Aalborgs bedste nytårsfester: Disse restauranter giver dig en fantastisk aften

Skrevet af: Michael Qureshi

Applaus

Menu

Snacks: Hønseskind og tatarcrackers

Ret 1: Caviar ”surprise” m. muslinger og hvidchokolade

Ret 2: Pocheret letrøget torsk m. bacon, syltet løg og purløgs sauce

Ret 3: Sort hummer m. crouton og aromat på svampe

Ret 4: Stegt foie gras m. fermenteret hyben og ramsløg

Ret 5: Farseret vagtel m. morkler, røget kartoffel og marv

Ret 6: Chokoladekugle m. blodappelsin og hasselnødder

Kaffe og kransekage

Aftenens program

Kl. 18.00: Velkomst med champagne og snacks

Kl. 18.30: Gallamiddagen serveres

Kl. 23.00: Arrangementet slutter

 

Pris: 1495 kr pr. person

Book bord online. Læs mere her

Applaus
Applaus
Applaus
Applaus

Brdr. Price

Menu

Bobler & Snacks: Kyllingechips med mayo. Tatar med sprøde løg og kartofler. Kaviar på blinis med cremefraiche. Vin: N.V. Arnaud Robert, Brut, Champagne, Frankrig

Bisque: Lavet på pighvar og hummer med sprøde jomfruhummerhaler og jordskokke. Vin: 2014, Chardonnay, Secret Cellars, Sonoma, Californien, USA

Gravad krondyr: Tynde skriver af krondyr, dertil rødbede, peberrod og sprøde maltflager. Vin: 2008, Pinot Noir, Arbois Rouge, Domaine Rolet Pere & Fils, Jura Frankrig

En lille opfrisker: Vores version af en Gin & Tonic som granité.

Tournedos rossini: En elsket klassiker; Oksemørbrad serveret på smørristet brødcrouton, belagt med ristet foie gras og høvlet trøffel. Hertil madeira sauce, kartoffelkrokette og glaserede rodfrugter. Vin: 2012, Chateau Barrail du Blanc, Saint-Emilion, Bordeaux, Frankrig

Kirsebær på 3 måder: Serveret sammen med Panna cotta, tilsmagt med mørk rom, og brud af spongecake med mandel og marcipan. Vin: 2014 Malus Unika, Cuvee Anna, Coldhand Winery, Danmark

Aftenens program

Kl. 18.30-19.30: Ankomst

Kl. 23.00-23.30: Afslutning med nytårskransekage og kaffe

 

Pris: 995 kr pr. person (inkl. bobler og kaffe), 695 kr pr. person (inkl. mineralvand)

Book bord på info.aalborg@brdr-price.dk eller online. Læs mere her

Price i Aalborg
Brdr. Price
Price i Aalborg
Brdr. Price

Comwell Hvide Hus

Menu

Appetizer: Comwell skinke

Ret 1: Jomfruhummer, sprød havtorn, skaldyrsessens

Ret 2: Letrøget torske consommé, torske ballotine

Ret 3: Økologisk frilandsgris – Comwell’s egen avl, kartoffel chiffon

Ret 4: Kalvemørbrad, Økologiske oksehaler, confiteret selleri, portvins sky

Ret 5: Lille surprise a la chef

Dessert: Dessert i grønne

Vinmenu tilpasset retterne – ad libitum

Aftenens program

Kl. 15.00-17.00: Ankomst med kaffe og kage

Kl. 17.45: Velkomst, Direktørens og Dronningens nytårstaler i Kilden

Kl. 18.30: 5-retters menu serveres

Kl. 23.00: Kaffe/te, og sødt serveres

Kl. 23.50: Champagne skænkes! Musik ved live band

Kl. 23.00-2.00: Fri bar inkl. cocktails

Kl. 1.30: Natmad i køkkenet

Kl. 2.00: Godnat!

 

Pris: 1.995 kr pr. person (inkl. drikkevarer)

Book bord på 98 13 84 00. Læs mere her

Comwell
Comwell
Comwell: Udsigt
Comwell: Udsigt

Helmuth Bar & Kitchen

Menu

Snacks: Snacks bestående af sprøde ting fra hav og mark

1.-3. servering: Bløddyr og ”svampe”mayo, sprøde skalddyr, fladfisk og limfjordsskatte

4.-5. servering: Japansk ko, kaviar og nytårsfisk

6.-8. servering: Grillet ko og rodknolde , dyr og svampe, grillet grønt fra marken

9. servering: Brun og hvid

Champagne og kransekage

Aftenens program

Kl. 19.00: Velkomstdrinks

Kl. 19.30: Vi går til bords

Kl. 24.00: Champagne & kransekage

 

Pris: 799 kr pr. person

Book bord på tlf. 98 10 33 05 eller online. Læs mere her

Helmuth
Helmuth Bar & Kitchen
Helmuth
Helmuth Bar & Kitchen

Morten’s Kro

Menu

5 retters udsøgt gourmet menu med udsøgte råvarer som pighvar-hummer-fjerkræ-okse og festlig nytårs dessert samt tilhørende udsøgt vin menu og afsluttende kaffe/the og kransekage fra buffet.

Aftenens program

Kl. 18.30-19.00: Vi tilbyder appetizers og champagne Moet & Chandon new year edition

Kl. 19.00: Første forret serveres

Kl. 24.00: Nytåret skåles ind med Moet & Chandon brut rose. Derefter åbner baren og DJ Disse spiller op til dans.

 

Pris: 1798 kr pr. person (inkl. vin og champagne. Uden vin og champagne er prisen 898 kr)

Book bord online. Læs mere her

Mortens Kro Aalborg
Mortens Kro
Foto: VisitAalborg
Mortens Kro Aalborg
Mortens Kro

Nam

Menu (social dining)

Caviar og vagtel æg

Fermenteret grønt og dip

Skagenskinke m. saltet grønt og cremos

Fish’n chips” ris og østers

Nigiri tun, dehydreret andelever og hindbær

Laks m. stikkelsbær ponzu og silderogn

Broccoli, sesam og syrnet fløde

Stegt jomfruhummer m. line og peber

Rå okse m. sprød kartoffel og urter

Løg m. urter, sauce på havgus og sort trøffel

Svinebryst m. shiso og BBQ

Waygu m. brunet smør og soja

Skovmærkeis og caviar

Hvid chokolade, agurk og peber

Aftenens program

Kl. 17.45: Velkomst drinks

Kl. 18.00: Dronnings nytårstale

Kl. 23.00: Arrangementet afsluttes

 

Pris: 1395 kr pr. person (inkl. champagne, vinmenu og kaffe)

Book bord på tlf. 25 54 10 10 eller pr. mail info@nam.dk. Læs mere her

Nam
Nam
Nam
Nam

Restaurant Rusk

Menu

Dronningens nytårstale med bobler og appetizer. Vin: Albert Sounit Cuvée prestige, Cremant de Bourgogne – Frankrig

Forret: Torsk, æble og selleri. Vin: Grans Fassian Mineralschiefer, Mosel – Frankrig.

Mellemret 1: Kammusling fra Limfjorden a la nage. Vin: Felix Callejo El Lebrero, Castilla Y Leon – Spanien.

Mellemret 2: Hjorte-vildt med rødkålsjuice, peberrod og kastanje. Vin: Nada Fiorenzo Manzola Barbaresco – Piemonte – Italien.

Hovedret: Okse-højreb, frisk sort trøffel, rødbede, ribs, estragon og sauce af karamelliserede løg. Vin: Podere Sapaio ”Sapaio” Bolgheri, Toscana – Italien.

Dessert: Mørk guanaja chokolade, , kirsebær, boghvede og hjemmelavet kaffe-likør. Vin: Mas de Lavail Expression Maury, Roussillion – Frankrig

Kaffe og hjemmelavede petit fours.

Vand med og uden brus ad libitum.

Aftenens program

Kl. 18.00: Arrangementet starter

Kl. 23.30: Arrangementet slutter

 

Pris: 1.350 kr pr. person

Book bord på tlf. 70 22 92 72. Læs mere her

Restaurant Rusk: Hovedret
Rusk Aalborg
Restaurant Rusk

Scheelsminde

Menu

Forret: Saltet torsk serveret med crumble af hasselnødder, sprøde chips og syltede perleløgsskaller. Hertil brunet smørcreme og estragonolie.

Mellemret: Stegte jomfruhummerhaler serveret med variation af fennikel og dildolie. Hertil skummende bisque af blåmuslinger.

Hovedret: Rosestegt kalvemørbrad serveret med sellericreme, confiteret kejserhat med urterasp , rehydreret rødbede og bøgehatte. Hertil trøffelglace og kartoffel bagt med smør og timian.

Ost: Variation af oste med hjemmelavede sylterier og sprødt knækbrød

Dessert: Støbt hvid chokolade serveret med urte marengs, syltede vinteræbler og citronpure. Hertil rød skovsyre og citrontimian.

Natmad: Danske pølsebordsspecialiteter

Aftenens program

Kl. 17.30: Ankomst og velkomstchampagne

Kl. 18.00: Dronningens nytårstale på storskærm i “De fire årstider”

Kl. 18.30: Den fantastisk 5-retters nytårsmenu. Under middagen serverer vores dygtige vintjenere udvalgte vine.

Kl. 22.00: Musik & dans til kl. 01.00

Kl. 24.00: Champagne og festfyrværkeri over Aalborg.

Kl. 01.00: Natmad med danske pølsebordsspecialiteter.

 

Pris: Fra 1.335 kr pr. person

Book bord online. Læs mere her

Scheelsminde Aalborg
Hotel Scheelsminde
Scheelsminde
Scheelsminde: Hovedret

Tabu

Menu

Champagne & Snacks

“En tur i Nordjylland”.

2009 Anäis Brut, Blanc de blanc, Xavier Leconte, Troissy, Champagne, Frankrig

“Spis brød til”: Surdejsbrød med god smørrelse

“Skaller fra Nordjylland”: Jomfruhummer & muslinger

2012 Sclossberg Riesling, Erste Lage, Schloss Neiweier, Baden, Tyskland

“Kysten nær Hirtshals”: Vesterhavstorsk

2014 Saint Aubin, Cuvee Thomas, Vincent Latour, Bourgogne, Frankrig

“De nordjyske græsser”: Fjordlandskød fra Hadsund

2012 Stroppiana, Leonardo, Barolo, Piemonte, Italien (Serveres fra Matusalem flaske 6 L)

“Nordjysk mejeri”: Sønderhaven

20 years, Dry white port, Quinta das Lamelas, Duero, Portugal

“Vi slutter med et brag”: Årets topscorer 2013

2014 Muscat de Rivesaltes, Domaine de la Coume du Röy, Roussillion, Frankrig

Varme drikke, lokal brændevin & et studie i kirsebær

Aftenens program

Kl. 17.30: Arrangementet starter

Kl. 23:00: Menuen afsluttes, derefter mulighed for at forsyne sig i baren med champagne, lidt cocktails og lokale lækkerier

Kl. 24.00: Rådhusklokkerne ringer

Kl. 1.00: Arrangementet slutter

 

Pris: 2000 kr pr. person

Book bord på tlf. 88 19 60 58. Læs mere her

TABU
Tabu
Tabu Aalborg
Tabu-holdet da Aalborg-restauranten åbnede i september

Tæt på den ægte vare: The Bootleg Beatles lægger vejen forbi Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Verdens største band. Så enkelt kan det vist siges om The Beatles, som i en lang årrække var altdominerende på musikscenen.

Deres arv lever i høj grad videre i dag, og det er ikke mindst takket være The Bootleg Beatles, som vel er det tætteste, man kan komme på den ægte vare i dag.

Aalborg er så heldige, at de igen i år lægger vejen for Aalborg Kongres & Kultur Center med det 20-mand store engelske orkester The Pepperland Sinfonia. Det hele sker torsdag 25. januar 2018 kl. 20.

En helt særlig stemning

Selvom The Beatles vel for mange er noget helt unikt, har The Bootleg Beatles spillet for fulde huse siden de i 1980 blev dannet.

”Der er ingen tvivl om, at The Bootleg Beatles er noget helt særligt. Deres look og deres lyd er umådelig tæt på den ægte vare, og når de oven i købet bakkes op af et stort symfoniorkester med en utrolig dygtig dirigent, så når showet helt nye højder”, siger Nicolaj Holm, direktør i Aalborg Kongres & Kultur Center, til MigogAalborg.

Bandet består af fire herrer, der alle var til audition i 1979 til London-musicalen ”Beatlemania”, og her fandt de sammen, idet de hver især fik rollerne som John, Paul, George og Ringo.

Publikum kan se frem til en nostalgisk aften, hvor der både er fokus på musik, flotte kostumer og en god portion britisk humor.

25 klassikere i træk

The Beatles har utallige hits på samvittigheden, og der bliver rig mulighed for at skråle med på sin helt egen personlige favorit, for The Bootleg Beatles vil spille intet mindre end 25 klassikere på stribe.

Man kan se frem til alt lige fra “Get Back”, “Penny Lane”, “All You Need Is Love”, “Yellow Submarine”, “When I’m Sixty-four”,“Strawberry Fields Forever” og “Hey Jude”, mens videoklip af The Beatles vises på en storskærm på scenen.

Til at styre et så legendarisk band, har man hyret ingen ringere end den populære Hans Otto Bisgaard, som også har en stor kærlighed for The Beatles.

Han bliver aftenens konferencer, mens det bliver den kendte dirigent David Firman, der svinger tangentstokken over for The Pepperland Sinfonia.

”Det er ingen hemmelighed, at The Bootleg Beatles har besøgt Aalborg nogle gange før, og det er som om, at publikum ikke kan få nok af den særlige Beatles-magi, der opstår til showet. Så vi glæder os til at få dem på scenen i Aalborghallen igen”, slutter Nicolaj Holm overfor MigogAalborg.

Hvis man har lyst til at mærke lidt beatles-magi, er der stadig ledige billetter her.

Se de bedste folde sig ud: Fusion dyster mod Vendia på torsdag

Skrevet af: Michael Qureshi
Vinh fra Fusion (yderst venstre) møder Kristian Rise fra Vendia (yderst højre). Øvrige på billedet er Morten Kok (Mortens Kro) samt Peter Christian Jensen (direktør Ruths Hotel)
Vinh fra Fusion (yderst venstre) møder Kristian Rise fra Vendia (yderst højre). Øvrige på billedet er Morten Kok (Mortens Kro) samt Peter Christian Jensen (direktør Ruths Hotel)

Hvis man elsker sportsgrene som fodbold og håndbold, så er der noget helt særligt ved pokalturneringerne, som er knock out-kampe.

Hvor klassen skal vises over en eller to kampe i direkte dueller. Nu har man overført den konkurrenceform til gastronomiens absolutte top.

Bedst i Nordjylland-konkurrencen mellem 16 af regionens mest højprofilerede restauranter tyvstartede i sidste uge.

Og to af de absolutte favoritter til den endelige sejr mødes allerede i denne uge i knockoutturneringen. Restauranterne skal nemlig mødes to og to i den indledende runde, der nu går rigtigt i gang, siden kvart, semi og endelig en finale frem mod foråret.

Fusion Vs Vendia på torsdag

Torsdagens opgør står nemlig mellem Restauranterne Fusion og Vendia fra Hjørring, der begge har tre stjerner i den danske spiseguide. Duellen afvikles på Restaurant Fusion i Aalborg.

Det er en helt unik mulighed for at følge toppen af poppen arbejde intenst med at levere til perfektion.

Der er fortsat få billetter tilbage til braget på Fusion, som MigogAalborg dækker.

Fusion-teamet

Sammen med den uvildige jury, der vurderer præstationerne, kan man nemlig spise med på de to gange fire retters menuer, som de to restauranter har lagt meget forberedelse i, og som størrelsesmæssigt er afpasset, så gæsterne kan få plads til det hele inklusiv tilhørende vine.

”Selvfølgelig er det en god måde at lære af hinanden, men vi tager skam også konkurrencen meget alvorligt og ønsker begge at gå videre,” siger Vinh Q. Du, restauratør på Fusion.

”Selv om kun en af vores to restauranter kan komme videre, så ønsker vi begge at vise juryen og publikum, at vi kan levere på topniveau,” supplerer Kristian Rise fra Vendia.

Vendias køkkenchef Lasse Dalsager

Initiativtager er Den Danske Spiseguide med assistance fra GastroNorth, samarbejdet mellem foreløbig fem nordjyske toprestauranter, der arbejder for mere international bevågenhed om nordjysk topgastronomi -ultimativt Michelin-stjerner.

GastroNorth arbejder for international opmærksomhed

Kommunikationschefen for GastroNorth, der udover Vendia og Fusion også tæller Mortens Kro, Ruths Hotel og Restaurant Bühlmann, Mads Stenstrup, forklarer om GastroNorths engagement i Bedst i Nordjylland konkurrencen:

”GastroNorths fokus er selvfølgelig international opmærksomhed. Men for at gøre sig fortjent til dette skal restauranterne jo fremstå skarpest mulige. Det gør man bl.a. ved at stille op og lære af hinanden i en sådan konkurrence, der jo så samtidig har Den Danske Spiseguide som arrangør.

Spiseguidens anmeldelser følges også internationalt – og så giver GN’s engagement i konkurrencen jo mening”.

Blandt Gastro-North-restauranterne møder Mortens Kro Musikkens Spisehus på sidstnævnte restaurant allerede onsdag, mens Ruths Hotel skal på besøg på La Locanda torsdag den 31. januar.

Også potentielle topbrag med fantastiske serveringer i udsigt for både gæster og dommere

Se datoerne for alle de indledende opgør her: http://bedstinordjylland.dk/datoer-for-dyster/

Kontakt selv restauranterne for tilbageværende billetter.

Næste fase indledes: Genåbning af Østerå vil skabe nyt byliv

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I årevis har Østerå løbet gennem Aalborg indkapslet i beton under jordoverfladen, men et nyt projekt skal bringe åen ud under åben himmel igen.

Aalborg er for alvor en by i vækst, og det ses også tydeligt rundt omkring i bybilledet – nye byggeprojekter skyder op overalt, lige fra Budolfi Plads til Musikkens Plads, hvor A. Enggaard lige nu er i gang med at genåbne en del af Østerå, som i mange år har løbet skjult i en betonkanal under jorden.

Stykket fra Musikkens Hus og ud til fjorden er blot 1. etape af en lang række projekter, som selvfølgelig vil medføre en del anlægsarbejde og vejarbejde undervejs.

Vejarbejde og byggerod det hele værd

Efter vi har set tegningerne til det aalborgenserne har i vente, tør vi godt love, at det trods udsigten til gravemaskiner i bybilledet bliver det hele værd.

Hvis man har besøgt Aarhus, er det tydeligt, at åen i centrum af byen her virkelig er noget, som både borgere og besøgende nyder godt af.

Detaljer for Østerå-projektet

Det bliver noget af det samme, som vi kan se frem, til inden for den nærmeste fremtid. Genåbningen af Østerå vil nemlig skabe en masse nye attraktive byrum, hvor der bliver noget for enhver smag.

”Der er ingen tvivl om, at hele dette projekt vil give områderne omkring åen et enormt løft. Vi har tidligere set, hvor stor betydning det kan have med området omkring Nordkraft og med den nye havnefront, og på samme måde vil det her projekt skabe en række naturlige og rekreative mødesteder langs åløbet,” fortæller Anne Juel Andersen, der er arkitekt ved Aalborg Kommunes By- & Landskabsforvaltning, og som siden 2007 har været med til at udvikle og planlægge projektet.

Andel del af første etape starter snart

I foråret 2018 starter 2. del af første etape, mellem Nyhavnsgade og Vestre Havnegade. Hele stykket fra Musikkens Plads og hen til Karolinelund kommer til at stå klar i løbet af 2018.

Den næste etape bliver en strækning af åen, der løber henover det gamle godsbaneareal. Åparken bliver en grøn oase midt i byen. Her vil åen løbe i et selvstændigt forløb, og den vil ligne en naturlig å, som man kender det.

”Det bliver nogle frodige områder, som kommer til at skabe en naturlig, grøn omkransning af den centrale midtby. Der bliver broer på tværs af åen, som vil sikre en nem og hurtig fodgænger- og cykelforbindelse, samtidig med at der bliver plateauer og skråninger, hvor man kan slå sig ned og koble af eller fiske. Jeg er meget begejstret, og det tror jeg også både borgerne i Aalborg og byens besøgende vil blive,” siger Anne Juel Andersen.

Smart kloakering er nøglen til Østerås åbning

Selvom genåbningen af Østerå i Aalborg selvfølgelig vil bidrage til både attraktive boliger og rekreative områder, er der også andre fordele ved det store anlægs- og gravearbejde, som for alvor starter i 2018.

Arbejdet med Østerå er nemlig tæt forbundet med arbejdet med at separatkloakere i Aalborg.

”Indtil nu har Aalborg i høj grad haft overløbsbygværk, som er en sikkerhedsforanstaltning, der træder i kraft, når vi har meget kraftige regnskyl. Men det udleder urenset spildevand ud i vandløb, åer og fjord,” fortæller Morten Steen Sørensen, vandplanlægningschef ved Aalborg Forsyning.

”Når vi i stedet separatkloakerer, adskilles regnvand og spildevand i to separate rør. Dermed kan koncentreret spildevand løbe til vores renseanlæg, og det renere regnvand kan løbe ud i vandløb, åer og fjord i stedet – til gavn for både rensningsanlæg og livet i vandløb, å og fjord.”

Separatkloakering åbner for rekreative områder

Netop separatkloakeringen, er derfor en del af forklaringen på, at det nu er muligt at skabe en række rekreative områder langs med Østerå, der tidligere har haft så mange overløbsbygværker tilknyttet, at det har derfor ikke været forsvarligt at genåbne åen.

”Derudover ruster vi byen til fremtiden, hvor vi på grund af klimaforandringerne får kraftigere regnskyl. I perioder med meget store nedbørsmængder, kan separatkloakeringen være med til at lette det pres, der kan betyde oversvømmede kældre i byen eller at åen løber over sine breder.”

Det nuværende indsatsområde for separatkloakeringen vil også blive gennemført i etaper, og strækker sig helt fra midtbyen og ud til Kjærs Mølle Å på Aalborg-siden.

Det er planen, at de rekreative områder kommer til at følge åens forløb fra Åparken og det gamle godsbaneareal, videre gennem området ved Karolinelund og ned til Musikkens hus, hvor Østerå løber ud i Limfjorden.

Arbejdet kommer til at foregå i etaper, og det forventes, at hele projektet står færdigt i 2022.

Whigfield får comeback i Aalborg: Mange MGP-fester i byen venter

Skrevet af: Michael Qureshi
Whigfield med en selfie - nu kommer hun til Aalborg med sit eget navn
Whigfield med en selfie - nu kommer hun til Aalborg med sit eget navn

Hvis man er blandt de mange tusinde, der hvert år fester med Vi Elsker 90’erne Karavanen, så elsker man uden tvivl også “Saturday Night” sangen.

Danske Whigfield brød lydmuren, da hun ramte de internationale hitlister med popsangen og den tilhørende dans i 90’erne.

Men nu gør Whigfield comeback på den store scene under sit rigtige navn Sannie Charlotte Carlson.

Hun er nemlig i finalefeltet blandt de 10 sangere, der deltager i årets Melodi Grand Prix, som i år afholdes i Aalborg.

Bor i Milano til daglig

47-årige Sannie, som bor i Milano, blev berømt i 1994, da hun under kunstnernavnet Whigfield med singlen ’Saturday Night’ bragede ind på hitlisterne over hele Europa.

Så der er noget god lir at glæde sig til, når man skal se Sannie Carlson klare sig i et meget spændende felt i Gigantium lørdag den 10. februar.

Den færøske søstertrio CARLSEN har ligeledes verden på landevejen og har turneret i USA, mens den 19-årige nordjyde Lasse Meling har indspillet musik i New York og blev udråbt som ’den skandinaviske Justin Bieber’, efter han blev opdaget på YouTube for fem år siden.

Årets yngste deltager er 17-årige Anna Ritsmar. Hun er dog allerede i fuld gang med sin karriere og spillede i sommer på københavnske UHØRT Festival, mens andre måske vil huske hende fra X Factor i 2016, hvor hun nåede hele vejen til bootcamp.

Værter Johannes Nymark, Borgmester Thomas Kastrup Larsen (midten) og Annette Heick
Foto: Betina Fleron Hede

Bliver et fantastisk show i Aalborg

DRs underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, glæder sig til at præsentere årets 10 solister for danskerne i Aalborg.

”Jeg tør godt love, at det bliver et fantastisk show i år. Vi har et helt utroligt stærkt hold af sangskrivere, og den helt rigtige blanding af erfaring og ungt talent blandt årets 10 solister.

Der er noget for enhver smag, så jeg glæder mig helt vildt til, at Johannes Nymark og Annette Heick igen kan blænde op for en kæmpe grandprixfest for hele Danmark, denne gang i Gigantium i altid festklare Aalborg!” siger underholdningschef i DR, Jan Lagermand Lundme.

Aalborg kommer til at summe af liv frem til Dansk Melodi Grand Prix 10. februar og Børnenes MGP 17. februar i Gigantium. Godt 40 forskellige grandprix-aktiviteter er med til at skabe fest og farver i årets grandprix-by.

Nedtællings-portal på Nytorv

På Nytorv vil det være tydeligt, hvornår startskuddet lyder til årets grandprix i Gigantium. Her blev der i fredags sat en stor portal med et nedtællingsur, som minut for minut tæller ned til det store show.

Efter de voksnes grandprix 10. februar begynder nedtællingsuret endnu en gang og tæller ned til Børnenes MGP ugen efter.

Aalborg midtby vil derudover også blive flot klædt på til lejligheden med grandprix-bannere i byens gader og -udsmykning i butikkerne, og på de to showdage vil der også blive flaget i både midtbyen og på NT’s bybusser.

I de tre uger frem til grandprix’et vil tre nye former for grandprix-fester være med til at skabe musik og festligt samvær.

Den første er på fredag 26. januar, hvor flere end 500 elever fra Mellervangskolen, Herningvej Skole og Tornhøjskolen i Aalborg Øst indtager Tornhøjhallen til den helt store MGP-fest med besøg af blandt andet tidligere MGP-stjerner.

Anden fest foregår torsdag 1. februar på Skovgård Hotel ved Brovt for personer med særlige behov, hvor blandt andre Johnny Hansen går på scenen, og tredje fest er i Kirkens Korshærs varmestue fredag 9. februar for Aalborgs hjemløse.

Her vil Helge Engelbrect både synge og fortælle.

Kæmpe smil og begejstring under besøg: Kronprinsen vild med Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Aalborg borgmester bød Kronprinsen velkommen
Aalborg borgmester bød Kronprinsen velkommen

Der er bare noget ganske særligt over Aalborg, når vi har royalt besøg i byen.

2. pinsedag bliver noget af et tilløbsstykke, når Kronprinsen inviterer alle aalborgenserne med til Royal Run Aalborg i anledningen af Kronprinsens 50 års fødselsdag – læs mere her.

Men allerede i dag havde byen æren af at have besøg af Kronprinsen, da han var i Aalborg i forbindelse med præsentationen af de sidste seks bøger, der afslutter Trap Danmarks beskrivelse af Nordjylland.

Trap Danmark udgiver den 6. udgave af værket om Danmark, hvor hver af landets 98 kommuner beskrives i et levende univers af levende fortællinger, tværfaglige beskrivelser og leksikale informationer om Danmark.

Hans Kongelige Højhed var helt tydeligt i højt humør, og var tydeligt begejstret over både værket samt omgivelserne i Utzon Center. Han lagde ikke skjul på, at han var ret vild med den smukke transformation, som Aalborg har gennemgået.

Trap Danmark har i samråd med nationale og lokale forskere og eksperter udvalgt det væsentligste – fra det mest almindelige til det mest specielle.

En spændende præsentation i Utzon Center

Dagens vært var Aalborgs borgmester Thomas Kastrup Larsen, som også fik lov til at starte med at fortælle, hvad han synes er særligt godt ved Trap Danmarks beskrivelse af Aalborg Kommune.

Man havde valgt Utzon Center som dagens mødested, og det var ifølge borgmesteren ikke tilfældigt.

“Det er en bygning, vi er særligt stolte af, da den repræsenterer Aalborg rigtig godt. Herfra kan man nemlig både se og følge den udvikling, som præger byen,” fortalte Thomas Kastrup Larsen foran de mange fremmødte.

Det var en meget stolt borgmester, som var fuld af lovord om det nye bind om Aalborg Kommune.

“Jeg er meget begejstret for, at Trap Danmark har valgt at fastholde vores fælles historie og beskrivelsen af Aalborg Kommune rammer virkelig godt plet, både hvad angår vores skønne naturområder og ikke mindst Aalborgs transformation fra en industriby til en kultur- og vidensby,” fortalte borgmesteren videre.

Thomas Kastrup Larsen roste også bogen for at give et godt indblik i, hvordan Aalborg har haft en central rolle i hele Danmarkshistorien – lige fra vikingerne på Lindholm Høje til vores rige industrihistorie. Men udover et naturligt fokus på den store by Aalborg, gemmer bogen også på perler om hele kommunen.

“Vi har også et stort og varieret opland, som gemmer på spændende kultur og – naturelementer. Tap kan både formidle fortællingen om den store by Aalborg, men også de kvaliteter der er rundt omkring i hele kommunen. Det gør bogen helt unik,” fortalte borgmesteren i sin tale.

Og ud over de mange facts, mener Thomas Kastrup Larsen også, at bogen får indkapslet, hvad der binder folk sammen i kommunen.

“Der er mange ting, der binder os sammen i den her kommune, lige fra fodboldklubben AaB, karnevallet i Aalborg og meget, mere mere. Det dækker bogen rigtig fint.”

Bogen om Aalborg Kommune udkommer i dag, og borgmesteren er sikker på, at mange nordjyder vil finde glæde i den 294-siders tykke bog.

“Bogen skaber et nærværende, detaljeret, humoristisk og præcist billede af hvad Aalborg Kommune består af i dag. Det er meget spændende læsning. Den bliver rigtigt mange aalborgensere glade for,” fortalte Thomas Kastrup Larsen.

Kronprinsen fik en helt særligt indbundet udgave

Levende fortællinger fra hele landet

Kronprins Frederik er protektor for Trap Danmark, og Kronprinsen fik til dagens arrangement udleveres et specielt bind, som er indtrukket i grønt gedeskind.

Trap Danmarks bogværk er færdigt i 2021 – komplet med 43 bind, 98 kommunebøger og et digitalt univers.

Den første udgave af Statistisk-topographisk Beskrivelse af Kongeriget Danmark, siden kendt som Trap Danmark, var forfattet af Frederik 7.s kabinetssekretær Jens Peter Trap og udkom 1856-60.

Værket er efterfølgende blevet opdateret fire gange, men det er omkring et halvt århundrede siden sidst.

Til arrangementet blev der præsenteret følgende nye værker:

Indbundne bind fra bogværket:

  • Trap Danmark: Aalborg (udkommer 22. januar)
  • Trap Danmark: Randers, Norddjurs, Syddjurs (udkommer 22. januar)

Nye kommunebøger (Kommunebøgerne udkommer den 29. januar.):

  • Trap Danmark: Morsø Kommune
  • Trap Danmark: Vesthimmerlands Kommune
  • Trap Danmark: Rebild Kommune
  • Trap Danmark: Mariagerfjord Kommune

Trap Danmark har med en samlet bevilling på 130 mio. kr. fået økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond.