Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fra padel til brætspil: Over 60 gratis aktiviteter til unge og studerende i Aalborg

Af Emil Kjær Jørgensen

Det lyder næsten for godt til at være sandt. Men den er god nok.

Fra mandag d. 4. september og 12 uger frem har unge mellem 15 og 25 år og alle studerende i Aalborg Kommune, mulighed for at prøve over 60 forskellige tilbud – fuldstændig gratis og uden nogle forpligtelser overhovedet.

Du kan prøve kræfter med et væld af sjove aktiviteter; lige fra Roller Derby til neglepleje, kreaværksteder, danseworkshops, parkour, curling, brætspil, kajak, windsurfing, tennis – ja, vi kunne blive ved.

Aalborg Try Out er tilbage større end nogensinde, for Sundheds- og Kulturudvalget har årligt afsat 550.000 kroner til at fremme et aktivt fritidsliv for unge under uddannelse.

“Vi ved, at trivslen styrkes hos de unge, når de mødes i meningsfyldte fællesskaber. Vi ønsker at fjerne barriererne for de studerende, der gerne vil prøve noget nyt i foreningslivet, især for dem, der måske er nye i byen og mangler et netværk at støtte sig til.

Her ser vi et stort potentiale i Aalborg Try Out, hvor vi giver de unge et kærligt skub ud i vores rige foreningsliv i Aalborg. ” siger Jes Lunde, rådmand i Sundhed og Kultur i Aalborg Kommune.

Nybegynder? – Intet problem

Tilmelding til Aalborg Try Out kunne ikke være nemmere.

Du skal egentlig kun tage stilling til, hvilke aktiviteter du vil prøve – og så klarer de mange foreninger i Aalborg Kommune resten.

Du behøver nemlig hverken at have udstyr, erfaring eller særlige skills med i rygsækken til Aalborg Try Out.

Nybegyndere er mere end velkomne, og der vil være instruktører til at hjælpe alle godt i gang under alle aktiviteterne.

Inde på den enkelte aktivitet på tilmeldingssiden, finder du al den info, du skal bruge, så det eneste det kræver fra dig er en god portion gåpåmod og en lyst til at være en del af et fællesskab.

Tilmeld dig allerede nu lige her.

Fra padel til brætspil: Over 60 gratis aktiviteter til unge og studerende i Aalborg

Endnu større udbud i år

I år er de klassiske idrætslige aktiviteter suppleret med flere kreative tilbud og ikke mindst særlige gruppeaktiviteter.

“Vi har lagt stor vægt på, at Aalborg Try Out skal afspejle de mange muligheder, som fritidslivet i kommunen tilbyder.

Derfor har vi ikke kun de klassiske idrætsgrene med, men også flere kreative tilbud,” forklarer Sanne Fremlev, projektleder på Aalborg Try Out.

Du kan eksempelvis prøve kræfter mere flere krea- og hygge-aktiviteter, som keramikkunst, neglepleje, skak eller madlavning.

Der er naturligvis også plads til mere adrenalinpumpende aktiviteter som kajakpolo, spinning, parkour, padel og klatring.

Et lille udpluk af, hvad du kan prøve til Aalborg Try Out:

 • Parkour & Pizza
 • Funktionel cirkeltræning
 • Wakeboard
 • Kajak på Limfjorden
 • Stand up Paddle
 • Billard & Aftensmad
 • Åbent keramikværksted
 • Padel
 • Fægtning
 • Neglepleje
 • Lørdagscrawl m. saunagus
 • Klatring
 • Fodtennis
  FIND ALLE AKTIVITETER HER.

Større grupper kan deltage sammen

Denne gang har man også mulighed for at prøve en masse spændende aktiviteter i større grupper.

Fra 4. september kan du invitere dine studiekammerater med til både madlavning, skak og manicure, og der er oprettet særlige aktiviteter, hvor man kan melde en større gruppe til.

“Vi har også lavet et endnu stærkere samarbejde med uddannelsesinstitutionerne. Vi har netop afholdt et mini Try Out for de 400 tutorer, der skal byde de nye studerende velkommen på Aalborg Universitet. Det var en helt fantastisk dag, og det var fedt at mærke, hvor engagerede studerende, vi har her i byen,” forklarer Sanne.

Nu er håbet, at tutorerne spreder det gode ord om Aalborg Try Out til de nye studerende.

“Hvis man eksempelvis lige er flyttet til byen og måske er langt væk fra sine gamle venner, så er det oplagt for tutorerne at fortælle om de mange muligheder med Aalborg Try Out og især gruppeaktiviteterne, hvor man ikke skal møde op helt alene,” uddyber Sanne.

Fra padel til brætspil: Over 60 gratis aktiviteter til unge og studerende i Aalborg

Husk balancen mellem studie og fritid

Sanne Fremlev og hele teamet bag Aalborg Try Out ser frem til 12 uger med fuld fart på aktiviteterne for både de unge og studerende

“Vi glæder os helt vildt. Det vi kan se i mange undersøgelser er, at rigtig mange tager deres uddannelse meget seriøst.

Det er naturligvis rigtig dejligt at høre, men vi vil gerne slå et slag for, at der skal være en balance i tingene. Man skal som ung studerende i Aalborg også huske at nyde livet, være sammen med vennerne, have det sjovt og ikke mindst få en masse oplevelser.

Med Aalborg Try Out håber vi virkelig, at vi kan skabe nogle meningsfulde fællesskaber for de unge i byen,” forklarer Sanne Fremlev.

Du kan tilmelde dig Aalborg Try Out lige her.

Del artikel

Andre læser også