ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Flot indsamling: Aalborg Symfoniorkester donerer 235.000 kr. til Ukraine

Af Stine Kjølby Christensen

Torsdag den 10. marts var Musikkens Hus vært for en helt særlig aften, hvor Aalborg Symfoniorkester sammen med dirigent Hans Graf tog publikum med på en rejse gennem Beethovens imponerende værker til ære for ofrene i Ukraine.

Koncerthuset og koncertsalen var lyst op i ukrainske farver, og al billetomsætning fra koncerten gik ubeskåret til Red Barnet.

Nu står det klart, at det lykkedes orkesteret at samle hele 235.000 kr. ind til Red Barnet og organisationens arbejde med at støtte krigens ofre i Ukraine.

Beløbet fordeler sig over 200.000 kr. fra billetomsætningen samt hele 35.000 kr. fra musikerne i Aalborg Symfoniorkester.

Kom til støttekoncert i morgen

I morgen fortsætter støttennår Musikkens Hus kalder alle nordjyder sammen lørdag den 12. marts kl. 18.15, hvor de med et stort fælles lysoptog ønsker at bidrage til at skabe lys i en mørk tid i Europa.

Lysoptoget fungerer som optakt til DR og TV2’s støttekoncert ’Sammen for Ukraine’, som vises live på storskærm på Musikkens Plads efterfølgende.

Med lysoptoget vil Musikkens Hus sende et klart signal om støtte til ofrene i Ukraine under den russiske invasion, og vi opfordrer alle nordjyder til at møde op og deltage i optoget, som starter på Nørresundby Torv og slutter på Musikkens Plads.

Alle, der ønsker at deltage, opfordres til at medbringe lyskilder af enhver art, og alt fra lyskæder til cykellygter, pandelamper og stavlygter kan bruges.

Nordjyderne vil sammen skabe en kæde af lys i optoget frem mod Musikkens Plads, hvor det hele kulminerer med den store støttekoncert direkte fra Rådhuspladsen i København.

Forrest i optoget kører en vogn med store projektører, der lyser op i mørket, og som vil spille musik i forbindelse med fællessang, og lysoptoget er i høj grad tænkt som et familievenligt arrangement, hvor både barnevogne og kørestole kan oplyses og deltage. 

PROGRAM
18.15: Vi samles på Nørresundby Torv og tænder lys
18.30: Limfjordsbroen afspærres i begge retninger, og vi går i samlet flok mod Aalborg.
19.30: Storskærmsvisning af støttekoncert på Musikkens Plads foran Musikkens Hus 

RUTE FOR LYSOPTOGET
Nørresundby Torv – Limfjordsbroen – Gammel Strandvej – Brohusgade – Vestre Havnepromenade – Honnørkajen (Utzon Center) – Kvindens Plads – Musikkens Plads

Find Facebook-begivenheden her.

I Musikkens Hus er der mere konkret følgende program for dagen/aftenen:

 • 18.15 – 19.10: Lysoptog med fællessang fra Nørresundby til Musikkens Hus i Aalborg. Vi håber på 2-4.000 mennesker
 • 19.10 – 19.30: Program fra scenen foran storskærm:
    • Sang: Kringsat av fiender (Tekst på storskærm) ( Vokalist + lille orkester)
    • Velkomst og kort oplæg af udviklingsminister Flemming Møller Mortensen
    • Sang: Imagine John Lennon (Tekst på storskærm) ( Vokalist + lille orkester)
 • 19.30 – 21.00: Storskærmvisning af ’Sammen for Ukraine’-koncerten på Musikkens Plads. Vi håber 10.000-15.000 mennesker

Del artikel