Aalborg Streetfood klar fra torsdag: Disse 15 køkkener åbner derude
Nu får Aalborg endelig sit Streetfood Marked.
Efter den oprindelige åbning blev udskudt fra 25. maj på grund af manglende godkendelse fra brandmyndighederne har der været uvished omkring åbningstidspunktet.
Men på torsdag slår Aalborg Streetfood – The Lighthouse endelig dørene op i Vestbyen.
Det meddeler en af stifterne af det store Streetfood-marked på Skudehavnsvej. Isabel Enevoldsen understreger dog, at der er lidt specielle vilkår omkring åbningen. Det skyldes blandt andet, at der skal bestilles elementer hjem fra udlandet for at få den endelige godkendelse.
“Vi åbner på en dispensation, så i første omgang stiller vi nogle store telte op uden for, da vi endnu ikke har tilladelse til at folk må sidde inden for at spise. Og hvis det begynder at styrtregne, så er det vigtigt, at vi har tag over hovedet til vores gæster. Så man kan stadig smage det lækre mad fra de forskellige køkkener,” siger Isabel Enevoldsen til MigogAalborg.
Der har været stor nysgerrighed omkring hvilke køkkener, der åbner på Aalborg Streetfood – The Lighthouse. Her kan vi eksklusivt fortælle, hvilke steder man kan få mad fra derude.
OBS – Billederne er taget i slutningen af maj op – så der er sket store fremskridt – og er klar til torsdag
Street Sushi
Street sushi serverer sushi af højeste kvalitet, hvor friskheden er i højsæde. Det er forskellige ruller og Nigiri. Udover det er der hjemmelavede forårsruller og Gyoza. Derudover serverer de den helt specielle Wagyue (Kobe) Burger, som smelter i munden, og smager helt fantastisk.
Smørrebrødskartellet
Smørrebrødskartellet serverer ægte dansk smørrebrød når det er bedst, og der er ikke sparret på noget. Der bliver blandt andet serveret smørrebrød med æg og rejer, stjerneskud, roastbeef med hjemmerørt remoulade, nye danske kartofler og Henriks frikadeller.
Indisk
Prassad tager dig med på en rejse til Indien, med indiske specialiteter, som bla. Butter Chicken, Beef Curry og Samosa. Prassad er fra Indien, og han ved præcis hvordan en frisk hjemmelavet Mango Lassi skal smage.
Burgers and Shakes
Hos Zeino får man den klassiske Amerikanske burger, som er så greasy at det drypper, og der skal bruges en hel del servietter. Hertil serveres rustic twister fries, hjemmelavet dips og de lækreste hjemmelavede milkshakes.
Danyar Fish & Chips
Uni tager os med til Færøerne, hvor fisken fanges på line fra små både og dermed er med til at hjælpe et lille fiskersamfund til at opretholde fangst og udskæring af fisken. Unis far, farbror og farfar har fisket med line i mange år.
Fisken er 100 % økologisk. Han serverer blandt andet også de lækreste glutenfri fiskefrikadeller og store fiskefilleter.
Wok me
Mallika vil trylle med sin wok, og svinge de lækreste ingredienser så duften spredes. Hun er født og opvokset i Thailand, og kom til Danmark da hun var 9 år gammel.
I Thailand er der gadekøkkener på hvert et gadehjørne, så Mallika er godt kendt i dette miljø. Der vil være oksekød, kylling og rejer med nudler og ris samt en masse lækre grøntsager som vendes i wok’en med hjemmelavede saucer.
Stegen og dellen
David startede i de Københavnske gader med sin foodtruck, efterfølgende rykkede han til Århus street food marked. Davids berømte flæskestegssandwich er blevet modtaget meget godt i Jylland.
Han har fået meget omtale i de jyske medier, men også i New York Times. Davids svær er ALTID sprøde, og smagen er himmelsk. Han serverer også kæmpe store frikadellesandwich.
Bánhmì Bandits
Banditterne er en flok ”unge”, passionerede ildsjæle, som hver især har rejst i Vietnam, og er blevet betaget af deres street food kultur, og har en fælles begejstring for det vietnamesiske gadekøkken.
Banditterne er meget professionelle og deres sprøde baguettes smager virkelig godt, fyldt med friske grøntsager og lækker marineret kylling eller svinekød.
Ugood
Sylvester serverer ugandiske rolex som ikke set før i Danmark. Sylvester er fra Uganda, og han mener at danskerne også skal lære at spise de lækre og berømte rolex. Derudover er der hjemmelavet sukkerrørsjuice, og sweet potato fries.
Nordic pizza
De 3 gæve jyder har rigtig meget erfaring som kokke mange steder i verden. De har en drøm om at lave ægte dansk økologisk pizza, fyldt med kærlighed og friske råvarer. Alt er hjemmelavet fra den økologiske pizzadej til brændenældepestoen, og råvarerne er af højeste kvalitet.
Duck it
De berygtede Duck it kommer til Aalborg. Duckfather serverer confiteret and af højeste kvalitet. Denne serveres med blandt andet duck fat fries og duck boats.
Aladdin Grill Adventure
Muhammad er fra Mellemøsten, han tilbereder de lækreste spyd på en kulgrill, maden er hjemmelavet, og der bruges altid friske råvarer. Opskrifterne er fra hans og Laras mødre, bedstemødre og tanter.
Cibus
Cibus betyder mad på latin, og maden har rødder i det sydamerikanske køkken, og byder på lækre hjemmelavede fyldige empanadas, coxinas, ceviche og cassavafries.
The Mexican Donkey
Hvis man ønsker ægte autentisk mexicansk mad, har The mexican donkey speciale i dette, mener bla. New York Times. Her serveres bløde majstacos, rullede burritos og varme quesadillas og ikke mindst hjemmelavet guacamole. Alt er hjemmelavet, og her kan både vegetarer og veganere nyde alt hvad der serveres.
Pita By Foodsteps
Line er uddannet kok, og hun disker op med de lækreste hjemmelavede pitabrød fyldt med lækker kød og årstidens grønt. Alle dressinger er hjemmelavede, og de smager himmelsk. Hertil serveres Wedges og kokosvand.
Der er stadig plads til to køkkener, som man er velkommen til at ansøge omkring. Det kan gøres på email-adresse: lighthousestreetfood@gmail.com
Du kan følge Aalborg Streetfood – The Lighthouse på Facebook her