Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gratis at deltage: Dyk ned i AI og IT på Aalborg Universitets IT-camp

Af Ane Johanne Damgaard

IT er mere aktuelt lige nu end nogensinde – og det er en branche, der kun vokser sig større og større, og derfor vokser behovet for flere IT-specialister også hele tiden.

Desuden er de fleste IT-studerende unge mænd. Derfor er de fleste IT-løsninger lavet af mænd – til mænd. Og vi har brug for, at flere unge kvinder vælger en IT-uddannelse og dermed er med til at designe fremtidens IT-løsninger og teknologi.

Men hvad er det egentlig, man kan med det dersens IT? Og hvilken uddannelse skal du vælge, hvis du gerne vil blive knivskarp til at arbejde med IT, teknologi og kunstig intelligens?

Aalborg Universitet gentager succesen igen i år og inviterer til IT Camp den 9.-11. maj, hvor du på to dage bliver suget med ind i IT-verdenen og kommer helt tæt på alle de muligheder, der åbner sig i faget.

Vær med til at løse samfundsudfordringer

Måske har du allerede en klar ide om, hvad IT går ud på? Men Aalborg Universitet har erfaret, at IT er meget mere end det, de unge kvinder forestiller sig, at det handler om.

“IT-faget er meget mere end koder og IT-support. Det kan anvendes til at løse samfundsudfordringer. Og med det nyeste tema, AI, på bordet, er der slet ikke grænser for, hvad der er muligt,” fortæller specialkonsulent ved Aalborg Universitet, Tina Vestergaard Lange.

I år er temaet til IT Campen selvfølgelig også kunstig intelligens, AI, som brager derudaf og efterhånden er overalt.

Det er der, når du bruger ansigtsgenkendelse på din telefon, når du varmer dine fødder på badeværelsesgulvet , når du vælger kaffe på en automatisk kaffemaskine – og når TikTok viser dig de videoer, som appen tror, du helst vil se.

Overalt. Og lige netop derfor har Danmark brug for, at der er nogle dygtige studerende, der vælger at specialisere sig inden for det.

“Vi vil gerne byde alle de nysgerrige kvinder, der overvejer at søge ind på IT-uddannelser, inden for til to dage, hvor de kan få et indblik i, hvad det vil sige at læse på en IT-uddannelse.

Det er fedt at komme indenfor universitetsmurene og få afmystificeret, hvordan det er at gå på universitetet – særligt når det handler om IT,” siger Tina Vestergaard Lange.

Gratis at deltage: Dyk ned i AI og IT på Aalborg Universitets IT-camp

Arbejd med konkrete opgaver

Når du deltager i Aalborg Universitets IT-camp, kommer du ikke til at sidde stille og lytte i særlig lang tid ad gangen.

Du kommer til at have fingrene helt nede i kagedejen og arbejde med konkrete opgaver i forskellige workshops.

Samtidig kommer du også til at prøve kræfter med kodning for at se, om det skræmmer dig helt væk, eller faktisk giver bare lidt mening? Du vil også blive taget med på et virksomhedsbesøg hos en af Aalborgs fedeste IT-virksomheder, hvor du kan kigge nogle af de dygtigste mennesker i branchen over skulderen.

Under hele campen kommer nogle af Aalborg Universitets egne kvindelige IT-studerende til at være værter. Og når dagens faglige program er slut, tager de over og sætter gang i nogle sociale aktiviteter ude i byen.

Det er fuldstændig gratis at deltage.

Aalborg Universitet sørger for overnatning, mad, undervisning og sociale såvel som faglige aktiviteter. Det eneste, du skal medbringe, er din computer – og så skal du selv sørge for at fragte dig til og fra campen.

Der er kun 40 pladser til campen. Så det er med at være hurtig, hvis du vil sikre dig en plads. De bliver uddelt efter først til mølle-princippet, og du kan tilmelde dig indtil den 15. april.

Der er ingen krav til din erfaring med IT, så du behøver ikke at have styr på en eneste kode. Du skal bare komme med en nysgerrighed og en motivation for at finde ud af, om det er noget for dig.

Du kan se hele programmet her.

Del artikel

Andre læser også