Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gratis kulturoplevelse: Aalborg Teater streamer Drømte mig en drøm

Af Stine Kjølby Christensen

Aalborg Teater har i høj grad taget teten i det danske teaterlandskab, når det gælder streaming af teaterforestillinger under den seneste nedlukning.

Siden de livestreamede premierer på Herman Bangs Tine og Peter Handkes De skønne dage i Aranjuez i januar 2021, er det blevet til yderligere 6 streamede forestillinger, The Robot ProjectCyrano, føljetonen i 3 afsnit Jeg har skudt mig selv for sidste gang, samt DEMO.

”Love-Storm”

Alle streamede forestillinger er blevet særdeles godt modtaget af publikum, og at teateroplevelser har været savnet og at en ”kultur-sult” var opstået, vidnede ikke mindst teatrets sociale medier tydeligt om i dagene efter, hvor teatret blev mødt af en sand ”love-storm” fra begejstrede publikummer.

Nu giver Aalborg Teater publikum over hele Danmark mulighed for at opleve Teaterkoncerten Drømte mig en drøm søndag den 30. maj 2021, når forestillingen streames, som en del af Teaterfestivalen CPH Stages program.

Du kan læse vores anmeldelse af Drømte mig en drøm lige her. 

Til at skabe streaming-produktionen har Aalborg Teater igen allieret sig med den dygtige og kendte instruktør, filmfotograf og producent Torben Skjødt Jensen, der også stod bag Aalborg Teaters øvrige streaminger.

Aalborg Teater har i forbindelse med de mange streaminger udforsket dette nye medie og denne nye mulighed for at nå ud til en endnu bredere publikumsskare.

Således blev både Tine og De skønne dage i Aranjuez streamet live, mens Cyrano var pre-produceret og det samme vil gøre sig gældende med streamingen af Teaterkoncerten Drømte mig en drøm.

Teaterkoncerten Drømte mig en drøm

Er man født og opvokset i eller bare bosat i Danmark, kan man ikke undgå at være blevet eksponeret for den danske sangskat, og for mange bringer sangskatten minder med sig når man lægger øre til de sange der gennem generationer har været en del af vores nationale arv.

Ikke mindst det seneste år har sangskatten igen fundet vej ind i vores liv – når ting bliver vanskelige og fællesskabsfølelsen skal styrkes, tyer vi til fællessangen og den danske sangskat, som vi har gjort det siden det famøse nederlag i 1864.

Med Teaterkoncerten Drømte mig en drøm dykker vi ned i vores fælles glæde ved at lytte, genlytte og genfortrylles af den danske sangskat, som i op- og nedture, krigs- og fredstider har bundet os sammen.

Den danske sangskat hjælper os til at forstå hvem vi er, hvor vi kommer fra og hvad vi kan blive til.

Musikalsk sanserejse for alle generationer

Teaterkoncerten Drømte mig en drøm er en drøm – en række af associationer, klange og tekster der går tilbage til den ældste danske sang, der er blevet nedskrevet, nemlig Drømte mig til drøm og frem til sange fra det 21. århundrede.

Med stor kærlighed og nysgerrighed er instruktør Jacob Schokking gået på opdagelse i den smukke danske sangskat i alt fra arbejdersange over årstidssange til sange, der hylder ungdommen i al sin mangfoldighed.

Resultatet af denne higen og søgen er blevet en storslået og visuel unik teaterkoncert, der præsenterer kendte sange i nye fortolkninger, glemte og ikke længere kendte sange, nye sange – og ikke mindst inviterer publikum med på en rejse ind i den eventyrlige danske sangskat.

Hent gratis billetter til forestillingen

Teaterkoncerten Drømte mig en drøm kan streames søndag den 30. maj 2021 mellem kl. 12.00 og 23.00. Billetter til forestillingen skal hentes på aalborgteater.dk.

Del artikel

Andre læser også