Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aalborgensisk gymnasielærer udgiver ny bog om unyttige facts

Af Annoncør

Michael Frederic Hawkins underviser til daglig på Aalborg Katedralskole, og han er manden bag den populære Facebook-side Unyttige Historiefacts. Nu udgiver han den fjerde bog i rækken om unyttige facts, og målet er igen at formidle historisk viden på en finurlig og letforståelig måde.

 

Hvor kom idéen fra?

Idéen til at starte Unyttige Historiefacts kom med ønsket om at udbrede historisk viden, og derfor søsatte Michael Hawkins det format, der siden har grebet om sig på sociale medier og med foredrag og bogudgivelser.

Michael Hawkins finder sine facts overalt, hvor han kan tænkes at støde på dem. Han går både traditionelt til værks, når han bestiller bunker af bøger hjem, men de små historier kan også godt komme som et tip fra en trofast følger på Facebook-siden eller springe ud af et socialt arrangement, hvor han sniger sig til at tage noter på sin telefon, hvis han støder på en interessant anekdote eller påstand, som skal fakta-tjekkes.

 

Hvorfor er det så vigtigt med historiske facts?

Michael Hawkins  mener, at hvis vi ikke har en interesse for og viden om vores fælles fortid, bliver det svært at få verden i dag til at hænge sammen og give mening, og derfor skal Michaels facts vække vores interesse og hjælpe os med at forstå. Hvis vi mennesker får for mange myter og usandheder ind i hovedet, som vi tror er sande, bliver det til sidst meget svært at finde rundt i, hvad der er rigtigt og forkert. Derfor er historieformidlingen så vigtigt, fordi vi ellers bygger vores holdninger på usandheder. Desuden skal de unyttige facts også skabe et mere nuanceret billede af verdenshistorien, så det ikke blot er de samme historier, der bliver fortalt igen og igen. De unyttige facts skal i stedet give os mennesker et indblik i, at verden er meget mere end det, vi går og tror. Michael Hawkins bruger desuden de unyttige historiefacts i sin undervisning til at skærpe elevernes opmærksomhed i timerne og til at vise, at verdenshistorien ikke er så firkantet og ensporet, som den indimellem kan fremstå.

 

Hvorfor en fjerde bog?

Michael Hawkins har haft stor succes med at formidle unyttige, historiske facts, så derfor udkommer han med endnu en bog i rækken. Bogen indeholder ligesom de foregående i serien sjove, skøre, anderledes og opsigtsvækkende facts fra verdenshistorien. Hver bog i serien har sit eget tema, og denne fjerde bog har mad og drikke som omdrejningspunkt. Den første af Michaels bøger handler om krig og konflikter, nummer to handler om sport og spil, og den tredje bog handler om dyr og natur, så der er noget for enhver smag.

Er du selv historieinteresseret, kan du finde et hav af historiske bøger på Bookmate, lige fra Anne Franks Dagbog til Danmarkshistorier For Børn. Bookmate er en app til telefonen, som er fyldt med tusindvis af både almindelige bøger og lydbøger i forskellige genrer, og du kan nemt oprette et abonnement og læse de nyeste udgivelser af alt fra biografier, bestsellers og krimier. Du kan endda læse og lytte på Bookmate i 7 dage gratis for at finde ud af, om det er noget for dig.

Del artikel