Aalborg Streetfood klar fra torsdag: Disse 15 køkkener åbner derude

Skrevet af: Michael Qureshi
Aalborg Streetfood- The Lighthouse åbner på torsdag
Aalborg Streetfood- The Lighthouse åbner på torsdag

Nu får Aalborg endelig sit Streetfood Marked.

Efter den oprindelige åbning blev udskudt fra 25. maj på grund af manglende godkendelse fra brandmyndighederne har der været uvished omkring åbningstidspunktet.

Men på torsdag slår Aalborg Streetfood – The Lighthouse endelig dørene op i Vestbyen.

Det meddeler en af stifterne af det store Streetfood-marked på Skudehavnsvej. Isabel Enevoldsen understreger dog, at der er lidt specielle vilkår omkring åbningen. Det skyldes blandt andet, at der skal bestilles elementer hjem fra udlandet for at få den endelige godkendelse.

“Vi åbner på en dispensation, så i første omgang stiller vi nogle store telte op uden for, da vi endnu ikke har tilladelse til at folk må sidde inden for at spise. Og hvis det begynder at styrtregne, så er det vigtigt, at vi har tag over hovedet til vores gæster. Så man kan stadig smage det lækre mad fra de forskellige køkkener,” siger Isabel Enevoldsen til MigogAalborg.

Der har været stor nysgerrighed omkring hvilke køkkener, der åbner på Aalborg Streetfood – The Lighthouse. Her kan vi eksklusivt fortælle, hvilke steder man kan få mad fra derude.

OBS – Billederne er taget i slutningen af maj op – så der er sket store fremskridt – og er klar til torsdag

Street Sushi

Street sushi serverer sushi af højeste kvalitet, hvor friskheden er i højsæde. Det er forskellige ruller og Nigiri. Udover det er der hjemmelavede forårsruller og Gyoza. Derudover serverer de den helt specielle Wagyue (Kobe) Burger, som smelter i munden, og smager helt fantastisk.

Smørrebrødskartellet

Smørrebrødskartellet serverer ægte dansk smørrebrød når det er bedst, og der er ikke sparret på noget. Der bliver blandt andet serveret smørrebrød med æg og rejer, stjerneskud, roastbeef med hjemmerørt remoulade, nye danske kartofler og Henriks frikadeller.

Indisk

Prassad tager dig med på en rejse til Indien, med indiske specialiteter, som bla. Butter Chicken, Beef Curry og Samosa. Prassad er fra Indien, og han ved præcis hvordan en frisk hjemmelavet Mango Lassi skal smage.

Burgers and Shakes

Hos Zeino får man den klassiske Amerikanske burger, som er så greasy at det drypper, og der skal bruges en hel del servietter. Hertil serveres rustic twister fries, hjemmelavet dips og de lækreste hjemmelavede milkshakes.

 Danyar Fish & Chips

Uni tager os med til Færøerne, hvor fisken fanges på line fra små både og dermed er med til at hjælpe et lille fiskersamfund til at opretholde fangst og udskæring af fisken. Unis far, farbror og farfar har fisket med line i mange år.

Fisken er 100 % økologisk. Han serverer blandt andet også de lækreste glutenfri fiskefrikadeller og store fiskefilleter.

Wok me

Mallika vil trylle med sin wok, og svinge de lækreste ingredienser så duften spredes. Hun er født og opvokset i Thailand, og kom til Danmark da hun var 9 år gammel.

I Thailand er der gadekøkkener på hvert et gadehjørne, så Mallika er godt kendt i dette miljø. Der vil være oksekød, kylling og rejer med nudler og ris samt en masse lækre grøntsager som vendes i wok’en med hjemmelavede saucer.

Stegen og dellen

David startede i de Københavnske gader med sin foodtruck, efterfølgende rykkede han til Århus street food marked. Davids berømte flæskestegssandwich er blevet modtaget meget godt i Jylland.

Han har fået meget omtale i de jyske medier, men også i New York Times. Davids svær er ALTID sprøde, og smagen er himmelsk. Han serverer også kæmpe store frikadellesandwich.

nhmì Bandits

Banditterne er en flok ”unge”, passionerede ildsjæle, som hver især har rejst i Vietnam, og er blevet betaget af deres street food kultur, og har en fælles begejstring for det vietnamesiske gadekøkken.

Banditterne er meget professionelle og deres sprøde baguettes smager virkelig godt, fyldt med friske grøntsager og lækker marineret kylling eller svinekød.

Ugood

Sylvester serverer ugandiske rolex som ikke set før i Danmark. Sylvester er fra Uganda, og han mener at danskerne også skal lære at spise de lækre og berømte rolex. Derudover er der hjemmelavet sukkerrørsjuice, og sweet potato fries.

Nordic pizza

De 3 gæve jyder har rigtig meget erfaring som kokke mange steder i verden. De har en drøm om at lave ægte dansk økologisk pizza, fyldt med kærlighed og friske råvarer. Alt er hjemmelavet fra den økologiske pizzadej til brændenældepestoen, og råvarerne er af højeste kvalitet.

 

Duck it

De berygtede Duck it kommer til Aalborg. Duckfather serverer confiteret and af højeste kvalitet. Denne serveres med blandt andet duck fat fries og duck boats.

Aladdin Grill Adventure

Muhammad er fra Mellemøsten, han tilbereder de lækreste spyd på en kulgrill, maden er hjemmelavet, og der bruges altid friske råvarer. Opskrifterne er fra hans og Laras mødre, bedstemødre og tanter.

Cibus

Cibus betyder mad på latin, og maden har rødder i det sydamerikanske køkken, og byder på lækre hjemmelavede fyldige empanadas, coxinas, ceviche og cassavafries.

The Mexican Donkey

Hvis man ønsker ægte autentisk mexicansk mad, har The mexican donkey speciale i dette, mener bla. New York Times. Her serveres bløde majstacos, rullede burritos og varme quesadillas og ikke mindst hjemmelavet guacamole. Alt er hjemmelavet, og her kan både vegetarer og veganere nyde alt hvad der serveres.

Pita By Foodsteps

Line er uddannet kok, og hun disker op med de lækreste hjemmelavede pitabrød fyldt med lækker kød og årstidens grønt. Alle dressinger er hjemmelavede, og de smager himmelsk. Hertil serveres Wedges og kokosvand.

Der er stadig plads til to køkkener, som man er velkommen til at ansøge omkring. Det kan gøres på email-adresse: lighthousestreetfood@gmail.com

Du kan følge Aalborg Streetfood – The Lighthouse på Facebook her

Seneste melding: Nordjylland kan få en hvid jul

Skrevet af: Michael Qureshi

Drømmen om at danse rundt om juletræet og pakke gaver ud, mens sneen langsomt daler uden for er blevet en anelse mere realistisk.

I hvert fald her i Nordjylland.

Lad os slå fast med det samme. Der er stort set ingen chance for en landsdækkende hvid jul om 10 dage. Men TV 2 Vejret har lovende nyheder til nordjyder, drømmer om at se sne juleaften.

“Den seneste prognose fra det fælles europæiske regnecenter ECMWF har snefald i Nordjylland og lige på den anden side af Øresund. Bornholm kan også få en omgang sne, men her er der stor risiko for, sneen smelter hurtigt igen.”

Kan falde i Aalborg-området

TV 2 Vejret fortsætter i sin seneste analyse, som er lagt ud i dag;

“Årsagen til snevejret er et lavtryk, som løber fra Nordsøen og gennem Danmark. På nordsiden af lavtrykket er luften relativ kold, hvilket giver sne til Nordjylland.

På sydsiden er luften noget lunere, og her vil nedbøren udelukkende falde som regn.”

Der er stadig lang tid til jul – i hvert fald meteorologisk set – så selvfølgelig er prognoserne usikre.

Det er i Vendsyssel, der er størst chance for hvid jul, men der er også håb andre steder heriblandt Aalborg-området.

Går lavtrykket en smule sydligere, så åbner det for snefald her i Aalborg Kommune samt i Himmerland-området.

Fremadstormende boghandler indtager Aalborg: To butikker skifter navn

Skrevet af: Michael Qureshi

To nuværende Aalborg-butikker skifter fra nytår til et nyt navn.

I dag hedder boghandleren i Østerågade og den lige over for Vejgaard Torv det velkendte Bog & Ide. Fra det nye år skifter de navn til Aalborg Boghandel (Østerågade) og Vejgaard Boghandel.

Årsagen er, at de to butikker bliver en del af den fremadstormende boghandler-kæde Kon-Tur.

Det er en forholdsvis ny landsdækkende bog- papir og legetøjshandlerkæde.

Kommer op på 66 butikker i 2020

I det nye år kommer Kon-Tur op på i alt 66 butikker – tre af dem er på Færøerne.

En lille tredjedel af dem – 19 præcist – er nytilkomne butikker, der skifter deres kædetilhørsforhold fra Bog & idé til Kon-Tur.

”Det er en enorm glæde for os, at vi kan byde de mange nye butikker velkommen i Kon-Tur. Vi er stolte over den tillid, som er blevet vist os.

Vi går ydmygt til opgaven at få implementeret de nye butikker i vores kæde,” siger kædechef Steffen Kjærulff Fjord i en pressemeddelelse.

I pressemeddelelsen skriver Kon-Tur også at hovedparten af deres butikker har vendt underskud til overskud efter skiftet over i deres samarbejde.

UCN-studerende hjælper i svære tider: Børne- og UngeBuddies projekt skaber stor glæde

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

I september kunne vi fortælle om det hjertevarme projekt Børne- og Ungebuddies, som er startet af professionshøjskolen UCN.

I projektet matches børn og unge, der har sygdom eller død tæt på livet, med frivillige studerende fra UCN.

Formålet er at skabe et frirum, hvor barnet er i fokus og får positiv opmærksomhed ved bl.a. at lave en masse aktiviteter ud fra barnets præmisser.

Projektet begyndte at matche børnene og deres buddies i oktober, og et af de vennepar, der har klikket fra dag ét er 10-årige Tobiaz og den 24-årige sygeplejerskestuderende Line.

MigogAalborg møder Line, Tobiaz og Pia, Tobiaz mor, i familiens hjem til en snak om, hvordan de oplever projektet, hvilke aktiviteter de laver og om hvor fedt videospillet Fortnite er.

Et fantastisk match

Lejligheden er allerede pyntet op til den helt store julemedalje, da vi besøger den lille familie i Nørresundby.

Et hvidt juletræ spreder lys og julehygge i det ene hjørne af stuen, mens køkkenbordet er dækket op med alt, hvad man kan ønske sig på sådan en december-kold aften: Pebernødder, brunkager og varm kaffe på kanden.

“Tobiaz elsker jul,” forklarer hans mor Pia med et smil, da jeg bemærker den julede indretning.

Hovedpersonerne selv har travlt med at diskutere deres sidste udflugt, hvor Tobiaz fik lov til at vælge sushi til aftensmad og kom hjem til Lines lejlighed, hvor han spillede yndlingsspillet Fortnite sammen med Lines kæreste, Anton.

“Jeg forstår slet ikke Fortnite,” medgiver Line, der ikke ligefrem deler de to drenges fritidsinteresser.

“Men du er ved at lære det,” pointerer Tobiaz, og man får hurtigt indtryk af at den unge studerende er klar til at omfavne alt, hvad Tobiaz interesserer sig for – fra at spille Playstation spil til at fjolle rundt ude i Aalborg Storcenter.

Selvom de to kun har været “buddies” i lidt over en måned, skulle man nærmest tro, at de var søskende, så godt kommer de ud af det med hinanden.

“Tobiaz plejer normalt lige at skulle se folk an, men første gang han mødte Line, endte han med at give hende en krammer.

Det plejer han aldrig at gøre, men de klikkede simpelthen så godt. Det er fantastisk matchet af projektet,” fortæller Pia.

“Øv, skal jeg allerede hjem?”

Sådan lyder det tit mundret fra Tobiaz, når han bliver hentet af sin mor efter at have været ude med Line.

Og det er netop de mange aktiviteter ude af huset, som virkelig gør en forskel i familien.

“Jeg har en kronisk sygdom, og selvom at jeg rigtig gerne vil lave en masse aktiviteter med Tobiaz, er der mange dage, hvor jeg har for mange smerter til at komme ud,” fortæller Pia åbenhjertigt om årsagen til, hvorfor hun kontaktede den projektansvarlige, Karina Brix Nissen.

Spørger man Tobiaz selv, nyder han uden tvivl godt af de mange aktiviteter med Line såvel som den fortrolighed, de har opbygget.

“Det er fedt at have en buddy,” eksklamerer han entusiatisk og bliver mødt med et lige så stort et smil fra Line på den anden side af bordet.

“Far har tit meget travlt, og mor kan ikke så meget på grund af hoften, men når jeg er sammen med Line, laver vi en masse spændende ting.”

Det er det hele værd

Før Line blev matchet med Tobiaz, skulle hun gennem projektets obligatoriske kursus sammen med alle de andre frivillige for at ruste hende bedst muligt til samværet.

Kurset er inddelt i fire kursusgange bestående af 12 lektioner, hvor en psykolog, en forsker og projektledelsen selv står for undervisningen.

På trods af et langt forløb, der skulle klares sideløbende med et fuldtidsstudie som sygeplejerske på UCN og et fritidsjob som barnepige, var Line aldrig i tvivl om, at det var noget for hende.

“Jeg har i forbindelse med min uddannelse været i praktik på forskellige sygehusafdelinger og oplevede desværre nogle gange at raske søskende kan føle sig glemt i det syge barns forløb, så da jeg blev tilbudt at være med i Børne- og UngeBuddies, sprang jeg på med det samme.

Jeg elsker at arbejde med børn og vil gerne arbejde med det fremover.

Det at give Tobiaz et frirum og se ham glad, det er det hele værd,” siger Line, der blev valgt som en af 30 andre frivillige fra UCN.

At det giver hende mulighed for at træde ud af sin hektiske dagligdag og være mere af et barn sammen med Tobiaz er også et kæmpe plus.

“Tobiaz er meget pjattet, og jeg er meget pjattet, men når vi er sammen, er det ligemeget, hvad andre tænker,” tilføjer hun.

Tobiaz tøver ikke med at give sin buddy svar på tiltalen:

“Jeg synes, du er mest fjollet,” konstaterer han og som mange gange før i løbet af aftenen, bryder hele bordet ud i latter.

Spring ud i det

Som aftenen går på hæld og kaffekrusene bliver tømt, er det også tid til det store spørgsmål.

Er det værd at deltage i Børne-og UngeBuddies?

Der lyder et rungende ja fra alle i rummet.

“Selvom man er i tvivl eller nervøs, skal man springe ud i det.

Vi er super glade for Line, og jeg har sagt til Karina, at hvis ikke Line kan fortsætte som frivillig, må du klone hende,” siger Pia, der kun har ros tilovers for hele projektet.

“Hvis der var en i min klasse, der overvejede at deltage, ville jeg sige, at det er mega fedt at have en buddy, og alle burde have en,” istemmer Tobiaz, og på trods af det dæmpede lys, er en let rød farve begyndt at indfinde sig på Lines kinder.

Større ros kan man vist ikke ønske sig.

Børne- og UngeBuddies er støttet af Det Obelske Familiefond og Spar Nord Fonden.

Læs mere her.