Aalborg Streetfood klar fra torsdag: Disse 15 køkkener åbner derude

Skrevet af: Michael Qureshi
Aalborg Streetfood- The Lighthouse åbner på torsdag
Aalborg Streetfood- The Lighthouse åbner på torsdag

Nu får Aalborg endelig sit Streetfood Marked.

Efter den oprindelige åbning blev udskudt fra 25. maj på grund af manglende godkendelse fra brandmyndighederne har der været uvished omkring åbningstidspunktet.

Men på torsdag slår Aalborg Streetfood – The Lighthouse endelig dørene op i Vestbyen.

Det meddeler en af stifterne af det store Streetfood-marked på Skudehavnsvej. Isabel Enevoldsen understreger dog, at der er lidt specielle vilkår omkring åbningen. Det skyldes blandt andet, at der skal bestilles elementer hjem fra udlandet for at få den endelige godkendelse.

“Vi åbner på en dispensation, så i første omgang stiller vi nogle store telte op uden for, da vi endnu ikke har tilladelse til at folk må sidde inden for at spise. Og hvis det begynder at styrtregne, så er det vigtigt, at vi har tag over hovedet til vores gæster. Så man kan stadig smage det lækre mad fra de forskellige køkkener,” siger Isabel Enevoldsen til MigogAalborg.

Der har været stor nysgerrighed omkring hvilke køkkener, der åbner på Aalborg Streetfood – The Lighthouse. Her kan vi eksklusivt fortælle, hvilke steder man kan få mad fra derude.

OBS – Billederne er taget i slutningen af maj op – så der er sket store fremskridt – og er klar til torsdag

Street Sushi

Street sushi serverer sushi af højeste kvalitet, hvor friskheden er i højsæde. Det er forskellige ruller og Nigiri. Udover det er der hjemmelavede forårsruller og Gyoza. Derudover serverer de den helt specielle Wagyue (Kobe) Burger, som smelter i munden, og smager helt fantastisk.

Smørrebrødskartellet

Smørrebrødskartellet serverer ægte dansk smørrebrød når det er bedst, og der er ikke sparret på noget. Der bliver blandt andet serveret smørrebrød med æg og rejer, stjerneskud, roastbeef med hjemmerørt remoulade, nye danske kartofler og Henriks frikadeller.

Indisk

Prassad tager dig med på en rejse til Indien, med indiske specialiteter, som bla. Butter Chicken, Beef Curry og Samosa. Prassad er fra Indien, og han ved præcis hvordan en frisk hjemmelavet Mango Lassi skal smage.

Burgers and Shakes

Hos Zeino får man den klassiske Amerikanske burger, som er så greasy at det drypper, og der skal bruges en hel del servietter. Hertil serveres rustic twister fries, hjemmelavet dips og de lækreste hjemmelavede milkshakes.

 Danyar Fish & Chips

Uni tager os med til Færøerne, hvor fisken fanges på line fra små både og dermed er med til at hjælpe et lille fiskersamfund til at opretholde fangst og udskæring af fisken. Unis far, farbror og farfar har fisket med line i mange år.

Fisken er 100 % økologisk. Han serverer blandt andet også de lækreste glutenfri fiskefrikadeller og store fiskefilleter.

Wok me

Mallika vil trylle med sin wok, og svinge de lækreste ingredienser så duften spredes. Hun er født og opvokset i Thailand, og kom til Danmark da hun var 9 år gammel.

I Thailand er der gadekøkkener på hvert et gadehjørne, så Mallika er godt kendt i dette miljø. Der vil være oksekød, kylling og rejer med nudler og ris samt en masse lækre grøntsager som vendes i wok’en med hjemmelavede saucer.

Stegen og dellen

David startede i de Københavnske gader med sin foodtruck, efterfølgende rykkede han til Århus street food marked. Davids berømte flæskestegssandwich er blevet modtaget meget godt i Jylland.

Han har fået meget omtale i de jyske medier, men også i New York Times. Davids svær er ALTID sprøde, og smagen er himmelsk. Han serverer også kæmpe store frikadellesandwich.

nhmì Bandits

Banditterne er en flok ”unge”, passionerede ildsjæle, som hver især har rejst i Vietnam, og er blevet betaget af deres street food kultur, og har en fælles begejstring for det vietnamesiske gadekøkken.

Banditterne er meget professionelle og deres sprøde baguettes smager virkelig godt, fyldt med friske grøntsager og lækker marineret kylling eller svinekød.

Ugood

Sylvester serverer ugandiske rolex som ikke set før i Danmark. Sylvester er fra Uganda, og han mener at danskerne også skal lære at spise de lækre og berømte rolex. Derudover er der hjemmelavet sukkerrørsjuice, og sweet potato fries.

Nordic pizza

De 3 gæve jyder har rigtig meget erfaring som kokke mange steder i verden. De har en drøm om at lave ægte dansk økologisk pizza, fyldt med kærlighed og friske råvarer. Alt er hjemmelavet fra den økologiske pizzadej til brændenældepestoen, og råvarerne er af højeste kvalitet.

 

Duck it

De berygtede Duck it kommer til Aalborg. Duckfather serverer confiteret and af højeste kvalitet. Denne serveres med blandt andet duck fat fries og duck boats.

Aladdin Grill Adventure

Muhammad er fra Mellemøsten, han tilbereder de lækreste spyd på en kulgrill, maden er hjemmelavet, og der bruges altid friske råvarer. Opskrifterne er fra hans og Laras mødre, bedstemødre og tanter.

Cibus

Cibus betyder mad på latin, og maden har rødder i det sydamerikanske køkken, og byder på lækre hjemmelavede fyldige empanadas, coxinas, ceviche og cassavafries.

The Mexican Donkey

Hvis man ønsker ægte autentisk mexicansk mad, har The mexican donkey speciale i dette, mener bla. New York Times. Her serveres bløde majstacos, rullede burritos og varme quesadillas og ikke mindst hjemmelavet guacamole. Alt er hjemmelavet, og her kan både vegetarer og veganere nyde alt hvad der serveres.

Pita By Foodsteps

Line er uddannet kok, og hun disker op med de lækreste hjemmelavede pitabrød fyldt med lækker kød og årstidens grønt. Alle dressinger er hjemmelavede, og de smager himmelsk. Hertil serveres Wedges og kokosvand.

Der er stadig plads til to køkkener, som man er velkommen til at ansøge omkring. Det kan gøres på email-adresse: lighthousestreetfood@gmail.com

Du kan følge Aalborg Streetfood – The Lighthouse på Facebook her

Har stort hotel i Aalborg: Kæmpe hotelkoncern er gået konkurs

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

OPDATERING: Finans.dk skriver nu, at konkursen ikke vedrører de danske hoteller.

Efterfølgerne af corona-krisen er så småt ved at komme op til overfladen.

Det må hotelkæden Maribel, der driver 50 hoteller i bl.a. Norge, Sverige og Danmark, nu sande.

Med næsten 1 mia. i gæld er hotelkoncernen erklæret konkurs, og det får bl.a. konsekvenser for First Hotel Aalborg, der er en del af Maribel.

Ifølge Dagens Næringsliv har der dog været ridser i lakken længe:

»Vi har siden efteråret sidste år arbejdet hårdt på at få en langsigtet finansiering med vores tre hovedkreditorer Vastint, Host og Marriott. Desværre nåede vi ikke i mål med dette, før coronakrisen ramte,« siger Maribel-chef Pål Mørch til Dagens Næringsliv.

Ifølge det norske medie og Finans.dk er hensigten at videreføre driften af Maribels hoteller.

Finans skriver desuden, at Maribel blot driver hotellerne og ikke ejer de ejendomme, som hotellerne ligger i. Dermed er det op til ejerne af ejendommene og personerne bag konkursboet at bestemme, hvad der nu skal ske.

 

Stor sommerpulje til fritidscentrene: Børn og unge har vilde oplevelser i vente

Skrevet af: Aske Bisgaard Pedersen

Efter adskillige måneder med nedlukning og begrænset social kontakt, er der endelig begyndt at blive åbnet op igen. Mange vælger dog at droppe ferien sydpå og i stedet nyde sommeren i Danmark.

I den anledning har vi allerede kunnet fortælle om et hav af sommeraktiviteter i Aalborg Kommune, der har modtaget flere millioner kroner til at lave aktiviteter og tilbud til børn og unge.

Udover en masse fede sports- og kulturaktiviteter, har man også samarbejdet med kommunens fritidscentre, hvor fokus er på at skabe sunde fællesskaber for børn og unge.

Fritidscentrene inviterer indenfor

Corona-krisen har været svær for en del børn og unge, der er blevet hevet ud af deres hverdagsrytmer og sociale fællesskaber som for eksempel at komme i fritidsklubben.

Derfor har man hos Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen med den særlige sommerpulje valgt at sætte fokus på denne gruppe med en række relationsskabende såvel som kriminalpræventive tiltag.

Det har resulteret i en hel masse fede aktiviteter hos fritidscentrene, der er arrangeret i samarbejde med lokale organisationer og foreninger.

Ét af disse steder er Fri-Stedet i Aalborg SØ, der allerede er i fuld gang med sommeraktiviteter for fritidscentrets mere end 350 medlemmer:

“Det har været så fedt pludselig at kunne give børnene og de unge muligheder og oplevelser, som vi ellers aldrig kan tilbyde med vores budget.

Da vi fik de ekstra midler, lod vi børnene bestemme, hvad de skulle bruges på. Det var skønt at se, hvor ellevilde de blev, og det ender med, at vi blandt andet skal ud og køre gokart,” fortæller Ulla Severin, Centerleder hos Fri-Stedet.

Stort medansvar hos medlemmerne

Hos Fri-Stedet er det vigtigt, at de unge er medbestemmende og tovholdere, når der skal arrangeres ture og andre aktiviteter.

Det er også tilfældet, når Fri-Stedet slår dørene op til en endags-festival den 5. september i samarbejde med GAME Streetmekka Aalborg:

“Vi fik sammen idéen om festivalen, hvor det primært har været børnene, der har været tovholdere på hver deres områder alt lige fra at ansøge om økonomi, planlægge aktiviteter, logistik, opsætning og alt andet.

Vi har blot været med for at hjælpe til med at realisere deres drømme om den her festival”, forklarer Ulla Severin.

Endagsfestivalen er blot en af mange fede aktiviteter hos Fri-stedet, der også har dans, sport og mange andre spændende ting på menuen:
“Vi har generelt et rigtig godt samarbejde med GAME. Vi uddanner blandt nogle af vores unge til det, vi kalder playmakere, hvor man eksempelvis kan blive ansvarlig for at facilitere to ugentlige aktiviteter.

Vi har også et tæt samarbejde med Black Top Team, der sammen med vores medlemmer breakdancer, har debatter og en masse andet. Mottoet er, at alle er ligeværdige, men alle er forskellige,” fortæller Ulla Severin.

Hos Fri-Stedet har man nemlig medlemmer med vidt forskellige etniske og sociale baggrunde – men fællesnævneren er, at der er plads til alle.

Fællesspisning og stærke sociale fællesskaber

Hos Fri-Stedet er fokus på at skabe sunde relationer og fællesskaber på tværs af aldre og kulturer. Derfor har man et fokus, der hedder ung-til-ung:

“Ung-til-ung-metoden betyder, at vi forsøger at lære de unge de nødvendige kompetencer for at være rollemodeller for andre unge, når vi for eksempel har aktiviteter, men lige så meget når de færdes i Sydøst uden for fritidscentret”, forklarer Ulla Severin.

Ung-til-ung-metode er også en metode, der praktiseres hos de øvrige fritidscentre i Aalborg, såsom Legepatruljen i Nord og Lommepengejobbere i Øst.

Hos Fri-Stedet er der også flere begivenheder ude af huset, hvor fritidscentrets medlemmer kan prøve kræfter med en masse alsidige aktiviteter.

Der er blandt andet regelmæssige ture i GAME, hvor der kan prøves kræfter med klatring og andre grene af gadeidrætten – eller fodboldskole i løbet af sommeren:

“Man kan komme med på fodboldskole i B52, hvor der er mulighed for at lege med bolde og hygge sig med de andre børn og unge,” forklarer Ulla Severin.

Fodboldskolen finder sted hver torsdag hele sommerferien fra kl. 16-18. Der er desuden fællesspisning hver eneste dag, hvor medlemmerne selv er med til at lave lækker mad.

Kontakt dit lokale fritidscenter

Der er et stort udvalg af aktiviteter i Aalborgs fritidscentre i både Nord, Centrum, Sydvest, Øst og Sydøst for børn og unge i alderen 6-17 år.

Kunne gadeidræt, dans og et stærkt fællesskab være noget for dig eller dit barn, kan du kontakte dit lokale fritidscenter eller følge med i aktiviteterne på centrets Facebookside.

Gæsterne strømmer til Aalborg Zoo: Var tæt på at lukke indgangene

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Sommerferien er skudt i gang – og for manges vedkommende bliver det inden for landets grænser.

Især Nordjylland er en populær feriedestination, og her i byen er Aalborg Zoo uden tvivl et af de helt store trækplastre.

Alle disse ting tilsammen gjorde, at Aalborg Zoo i går var meget tæt på at ramme sit absolutte maximum for det antal af gæster, det er forsvarligt at samle i parken.

“Der var allerede virkelig run på fra morgenstunden, så vi overvejede tidligt på dagen at lukke igen i en periode. Det blev heldigvis ikke nødvendigt,” fortæller Søren Sørensen, der er salgs- og kommunikationschef hos Aalborg Zoo.

“I stedet skyndte vi os at lave et facebookopslag, der opfordrede folk til at vente med at komme til efter klokken 14 – og det var som om, at det tog luften af det værste.”

I alt var 6.000 gæster forbi Aalborg Zoo i går – fordelt over hele åbningstiden, der lyder 10-19. 4.000 af disse var i parken samtidigt mellem kl. 13 og 14.

Vurderer løbende

Som følge af corona-situationen er det de enkelte kultursteders antal af kvadratmeter, der afgør, hvor mange mennesker der må samles. Disse tal er dog ikke nogen, som Aalborg Zoo opererer ud fra.

“Vi har rigtig mange kvadratmeter at gøre godt med, så der er umiddelbart plads til rigtig mange mennesker.

Derfor giver det ikke nogen mening at gå ud fra det præcise tal, for hos os afhænger det mere af, hvilken adfærd folk har, hvor tæt de samles og hvorhenne,” forklarer Søren Sørensen.

“Vi oplever især, at der er stor tilstrømning til legepladserne, grillpladserne og ved spisestederne. Derfor holder vi ekstra øje med disse områder og tager en løbende vurdering om, hvornår der er for mange inde samtidigt.”

Arkivfoto

Søren Sørensen fortæller også, at det kan være en god idé at købe billet hjemmefra, da det både mindsker tiden i køen og giver Aalborg Zoo en mulighed for at holde øje med, hvor mange der planlægger et besøg i parken.

Odense Zoo har indført krav om, at gæster køber billet på forhånd inden besøget, men det er ikke noget, som Aalborg Zoo endnu har haft brug for at gøre .

Gode råd til en god dag

Modsat mandag har dagen i dag – tirsdag 14. juli – været en stille dag i Aalborg Zoo, hvilket nok primært skyldes det kedelige og våde vejr. Fra i morgen forventer Søren Sørensen dog, at der igen kommer fart over feltet.

Derfor har han også et par gode råd og opfordringer til dem, der overvejer en solskinsdag i haven.

“For os er det allervigtigste, at vores gæster har en god og tryg oplevelse, så det skal vi have fokus på.

Gæsterne kan selv hjælpe det på vej ved ikke at lægge sine besøg på tirsdage, onsdage og torsdage, hvor der generelt er flere gæster end de andre dage. Derudover er det en god idé at komme efter kl. 14, uanset dagen,” siger han og fortsætter:

“Når man på forhånd ved, at der er rigtig mange på spisestederne, så kan man jo overveje at tage mad med hjemmefra. Generelt skal man bare overveje at holde sig fra de områder, hvor der er mange mennesker.

Måske skal børnene ikke lige på legepladsen den dag eller have en is, når alle de andre børn skal have en is. Det ville være superfint, hvis sådanne ting kan spredes mere ud over dagen.”

Foruden disse råd er det naturligvis også altafgørende, at man følger de generelle råd om god afstand og at blive hjemme, hvis man har symptomer på sygdom.

Heldigvis mener Søren Sørensen, at gæsterne har rigtig godt styr på adfærden og giver god plads til hinanden. Han forventer dog også, at de kommende dage bliver travle.

“Vi ser frem til i morgen med spænding, skal vi ikke bare sige det sådan?” slutter han med et grin.

Vi Elsker Sommer Tour indtager Blokhus i næste uge, hvor du kan glæde dig til at opleve kunstnere som Burhan G, Sanne Salomonsen, Rasmus Bjerg med John Mogensen show, Mick Øgendahl samt stor underholdning til de mindste med Hr. Skæg og MGP stjerner.

Med vores eksklusive MigogAalborg-rabat kan du komme meget billigt afsted. Læs mere her.

Aalborg Sushi Festival er tilbage

Prøv 22 stykker fra nyåbnede Yummi for 115 kr. eller gourmetmenuen fra Karma Sushi på 20 stk. for 210 kr. Se alle steder der er med og deres menuer lige her