Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Store drømme: Aalborg Teater planlægger helt nye kulturelle arrangementer

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Aalborg Teater
Foto: Aalborg Teater

Der er gode nyheder fra Aalborg Teater.

I en pressemeddelelse, skriver de, at de har modtaget en donation på 1 million kroner fra Spar Nord Fonden.

Aalborg Teater får derfor mulighed for at skabe en række helt nye kulturelle arrangementer i tillæg til de allerede planlagte forestillinger.

”Det er utroligt spændende, at vi med denne donation får mulighed for at realisere en af de store drømme jeg har for Aalborg Teater fremadrettet, og jeg er meget glad for at kunne åbne dette skønne teaterhus op for endnu flere aktiviteter og for en endnu bredere publikumsskare,” udtaler Teaterdirektør Thomas Bjørnager.

Fagmiljøer og græsrodsbevægelser inviteres ind

Med dette nye initiativ åbner Aalborg Teater vejen for nye publikumsmøder. Teateroplevelsen er i sig selv ofte envejskommunikation, hvor der kun sjældent er mulighed for at diskutere og debattere de emner og temaer, der behandles i forestillingerne. Det vil de lave om på.

Med afsæt i teatrets forestillinger vil dette kulturformidlingsprojekt, som har fået arbejdstitlen ”Teatret og Forsamlingshuset”, netop være en arena for arrangementer, der ved at invitere fagmiljøer, græsrodsbevægelser og andre interessegrupper ind, kan belyse forestillingernes tematikker ud fra et samfundsmæssigt perspektiv.

”I Spar Nord Fonden ønsker vi med vores donationer at styrke fællesskaber og prioriterer projekter, hvor nyskabende og berigende oplevelser formidles så bredt som muligt, og projektet som Aalborg Teater nu sætter i søen, lever fuldt ud op til dette”, udtaler Bo Uggerhøj, fondsdirektør i Spar Nord Fonden.

”Kulturinstitutionernes rolle i dagens samfund er i evig forandring og med dette nye initiativ håber jeg, at vi kan bryde rammerne for, hvad scenekunst er og kan være, og ikke mindst vil vi gerne række armene ud mod samfundet omkring os og invitere indenfor til meningsudveksling, debat og indsigt”, slutter Teaterdirektør Thomas Bjørnager, der glæder sig rigtig meget til at slå dørene op til ”Teatret og Forsamlingshuset” i starten af det nye år.

Det bliver en del af teatrets første sal, der ombygges til at huse Forsamlingshusets kulturelle mødeplads.

Del artikel

Andre læser også