Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gratis digital succes gentages: Kom med til ny teaterpremiere i aften

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Aalborg Teater
Foto: Aalborg Teater

Enkeltpersoner, virksomheder, restauranter og kulturinstitutioner har gang på gang vist, at kreativiteten bestemt ikke fejler noget under corona.

Det gælder således også Aalborg Teater, der lørdag 23. januar 2021 havde premiere på Herman Bangs Tine og dermed også premiere på teatrets nye digitale scene – AAT Stream.

Mindst 7000 views blev til festen sluttede ved den streamede premiere på Tine lørdag 23. januar, og mindst 13.500 views var med undervejs.

Aalborg Teater anslår, at der i gennemsnit har været 2 seere pr. skærm, og ud fra det grundlag, så anslår de, at ca. 14.000 seere så hele forestillingen hjemmefra.

Det blev en sand ”Love-storm” på Aalborg Teater, og teatrets sociale medier strømmer over af reaktioner fra begejstrede publikummer, som har set med fra hele landet, ja sågar fra Frankrig er der blevet set med på premieren.

Nu inviterer Aalborg Teater igen til ”teaterfest”, når de streamer Peter Handkes De skønne dage i Aranjuez” – denne gang direkte fra teatrets Lille Scene.

Det sker i aften fra klokken 19.00, hvor der allerede er optakt fra kl. 18.40.

Forestillingen varer cirka 1,5 time, og der er ikke pause undervejs. Aalborg Teater beskriver handlingen således:

Det handler stykket om

På en varm sommerdag sidder to mennesker i en paradisisk have. En mand og en kvinde. De to har en fælles historie og en fælles fortid, men deres liv har formet sig på vidt forskellig vis, nu mødes de igen.

Hun har levet et stærkt og intenst liv – et liv med mange mænd. Hun har levet et liv, der har brudt med normerne, mens manden kun har levet sit liv gennem andre menneskers historier. De taler om kærlighed, om livet, om længsler, om friheden, om forholdet mellem mænd og kvinder.

På overfladen virker alt smukt og poetisk, men under overfladen lurer smertefulde temaer som kvindefrigørelse og forholdet mellem de to køn.

Vil de to mennesker finde hinanden igen og vil de finde kærligheden eller findes der som manden siger ingen lykkelig kærlighed. Man har allerede på forhånd mistet det man elsker.

Forfatter Peter Handke modtog i 2019 Nobelprisen i litteratur og i denne rørende duet spiller han konsekvent kønnene og kampene mellem dem ud imod hinanden, men han gør det med en raffineret og sjældent set skønhed.

Du kan følge med online kvit og frit lige her.

Del artikel

Andre læser også