Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Flot placering: Aalborg Universitet er i Top 10 i verden

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Aalborg Universitet
Foto: Aalborg Universitet

Aalborg Universitet fortsætter med at hive flotte placeringer hjem.

I oktober 2022 blev de kåret som det bedste universitet i Europa inden for ingeniørvidenskab af det anerkendte medie U.S. News & World Report.

Nu annoncerer de i en pressemeddelelse, at de er rykket fra 31. pladsen til 9. pladsen på rankinglisten Impact Ranking 2023 fra Times Higher Education.

De er dermed i Top 10 i verden over de mest bæredygtige universiteter.

”Det er et stort skulderklap til vores forskere og studerende, at Aalborg Universitet nu er i top ti over universiteter i verden, der bidrager mest til at løse de globale udfordringer, som defineret ved FN’s 17 verdensmål.

Placeringen her er udtryk for, at AAU’s forskning bliver brugt, både i Danmark og i resten af verden”, siger rektor Per Michael Johansen.

Listen sammenligner ud fra FNs 17 verdensmål knapt 1600 universiteters arbejde med alt fra forskning i bæredygtige teknologier til ligestilling og uddannelse til CO2-besparelse på campus og madspild i kantinen.

Førende inden for kvalitetsuddannelse, mindre ulighed og partnerskaber

AAU er gået frem på 12 ud af 17 verdensmål siden sidste år.

AAUs bedste placeringer er i arbejdet med Verdensmål 4 om kvalitetsuddannelse, Verdensmål 10 om mindre ulighed og Verdensmål 17 om partnerskaber for handling, hvor Aalborg Universitet indtager en andenplads på alle tre verdensmål.

AAU er kendt for et stærkt samarbejde med virksomheder og organisationer. Derfor er rektor særlig stolt over en andenplads på verdensmål 17 om partnerskaber for handling mod sidste års 11. plads.

”På Aalborg Universitet er vores vision, at vi er et missionsdrevet universitet, der bidrager til en bæredygtig udvikling. Vi vil løse problemerne sammen med andre.

Resultatet her viser, at det netop er gennem vores mange partnerskaber med virksomheder, organisationer og myndigheder, at vi som universitet bidrager til bæredygtige løsninger. Det er jeg glad og stolt over”, siger Per Michael Johansen.

AAU bliver også fremhævet for sin problembaserede læring, og derfor er prorektor for uddannelse, Anne Marie Kanstrup, glad for den flotte andenplads på verdensmål 4 om kvalitetsuddannelse.

”Placeringen understreger, at vi på verdensplan er førende inden for uddannelse, men også i forskning i uddannelse.

Vi har et meget stærkt forskningsmiljø inden for problembaseret læring (PBL), som vi har styrket yderligere ved at oprette ét samlet Institute for Advanced Study in PBL (IAS PBL) i 2022.

Resultatet her vidner om, at det har effekt, og vi kan give endnu mere viden til både vores egne undervisere og til alle uddannelsesinstitutioner i Danmark og resten af verden”, siger Anne Marie Kanstrup.

Den flotte 9. plads skyldes blandt andet stor fremgang på flere verdensmål, heriblandt verdensmål 7 om bæredygtig energi. Her går AAU fra en plads mellem 101-200 sidste år til en 18. plads i år.

Formålet med rankinglisten er at fremhæve og anerkende de universiteter, der arbejder aktivt for at tackle verdens mest presserende udfordringer og skabe en positiv indvirkning på samfundet og planeten.

Formålet med rankinglisten er at fremhæve og anerkende de universiteter, der arbejder aktivt for at tackle verdens mest presserende udfordringer og skabe en positiv indvirkning på samfundet og planeten.

Del artikel

Andre læser også