Aalborg-tvillinger vækker opsigt: Bokser ved stort stævne i Aarhus i morgen

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Charlotte Mortensen

Det er en helt speciel weekend, hvis man har de sportsglade Aalborg-briller på.

I morgen lørdag den 3. december i Aarhus bokser Aalborg tvillinge-brødrene Morten og Kasper Fruensgaard på 30 år.

2016 blev året, hvor tvillingerne fik comeback til bokseringen efter fem års fravær, og stævnet i Aarhus er topvigtigt for deres videre fremtid med Mogens Palle som promotor.

De vækker i den grad også opsigt som landets eneste bokse-tvillinger.

De to brødre voksede op lidt uden for Aalborg, og efter at de begge som 13-årige blev hevet med til en boksetræning, fandt de hurtigt ud af, at boksning var noget, de var gode til.

Indenfor halvandets års tid blev brødrene Danmarks mestre i ungdomsrækken for første gang, og senere kom de begge på landsholdet.

Brødrene har dog som nævnt været væk fra bokseringen i knap fem år, men vender nu stærkt tilbage.

MigogAalborg mødte brødrene og deres træner til en snak om deres comeback, fremtidsplaner, og hvordan det er at være tvillinger i bokseverdenen.

”Jeg tror, det lettede lidt på vores tvillinge-aggressioner ind i mellem, der blev færre diskussioner efter vi begyndte at bokse. Det var ligesom afløb for mange ting” fortæller Morten med et grin.

Fruensgaard
Kasper Fruensgaard

I dag er de sparringspartnere med det formål at presse hinanden til at blive den bedste version af dem selv i ringen.

”Det er en god måde at blive motiveret på, vi kan presse hinanden på en måde, som kun brødre kan gøre”, fortæller Morten.

Brødrene Fruensgaard gjorde comeback i sommer med gode resultater.



Selvom begge brødre har klaret sig godt indtil videre, så er de godt klar over, at de skal bokse lidt flere kampe for at vise deres værd og fastligge deres niveau.

”Man kan ikke forvente at det går godt med det samme, men vi har lagt en game plan om, at vi skulle lægge presset, og så er det jo også fedt at komme ind og se, at det faktisk er lykkedes de to gange” siger Kasper.

Morten vandt hans seneste kamp på knockout efter 1 minut og 36 sekunder. Og Kasper vandt sin kamp efter 47 sekunder.

Fruensgaard
Morten Fruensgaard

Brødrene er glade for at være tilbage i ringen.

Selvom de har holdt sig godt i form med løbe- og styrketræning, kan de godt mærke, at kroppen lige skal vænne sig til det hårde fysiske pres igen. Og selvfølgelig også det mentale pres.

”Da man steg op i ringen igen, var der en masse ting at tænke over. Der var ikke kun fuldt fokus på kampen, det var også, hvordan reagerer min krop, hvordan er det at stå foran publikum igen, hvordan er det at have et kamera oppe i hovedet på en. Der var virkelig tryk på” siger Morten.

Dertil udtrykker træner Kasper Høyer, at brødrenes første par boksekampe derfor ikke er en afspejling af deres talent og deres styrker.

Fruensgaard
Carbo-loading! Morten Fruensgaard

Brødrene er ens på mange måder. De ligner hinanden, og de har samme holdninger til mange ting i livet, men i ringen er de meget forskellige.

”Morten er hurtigere på hænderne og vil gerne ligge i et højt tempo. Han har den frækhed og den tro på sig selv, der gør, at han tror på, at han kan bokse med dem alle sammen, og at det bliver på hans præmisser” fortælleren træneren og fortsætter:

”Kasper er den der dieselmotor, der bliver startet op efter første omgang, og når han så først bliver varm, så sætter han tempo på hele tiden, når de andre begynder at blive trætte, så kører han videre”.

På den måde kan brødrene lære meget af hinanden, både når de træner, men også ved at se hinanden i boksekampe.

At brødrene har hinanden at træne med er en unik ting, der giver dem mulighed for at træne ekstra meget, lige når de har lyst, hvilket helt sikkert er en fordel.

Brødrene er godt klar over, at mange har fordomme om boksning. Mange tror, at det bare handler om, at to mænd står og slår på hinanden.

Foto: Team Fruensgaard Boxing Facebook-side
Foto: Team Fruensgaard Boxing Facebook-side

”Altså ja selvfølgelig er det voldeligt, men du går jo ikke ind med et mål om, at du skal slå ihjel, du går ind med en taktik, ligesom du går ind til en håndboldkamp med en taktik, det jo det samme” forklarer Kasper.

”Man skal tænke på det sådan, at hvis man kan ramme modstanderen, så er det et pointstød”, uddyber træneren.

Udover at skulle have talent, understreger alle tre at for at blive en succesfuld bokser, har man brug for at have et stærkt team bag sig.

Brødrene har stor ros til over for deres træner Kasper Høyer:

”Udover at han er vores træner, så er han jo også vores bedste kammerat. Men når vi træner, så er han vores træner. Han kan godt give en skideballe, uden at det er noget, vi sidder og diskutere bagefter” siger Kasper, ”Vi er et team”.

Carbo-loading! Der forberedes solide måltider, så brødrene er klar til weekendens kamp.
Carbo-loading! Kasper Fruensgaard

Derudover er en god promoter altafgørende for at skabe en god bokse-karriere, bliver der sagt enstemmigt.

Brødrene er heldige at have en meget dygtig promotor bag sig.

Brødrenes promoter er Mogens Palle, som er en national og international kendt dansk boksepromotor. Han har bl.a. ført boksere som Mikkel Kessler og Johnny Bredahl til international succes.

”Han kommer med en dato, han kommer med et navn, og så er det, det vi og Kasper (red. træner) skal forholde os til. Så det er jo Mogens Palle, der bygger os op på ranglisten, men det er Kasper, der bygger os op som boksere” fortæller Kasper Fruensgaard.

Foto: Team Fruensgaard Boxing Facebook-side
Foto: Team Fruensgaard Boxing Facebook-side

Derudover fremhæver Fruensgaard brødrene også, hvor glade og taknemmelige de er for deres sponsorer, fordi uden dem var der mange ting, der ikke ville have blevet muligt.

Blandt andet har brødrene bygget deres egen boksering i Mortens hjem. De omdannede et gammelt snedkerværksted til træningsrum, så de kan træne, lige når de har tid.

Begge brødre har nemlig fuldtidsjobs, der skal passes, samtidig med at de driver virksomheden Life of Sport, hvis formål er at danne et fællesskab omkring det at dyrke sport, hvor de blandt andet arrangerer løbeture og maratonløb.

Når man spørger brødrene om fremtiden, har de endnu ikke nogle helt klare mål.

”Åh der tænker vi at tage en kamp af gangen. Nu er vi jo ved at finde ud af, hvad målet kan blive” siger Kasper, hvor Morten tilføjer:

Foto: Team Fruensgaard Boxing Facebook-side
Foto: Team Fruensgaard Boxing Facebook-side

”Jeg tror ikke, vi ved det endnu. Lad os nu se om 5-7 kampe, så skal vi nok begynde at sige, hvad vi kan”

I forhold til weekendens boksekamp er begge brødre positive og optimistiske, mens deres træner er stensikker på, at de begge hiver en sejr hjem.

Brødrene håber at mange vil komme og se kampen i morgen og deres fremtidige kampe, da de synes, at det er en skam at boksekulturen i Danmark ikke er, hvad den har været.

”Før var der en god boksekultur i Danmark, hvor man mødtes og så boksning sammen. Nu bliver boksning vist online eller på søsterkanaler til de store kanaler, så der er ikke den samme reklame og fokus på boksning længere” udtrykker Morten og fortsætter:

”Men nu er Mogens Palle tilbage i den danske bokseverden, så forhåbentligt kan han hjælpe med at få det vendt og skabe noget mere opmærksomhed”.

Her på redaktionen håber vi for det bedste for brødrene og hepper på dem i weekenden!

Hvis du vil holde dig opdateret om brødrenes karrierer, kan du følge dem på Facebook her

30 år i byen fejres: Azzurra genåbner med nyt menukort og nyrenoverede lokaler

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen
Maurizio Quattromani
Maurizio Quattromani

Langt om længe er det igen muligt at forkæle sig selv med en tur på restaurant, og én af de restauranter, der i den grad har været savnet, er Azzurra.

Maurizio Quattromani var en af de første i Aalborg til at åbne en restaurant med et rustikt italiensk landkøkken, da han i 1990 for første gang slog dørene op til Restaurant Azzurra i Jens Bangs Gade.

Dét skal selvfølgelig fejres!

I hele juni måned bliver det 30-års jubilæum fejret med en masse godt til ganen, når restaurantdelen Pizza e Vino af Azzurra slår dørene op til en restaurant med både nyt udseende og nyt menukort.

Faktisk har restauranten også fået det lokale navn “Pizza e Vino” ligesom selskabslokalet “L’antipasto” samt en ny og mere iøjnefaldende indgang på hjørnet.

Tanken er, at stedet også skal kunne benyttes som vinbar, hvor man smage forskellige vine, som man efterfølgende kan købe med hjem.

Byder velkommen med Aperol Spritz

Maurizio vil gerne markere de 30 år i Jens Bangs gade, og det gør han ved at tilbyde velkomstdrinks til alle spisende gæster i restauranten hele juni måned.

”Vi tilbyder Aperol Spritz til alle vores aftengæster i restauranten hele juni måned. En italiensk klassiker, der er et hit i sommermånederne,” fortæller Maurizio.

Derudover vil der også gratis to-go-kaffe til de 300 første gæster hele juni måned.

Nye italienske specialiteter på menukortet

Azzurra fejrer ikke kun jubilæum, men også post-corona-genåbning med et helt nyt menukort i restauranten Pizza e Vino i Jens Bangs Gade.

Maurizo Quattromani åbnede Azzurra med en vision om at servere rustikke, italienske retter inspireret af de lokale landkøkkener i det sydlige Italien.

Den vision har han nu udlevet i 30 år, og han har gennem årene også udviklet Azzurra til et decideret madværksted, der kan levere alt fra dine-in, take away og catering.

Mest af alt er de dog nok kendt for deres autentiske pizzaer, der både gør det godt i restauranten såvel som på spisebordet derhjemme.

”Vores nye menukort byder på endnu flere autentiske retter fra min hjemby, Napoli. Blandt andet kan vi tilbyde pizza fritta, som er en italiensk specialitet.

Faktisk er det, som navnet antyder, stegt pizza – det skal helt sikkert prøves!” fortæller Maurizio og tilføjer:

”Derudover har vi også optimeret vores kaffeudstyr i Azzurra, Jens Bangs Gade. Vi serverer friskbryggede italienskristede bønner – virkelig kvalitetskaffe.”

Den friskbryggede kaffe, der sender italienske noter hele vejen hen langs Reberbansgade kan nydes både i restauranten og to-go.

Det nye menukort er gældende i restauranten Pizza e Vino i Azzurra, Jens Bangs Gade, mens jubilæumstilbuddene gælder i Restaurant Azzurra i Jens Bangs Gade og Azzurra Nordkraft.

På grund af de afstandspåbuddene, har Azzurra Nordkraft valgt kun at åbne for restaurantbesøg i Kedelhallen og på den udendørs Terrasse, således take away-kunder stadig kan betjenes.

Perfekt til sommervarmen: Café Peace er klar med drinks to-go

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Solen har skinnet ufortrødent fra en skyfri himmel de sidste mange dage, og det ser ikke ud til, at resten af pinsevejret skuffer.

Det har fået mange til at krybe ud af corona-hulerne og nyde byen under åben himmel – naturligvis med behørig afstand, som skrevet står.

Af samme årsag kunne det næsten heller ikke være mere belejligt, at Café Peace på Boulevarden nu er klar med lanceringen af deres nye sommerkoncept: Drinks to-go.

Café Peace er i forvejen kendt og elsket for deres drinksmenu, men nu kan du altså også tage dem med på farten.

For vores kære læseres skyld, testede vi naturligvis konceptet i dag, pinsesøndag, hvor vejret var fuldstændig perfekt til en drink (eller to, eller tre) ved havnen.

Drinksene bliver leveret i to-go krus, men der er ikke sparet på hverken pynt, finesse, friske råvarer … og heller ikke alkoholen; alle drinks er med 4 cl alkohol.

Vi bestilte klassikeren Strawberry Daiquiri med Absolut vodka, frosne jordbær, limesirup, rørsukker og friske jordbær, en Gin Hass med Beefeater London dry gin, mango sirup, Lemon sodavand, frisk lime, en Københavner Stang med Absolut vodka, friskpresset appelsinjuice, vanilje, ananassirup og flødeskum og en Mojito med Havana club 3 års, mynte, frisk lime, rørsukker, danskvand.

To for éns pris torsdag – lørdag

Fire drinks var nok til, at mindst én af os blev godt bedugget, og alle drinksene var perfekt afstemt – hverken for søde eller for stærke i smagen. Københavnerstangen var især helt genial, og smagte FARLIGT godt.

Derudover kan du vælge mellem alt fra Dark ‘N Stormy, White Russian, Espresso Martini, Pina Colada, Tom Collins og bloggerdrinken over dem alle: Aperol Spritz.

Prisen for drinksene starter på 85 kr.

Drinksene kan bestilles to-go hele dagen, og kigger du forbi efter kl. 21 (torsdag-lørdag), så får du endda 2 for éns pris.

Nyt menukort betyder også nye cocktails på vores drinkskort🥂✨ Bl.a har vi fået Lillet – den tidsløse aperitif, som er…

Slået op af Cafe PeaceOnsdag den 4. marts 2020

 

Hvad: Drinks to-go
Hvor: Café Peace, Boulevarden
Hvornår: Hele sommeren

Du kan selv dykke ned i drinkskortet her.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her

Masser af lækkerier: Fem ting du skal smage på Aalborg Streetfood

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

18. maj genåbnede Aalborg Streetfood med masser af nyheder – både i form af nye madboder, men også nye tiltag med fokus på oplevelser som eksempelvis en arkadehal, brætspilslounge og meget mere.

På madfronten kan vi nu nyde gensynet med flere af de populære “gamle” street food-boder. Eksempelvis Desserten og Duck It …men der er også plads til flere nyheder.

Der er blandt andet kommet en bod med srilankansk street food med navnet The Dosa Spot, en ny pasta-bod, jamaikansk street food i boden On Fyah og så ikke mindst Stegt Flæsk-boden.

Pinsevejret har været fuldstændig forrygende i Nordjylland, og det kunne også ses hos Aalborg Streetfood, da vi besluttede at lægge vejen forbi i dag, søndag eftermiddag.

Der var masser af mennesker, masser af højt humør, og selvfølgelig masser af håndsprit.

Det her SKAL du smage

Der er hele 16 boder at vælge imellem, og det geniale ved streetfood-konceptet er jo netop, at man kan vælge lige den ret, man ønsker og dele den med familie og venner – både inde og ude i det gode vejr.

De mange valgmuligheder gør det naturligvis også meget (MEGET!) svært at udpege yndlingsretter.

Vi valgte helt simpelt at gå et par omgange blandt boderne, og udvalgte de fem retter, som vi blev mest fristet af i dag.

Vi startede naturligvis med en omgang fisk (vi er vel tæt på vandet) i to varianter. Første ret var en klassisk omgang Fish & Chips fra The Fish Project til 95 kr.

Noget andet, som vi elsker ved streetfood-køkkenerne er, at man kan observere de dygtige kokke lave maden. Her var det for eksempel betryggende at se, at fisken var helt frisk og blev paneret og friteret til bestilling.

Det kunne bestemt også smages, og den obligatoriske tartarsauce løftede den op til én af vores absolutte favoritter i dag.

Og apropos fisk …

Sushi er jo altid et sikkert hit, og det kan du også stadig få på Streetfood i boden Street Sushi – Sushi & Wagyu burger.

Til 125 kr. fik vi 8 stk. Sushi Salmon Teriyaki med Gyoz.

Det tog cirka 10 minutter fra bestiling til de frisklavede stykker stod foran os. Smagen sad lige i øjet, og risene var dejligt luftige og tilpas sur/søde. Gyozen var helt suveræn!

Fra frisk fisk til fed and

Duck it er stadig en af de mest populære boder på Streetfood, og det forstår man godt, når man smager deres Duck And Chips, hvor fritter (friteret i andefedt!) møder det møreste andekød og en lækker sauce.

Prisen er høj (80 kr.), men smagen er stadig fuldstændig forrygende.

Vi elsker gris i det her land, og du kan så sandelig få tilfredsstillet din trang på det nye Streetfood. Vi kunne simpelthen ikke lade være med at bestille en Flæskestegsburger fra boden Flæskesteg til 75 kr.

Du bestiller naturligvis brun sauce til din burger (+ 10 kr.), som du kan hælde ud over din burger ved bordet (husk at optage det til Instagram!).

Kan du ikke få gris nok, kan du lægge vejen forbi den helt nye bod Stegt Flæsk, hvor du kan bestille helt tre slags forskellige slags stegt flæsk (almindelig, BBQ eller chili).

Vi bestilte en omgang BBQ flæsk med rødbeder til 95 kr.  – som naturligvis også bestod af masser af kartofler og tyk persillesovs.

BBQ-smagen kunne godt have været lidt mere powerfuld til vores smag, og persillesovsen var lidt for tyk, men det stegte flæsk var til gengæld stegt til perfektion.

Alt i alt et positivt gensyn med Aalborg Streetfood, hvor der igen er fuld af liv og mad fra alle verdenshjørner.

Følgende madboder står klar på det nye Aalborg Streetfood

Fish & Chips

Pizzeria de Amicis

Stegt flæsk

Spyd & Pita

Burgers & Shakes

Pulled Duck

Flæskesteg

On Fyah – Jamaican Street food

Bangkok Thai Kitchen

Indisk

Street Sushi – Sushi & Wagyu burger

The Dosa Spot

Dim Sum

Confusion Street Food – Sandwich & Wrap

Marrakech Street Food

Desserten

Arkadehal, brætspil og stort lounge-område

Ud over nye madboder i Aalborg Streetfood – Køkkenfabrikken er der også sket en helt masse med de omkringliggende arealer.

Som vi skrev tilbage i marts, har de nye ejere store planer med Street Food-området, hvor fokus er på oplevelsesøkonomi.

Der er blandt andet blevet plads til et loungeområde med fokus på brætspil, hvor man kan mødes med familie og venner .

Derudover er der også det populære Shuffleboard, som allerede er populært i andre storbyer som København og Oslo.

Vi kan også se frem til et stort koncertomåde, to karaoke-rum og en arkade-hal, hvor væggene allerede er blevet udsmykket med diverse spilfigurer som Mario og Sonic.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her