Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Femte år i træk: Aalborg Universitet er igen Europas bedste

Af Stine Kjølby Christensen

Aalborg Universitet (AAU) er det bedste universitet i Europa inden for ingeniørvidenskab.

Det fastslår det anerkendte medie U.S. News & World Report, som netop har offentliggjort ranglisten ”Best Global Universities 2022.”

Hos universitetets ledelse er der stor glæde over nyheden, der for femte år i træk cementerer AAU’s placering i verdenseliten inden for ingeniørvidenskab.

“Det er en kæmpe anerkendelse af vores dygtige forskere og andre medarbejdere, der hver dag bidrager til at levere løsninger på samfundets store udfordringer,” siger rektor Per Michael Johansen.

Forskningsmiljø i verdensklasse

Ranglisten ”Best Global Universities” er baseret på 13 indikatorer, der måler universiteternes akademiske forskningsresultater og deres globale og regionale omdømme. Fem år i træk har de indikatorer nu placeret AAU helt i den europæiske top.

“Når vi igen formår at placere os i toppen af Europas ingeniøruniversiteter, er det udtryk for, at vores forskningsmiljøer på ingeniørområdet er i verdensklasse, og at de er med til at sætte den internationale dagsorden på en række vigtige områder som eksempelvis den grønne omstilling,” siger Per Michael Johansen.

Ud over topplaceringen i Europa indtager AAU en fornem placering på verdensplan, hvor universitetet ligger nr. otte på området. Desuden markerer AAU sig for tredje år i træk i toppen inden for kategorien ”Electrical and Electronic Engineering”, hvor universitetet er bedst i Europa og nr. fire i verden.

FAKTA

Del artikel

Andre læser også