Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Trods restriktioner: Aalborg Teater øger sæsonens publikumstal

Af Stine Kjølby Christensen
Foto: Allan Toft
Foto: Allan Toft

Sæson 2020 / 21 var præget af Covid-19 og deraf følgende udfordringer i form af restriktioner, hvilket gjorde det nødvendigt at nytænke sæsonen, i forhold til at nå ud til teaterpublikummet.

Ikke mindst på grund af stor omstillingsparathed i en ny og uvant kulturformidlingssituation var Aalborg Teater i stand til, ikke blot at fastholde det budgetterede publikumsantal, men rent faktisk at øge antallet af publikummer.

Aalborg Teater skabte platformen AAT Stream og gennem streamings fik ikke bare det nordjyske teaterpublikum, men teaterpublikummer over hele landet eftertragtede oplevelser.

Stor succes med streaming

Aalborg Teater var det danske teater, som streamede flest forestillinger under Corona-nedlukningen, hvilket gjorde teatret i stand til at bevare kontakten med publikum til trods for, at det ikke var muligt at mødes fysisk i teaterrummet.

I alt 11 forestillinger blev streamet i løbet af foråret 2021.

Aalborg Teater åbnede AAT Stream med, som det første teater i Danmark at live-streame tre premierer; Herman Bangs Tine, Peter Handkes De skønne dage i Aranjuez samt co-produktionen The Robot Project.

Julie Maj Jakobsen, teatrets husdramatiker, skrev forestillingen Jeg har skudt mig selv for sidste gang – en forestilling i 3 afsnit.

Derudover steamede teatret repertoireforestillingen Cyrano samt Teaterkoncerten Drømte mig en drøm.

Ikke færre end 10 titler blev streamet via AAT Stream, som i den grad var en succes og stillede den kultur-sult, der var opstået i et nedlukket samfund.

Positivt resultat

I sæson 2020 / 21 var der planlagt 18 forskellige forestillinger på teatrets tre scener, med i alt 345 opførelser, hvoraf det lykkedes at gennemføre 169 opførelser for et live-publikum, hvilket svarer til at 49 % af de planlagte opførelser blev vist for et live-publikum.

Mange af de planlagte aktiviteter blev, udover live-streams, erstattet med udendørs-forestillingerne ByVandRing (Luna Park Scenekunst), These Shapes are made for Dancing (co-produktion med Steen Kørner Studio) samt Walking Landscapes (co-produktion med Metropolis – KIT).

Trods nedlukning og deraf følgende aflysninger af forestillinger kommer Aalborg Teater ud af sæson 2020 / 21 med et positivt resultat efter skat på t. DKK 1.637.

Del artikel

Andre læser også