Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aalborg-succes på Bestseller-listen: Johannes kogebog hitter hos danskerne

Af Michael Qureshi

Af Stine Kjølby Christensen

Efter fire år som madblogger kan Johanne Mosgaard nu stolt overvære hendes anden kogebog ryge til tops på bestseller-listen.

“Jeg havde slet ikke turde drømme om en så varm modtagelse, som bogen har fået, men jeg er utrolig stolt og taknemmelig,” siger Johanne, som til daglig studerer multimediedesign i Aalborg.

Johanne startede bloggen Englerod.dk, fordi hun manglede et sted, at samle sine mange veganske opskrifter. Bloggen fik en overvældende modtagelse, da der på daværende tidspunkt ikke fandtes mange veganske madblogs – og det gav Johanne blod på tanden.

Fra grønskolling til veganer

”Jeg har ikke spist kød i 10 år, og det var et etisk valg, jeg tog, fordi jeg ikke havde lyst til at spise dyr. Jeg blev dog hurtigt træt af at skulle nøjes med tilbehøret (til kød), så jeg begyndte at eksperimentere selv, og har siden delt opskrifterne på min blog.” forklarer Johanne.

“På den måde udviklede jeg mig helt naturligt, og i dag lever jeg selv 100% vegansk.”

I 2015 udkom hendes første bog ”Grønskolling” – en begynderbog for dem, som ønskede at eksperimentere med den veganske mad. Dengang var Johanne helt grøn som kogebogsforfatter, men har siden lært meget om sig selv, hendes stil og hvad hun gerne vil dele med læserne.

For ganske nyligt udkom Johannes anden bog ”VEGANSK” så. I denne bog har hun – sammen med Politikens Forlag – arbejdet mod at gøre vegansk mad endnu mere fristende og lækkert for alle – uanset om man ønsker at leve 100% vegansk, eller bare mangler inspiration til sine kødfrie dage.

Bogen røg straks til tops på bestsellerlisten, og var i sidste uge nr. 1 under kogebøger på Saxo.dk.

Vegansk mad behøver ikke at erstatte kød

”Jeg vil gerne vise, at vegansk mad kan være andet end kedelige grønne salater. Jeg er ikke så interesseret i at udvikle opskrifter, som direkte skal erstatte kød – men i stedet komme med mit bud på nogle nytænkende madkoncepter, som ikke behøver kød for at være lækkert. Men samtidigt kan man sagtens supplere kødet i de fleste retter, hvis man har lyst til dét.” fortæller Johanne.

Englerod.dk kan du bl.a. finde Johannes bud på en blomkålssalat – som også er at finde i hendes nye kogebog.

Udover at være en topsælgende kogebogsforfatter så studerer Johanne også i Aalborg. Derfor sker det indimellem, at hun tyer til den nemme løsning og får sin frokost i byen.

Her er hendes klare favorit ”We Feat” på Boulevarden, som også gør en ære ud af at kokkerere og udvikle økologiske måltider – også til deres veganske kunder.

Deres seneste tiltag er f.eks. den veganske og allergivenlige pesto.

Vi fejrer påske med en ny dressing – eller faktisk så er det en pesto!? Den er lavet på bl.a. Basilikum og lime og findes i The Plant og The Fast One. Vi har selvfølgelig også tænkt både på veganere og allergikere, så den er helt fri fra nødder og ost ? What’s not to like? ? Plus vi har åbent helt indtil 19:00 i dag ☀️ #wefeat #aalborg #dpio #organic #dontpanicitsorganic #doyoufeat #happyeaster

Et opslag delt af WeFeat (@wefeat) den