Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

De døde dyrs kirkegård: Aalborg Zoo laver stort Halloween-event

Af Michael Qureshi

De er kendte for deres Jul i Zoo. Men Aalborg Zoo vil fremover prioritere at lave events hele året.

Nu er næste store satsning netop afsløret. Det bliver i den mere uhyggelige ende, men dog noget som hele familien kan være med til.

Det er mere end 100 år siden nogen sidst har hørt en latterugle, og mere end 300 år siden den sidste dronte fløj over Mauritius.

Men nu bliver de uddøde arter æret på deres helt egen kirkegård i Aalborg Zoo.

Anledningen er Halloween, de dødes fest, og i Aalborg Zoo er det naturligvis døde dyr, der mindes og fejres med en Uhyggelig Hyggelig Halloween-fest for hele familien i efterårsferien den 15.-23. oktober.

"Vi laver en både hyggelig og uhyggelig Halloween med rigtig gode gys og selvfølgelig masser af lysende græskar og smuk efterårspynt i haven, men fra alle de mørke kroge i haven vil det vrimle med natdyr og krybdyr og alverdens krible-krabledyr, der helt sikkert kan få gys og gåsehud frem," fortæller Henrik Vesterskov Johansen, der er direktør i Aalborg Zoo.

Kryb og kravl i krogene

Halloween-skikken kan spores tilbage til kelterne, der holdt fest for at ære de døde og fejre høsten.

De tændte bål og lavede lygter, oprindeligt af roer som senere blev til græskar, da irske immigranter tog traditionen med til Amerika.

De døde dyrs kirkegård: Aalborg Zoo laver stort Halloween-event

Men til Halloween i zoologisk have får dyrene og især de små, krybende og kravlende af slagsen en hovedrolle.

"Vover man sig ind i den mørke tigertunnel er man garanteret et virkelig godt gys, for her er der ingen der rigtig ved, hvad der gemmer sig af levende eller dødt i krogene," siger Lars Jeppesen, der står bag designet af Halloween-festen i Aalborg Zoo.

Der bliver også rig mulighed for at komme tæt på en lang række af havens kryb og kravl og måske få konfronteret en fobi eller to.

I Det Sydamerikanske Tropehus serveres der kriblende smagsprøver fra insekternes rige og i Den Afrikanske Landsby kan man opleve noget så sjældent som et baoBATtræ.

"Vi har jo flagermus helt tæt på zoologisk have, nemlig i Urbans kælder i Skovdalen, hvor de går i vinterhi, og derfor syntes vi det var oplagt at lade flagermus "flytte ind" i mørket i det store baobabtræ," siger Lars Jeppesen.

Spøgelsesfabrik og en grum overraskelse

For at skabe den helt rigtige Halloween-stemning er der i øjeblikket oprettet en hel lille spøgelsesfabrik i Zoo, og de første væsner fra det hinsides er allerede så småt begyndt at indtage haven.

"Og så kan man i øvrigt godt glæde sig til en helt særlig grum og gyselig oplevelse lige midt i Zoo, men det skal være en overraskelse for dem, der er rigtig modige," siger Lars Jeppesen.

Du kan læse mere om Halloween i Zoo her

Er du virkelig til gys og blive skræmt for alvor, så afholdes der allerede i starten af oktober det vildeste rædselshus ude på et forladt område i Aalborg.

Del artikel