ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vil indtage Norden: Aalborg-virksomhed sælges i giganthandel

Af Redaktionen
Commentors kontor i Visionshuset
Commentors kontor i Visionshuset

Den nordiske digitale konsulentvirksomhed Solita har opkøbt samtlige aktier hos Commentor A/S, et eksplosivt voksende, dansk IT-konsulenthus med base i Aalborg.

Det meddeler de i en pressemeddelelse.

Med deres nyeste udvidelse har Solita nu tæt på 200 ansatte i Danmark og mere end 1500 i alt medarbejdere fordelt på seks lande. Sammen stræber de to ”fart over feltet”-virksomheder mod at bygge en ledende, nordeuropæisk powervirksomhed drevet af at kombinere den nyeste teknologi med en sund arbejdskultur.

Kraftige vækstambitioner

Commentor er en af Danmarks største, privatejede IT-virksomheder. Virksomheden blev stiftet og har indtil nu været ejet af Michael Hove. Commentor har pt. mere end 145 medarbejdere fordelt på 3 lokationer i Danmark og er de seneste 5 år vokset med 25% om året. Virksomheden blev i både 2020 og 2021 blevet udnævnt til det hurtigst voksende IT-konsulenthus i Danmark af ComputerWorld og havde i 2021 et nettosalg, der beløb sig til 115 millioner kroner.

Solitas nytænkende og ambitiøse teknologi, dataarbejde og vifte af ydelser passer som hånd i handske med Commentors arbejde, hvor omdrejningspunktet er kundespecifikke IT – og softwareløsninger til store danske private og offentlige kunder såsom Skattestyrelsen og Synoptik.

“Jeg er meget beæret over den interesse, der har været for Commentor. Jeg har hidtil afvist at sælge, men vores kraftige vækstambitioner overbeviste mig om, at timingen nu var den rette, udtaler Commentors CEO Michael Hove og fortsætter:

“Meget tyder på at den position, som vi har skabt som udfordrer i markedet, er noget som har vakt international interesse. Solita har historisk set været meget selektive i sine M&A-processer. Vi har derfor gennemgået en meget fokuseret proces, hvor begge parter har taget sig tid til at lære hinanden at kende og sikre et match mellem vores kulturer, kunder og visioner. Derfor har jeg ikke været i tvivl om, at Solita er en god partner for medarbejderne og for mig.”

Vil indtage Norden: Aalborg-virksomhed sælges i giganthandel
Commentor CEO – Michael Hove

Beslutning taget i takt med processen

At CEO Michael Hove alligevel er endt med at sælge ejerskabet af Commentor er en beslutning, der er født af Commentors eksplosive udvikling. Netop væksten har kun givet Michael Hove blod på tanden efter at fortsætte forretnings-eventyret og kom til den konklusion, at virksomheden ville drage enorm fordel af de ekstra hænder, hjerner og know-how den rigtige samarbejdspartner ville kunne stille med til at sikre både fortsat vækst, glade kunder og medarbejderudvikling.

Med Solitas ekstra mandskab og dybdegående erfaring ser Michael Hove især frem til at kunne tilbyde kunderne at tage større projekter og at kunne tænke mere ambitiøst indenfor de offentlige udbud – et område Solita er særligt stærke på med kunder som den finske styrelse for transport og infrastruktur.

Vil indtage Norden: Aalborg-virksomhed sælges i giganthandel
Solita CEO Ossi Lindroos

Udvider i Danmark

Med Commentor under sit bælte har Solita nu næsten 200 medarbejdere i Danmark beskæftiget i digital transformation. Tidligere i 2021 opkøbte Solita Intellishore, en dansk dataanalyse – og strategi virksomhed.

“Vi er meget glade for at indgå et samarbejde med Commentor, som matcher os i vores ambition om at kombinere fremadskudende teknologi med at skabe en human arbejdskultur. Sammen vil vi være i stand til at kunne servicere vores danske såvel som internationale kunder med nogle meget konkurrencedygtige ydelser,” udtaler Ossi Lindroos, CEO hos Solita.

Solita har i skrivende stund mere end 1500 medarbejdere i Finland, Danmark, Sverige, Estland, Belgien og Tyskland. Virksomheden havde i 2021 en omsætning på mere end 150 millioner euro. Solitas kunder inkluderer for eksempel Kone, Vestas, XL-BYG, Skandia og detail giganten S Group and Colryut. I Finland var Solita ansvarlig for at udvikle den nationale Covid-19 smittespore app såvel som coronapas-appen.

Del artikel