato på, at Vestre Fjordpark sådan for alvor åbner op.

Nu er der grønt lys fra øverste myndighed.

Rigspolitiet og sundhedsmyndighederne har givet de udendørs friluftsbade lov til at åbne efter længere tids nedlukning. Det skriver Dansk Svømmebadsteknisk Forening i en pressemeddelelse.

“Vi har nu Rigspolitiets ord for, at der ikke er noget juridisk til hinder for, at friluftsbade, svømmesøer og havnebade kan åbne.

Ligeledes har sundhedsmyndighederne bekræftet, at det er fuldt ud sundhedsmæssigt forsvarligt at åbne friluftsbade,” lyder det i pressemeddelelsen.

Foto: Stine Kjølby Christensen

Odense har allerede dato på

Nu gælder det så lokalt, hvornår man genåbner. I Odense har man allerede sat datoer på åbning af både Havnebad- og Friluftsbad, og det sker allerede inden for de kommende 10 dage.

Pressevagten hos Aalborg Kommune fortæller her 2. pinsedag til MigogAalborg, at genåbning af Vestre Fjordpark er et vigtigt punkt på dagsordenen, når Magistraten samles tirsdag.

Magistraten består hovedsagligt af Aalborg Kommunes rådmænd, og er kommunens koordinerende organ.

Den tager sig af alle de opgaver, der kræver samordning, eller som ikke kan løses i de enkelte kommunale afdelinger.

Det ventes dog at blive ganske smertefrit, at Magistraten giver grønt lys til genåbningen.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her

30 år i byen fejres: Azzurra genåbner med nyt menukort og nyrenoverede lokaler

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen
Maurizio Quattromani
Maurizio Quattromani

Langt om længe er det igen muligt at forkæle sig selv med en tur på restaurant, og én af de restauranter, der i den grad har været savnet, er Azzurra.

Maurizio Quattromani var en af de første i Aalborg til at åbne en restaurant med et rustikt italiensk landkøkken, da han i 1990 for første gang slog dørene op til Restaurant Azzurra i Jens Bangs Gade.

Dét skal selvfølgelig fejres!

I hele juni måned bliver det 30-års jubilæum fejret med en masse godt til ganen, når restaurantdelen Pizza e Vino af Azzurra slår dørene op til en restaurant med både nyt udseende og nyt menukort.

Faktisk har restauranten også fået det lokale navn “Pizza e Vino” ligesom selskabslokalet “L’antipasto” samt en ny og mere iøjnefaldende indgang på hjørnet.

Tanken er, at stedet også skal kunne benyttes som vinbar, hvor man smage forskellige vine, som man efterfølgende kan købe med hjem.

Byder velkommen med Aperol Spritz

Maurizio vil gerne markere de 30 år i Jens Bangs gade, og det gør han ved at tilbyde velkomstdrinks til alle spisende gæster i restauranten hele juni måned.

”Vi tilbyder Aperol Spritz til alle vores aftengæster i restauranten hele juni måned. En italiensk klassiker, der er et hit i sommermånederne,” fortæller Maurizio.

Derudover vil der også gratis to-go-kaffe til de 300 første gæster hele juni måned.

Nye italienske specialiteter på menukortet

Azzurra fejrer ikke kun jubilæum, men også post-corona-genåbning med et helt nyt menukort i restauranten Pizza e Vino i Jens Bangs Gade.

Maurizo Quattromani åbnede Azzurra med en vision om at servere rustikke, italienske retter inspireret af de lokale landkøkkener i det sydlige Italien.

Den vision har han nu udlevet i 30 år, og han har gennem årene også udviklet Azzurra til et decideret madværksted, der kan levere alt fra dine-in, take away og catering.

Mest af alt er de dog nok kendt for deres autentiske pizzaer, der både gør det godt i restauranten såvel som på spisebordet derhjemme.

”Vores nye menukort byder på endnu flere autentiske retter fra min hjemby, Napoli. Blandt andet kan vi tilbyde pizza fritta, som er en italiensk specialitet.

Faktisk er det, som navnet antyder, stegt pizza – det skal helt sikkert prøves!” fortæller Maurizio og tilføjer:

”Derudover har vi også optimeret vores kaffeudstyr i Azzurra, Jens Bangs Gade. Vi serverer friskbryggede italienskristede bønner – virkelig kvalitetskaffe.”

Den friskbryggede kaffe, der sender italienske noter hele vejen hen langs Reberbansgade kan nydes både i restauranten og to-go.

Det nye menukort er gældende i restauranten Pizza e Vino i Azzurra, Jens Bangs Gade, mens jubilæumstilbuddene gælder i Restaurant Azzurra i Jens Bangs Gade og Azzurra Nordkraft.

På grund af de afstandspåbuddene, har Azzurra Nordkraft valgt kun at åbne for restaurantbesøg i Kedelhallen og på den udendørs Terrasse, således take away-kunder stadig kan betjenes.