Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stor donation: Aalborg Zoo får helt nyt dyreanlæg

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Aalborg Zoo
Foto: Aalborg Zoo

Det er slut med at købe hotdogs og softice i spisestedet Casa Familia i Aalborg Zoo. Køkkenmaskinerne rykkes ud, så bygningen og det omliggende areal ved siden af tapirernes anlæg kan omdannes til et nyt anlæg med sydamerikanske dyrearter.

Det skriver Aalborg Zoo i en pressemeddelelse.

“Vi er meget glade for donationen, der er et vigtigt bidrag til den løbende udvikling af vores anlæg og aktiviteter. I 2020 ombyggede vi den sydamerikanske pampas med nye udkigshytter og bedre oplevelsesmuligheder for publikum, og nu kan vi tage næste skridt og udvide området med endnu et dyreanlæg,” siger Henrik Vesterskov Johansen, direktør i Aalborg Zoo.

Stor donation: Aalborg Zoo får helt nyt dyreanlæg
Foto: Aalborg Zoo

Casa Familia har indtil nu været kiosk og spisested med udendørs servering og har primært været anvendt i højsæsonen og ved særlige arrangementer.

“Vi har forsøgt os med forskellige koncepter i Casa Familia, men dens placering i haven gør, at den ikke rigtig fungerer som spisehus, så nu laver vi et dyreanlæg med plads til nye sydamerikanske arter, og vi er derfor i øjeblikket ved at undersøge, hvilke der vil være de mest optimale i anlægget,” siger Henrik Vesterskov Johansen.

Anlægget skal efter planen stå færdigt i 2024.

Styrker formidlingen om arterne

Aalborg Zoos bygge- og udviklingsfond har som formål at understøtte Aalborg Zoos virke som zoologisk have, herunder udviklingen af havens anlæg og aktiviteter.

– Vi er sat i verden for at støtte den fortsatte udvikling af Aalborg Zoo, og med denne donation bidrager vi til, at Aalborg Zoo kan styrke deres formidling om sydamerikanske dyrearter, der måske ikke er lige så kendte som løver og elefanter, siger formand i Bygge- og Udviklingsfonden, Anders Hjulmand.

Beslutningen om donationen blev taget på et møde i fondens bestyrelse den 26. april.

Del artikel

Andre læser også