Aalborg Zoo med i internationalt projekt: Redder elefanter fra krybskytter

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Aalborg Zoo
Foto: Aalborg Zoo

Af Michael Qureshi

I Sydafrika har en anti krybskytte enhed ved navn Black Mambas formået at reducere krybskytteriet med 70-80 procent gennem de seneste år.

Gruppen består udelukkende af afrikanske kvinder, som ubevæbnede patruljerer i et større område. Blandt andet stod de bag en verdensrekord, da de holdt området frit for drab på næsehorn i 11 måneder i træk.

Black Mambas har fået stor international anerkendelse og været omtalt i flere store globale medier. Det, som mange måske ikke ved, er, at Black Mambas faktisk er stærkt finansieret af Aalborg Zoo.

Zoo er hovedsponsor for naturbevaringsprojektet Transfrontier Africa, og dermed yder Aalborg Zoo en kæmpe indsats mod krybskytteri.

Det er fascinerende at høre om, og det kan man faktisk selv i hele Himmelfartsferien, hvor der hver dag fra torsdag den 25. maj åbnes op bag kulisserne i Elefanthuset.  Det sker hver dag fra på torsdag til søndag 28. maj fra 10.30-16.00.

Man kan komme med ind bagved i stalden i Elefanthuset mellem 11-12.30 alle de dage.

I de fire dage kan man i Zoo høre yderligere om Black Mambas og lære en masse nyt om elefanterne. Man kan blandt andet se og føle de eftertragtede stødtænder hos verdens største nulevende landdyr.

”For os handler det ikke kun om at bevare elefanter i Zoo men også i naturen. 100 elefanter bliver slået ihjel om dagen verden over. Det er en per kvarter, og det er alt for meget. Derfor er vi med i en koordineret indsats, som faktisk tiltrækker interesse fra mange andre lande. Det er selvfølgelig noget vi er stolte af, og noget man også kan høre mere om i Kr. Himmelfartsferien,” der er marketingsansvarlig i Aalborg Zoo til MigogAalborg.

Uden for elefanthuset er der hyggelig bålstemning. Så der er en ekstra god grund til at drage på familietur på de ekstra fridage, nu hvor vejret også tyder på at være med os.

”Vores målsætning er at skabe de bedste rammer for elefanterne, og får vi en dag mulighed for at udvide, når det nye sygehus eksempelvis er bygget færdigt, så vil der være muligheder for at skabe nye faciliteter for elefanterne. Men det er selvfølgelig stadig kun på idefase, for det er ikke kun op til os,” fortæller Susanne Solskov.

Kr. Himmelfartsferien i Zoo d. 25.-28. maj:

Bliv klogere på elefanter

Program:

Kl. 11.00- 16:00:  

Formidling om elefanter, salg af mad, flette armbånd – og støt projektet i Afrika

Kl. 11.00-12.30:     

Stalden er åben, kig bag kulissen

Kl. 13.00:   

Fodring og speak

Kl. 14.30:         

Elefanterne vaskes

Andre aktiviteter:

Kl. 11.00-15.30:  

Zootoget kører

Kl. 11.30:     

Safari Simon

Kl. 13.15:   

Show på safariscene

25. maj kan årskortholdere i øvrigt komme ind til morgenåbent fra kl. 7.30

27. maj er der underholdning på scenen kl. 11.30 med Ramasjang Mysteriet

Du kan læse mere om aktiviteterne her

Tristhed hos Aalborg Street Food: Brandmyndigheder udskyder åbning

Himlen for G&T elskere: Kom til ginfestival i Salling

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du gin, så bør du gøre dig selv den tjeneste at tage til ginfestival om tre ugers tid.

Stormagasinet Salling i Aalborg afholder en Ginfestival onsdag den 15. august mellem 13-18.

Her serveres der smagsprøver fra mere end 30 forskellige gin fra nogle af de dygtigste ginleverandører både nationalt og internationalt.

Flere af producenterne er selv tilstede i løbet af dagen, hvor de deler ud af deres viden og giver gode tips. Du kan helt sikkert få opskriften på den perfekte G&T!

“Der er 100 pladser til festivallen. For at få adgang skal du købe et klassisk gin & tonic-glas til 75 kroner. Herefter kan du smage på et bredt udvalg af gin fra både Danmark og udlandet samt høre historien bag hver eneste gin,” fortæller Salling Super.

Foto: Salling Super

Speciel dag med fokus på gin

Der plejer også at være rabat på gin blandt det store udvalg i Salling Super. Salling har gennem det seneste år haft stor succes med at afholde det de selv omtaler som festivaler lige fra chokolade, lakrids, vin, gin, rom og meget andet.

Salling Super har et af de bredeste sortimenter i byen, og har også fremstillet deres egen gin i samarbejde med Njord. Stormagasinet har samtidig et bredt udvalg af rom, whiskey og specialøl.

Du kan læse mere om eventet her

Sommer-koncerter i Fårup Sommerland er et stort hit

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er primært forlystelser for barnlige sjæle, at man forbinder Fårup Sommerland med.

Danmarks sjoveste skov har i den grad en stor tiltrækningskraft på børnefamilierne, og er to år i træk kåret til Europas næstbedste forlystelsespark.

Men Fårup Sommerland spænder bredt og har skabt flere tiltag for at trække også teenagere og lidt ældre til forlystelsesparken. Det kan man blandt andet se på de navne, som spiller sommer-koncerter her i juli i Fårup.

Godt match på dobbelt-koncerten

Sidste uge var det Wafande, som med hele cv af hitliste-sange var det store trækplaster.

Fredag aften var det så dobbelt-koncert med hitmageren Bro og den mere sofistikerede Skinz. Faktisk et ret godt match hvor Bro med sine monsterhits “Sydpå” og “Hvor er du Bro” skød festen i gang for de over 5000 gæster.

Derfra overtog Skinz med Live Band og de mere dybe tekster serveret med hans karakteriske stemme. Han er god til at bruge og lege med de forskellige klangfarver i sin vokal.

Koncerten var rykket ud på de forreste parkeringspladser i Fårup Sommerland, og det var gennemtænkt, da man ingen andre steder i Parken kunne kapere den store publikumsinteresse.

Bro gik lige på og hårdt med “Sydpå”, men var også klog nok til at slutte af med samme sang, hvor han for alvor fik alle til at synge med på det store sommerhit, der har været i hot rotation på streamingtjenester og radiokanaler.

Sang med på det store radiohit

Skinz fik for alvor sit gennembrud nationalt med Malibu, og den fik han naturligvis også hele Fårup til at synge med. Men også numre som I Min Zone og Er Derude blev serveret med sjæl og indlevelse godt akkompagneret af et stærkt sammenspillet band.

Det giver løfter om flere gode koncertoplevelser i Fårup Sommerland, som pludselig er blevet en spiller i sommerens musikoplevelser i Nordjylland. Lige fra Fredagsfesterne i Karolinelund i Aalborg til musik på torvet i Blokhus.

På fredag den 27. juli er der endnu et stort navn på plakaten. Her kommer Joey Moe på besøg på Fårup-scenen. Han har de seneste år ædt sig godt ind på navne som Nik & Jay og Burhan G som en af de stærke danske artister.

Der sker rigtig meget i Fårup Sommerland både i resten af juli, august og september. Det kan du læse mere om her

Trænger du til en dukkert: 7 Villaer med egen pool

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
edc.dk, Klarupvej 196, 9830 Tårs
edc.dk, Klarupvej 196, 9830 Tårs

I år viser Danmark sig fra sin bedste side med snart 50 sommerdage. Badetøjet har også allerede været fundet frem en del flere gange end sidste år.

Der har ligefrem været en sydlandsk stemning over Nordjylland, og flere af dagene har temperaturen været højere end i nogle af de mest populære ferieområder i Sydeuropa.

I stedet for at bruge pengene på en eksotisk rejse sydpå,  kan man bruge pengene på en udbetaling til en villa med egen pool for at blive nedkølet i det varme danske sommervejr.

Fede boliger med swimmingpools

Er drømmen at have feriefølelsen hver eneste dag, hvor dagene nydes i en pool, liggende i en oppustelig lyserød flamingo, med en orangefarvet iskold Aperol Spritz i hånden, så er det lige her du skal læse med.

MigogAalborg Bolig har fundet syv skønne boliger i Aalborg og omegn med egne swimmingpools.

Oldfuxvej 1, 9000 Aalborg

thorkildkristensen.dk, Oldfuxvej 1, 9000 Aalborg

Denne bolig er 237 kvadratmeter og koster 5.995.000 kroner. Se den her.

Hammervej 1, 9310 Vodskov

nybolig.dk, Hammervej 1, 9310 Vodskov

Denne bolig er 247 kvadratmeter og koster 3.995.000 kroner. Se den her.

Bavnebakken 85, 9530 Støvring

ambolig.dk, Bavnebakken 85, 9530 Støvring

Denne bolig er 334 kvadratmeter og koster 2.698.000 kroner. Se den her

Sætervej 8, 9520 Skørping

thorkildkristensen.dk, Sætervej 8, 9520 Skørping

Denne bolig er 384 kvadratmeter og koster 5.995.000 kroner. Se den her

Houvej 50, 9370 Hals

home.dk, Houvej 50, 9370 Hals

Denne bolig er 181 kvadratmeter og koster 2.995.000 kroner. Se den her

Jyllandsgade 17, 9520 Skørping

edc.dk, Jyllandsgade 17, 9520 Skørping

Denne bolig er 243 kvadratmeter og koster 3.495.000 kroner. Se den her

Klarupvej 196, 9830 Tårs

edc.dk, Klarupvej 196, 9830 Tårs

Denne bolig er 206 kvadratmeter og koster 2.650.000 kroner. Se den her

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.