Aalborg-virksomhed hitter i hele landet: Nomineret til ny flot pris

Skrevet af: Michael Qureshi
Ann-Louise Aasted
Ann-Louise Aasted

Aalborg-virksomheden Luksusbaby har for alvor vind i sejlene.

På få år er de blevet blandt de mest populære webshops på børnetøj i hele Danmark.

Forleden bragte Finans, ejet af Politikens Hus, en stor artikel om Aalborg-parret Ann Louise Christine Aasted og Morten Grabowski Kjær vinklet på deres succes.

Her kunne man desuden læse, at virksomheden, efter blot tre år på bagen er på omsætningsniveau med de helt store i børnetøjsbranchen på nettet.

Åbnede første butik i Aalborg

I 2016 gik Luksusbaby også fra ren webshop til at åbne deres første fysiske butik, som ligger inde i Aalborg. Den eksplosive vækst har medført, at de er nomineret til prisen for “Bedste Forretning” på mediet Børn i Byen.

Tidligere på året var de også nomineret til to toppriser af FDIH, som er Foreningen af Dansk Internethandel. Desværre måtte de vende tomhændet retur.

Men der er stadig stolthed over, at Luksusbaby er kommet med i det fine selskab blandt børnetøjs-brands i Danmark.

“Det er dejligt motiverende, at der bliver lagt mærke til os. Vi startede for snart tre år siden helt fra bunden i egen stue med en printer fra Netto og ca. 12 flyttekasser med tøj, og fuldstændig uvidende over, hvordan man driver en webshop eller begår sig i børnetøjsbranchen.

Siden har vi knoklet 100 arbejdstimer om ugen sammen mandag til søndag uden pauser, fridage eller ferier. Faktisk har ferien de sidste tre år kun bestået af fire dage i Disneyland, så vi har virkelig lagt hårdt arbejde i det og gør det stadig.

Så synes man, at det hårde slid bliver belønnet, når man nomineres til den her slags priser,” siger Morten Grabowski Kjær, der ud over at være medstifter af Luksusbaby også er betjent ved Nordjyllands Politi.

Håber på mange stemmer

Parret bag Luksusbaby håber, at folk vil hjælpe med en stemme, så de kan vinde prisen for Bedste Forretning.

“Vi er begge to vindertyper, så andenpladser er knap så sjove. Så vi håber virkelig, at der er mange, der vil bakke op omkring os og smide en stemme,” lyder det fra Morten Grabowski Kjær.

Han suppleres af Ann Louise Christine Aasted, der er ansigtet på Luksusbaby.

“Priser og nomineringer er skønne, men vores vigtigste fokus er selvfølgelig vores kunder. Sådan har det altid været i de knap tre år, vi har eksisteret. Det har været godt for os at få butikken i Aalborg. Specielt i Nordjylland har vi mærket en stigning af kunder på webshoppen. Der kommer nok en slags blåstempling, når man også har en fysisk butik i Aalborg,” siger Ann Louise.

Ikke utænkeligt med butik i Aarhus

Rygterne om en butik i Aarhus har også været på tale.

“Vi synes, Aarhus er oplagt. Nu har vi haft mulighed for at lære rutinerne i en fysisk butik, og nu har vi en slags skabelon på lokaler, beliggenhed og hvor mange ansatte det kræver.

Så det er ikke utænkeligt med en butik i Aarhus en dag. Kunsten for os lige nu er at styre vores vækst, hvor vi samtidig ikke afviger fra de værdier, vi har bygget hele forretningen op omkring.

Vores kunder skal stadig føle, at de får samme opmærksomhed og service som, da vi kun havde 100 kunder,” lyder det fra Ann Louise Aasted.

“Det er meget vigtigt, at vi vokser i et tempo, hvor vi kan følge med og stadig have hjertet med i forretningen. Derudover skal vi lige have flyttet lager og søsat et par andre ting inden endnu en fysisk forretning,” fortsætter hun.

På udkig efter nyt lager

Luksusbaby-parret er også på udkig efter nye muligheder på lagerdelen, hvor man skal bruge omkring 3000-4000 kvadratmeter.

Det er åbenbart ikke så nemt at finde i Aalborg området, så tip er velkommen her, lyder det fra parret.

“Det skal ligge i Nordjylland. Så er det store spørgsmål så, om det skal være et lejemål eller om det skal være et byggeprojekt. Det undersøger vi mulighederne for lige nu, men den store udfordring er lagerplads,” siger Morten Grabowski Kjær.

“Lige nu er vores udfordring med lager og logistik, samt mængden af pakker og varer, vores største problem, men vi finder forhåbentlig snart den helt rigtige løsning for os. Mange siger det er hårdt at starte noget op! Jeg vil sige, det hårdeste har været at vækste alt dette på tre år.

Opstart med egne og begrænsede midler, tvillinger, fuldtidsjob ved siden af, og siden start har det været “December måned” hos os, og det har krævet HÅRDT arbejde af både os selv, men sandelig også vores dygtige medarbejdere,” siger Ann-Louise Aasted

Du kan hjælpe Luksusbaby med at vinde prisen ved at stemme her:

 

Har du set dem? Amerikanske Navy Seals træner i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Pressefoto: Navy Seals
Pressefoto: Navy Seals

Den seneste uge har du muligvis set kamphelikoptere flyve lavt og andre militære fartøjer i Aalborg og i det øvrige Nordjylland.

Måske endda hørt skud eller set skarpt bevæbnede soldater.

Op mod 2000 elitesoldater fra hele verden træner i øjeblikket specialoperationer i store dele af Nord- og Midtjylland. Øvelsen kalder de for Night Hawk løber af stablen.

Det helt specielle er, at verdens bedste soldater, Navy Seals fra USA, også deltager i øvelsen.

Også Danmarks bedste soldater Frømandskorpset og Jægerkorpset træner for fuld udblæsning med i denne vigtige øvelse.

Der er deltagelse af soldater fra Danmark, USA, Tyskland, Finland, Holland, Polen, Schweiz, Østrig, Belgien og Litauen.

Løber frem til på fredag

Det hele begyndte 10. september, og det løber frem til på fredag den 28. september.

Flyvestation Aalborg og Flådestation Frederikshavn danner ramme om den store specialoperationsøvelse, hvor Jægerkorpset og Frømandskorpset træner specialoperationer sammen med Flyvevåbnet, Søværnet og Hæren og militære enheder fra ni andre NATO-lande.

“Øvelsen er med til at sikre, at vi konstant bevarer og udvikler vores kompetencer indenfor specialoperationer, og den styrker vores evne til at samarbejde med relevante partnere, siger generalmajor Peter Boysen, chef for Specialoperationskommandoen.

Foto: Frømandskorpset

Øvelsen vil foregå på alle tider af døgnet

For at det er så realistisk som mulig, så foregår øvelsen på alle tider af døgnet og hovedsageligt på civile og militære områder i Nord- og Midtjylland.

“Det er vigtigt, at soldaterne får mulighed for at træne et helt set-up, både med planlægning og gennemførelse af missioner, så de vedligeholder deres kompetencer og dermed er klar, når de bliver sendt på skarpe missioner.

Lækker mad til hverdagen: KaffeFairs nye koncept kan alle være med på

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Du kender det måske?

Opvasken har hobet sig op i samme luftlag som den filtrede knold på toppen af hovedet, som efterhånden er fast inventar, når man omsider er halvvejs gennem ugen.

Den gastronomiske kreativitet er i samme sølle forfatning. Nu er der en redning i KaffeFairs nye hverdagskoncept: Folkekøkken.

Fra mandag til fredag i tidsrummet kl. 17.00- 20.00 kan aalborgensere invitere deres nabo, ven, partner eller kollega forbi KaffeFair på Strandvejen og spise sig mætte og glade for den nette sum af 85 kr. per mand.

Derudover kan der tilkøbes både forret og dessert – hvilket vil sige, at man på en ganske almindelig hverdagsaften kan forkæle sig selv med en treretters menu for under 200 kr. Dertil kan der opgraderes med en flaske vin for kun 200 kr. eller 40 kr. pr. glas.

Hos MigogAalborg besluttede vi os for at teste konceptet, og besøgete derfor KaffeFair på Strandvejen på en ikke særlig glamourøs, onsdag.

Og på netop sådan en dag er det oplagt at slå vejen forbi KaffeFairs nyeste afdeling.

Stemningen er uformel og hyggelig. Prisen er mere end fair, og man er garanteret ikke at gå sulten i seng.

Gennemført lækkerhed

Denne onsdag stod Folkekøkken-menuen på spansk hakkebøf med bagte grøntsager og krydrede kartofler som hovedret, men vi sprang selvfølgelig også på både forret og dessert – hvilket viste sig, at være et klogt træk.

Forretten var denne dag blomkåls-pannacotta, sprød kalkunchorizo samt grillet ølandsbrød med en lækker cremet grønkålspesto. Frisk og smagfuld og godt afstemt imellem det salte og søde.

Da sidste bid velstegt hakkebøf i hovedretten var sunket, var vi allerede kommet godt rundt fyldt godt op på alle fronter af sansespektret.

Men selvfølgelig måtte aftenen fuldendes med dessert, som denne dag stod på kokkens udvalgte kagetapas bestående af henholdsvis hindbærsnitte, cheesecake, islagkage og brownie.

Det gennemgående for retterne var først og fremmest, at de var velsmagende og ærlige: Man får, hvad man bestiller – og meget mere til.

Der er slet ikke nogen tvivl om, at KaffeFairs køkken har flair for kokkekunsten og ved, hvad der skal til for at få en ganske almindelig hverdagsret til at blomstre, både smags- og udseendesmæssigt:

Det sprøde ølandsbrød knasede i ganen, hakkebøffen smeltede på tungen og garnituren var afstemt, mens kagetapas-tallerkenen sang en duet så sød, at den overgik enhver godnatsang.

Alt i alt en perfekt måde at fejre en ganske almindelig og uformel hverdagsaften på – uden at gå på kompromis med hverken smag eller det gode selskab – og uden at få et hul i pengepungen.

Ugens fristende Folkekøkken-menu bliver løbende præsenteret på KaffeFair’s Facebookside.

Du kan holde dig opdateret her.

Kvalitet og ærlig mad for 85 kr.

KaffeFair Strandvejen er den socialøkonomiske virksomheds seneste satsning. I marts måned kunne de slå dørene op til den nye restaurant og café.

Med denne beliggenhed kan KaffeFair være tilstede i den bydel, hvor mange aalborgensere har deres hverdag. Strandvejen er central, men alligevel tilpas tilbagetrukket fra centrums til tider hektiske stemning.

Det betyder, at der blandt andet har været rum til at dyrke nogle af de folkelige koncepter og værdier, som den socialøkonomiske virksomhed især er kendte for – og stolte af.

Især lørdagsbrunchen og de store månedlige langbordsspisninger, Aalborg Spiser Sammen, har været en bragende succes, og derfor udvider caféen nu med det nye hverdagstiltag, Folkekøkken.

Hverdagsretter med et twist

Som med alt andet hos KaffeFair er der i deres Folkekøkken tænkt over hver en detalje. Foruden at kreere genkendelige livretter med et kulinarisk twist, gør køkkenet også en dyd ud af at tænke forbruget af råvarer bæredygtigt.

“Vi bestræber os på at kunne servere økologisk, folkelig mad med lokale rødder – og vi bruger det, der er i sæson og tænker over, hvordan råvarerne kan indgå som ingredienser på tværs af menuplaner for at reducere den typiske risiko for madspild”, fortæller Jørgen Rasmussen, som er kok i KaffeFair.

Du kan holde øje med menuen hos KaffeFair Strandvejen lige her.

Fylder storcentre til bristepunktet: Gurli Gris kommer til Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvem havde troet, at en lille tegneserie-gris kunne fylde storcentre til bristepunktet landet over?

Men sådan er det bare med Gurli Gris. Hun er blevet et globalt fænomen, som er elsket på samtlige kontinenter i verden.

I Kina mente de endda, at det blev så meget med Gurli og hendes skøre familie, at en kinesisk videodelingstjeneste fjernede 30.000 klip med Gurli Gris.

Angiveligt fordi Gurli Gris blev så populær, at hun blev brugt i modkulturer til skade for ‘mainstream værdier.

Fænomenet er skabt i England, hvor hun bærer navnet “Peppa Pig”.

Du kan møde Gurli og Gustav i Aalborg

I Danmark elsker vi derimod den glade gris og hendes lillebror Gustav, og børnene svælger de sjove små tegnefilmen med den lille gris i sig både fra Ramasjang og Netflix.

Nu kan børnene i Aalborg og omegn også møde selveste Gurli Gris. Tegneserie-hittet er for tiden på en større landstour i storcentre, og hvor end de kommer, så fyldes de helt op.

Når efterårsferien starter så kommer Gurli Gris og lillebror Gustav til Aalborg Storcenter. Det sker søndag d. 14 oktober klokken 12.00.

Det bliver en halv times show med søde sang og masser af sjov. Derefter kan alle børn kramme og få et billede sammen med Gurli og Gustav.

Først show og så en selfie med Gurli

Aalborg Storcenter skriver på sin Facebook-side;

“Der vil først være show. Det starter kl. 12.00 og varer ca. 30 minutter. Efter showet får børnene mulighed for at komme helt tæt på deres idoler og hilse på både Gurli og Gustav Gris.

Meet & Greet starter ca. kl. 12.45 og varer til der ikke er flere børn der mangler at møde dem – alt efter hvor mange mennesker der kommer, vil der være pause i løbet af Meet & Greet, da Gurli og Gustav Gris har brug for luft