Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny sæson af Sommerdrømme: Aalborgenser deltager med sin svigerfar

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Hans Ravn
Foto: Hans Ravn

Selvom det danske vejr ikke ligefrem oser af sommer endnu, så sker der snart noget, der måske kan få sat lidt gang i sommerdrømmene.

Det populære TV 2-program “Sommerdrømme” vender nemlig tilbage i en femte sæson.

Her konkurrerer fire par om at forvandle et “nøgent” sommerhus til deres færdige sommerdrøm. Hvert par har 400.000 kroner til at bygge og indrette for.

Og til sidst vinder ét par deres sommerhus til en værdi af hele 3 millioner kroner.

I år kan deltagerne vinde et sommerhus i den nordjyske by Ålbæk – og her er Aalborg repræsenteret på fineste vis.

Aalborgenseren Alexander Norre Toulaev havde set på MigogAalborg, at programmet søgte deltagere og nævnte det for sin kone Kirstine.

“Vi har altid fulgt med i programmet, så jeg nævnte det bare for hende. Så opfordrede hun mig til at tilmelde mig med … hendes far!” fortæller Alex med et grin.

“Det troede jeg ikke, han gad. Men så tog jeg chancen og spurgte ham. Og så sagde han med det samme ja!”.

Ny sæson af Sommerdrømme: Aalborgenser deltager med sin svigerfar
Foto: Hans Ravn

Har styrket forholdet

Alex på 38 år og og Jan på 64 år er altså ét af parrene i årets Sommerdrømme, der blev optaget sidste sommer over syv uger.

Parret blev udvalgt efter en meget kort castingproces, og for Alex var det altafgørende, at han kunne gøre det med lige netop Jan.

“Han har hænderne godt skruet på, så han blev min læremester i hele processen. Det krævede selvfølgelig lidt tid for at finde et fællessprog mellem to forskellige generationer, hvor vi skulle lære hinanden at kende på en ny måde.

Men det har virkelig styrket vores forhold på trods af både op og nedture gennem programmet,” fortæller Alex.

Alex er selv vokset op uden en far, og her har Jan været en god støtte. Det samme var han under optagelserne til Sommerdrømme.

“Det var helt vildt fedt at være med, men også hårdt. Jeg skulle jo undvære min datter og kone imens, men heldigvis var der et rigtig godt naboskab mellem os deltagere, der gjorde det hele meget nemmere,” fortæller han.

Tilbage til rødderne

Om Alex og Jan vinder et sommerhus eller ej, kan de selvfølgelig ikke afsløre – men baggrunden for at deltage var ønsket om at få det i sidste ende.

“Min svigerfar er opvokset i Gammel Skagen, så han syntes jo det kunne være helt vildt fedt, hvis det område kunne videreføres i familien. Det ville da være drømmen!” slår Alex fast.

Både Alex og Jan er pædagoger, og at bygge et sommerhus lå dermed ikke lige til højrebenet. Det lavede syv ugers håndværks”ferie” dog om på.

“Det har været en både personlig og håndværksmæssig udvikling for mig. Før Sommerdrømme kunne jeg stort set ingenting, når det kommer til at renovere. Nu føler jeg, at jeg kan lidt af det hele.

Det har virkelig været en fantastisk udviklingsrejse at være på, og jeg kan kun anbefale andre at springe ud i det, hvis de har modet. Hvis jeg kan, så kan alle,” siger Alex med et grin.

Der er premiere på Sommerdrømme på TV 2 Play og TV 2 torsdag 18. april.

Del artikel

Andre læser også