Aalborg Street Food fik flot start: Især dette køkken var megapopulært

Skrevet af: Michael Qureshi

Det blev en flot premieredag for Aalborg Street Food – The Lighthouse.

Efter flere ugers tovtrækkeri med brandmyndighederne kunne de endelig i går åbne på en dispensation. Der var brede smil overalt, og de 13 køkkener som åbnede torsdag var fyldt med passion og glæde over at være en del af projektet.

MigogAalborg var ude på Skudehavnsvej i Vestbyen både til åbningen ved frokosttid torsdag og senere om aftenen hvor der var propfyldt med sultne og nysgerrige aalborgensere.

Flere af stederne derude har også Street Food køkkener i eksempelvis Aarhus og på Papirøen i København.

Altid kø ved dette køkken i Aarhus

Der var især et køkken, som virkelig tiltrak sig rigtig meget opmærksomhed i løbet af åbningsdagen. Det var Duck It, der laver burgere med superlækkert andekød med suveræne andefedt fritterede fritter til.

“Duck It er klart et af de køkkener, hvor der altid er kø ved i Aarhus, og de bliver helt sikkert også populære her i Aalborg,” forklarede den ene stifter af Aalborg Street Food, Isabel Enevoldsen.

Populære Duck It

Duck Its argentinske frontfigur glæder sig også over, at man nu er rykket til Aalborg.

“Det her er et meget populært koncept, og jeg er glad for, at vi nu kan dele det med aalborgenserne. Jeg synes helt sikkert, at man skal komme ud og få en smagsprøve,” sagde han til MigogAalborg.

Her er en gennemgang af de forskellige køkkener;

Street Sushi

Street sushi serverer sushi af højeste kvalitet, hvor friskheden er i højsæde. Det er forskellige ruller og Nigiri. Udover det er der hjemmelavede forårsruller og Gyoza. Derudover serverer de den helt specielle Wagyue (Kobe) Burger, som smelter i munden, og smager helt fantastisk.

Smørrebrødskartellet

Smørrebrødskartellet serverer ægte dansk smørrebrød når det er bedst, og der er ikke sparret på noget. Der bliver blandt andet serveret smørrebrød med æg og rejer, stjerneskud, roastbeef med hjemmerørt remoulade, nye danske kartofler og Henriks frikadeller.

Indisk

Prassad tager dig med på en rejse til Indien, med indiske specialiteter, som bla. Butter Chicken, Beef Curry og Samosa. Prassad er fra Indien, og han ved præcis hvordan en frisk hjemmelavet Mango Lassi skal smage.

Burgers and Shakes

Hos Zeino får man den klassiske Amerikanske burger, som er så greasy at det drypper, og der skal bruges en hel del servietter. Hertil serveres rustic twister fries, hjemmelavet dips og de lækreste hjemmelavede milkshakes.

 Danyar Fish & Chips

Uni tager os med til Færøerne, hvor fisken fanges på line fra små både og dermed er med til at hjælpe et lille fiskersamfund til at opretholde fangst og udskæring af fisken. Unis far, farbror og farfar har fisket med line i mange år.

Fisken er 100 % økologisk. Han serverer blandt andet også de lækreste glutenfri fiskefrikadeller og store fiskefilleter.

Wok me

Mallika vil trylle med sin wok, og svinge de lækreste ingredienser så duften spredes. Hun er født og opvokset i Thailand, og kom til Danmark da hun var 9 år gammel.

I Thailand er der gadekøkkener på hvert et gadehjørne, så Mallika er godt kendt i dette miljø. Der vil være oksekød, kylling og rejer med nudler og ris samt en masse lækre grøntsager som vendes i wok’en med hjemmelavede saucer.

Stegen og dellen

David startede i de Københavnske gader med sin foodtruck, efterfølgende rykkede han til Århus street food marked. Davids berømte flæskestegssandwich er blevet modtaget meget godt i Jylland.

Han har fået meget omtale i de jyske medier, men også i New York Times. Davids svær er ALTID sprøde, og smagen er himmelsk. Han serverer også kæmpe store frikadellesandwich.

nhmì Bandits

Banditterne er en flok ”unge”, passionerede ildsjæle, som hver især har rejst i Vietnam, og er blevet betaget af deres street food kultur, og har en fælles begejstring for det vietnamesiske gadekøkken.

Banditterne er meget professionelle og deres sprøde baguettes smager virkelig godt, fyldt med friske grøntsager og lækker marineret kylling eller svinekød.

Ugood

Sylvester serverer ugandiske rolex som ikke set før i Danmark. Sylvester er fra Uganda, og han mener at danskerne også skal lære at spise de lækre og berømte rolex. Derudover er der hjemmelavet sukkerrørsjuice, og sweet potato fries.

Nordic pizza

De 3 gæve jyder har rigtig meget erfaring som kokke mange steder i verden. De har en drøm om at lave ægte dansk økologisk pizza, fyldt med kærlighed og friske råvarer. Alt er hjemmelavet fra den økologiske pizzadej til brændenældepestoen, og råvarerne er af højeste kvalitet.

Duck it

De berygtede Duck it kommer til Aalborg. Duckfather serverer confiteret and af højeste kvalitet. Denne serveres med blandt andet duck fat fries og duck boats.

Aladdin Grill Adventure

Muhammad er fra Mellemøsten, han tilbereder de lækreste spyd på en kulgrill, maden er hjemmelavet, og der bruges altid friske råvarer. Opskrifterne er fra hans og Laras mødre, bedstemødre og tanter.

Cibus

Cibus betyder mad på latin, og maden har rødder i det sydamerikanske køkken, og byder på lækre hjemmelavede fyldige empanadas, coxinas, ceviche og cassavafries.

The Mexican Donkey

Hvis man ønsker ægte autentisk mexicansk mad, har The mexican donkey speciale i dette, mener bla. New York Times. Her serveres bløde majstacos, rullede burritos og varme quesadillas og ikke mindst hjemmelavet guacamole. Alt er hjemmelavet, og her kan både vegetarer og veganere nyde alt hvad der serveres.

Pita By Foodsteps

Line er uddannet kok, og hun disker op med de lækreste hjemmelavede pitabrød fyldt med lækker kød og årstidens grønt. Alle dressinger er hjemmelavede, og de smager himmelsk. Hertil serveres Wedges og kokosvand.

Der er stadig plads til to køkkener, som man er velkommen til at ansøge omkring. Det kan gøres på email-adresse: lighthousestreetfood@gmail.com

Du kan følge Aalborg Streetfood – The Lighthouse på Facebook her

Drømmejobbet: Kendt nordjysk bryghus søger øl-testere

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Det lyder næsten for godt til at være sandt.

Prøvesmag fire øl, bedøm dem og vær med til at bestemme hvilke fremtidige øl, Thisted Bryghus skal sende på gaden.

Men det bliver realiteten for 25 heldige øl-testere inden længe.

Forbrugerne skal nemlig spørges, når Thisted Bryghus sender en ny øl på markedet. Derfor søger man nu 25 helt almindelige forbrugere, der skal teste bryggeriets nye øl.

“Vi har et fortrinligt samarbejde med de professionelle øl-anmeldere, men vil gerne udvide paletten endnu mere og få vores øl bedømt af helt almindelige forbrugere også,” fortæller bryggeridirektør Aage Svenningsen på Thisted Bryghus’ hjemmeside.

Væk fra fokusgrupper og analyseinstitutter

Mange virksomheder anvender fokusgrupper og analyseinstitutter, men Thisted Bryghus går altså en lidt anden vej.

“Når vi udvikler et nyt produkt, tester vi det internt på en lille gruppe mennesker. Men den reelle dom får vi først, når øllet rammer markedet. Det laves der ikke umiddelbart om på med det nye tiltag,” siger Aage Svenningsen.

Skal prøvesmage fire juleøl

De nye øl-testere skal prøvesmage fire juleøl fra Thisted Bryghus herunder en helt ny øl. Herefter bedømmes øllene og besvarelserne sendes tilbage til Thisted Bryghus, der  bearbejder de forskellige input fra øl-testerne sammen med det, man får ind fra de professionelle øl-anmeldere.

Det er alle danskere over 18 år, der kan melde interesse i at blive øl-tester. Og er man blandt de 25 udvalgte, får man besked senest den 12. oktober.

Du kan se mere på hjemmesiden.

Aalborgs første iværksætterby åbnede i dag: Sådan ser den ud

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I dag kom dagen endelig, hvor Danmarks første og eneste sociale kreative iværksætterby, Urban City, åbnede i den gamle remise i hjertet af Aalborg.

Læs mere om konceptet her.

Urban City er skabt med en vision om at danne et kreativt oplevelsesmiljø, hvor hver virksomhed har deres egen campingvogn med små haver i en by med (bogstaveligt talt) højt til loftet.

Et stykke Aalborg-historie blev indviet

Klokken 12 var pladsen foran den gamle togremise (og nu Urban City) næsten mere fyldt end et DSB-tog i myldretiden.

Det var derfor også en meget stolt Christian Helweg, der, på trods af både regn og blæst tidligere på dagen, kunne byde folk velkommen i strålende solskin.

“Tusind, tusind tak fordi i ville komme. Jeg bad om sol klokken 12, og det fik vi. Urban City var engang nogle tanker og drømme, som jeg havde. Det er fantastisk, at de nu er blevet til virkelighed. Det her er et stykke Aalborg-historie.

Den her remise er fra 1901, og at vi her 117 år senere kan skabe liv i den gamle bygning, er vi meget glade for. Vi har bygget på Urban City siden januar, og vi glæder os til at byde jer allesammen indenfor.

Denne kreative iværksætterby er en videreudvikling af det, som vi allerede har skabt med Råt&Godt. Urban City skal være et sted, som kan inspirere folk, og hvor vi sammen gør hinanden gode. Vi skaber nogle rammer, hvor folk med forskellige fagområder kan bruge hinanden i deres daglige arbejde.”

Campingvogne for enhver smag

Christian Helweg præsenterede herefter de 16 lejemål, der tæller virksomheder som Sødt og Blødt, der laver puder, tæpper og meget mere fra materialer, som en af de ansattes bedsteforældre har i en genbrugsbutik i Nibe.

Hele Aalborgs Johnny Hefty har også en campingvogn i Urban City – selvfølgelig med en muggen ræv til at pryde den. Herfra vil han sammen med makkeren Hartvig lave kunst og male på gamle ting som døre, spande mv.

Derudover vil de sælge merchandise i form af et indkøbsnet med sloganet “Ork’ Satme” og ikke mindst sælge den nye øl, Rævepis.

Der er også blevet plads til virksomheder (og campingvogne) med fokus på rumænsk vin, kunst i sten og grafisk design. Derudover huser Urban City også en fysioterapeut en tegnestue, en vogn med fokus på upcycling af møbler, et hundecenter og meget, meget mere.

Udover de mange lejemål er der også 1. sal, Skyen, hvor der både er fælleskøkken og et lokale, som aalborgenserne fremover kan leje til konferencer, konfirmationer og fester.

 

Aalborg har brug for en Christian Helweg

Erhvervschef i Business Aalborg, Tonny Thorup var næste mand på talerstolen foran Urban City, og han var fuld af lovord om alt det arbejde, som Christian Helweg står i spidsen for:

“Denne verden er fyldt med alt for mange Donald Trump’er. Det er inspirerende at møde et menneske, der arbejder med andet end at redde sin egen røv. Christian har været et dejligt bekendtskab, og Aalborg har brug for Christian, og det har verden også.

I Aalborg arbejder vi lige nu med en ny erhvervsstrategi, og det vi ser her (peger på togremisen red.) var det, som vi levede af engang. Urban City tænker både grønt og i social bæredygtighed, og de er et alternativ til alt det andet, vi har i kommunen. Vi har 1000 nye iværksættere om året i Aalborg, og Urban City tænker det hele anderledes.

Jeg håber, at I (Urban City red.) får nogle gode og sunde virksomheder, som kommer til at tjene penge, men også hjælper nogen på vej.”

Snoren blev kli … hugget over

Derefter kunne Tonny og Christian i samarbejde indvie Urban City på ægte Råt&Godt-manér.

I dagens anledning hev Christian nemlig en funklende guld-økse frem, som de sammen brugte til hugge snoren over, til stor jubel blandt de mange fremmødte.

Dagen var derefter fyldt med både musik, konkurrencer, flødebollekanon, skumfidus-ristning, workshops og lidt lækkert suppe – selvfølgelig serveret i bæredygtige kopper, som man kunne smide på bålet efterfølgende.

Urban City holder efter planen åbent for alle tirsdag og torsdag fra kl. 15-20. Den første lørdag i hver måned er der åbent fra 10-15.

Her får du de gode tips: Ny blog fra Aalborg sætter fokus på events

Skrevet af: Anne Raunkjær
Foto: Kaffepausen
Foto: Kaffepausen

Er du typen, der elsker at stå i spidsen for et godt event?

Eller er det oftest dig, der sidder med i arrangørgruppen af medarbejderfester og arrangementer med virksomheden?

Så er der gode råd at hente, hvis du synes, det er lidt svært hele tiden at være kreativ, eller måske savner tips til at tingene spiller fra start til slut.

Nørresundby-virksomheden NemTilmeld har et af landets mest brugte tilmeldingssystemer, men nu står de også bag et blog-univers, som er langt fra de mere traditionelle blogs, vi ser rundt omkring i det danske medieland.

Den nye blog handler om det at arrangere events, og går under navnet Kaffepausen. Det er et hyggeligt fællesskab, der både er autentisk, ærligt og rådgivende.

Lige fra personlige historier og interviews til en masse lette og gode råd.

“Folk som laver arrangementer er tit alene om det.  Det er måske meget sjovt i starten, men der er mange, som taber motivationen eller sidder og prøver at opfinde den dybe tallerken.

Så det kan være en stor motivation og hjælp i hverdagen at høre, hvad andre gør.” fortæller Tina Pearson, som står bag Kaffepausen og er ansat af NemTilmeld.

Den erfarne arrangør har hele 30 års erfaring med at planlægge arrangementer, og er hovedpersonen bag de hyggelige og ikke mindst nyttige historier på bloggen.

Tina Pearson står bag Kaffepausen

Kaffenpausen vil gøre det lettere for alle

Essensen ved et arrangement er, at det er et sted, hvor folk mødes til stort og småt.

Der kan være mange ting, som skal forberedes og overvejes. For eksempelvis invitationer, faktureringer og navneskilte.

Tina forklarer, at mange sikkert har prøvet at deltage i et arrangement, og ikke har følt sig godt modtaget, når man ankom. Så hvordan får du dine gæster til at føle velkommen?

Den information kan du finde på bloggen, hvor en stribe arrangører fortæller om, hvad de gør. Her er alle  indlæg bygget op af små historier for at give folk et lille pusterum, mens de eventuelt nyder en kop kaffe.

Deraf navnet Kaffepausen.

Der kan under et arrangement opstå mange situationer, som man ikke har forudset. For eksempelvis afbud i sidste øjeblik, strømsvigt eller en utilfreds deltager.

Men den helt nye udfordring inden for event-planlægning er, at arrangementer er blevet mere omfattende, og man skal vide meget mere som arrangør, fordi deltagerne stiller større krav.

Mange ønsker, at arrangementerne eksempelvis skal være mere spændende og involverende.

Vil gøre planlægning og koordinering lettere

Kaffepausen’s mission er derfor, at gøre planlægning og koordinering lettere for folk.

Tina uddyber, at hvis folk får de rigtige tips, så bliver arrangementerne også meget bedre. Så vi skaber en ren win win situation.

“Folk begynder også at turde mere, og her begynder vores system Nemtilmeld at blive rigtig interessant, fordi værktøjet gør det lettere for folk at skabe et overblik over deres planlægning,” forklarer Tina.

Hvis du selv overvejer, eller er i gang med at planlægge et arrangement, så har MigogAalborg sammen med Tina samlet fem vigtige ting, som vil gøre dine arrangementer endnu bedre.

Du behøver ikke være alene med det

Alle i din omgangskreds har prøvet at være til et arrangement. Tal med andre om det, når du skal have nye ideer. (venner, bekendte eller netværk m.m.)

Planlæg i øjenhøjde med gæsterne

Mange af de ting vi gør, er vaner og derfor er det nemt at glemme deltagernes behov. Prøv at planlæg dit arrangement ud fra gæsternes øjne.

Start fx med at spørge dig selv ”Hvordan er det at sidde i denne stol?”, ”Hvor er toilettet?”, ”Er der vegetarmad?” og planlæg så ud fra hvordan deltagerne vil opleve at være til dit arrangement.

Brug de hjælpemidler og værktøjer, der er til rådighed

Brug de værktøjer og hjælpemidler du kan, og som gør din hverdag lettere. Så kan du i stedet fokusere på vigtigere ting såsom idéudviklingen.

Der findes en masse online værktøjer til administrering af tilmeldinger, invitationer eller faktura. NemTilmelds tilmeldingssystem er et af dem.

Alt  udenom hovedelementet er vigtigt

Folk forventer at få en helhedsoplevelse.
Ofte tænker man, at hovedelementet fx koncerten eller foredraget er vigtigst, men til arrangementer i dag forventer gæsterne også at lokalet, stemning, dekorationer og maden er en del af den gode oplevelse.

Det er derfor vigtigt, at du også kræser om de andre ting end kun hoved-tingen. Du kan finde inspiration til dette på bloggen.

Husk den “røde tråd”

Skabe en rød tråd – lige fra folk hører om arrangementet til det slutter. Det kan for eksempelvis være en farve eller et tema, som går igen både i invitationen og i lokalet.

Det er her, at du kan trække på dine venner, netværk eller familie, og bringe nogle idéer eller erfaringer på banen. Og så er du ikke alene.

Er du nysgerrig på at vide mere, så besøg bloggen her

Er du også mere nysgerrig på, hvordan NemTilmeld kan hjælpe i din vennekreds, forening eller virksomhed så læs MigogAalborgs artikel om virksomheden, der startede med en god ide