Aalborg Zoo med i internationalt projekt: Redder elefanter fra krybskytter

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Aalborg Zoo
Foto: Aalborg Zoo

Af Michael Qureshi

I Sydafrika har en anti krybskytte enhed ved navn Black Mambas formået at reducere krybskytteriet med 70-80 procent gennem de seneste år.

Gruppen består udelukkende af afrikanske kvinder, som ubevæbnede patruljerer i et større område. Blandt andet stod de bag en verdensrekord, da de holdt området frit for drab på næsehorn i 11 måneder i træk.

Black Mambas har fået stor international anerkendelse og været omtalt i flere store globale medier. Det, som mange måske ikke ved, er, at Black Mambas faktisk er stærkt finansieret af Aalborg Zoo.

Zoo er hovedsponsor for naturbevaringsprojektet Transfrontier Africa, og dermed yder Aalborg Zoo en kæmpe indsats mod krybskytteri.

Det er fascinerende at høre om, og det kan man faktisk selv i hele Himmelfartsferien, hvor der hver dag fra torsdag den 25. maj åbnes op bag kulisserne i Elefanthuset.  Det sker hver dag fra på torsdag til søndag 28. maj fra 10.30-16.00.

Man kan komme med ind bagved i stalden i Elefanthuset mellem 11-12.30 alle de dage.

I de fire dage kan man i Zoo høre yderligere om Black Mambas og lære en masse nyt om elefanterne. Man kan blandt andet se og føle de eftertragtede stødtænder hos verdens største nulevende landdyr.

”For os handler det ikke kun om at bevare elefanter i Zoo men også i naturen. 100 elefanter bliver slået ihjel om dagen verden over. Det er en per kvarter, og det er alt for meget. Derfor er vi med i en koordineret indsats, som faktisk tiltrækker interesse fra mange andre lande. Det er selvfølgelig noget vi er stolte af, og noget man også kan høre mere om i Kr. Himmelfartsferien,” der er marketingsansvarlig i Aalborg Zoo til MigogAalborg.

Uden for elefanthuset er der hyggelig bålstemning. Så der er en ekstra god grund til at drage på familietur på de ekstra fridage, nu hvor vejret også tyder på at være med os.

”Vores målsætning er at skabe de bedste rammer for elefanterne, og får vi en dag mulighed for at udvide, når det nye sygehus eksempelvis er bygget færdigt, så vil der være muligheder for at skabe nye faciliteter for elefanterne. Men det er selvfølgelig stadig kun på idefase, for det er ikke kun op til os,” fortæller Susanne Solskov.

Kr. Himmelfartsferien i Zoo d. 25.-28. maj:

Bliv klogere på elefanter

Program:

Kl. 11.00- 16:00:  

Formidling om elefanter, salg af mad, flette armbånd – og støt projektet i Afrika

Kl. 11.00-12.30:     

Stalden er åben, kig bag kulissen

Kl. 13.00:   

Fodring og speak

Kl. 14.30:         

Elefanterne vaskes

Andre aktiviteter:

Kl. 11.00-15.30:  

Zootoget kører

Kl. 11.30:     

Safari Simon

Kl. 13.15:   

Show på safariscene

25. maj kan årskortholdere i øvrigt komme ind til morgenåbent fra kl. 7.30

27. maj er der underholdning på scenen kl. 11.30 med Ramasjang Mysteriet

Du kan læse mere om aktiviteterne her

Tristhed hos Aalborg Street Food: Brandmyndigheder udskyder åbning

Vin og tapas på Napa: Kom med til amerikansk vinsmagning

Skrevet af: Simone Vestergaard
Arkivfoto
Arkivfoto

Torsdag d. 8. november kl. 19. byder Napa Lounge indenfor til en spændende aften med amerikansk vinsmagning.

På aftenen skal gæsterne smage på i alt fem forskellige vine, og fælles for dem alle er, at de er fra Californien i USA.

Det er Napas restaurantchef Signe Rosa, i samarbejde med Thomas fra Avine, der står for at guide gæsterne igennem aftenens smagning.

Stor passion for amerikanske vine

Thomas vil også fortælle om amerikansk vinlov, de amerikanske vinområder samt de mest brugte druer.

“Vi har valgt at holde denne vinsmagning, fordi vi gerne vil give folk muligheden for at smage vores store udvalg af vine fra USA.

Vi har en stor passion omkring amerikanske vine, og jeg tror egentlig vi er de eneste, der har et overflod af vine fra netop Californien.

Det er faktisk også derfor, at restauranten hedder Napa Lounge.

Napa Valley er en stor vinregion i Californien, og et sted man ofte hører om i forbindelse med vin fra USA,” fortæller Restaurantchef Signe Rosa.

Udvider vinhorisonten op til jul

Hun fortsætter:

“Det er også snart jul, og i den forbindelse vil vi også gerne udvide folks vinhorisont lidt, og give dem nye muligheder til julemaden i stedet for de klassiske løsninger med eksempelvis en Ripasso eller en Châteauneuf-du-Pape.

Amerikanske vine egner sig nemlig rigtig godt til julemad.”

De fem vine som skal smages er:


Sparkling: Gloria Ferrer, Sonoma Brut
Hvidvin: Kendall-Jackson, Vintner’s Reserve Chardonnay
Rødvin: Plungerhead, Lodi Zinfandel
Rødvin: McPrice Myers, Right Hand Man Syrah
Rødvin: 689 Cellars, Submit Napa

Tilhørende vinsmagningen vil der være en let tapasanretning bestående af forskellige varianter af and.

Derudover kan gæsterne naturligvis bestille og købe vin med hjem til jul – eller andre festlige sammenkomster – til under vejledende udsalgspris.

Prisen er 350 kr. per person for hele aftenen.

MigogAalborg står for billetsalget til denne unikke vinaften – Du kan købe billetter til aftenen her.

Læs mere om begivenheden her.

Fri entré og masser af lir: Lørdag åbner Aalborgs første mandemesse

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I morgen lørdag fra 14-17 kan vi her i Aalborg se frem til at få vores første mandemesse nogensinde, når 3G Mandemessen er klar med en adrenalinfyldt og spændende dag ved Aalborg Street Food.

“Vi har rigtig travlt for at få de sidste ting på plads, men vi tør godt love, at der bliver noget for enhver smag på lørdag,” fortæller Cecilia Pedersen, en af initiativtagerne bag, til MigogAalborg.

Fri entré og stort program

Der er fri entré hele dagen fra klokken 14-17, og i løbet af de tre timer bliver området i og omkring Street Food fyldt med mandehørm – alt sammen inden for temaerne Gear, gejl og gadgets.

“Vi synes virkelig, at vi har strikket et program sammen, som omfavner både nørder, bløde og hårde mænd. Vi har alt: retrocykler lavet i genbrugsmaterialer, en Formel 1-simulator, romsmagning, de fedeste motorcykler og biler, hudpleje, cigarer, et stort brætspilsområde, 3D-printere… Ja, jeg kunne blive ved,” siger Cecilie med et grin.

Der vil i alt være cirka 20 udstillere til 3G Mandemessen, og det inkluderer blandt andet følgende:

 • Formel 1 simulator
 • Cigarer
 • Rom
 • Hudpleje
 • Herreure
 • Brætspil
 • Biler
 • Motorcykler
 • Fjernstyrede biler
 • Metaldetektor
 • 3D-printere
 • E-sport
 • Droner
 • Custom Bikes
 • Gratis smagsprøver fra Royal specialøl

Udover en masse udstillinger af blandt andet fede biler fra NO Jensen og Nordic Leasing og vilde motorcykler fra Harley Davidson, kan man i løbet af dagen også se frem til en masse fede konkurrencer ved de forskellige stande.

“Vi har blandt andet en metaldetektor-skattejagt udenfor, hvor det gælder om at finde nogle nedgravede skatte” siger Cecilia.

Wrestling og masser af hestekræfter

Ingen mandemesse uden wrestling, og derfor vil der også være løbende shows med Bodyslam, der laver de vildeste wrestlingshows.

“Der kommer en stor boksering midt inde i Street Food, hvor de kommer til at vise fire wrestlingshows i løbet af dagen. Det er virkelig en stor oplevelse, og der bliver både fyret op for udklædning, lyde og ikke mindst masser af fede stunts.”

Men her stopper det ikke med shows.

“Udenfor afholdes der tre shows på en stor racerbane, hvor man kan opleve en helt ny form for fjernstyrede biler. De kører nemlig op mod 100 km/t,” siger Cecilia.

Hvis sulten trænger sig på undervejs, vil Aalborg Street Food som altid holde åbent.

Læs mere om mandemessen her.

Smag over 30 forskellige vine: Salling inviterer til italiensk vinfestival

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efteråret er over os, og inden længe trænger de hyggelige vintermåneder sig også på. Det betyder også masser af hyggelige stunder, hvor et godt glas vin passer perfekt til.

Uanset om du mangler inspiration til hvad vinreolen skal fyldes op med, eller du bare leder efter et godt tilbud, så har Salling Super det helt ideelle arrangement til dig.

De tilbyder nemlig en rejse rundt til noget af verdens bedste italienske regioner – blandt andre Piemonte, Toscana og Veneto.

Vinglas er adgangsbillet

Det hele foregår i Salling Super på torsdag d. 25. oktober fra 13-18, hvor du kan nyde et væld af smagsprøver og få en masse gode tips fra de bedste i branchen.

Blandt de eksklusive vinhuse er blandt andre De Marie, Massimo Rattalino, Agricole Selvi og La Palazetta.

For at få adgang til festivalen skal du købe et vinglas til 100 kr., som er din adgangsbillet.

Derefter kan du smage på over 30 forskellige skønne vine – og glasset kan du tage med dig hjem bagefter.

Det er ikke muligt at bestille billet på forhånd, så du skal blot møde op i Salling Super, hvis du har lyst til at smage på en masser lækkert vin.

Derudover lover Salling Super også, at der vil være en masse gode tilbud på dagen.

Du kan se meget mere om arrangementet her.