Aalborg Streetfood klar fra torsdag: Disse 15 køkkener åbner derude

Skrevet af: Michael Qureshi
Aalborg Streetfood- The Lighthouse åbner på torsdag
Aalborg Streetfood- The Lighthouse åbner på torsdag

Nu får Aalborg endelig sit Streetfood Marked.

Efter den oprindelige åbning blev udskudt fra 25. maj på grund af manglende godkendelse fra brandmyndighederne har der været uvished omkring åbningstidspunktet.

Men på torsdag slår Aalborg Streetfood – The Lighthouse endelig dørene op i Vestbyen.

Det meddeler en af stifterne af det store Streetfood-marked på Skudehavnsvej. Isabel Enevoldsen understreger dog, at der er lidt specielle vilkår omkring åbningen. Det skyldes blandt andet, at der skal bestilles elementer hjem fra udlandet for at få den endelige godkendelse.

“Vi åbner på en dispensation, så i første omgang stiller vi nogle store telte op uden for, da vi endnu ikke har tilladelse til at folk må sidde inden for at spise. Og hvis det begynder at styrtregne, så er det vigtigt, at vi har tag over hovedet til vores gæster. Så man kan stadig smage det lækre mad fra de forskellige køkkener,” siger Isabel Enevoldsen til MigogAalborg.

Der har været stor nysgerrighed omkring hvilke køkkener, der åbner på Aalborg Streetfood – The Lighthouse. Her kan vi eksklusivt fortælle, hvilke steder man kan få mad fra derude.

OBS – Billederne er taget i slutningen af maj op – så der er sket store fremskridt – og er klar til torsdag

Street Sushi

Street sushi serverer sushi af højeste kvalitet, hvor friskheden er i højsæde. Det er forskellige ruller og Nigiri. Udover det er der hjemmelavede forårsruller og Gyoza. Derudover serverer de den helt specielle Wagyue (Kobe) Burger, som smelter i munden, og smager helt fantastisk.

Smørrebrødskartellet

Smørrebrødskartellet serverer ægte dansk smørrebrød når det er bedst, og der er ikke sparret på noget. Der bliver blandt andet serveret smørrebrød med æg og rejer, stjerneskud, roastbeef med hjemmerørt remoulade, nye danske kartofler og Henriks frikadeller.

Indisk

Prassad tager dig med på en rejse til Indien, med indiske specialiteter, som bla. Butter Chicken, Beef Curry og Samosa. Prassad er fra Indien, og han ved præcis hvordan en frisk hjemmelavet Mango Lassi skal smage.

Burgers and Shakes

Hos Zeino får man den klassiske Amerikanske burger, som er så greasy at det drypper, og der skal bruges en hel del servietter. Hertil serveres rustic twister fries, hjemmelavet dips og de lækreste hjemmelavede milkshakes.

 Danyar Fish & Chips

Uni tager os med til Færøerne, hvor fisken fanges på line fra små både og dermed er med til at hjælpe et lille fiskersamfund til at opretholde fangst og udskæring af fisken. Unis far, farbror og farfar har fisket med line i mange år.

Fisken er 100 % økologisk. Han serverer blandt andet også de lækreste glutenfri fiskefrikadeller og store fiskefilleter.

Wok me

Mallika vil trylle med sin wok, og svinge de lækreste ingredienser så duften spredes. Hun er født og opvokset i Thailand, og kom til Danmark da hun var 9 år gammel.

I Thailand er der gadekøkkener på hvert et gadehjørne, så Mallika er godt kendt i dette miljø. Der vil være oksekød, kylling og rejer med nudler og ris samt en masse lækre grøntsager som vendes i wok’en med hjemmelavede saucer.

Stegen og dellen

David startede i de Københavnske gader med sin foodtruck, efterfølgende rykkede han til Århus street food marked. Davids berømte flæskestegssandwich er blevet modtaget meget godt i Jylland.

Han har fået meget omtale i de jyske medier, men også i New York Times. Davids svær er ALTID sprøde, og smagen er himmelsk. Han serverer også kæmpe store frikadellesandwich.

nhmì Bandits

Banditterne er en flok ”unge”, passionerede ildsjæle, som hver især har rejst i Vietnam, og er blevet betaget af deres street food kultur, og har en fælles begejstring for det vietnamesiske gadekøkken.

Banditterne er meget professionelle og deres sprøde baguettes smager virkelig godt, fyldt med friske grøntsager og lækker marineret kylling eller svinekød.

Ugood

Sylvester serverer ugandiske rolex som ikke set før i Danmark. Sylvester er fra Uganda, og han mener at danskerne også skal lære at spise de lækre og berømte rolex. Derudover er der hjemmelavet sukkerrørsjuice, og sweet potato fries.

Nordic pizza

De 3 gæve jyder har rigtig meget erfaring som kokke mange steder i verden. De har en drøm om at lave ægte dansk økologisk pizza, fyldt med kærlighed og friske råvarer. Alt er hjemmelavet fra den økologiske pizzadej til brændenældepestoen, og råvarerne er af højeste kvalitet.

 

Duck it

De berygtede Duck it kommer til Aalborg. Duckfather serverer confiteret and af højeste kvalitet. Denne serveres med blandt andet duck fat fries og duck boats.

Aladdin Grill Adventure

Muhammad er fra Mellemøsten, han tilbereder de lækreste spyd på en kulgrill, maden er hjemmelavet, og der bruges altid friske råvarer. Opskrifterne er fra hans og Laras mødre, bedstemødre og tanter.

Cibus

Cibus betyder mad på latin, og maden har rødder i det sydamerikanske køkken, og byder på lækre hjemmelavede fyldige empanadas, coxinas, ceviche og cassavafries.

The Mexican Donkey

Hvis man ønsker ægte autentisk mexicansk mad, har The mexican donkey speciale i dette, mener bla. New York Times. Her serveres bløde majstacos, rullede burritos og varme quesadillas og ikke mindst hjemmelavet guacamole. Alt er hjemmelavet, og her kan både vegetarer og veganere nyde alt hvad der serveres.

Pita By Foodsteps

Line er uddannet kok, og hun disker op med de lækreste hjemmelavede pitabrød fyldt med lækker kød og årstidens grønt. Alle dressinger er hjemmelavede, og de smager himmelsk. Hertil serveres Wedges og kokosvand.

Der er stadig plads til to køkkener, som man er velkommen til at ansøge omkring. Det kan gøres på email-adresse: lighthousestreetfood@gmail.com

Du kan følge Aalborg Streetfood – The Lighthouse på Facebook her

Vild pris: 14 mio. kr. for en penthouse-lejlighed midt i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Det kan blive en af de dyreste lejligheder nogensinde solgt i Aalborg.

Ejendomsmæglerfirmaet EDC har sat en superfed penthouse-lejlighed til salg inde i midtbyen.

Lejligheden er på hele 381 kvadratmeter, og ligger på Nytorv. Man får blandt andet to tagterrasser med for de 14 mio. kr., som lejligheden koster. Der er endda elevator inde i lejligheden, så man ikke bliver forpustet, når man skal fra den ene ende til den anden.

Den ligger lige over for Sinnerup i en perfekt central beliggenhed, hvor der er rigeligt med plads at boltre sig på.

EDC skriver i salgsopstillingen;

“Med hele 381 m2 er denne unikke liebhaverlejlighed i Aalborgs midte ikke blot byens flotteste og fedeste lejlighed, men formentlig også den største! Og ikke nok med det – den har også en af byens allermest attraktive beliggenheder, nemlig på Nytorv, lige i hjertet af Aalborg, lige her hvor det hele sker.”

Nordjyllands dyreste lejlighedshandel blev en realitet i september 2016, hvor en nybygget penthouse lejlighed på Havnefronten blev solgt for 13,5 mio. kr.

I februar 2017 blev en penthouse-lejlighed i det nye spændende byggeprojekt The Old Yard sat til salg for 14,5 mio. kr.

Du kan se salgsopstillingen på lejligheden på Nytorv her

Aalborg Karneval præsenterer nyt flot overskud

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Man kan ikke sige Aalborg uden karneval, og det nyeste regnskab for Aalborg Karneval viser, at fremtiden ser aldeles lys ud for den store årlige begivenhed.

I 2016 kunne Aalborg Karneval præsentere et rekordoverskud op hele 1.509.819 kr og det er i år fulgt op med et overskud på 861.085 kr. Det skriver Aalborg Karneval i dag i en pressemeddelelse.

Aalborg Karneval meddeler, at den glædelige udvikling er kulminationen på en række strategiske tiltag samt en gennemgribende professionalisering af foreningen i de seneste fem år.

Mette Bugge, talsmand for Aalborg Karneval er da også fuld optimisme:

”Det er selvfølgelig en stor glæde at kunne præsentere et flot overskud for Nordjyllands absolut største kulturevent, som vokser år efter år. Det glæder mig nok allermest, at næsten 40.000 deltagere har købt loyalitetsarmbånd mod 33.000 året før.

Der er tydeligvis sket en kulturændring hos vores elskede karnevalister, som gør det til en fælles fest, hvor alle bidrager til at sikre, at vi fortsat kan forløse den kreativitet og glæde, som karnevallet besidder” fortæller Mette Bugge i pressemeddelelsen.

Deltagerrekord i Stjerneparaden

Aalborg Karneval blev i år afholdt i høj sol og det estimeres, at der var over 70.000 deltagere i Stjerneparaden, som er ny rekord.

Der blev også prøvet nye ting af – blandt andet “Tyrens Begravelse” på Gabels Torv og store blækspruttearme, som hang ud over Vesterbro langs Stjerneparaden.

Aalborg Karneval er særdeles optimistiske for fremtiden.

”Vi vil naturligvis gerne fortsætte udviklingen af vores elskede karneval. De kommende år vil der være endnu mere fokus på kunstnerisk udvikling og samarbejde med andre lokale og nationale aktører.

Jo flere loyalitetsarmbånd vi sælger, desto flere spændende tiltag kan vi igangsætte til gavn for deltagerne” fortæller talsmand Mette Bugge.

Teamet for Aalborg Karneval 2018 er “Til vands, til lands og i luften”. Du kan tilmelde dig begivenheden lige her.

Toprokade i køkkenet: Ruths Hotel henter profil tilbage efter mange år

Skrevet af: Michael Qureshi

Forleden blev det meldt ud, at Brøndums Hotel mistede deres profilerede topkok Michel Michaud.

Der gik dog ikke mange dage, før det blev meldt ud, at Michaud vender tilbage til sin tidligere arbejdsplads, anerkendte Ruths Hotel i Skagen.

Michaud forlod Ruths som køkkenchef i 2014.

Nu har Ruths nye køkkenchef Jakob Spolum har netop ansat sin tidligere læremester – den kendte kok Michel Michaud, i en helt ny stilling.

Målet er at sikre og udvikle den originale og autentiske brasserietradition, som det kendte nordjyske badehotel har opbygget over årene.

Afløste Dennis Juhl

Jakob Spolum overtog dirigentstokken 1. september fra Dennis Juhl, der i fredags åbnede Restaurant Textur i Aalborg.

Køkkenchef Jakob Spolum glæder sig til samarbejdet med en kapacitet som Michaud. Bl.a. ser han frem til dagligt at få direkte adgang til den kendte koks mange fifs og tricks, når de begynder samarbejdet den 10. oktober.

”Michaud var min mentor og læremester, dengang jeg var kokkeelev på Ruths Hotel og han var køkkenchef. Han inspirerede mig, lærte mig det franske køkkens klassiske grundprincipper og var samtidig som en far for mig. Det bliver så godt at få alle hans historier, opskrifter og metoder helt tæt på igen,” siger Jakob Spolum.

Glæde på Ruths Hotel

På Ruths Hotel glæder man sig til det nye og kreative samarbejde, bl.a. fordi man længe har ønsket at positionere forskellen mellem hotellets to køkkener, Brasseriet og Gourmetrestauranten, endnu mere tydeligt.

Jakob Spolum har ansvaret for begge steder, og Michaud skal udelukkende have fokus på kvalitet og produktudvikling i det originale Franske Brasserie.

Direktør Peter Christian Jensen fortæller, at det kendte badehotel – via samarbejdet mellem Jakob Spolum og Michaud, ønsker at få mulighed for at rendyrke det klassisk franske brasseriekøkken.

”Vi vil gerne fremstå som bærere af den stolte franske køkkentradition, som Michaud allerede i 70’erne var med til at indføre i Danmark. Michaud skal, i Brasseriet, ikke arbejde direkte i køkkenet og ved komfuret, til gengæld skal han inspirere os alle – inklusive vores gæster, med gode historier om sit liv med det franske køkken og dermed sikre at Ruths Brasserie fremover kan videreføre hans viden og håndværk.”

Michaud elsker Skagen

Michel Michaud har længe overvejet, hvordan han både kunne dele sin glæde ved det franske køkken uden at skulle deltage i det ofte hårde arbejde ved komfuret og samtidig bevare sin tætte tilknytning til Skagen.

”Jeg elsker Skagen, jeg elsker naturen og så elsker jeg at udvikle opskrifter og lave god mad. Det får jeg fuld adgang til nu, hvor jeg – i samarbejde med de mange dygtige og spændende folk på Ruths Hotel, får mulighed for i al ydmyghed at forfine det franske køkken på Ruths Brasserie uden at skulle arbejde på fuld tryk”.

Michel Michaud vil organisatorisk være ansat under køkkenchef Jakob Spolum med fokus på udvikling af det franske brasserie samtidig med, at han vil fungere som en slags historiefortæller og inspirationskilde til hotellets mange interesserede gæster.

For andet år i træk: Nordjylland slog København i Cook Off

Skrevet af: Michael Qureshi

Det blev til endnu en nordjysk sejr, da Copenhagen Cook Off for andet år blev afviklet i København.

Søndag eftermiddag dystede et nordjysk kokke-hold bestående af kokke fra Strandhotellet i Blokhus, to fra Restaurant Rusk og en fra La Locanda imod et stærkt københavnsk kokke-hold.

Og det blev nordjyderne, der igen kunne tage sejren med hjem. Sidste år blev det også til en nordjysk sejr i første udgave af den her Cook Off.

Fantastiske rammer i København

Det var fantastiske rammer, som de to kokke-hold dystede på Nordre Toldbod ved Løgismose Vin, mad og delikatesser.

Der skulle laves en forret og hovedret basere på nordjyske råvarer, hvor hovedretten blandt andet var fra Rosenbeck Frilandsgris.

Holdkaptajn Mikkel Espensen fra Strandhotellet var naturligvis stolt over den nordjyske sejr.

“Det var dejligt, at vi kunne tage den med hjem igen. Vi havde lidt udfordringer undervejs, hvor der til tider manglede strøm i køkkenet. Men som man siger i Aalborg “Ork Satme” det var en skøn sejr,” sagde Mikkel Espensen efter sejren.

Det stærke dommerpanel var Anders Halskov, Ken Tellufsen og Morten Krogholm.

MigogAalborg har skrevet om de fire kokke, der repræsenterede Nordjylland.

Her kan du læse om

Marc og Simon fra Restaurant Rusk

Kid fra La Locanda

Mikkel fra Strandhotellet

Søgaards Bryghus bliver i familien: Der kommer til at ske en del

Skrevet af: Michael Qureshi

Tidligere på året blev Søgaards Bryghus sat til salg, efter Claus Søgaard havde stået i spidsen for restauranten og Aalborgs eneste mikrobryggeri siden 2004.

Det var noget, der fik en hel del opmærksomhed, fordi Søgaards Bryghus er blandt de mere etablerede spisesteder i byen.

Nu kan MigogAalborg så fortælle, at Bryghuset er taget af markedet, og det bliver endda i familien.

Fra Abbey Road til Søgaards

Fremadrettet kommer Lisa Søgaard og Ole Christiansen til drive Søgaards Bryghus. Lisa Søgaard er gift med Claus Søgaard, og driver i forvejen de tre steder Penny Lane, Maggie Mae og Abbey Road Café.

Ole Christiansen har været daglig bestyrer af Abbey Road Café siden åbningen for fire år siden, og skal nu prioritere alle sine kræfter på Søgaards Bryghus.

“Vi er rigtig glade for den her løsning. For Claus (Søgaard) har det været kærligheden til selve bryggeriet, som primært har drevet ham, og den del kommer han stadig til at stå for.

Han kigger også lige nu på mulighederne for at skabe andre projekter, hvor vi har talt om et destilleri. Ole bliver så daglig leder på Søgaards Bryghus, og jeg supplerer ham på de overordnede linjer,” fortæller Lisa Søgaard til MigogAalborg.

Alt kører som normalt året ud

Dermed kommer Søgaards Bryghus også til at køre deres populære julefrokoster som altid her i 2017.

“Det kan sagtens have spillet en rolle for nogen, at de har set, at vi har haft det til salg. Nu kan vi i hvert fald understrege, at alt kører, som det plejer her på Søgaards Bryghus året ud,” fortæller Lisa Søgaard.

Men når 2018 melder sin ankomst, så kommer der til at ske ændringer. Der er store ambitioner med Søgaards Bryghus.

“Vi skal nytænke konceptet og sikre, at Søgaards Bryghus følger med det “nye” Aalborg. Der er åbnet rigtig mange spændende nye spisesteder i byen, og der skal vi sørge for, at Bryghuset også fremadrettet kommer til at spille en vigtig rolle i Aalborg.

Vi skal ikke konkurrere med gourmetstederne eller noget, men som spisested er Søgaards noget helt unikt, fordi vi er de eneste med eget bryggeri,” siger Ole Christiansen.

Bliver noget helt andet

Han glæder sig til at komme ordentligt i gang med udfordringerne, der venter med Søgaards Bryghus.

“Det bliver noget helt andet end på Abbey Road. Der er et langt større personaleansvar her, men der er også et enormt potentiale på Søgaards Bryghus. Vi har enormt mange glade gæster i forvejen, men jeg tror, at vi med et nyt koncept kan ramme endnu bredere,” fortæller Ole Christiansen.

Han suppleres af Lisa Søgaard;

“Den eneste grund til at både Ole og jeg kan bruge vores kræfter på Bryghuset er at vi har et helt fantastisk personale på de øvrige steder. Vi har et personale, der går ind og tager en masse ansvar på sig, og derfor er vi helt trygge ved, at de steder kører, som de skal,” siger Lisa Søgaard.

Aalborg spændende by med restauration

De ser begge Aalborg som en utrolig spændende by at drive restaurationer i.

“Da jeg flyttede fra Aalborg i 2000, var vi langt bagefter Aarhus og København. Der var jo stort set kun Rosdahls som noget ekstraordinært. Da jeg så flyttede tilbage igen, kunne jeg mærke, at byen var helt forandret.

I dag er vi lige i hælene på Aarhus og København. Der sker så meget med byen, og der kommer hele tiden en masse nye tilflyttere. Vi er overbevist om, at Søgaards Bryghus følger med tiden, og bliver ved med at fylde noget i Aalborg,” siger Ole Christiansen.