Giver mange muligheder for fremtiden: Aalborg Sportshøjskole holder åbent hus i weekenden

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

Har du en drøm om at blive træner, instruktør, Falckredder eller måske politibetjent? Eller er du bare glad for sport og træning?

Aalborg Sportshøjskole er stedet, hvor du bliver dygtigere til det, du elsker at lave og samtidig får en masse venner og fantastiske oplevelser, du aldrig vil glemme.

Højskolen er for dig, der ønsker personlig, fysisk og faglig udvikling.

Der er både plads til dem, som ønsker at blive eksempelvis elitetræner eller professionel sportsudøver, og dem, som blot ønsker en sjov, aktiv og lærerig ”mellemstation” i deres vej i livet.

Fokus på den enkelte elev

Som elev på Aalborg Sportshøjskole kan du forvente, at de kompetente undervisere har fokus på din personlighed og faglighed, og hjælper dig med at få styr på din fremtid.

”Vi er gode til at spotte udviklingspotentialet i alle vores elever, og flytter dem så langt som muligt rent fagligt.

Vi hjælper eleverne med at få realiseret deres drømme, både imens de er elever og i forhold til det, de skal ud og lave efterfølgende. Der er fokus på elevernes faglighed og personlighed,” fortæller PR og marketingchef, Henrik Jespersgaard.

Det siger eleverne selv

MigogAalborg har mødt Sally Abou Ali og Suren Nagarajah, der begge har været elever på Aalborg Sportshøjskole, for at høre om deres oplevelse.

Hvorfor valgte du Aalborg Sportshøjskole?
”Jeg valgte Aalborg sportshøjskole fordi jeg målrettet søgte en højskole med en forberedende politi-linje.

Jeg ønskede at starte et sted, hvor jeg kunne udvikle mig personligt og forberede mig bedst muligt til politiets optagelsesprøver.

Aalborg Sportshøjskole fangede min interesse på deres mange fag, rejser, uddannelser, faciliteter og ikke mindst placeringen.” – Sally

Sally

”Jeg valgte Aalborg sportshøjskole fordi skolen tilbyder den bedste træneruddannelse der er i Danmark. Jeg har selv altid være meget aktiv og har gået til en del forskellige sportsgrene gennem årene.” – Suren

Hvad har du fået ud af dit ophold?
”Personlig og fysisk udvikling. Jeg mødte en helt ny side af mig selv, og er blevet meget mere positiv, livsglad, ansvarsbevidst, målrettet og aktiv.

Jeg valgte også at tage imod om at komme med på tre uforglemmelige rejser til Sydfrankrig, Italien og Spanien og har nydt det så meget.

Under mit ophold blev jeg uddannet personlig træner, coach, FIL leder og kostvejleder. Jeg ville tage så meget med derfra jeg kunne, og fandt disse uddannelser utrolig spændende og relevante.” – Sally

”En masse viden omkring træning, hvor mange forskellige muligheder der er for at træne i form af redskaber, programplanlægning og det psykologiske ved at have med en eliteudøver at gøre.” – Suren

Suren

Vil du anbefale til andre?
”Uden tvivl. Det var det bedste år i mit liv, og jeg savner det hver dag.

Jeg har fået venner for livet og oplevet ting, jeg aldrig vil glemme. Jeg vil særligt anbefale det til folk, der har en drøm om at komme ind til politiet – man får både det fysiske, faglige og glæden af højskolelivet.” – Sally

”Ja! Skolen har det hele. Lærerne brænder for deres fag og vil rigtig gerne dele ud af deres viden, der er supergode træningsfaciliteter, og det at skolen ligger inde i Aalborg, gør det også muligt at tage ind til centrum for at slappe af på en anden måde.” – Suren

Hvad laver du i dag?
I dag er jeg ansat som unglærer på højskolen. Jeg arbejder med marketing, rundvisninger, messer og arrangementer.

Jeg elsker mit job utrolig meget og er ærgerlig over at det snart er slut. Jeg er nemlig kommet ind på min drømmeuddannelse og starter på politiskolen til august, takket være Aalborg Sportshøjskole.” – Sally

”I dag læser jeg til fysioterapeut i Aalborg. Her i starten er der mange nye latinske begreber, som jeg heldigvis kan nogen af på grund af mit ophold på Aalborg Sportshøjskole. Det gør, at det ikke er så hård en start.” – Suren

Beskriv Aalborg Sportshøjskole med 3 ord
”Glæde, oplevelser, udvikling” – Sally

”KAN KUN ANBEFALES” – Suren

Hvis du er interesseret i at høre mere om Aalborg Sportshøjskole, kan du komme til åbent hus den 4. maj. Her kan du møde lærere og elever samt få et kig på skolens faciliteter.

Ud over på lørdag d. 4. maj er der desuden Åbent Hus
Lørdag d. 8. juni
Torsdag d. 4. juli

Tilmelding dig åbent hus her

Uhyggelig udstilling indtager Kunsten: Oplev gigantiske edderkopper i tusmørke

Skrevet af: Michael Qureshi

Forestil dig du står i mørke omgivelser og kan se en gigantisk skikkelse rejse sig foran dig.

Du ser den har mange tynde ben og en kæmpe krop. Kan du alene ved tanken mærke, hvordan det løber koldt ned af ryggen på dig?

Sådan bliver det i hvert fald for dem, der hader edderkopper.

For det er et par gigantiske af slagsen, der flytter ind på Kunsten i Aalborg til efteråret. Heldigvis er de ikke levende men skabt som kunstværk til en udstilling.

Til efteråret præsenterer Kunsten i Aalborg udstillingen Twilight Zone med ikoniske værker fra Louisiana, blandt andet Louise Bourgeois gigantiske edderkoppe-par.

Tv-serie har inspireret udstilling

Mange husker måske eller har hørt om den legendariske tv-serie “The Twilight Zone” fra 1959, som er epokegørende science fiction, gys og skæbnefortællinger.

Nu har serien også inspireret til den kommende udstilling på Kunsten med udvalgte værker fra Louisiana.

Udstillingen er anden – og mest ambitiøse del – af et tre-årigt samarbejde mellem de to kunstmuseer. Et samarbejde, der generøst er muliggjort af støtte fra Augustinus Fonden.

Udstillingen iscenesættes i museets underetage, hvor Ny Sals omsluttende mørke står i skærende kontrast til Alvar Aaltos ikoniske lysfyldte udstillingssale i museets øvre niveau.

Hudløs i skumringstiden

I udstillingen, der bærer titlen Twilight Zone, tager et bredt værkudvalg livtag med to overordnede tematikker; naturen, der ikke er naturlig og mennesket, der ikke er menneskeligt.

Gæsterne inviteres til at gå en tur i sindets og naturens mørkeste afkroge, iscenesat som en forførende collage af kunstværker, der afløser hinanden i mørket.

Twilight Zone kan man således opleve værker der er så virkningsfulde, at de er på grænsen til det ubehagelige: Cindy Shermans iscenesatte fotografi af et kvindelig, Louise Bourgeois’ gigantiske edderkoppepar, Dennis Oppenheims ikoniske værk Attempt  to Raise Hell samt Nancy og Edward Kienholz’ installation The Middle Islands, hvor menneskedyr er fanget i hvad, der kan give associationer til torturagtige scener.

Spiller på efterårets skumringstid

Andre dele af udstillingen er knap så figurative og eksplicitte, men alle værker bevæger sig i tusmørke-temaet, hvor lys, mørke, mystik, forundring, melankoli og fremmedgørelse hersker inden i mennesker og i naturen.

For eksempel i Thomas Demands drømmeagtige Lichtung, et eksempel på Demands kunstneriske produktion, hvor store naturscener omhyggeligt opbygges som skulpturer af pap, plast, flamingo, tape og andet – for dernæst at blive fotograferet således, at næsten alle spor af fiktion forsvinder.

“Når efterårets skumringstider og eftertænksomhed igen tager over, så lukker vi tusmørket ind på Kunsten og lader store, internationale stjerner lyse vores kunsthimmel op.

Vi kommer til at vise nogle helt exceptionelle og ikoniske værker –  takket være vores samarbejde med Louisiana,” siger Stinna Toft, kunstfaglig chef på Kunsten.

Hun fortsætter;

“I kunsthistorien har skumringstidens særlige blanding af lys og mørke siden romantikken dannet baggrund for kunstværker, hvor fantasi og virkelighed blandes sammen og skaber de mest tankevækkende scenarier.”

I stedet for at vise idyl, dyrkes der her en livsopfattelse, hvor individets splittelse, fremmedgørelse og et irrationelt mørke kan forføre udstillingsgæsten.

Værkerne i udstillingen er nøje udvalgt fra Louisianas ypperlige samling af moderne kunst og samtidskunst. Den er sat i scene som en anelsesfuld rejse ind i mørket via lyset af udstillingsarkitekt Anne Schnettler.

Twilight Zone løber fra 7. sep. 2019 til 12. jan. 2020

Louisiana + Kunsten 

Udstillingen er anden del af et treårigt samarbejde mellem Kunsten og Louisiana Museum of Modern Art, hvor Louisianas verdenskendte samling når ud til en større del af Danmark.

I en periode på tre år vises en række udstillinger skabt på baggrund af Louisianas samling i de unikke rammer på Kunsten, som er tegnet af den finske arkitekt Alvar Aalto.

Poolområde og fitnessrum: Her er den dyreste villa til salg i Aalborg

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Foto: Thorkild Kristensen. Vossvej 10, 9000 Aalborg
Foto: Thorkild Kristensen. Vossvej 10, 9000 Aalborg

Det er på en af byens absolut bedste beliggenheder, at den dyreste villa på markedet i Aalborg netop er sat til salg.

Forleden skrev vi om en one-of-a-kind penthouse-lejlighed midt i Aalborgs midtby – den kan du tjekke ud her.

Nu er der en nyhed på husfronten, der i den grad vækker opsigt i Aalborg.

Det er indehaver Jette Gudiksen fra Thorkild Kristensen, som har udbudt boligen til salg til kr. 17.995.000 kroner.

Ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen beskriver selv denne unikke liebhavervilla på deres hjemmeside;

“Denne ejendom er næsten for god til at være sand, og den skal opleves med egne øjne og sanser!”.

Denne arkitekttegnet liebhaver-ejendom ligger på Vossvej, og har panoramaudsigt udover hele byen. Derudover rummer boligen eget fitnessrum med sauna, og poolområde med jacuzzi.

Foto: Thorkild Kristensen. Vossvej 10, 9000 Aalborg
Foto: Thorkild Kristensen. Vossvej 10, 9000 Aalborg

Villaen er på 511 kvadratmeter

Boligen ligger på en grund på 1.182 kvadratmeter, og selve villaen er i alt 511 kvadratmeter.

Liebhaver-villaen er indelt i to niveauer, hvor beboelsen rummer 292 kvadratmeter med yderligere 219 kvadratmeter kælder.

Indvendigt består boligen af eksklusive materialer, hvor køkken-alrummet prydes med lækre materialer.

Foto: Thorkild Kristensen. Vossvej 10, 9000 Aalborg
Foto: Thorkild Kristensen. Vossvej 10, 9000 Aalborg
Foto: Thorkild Kristensen. Vossvej 10, 9000 Aalborg

Boligen har intet mindre end 3 værelser og 3 stuer, walk-in closet, et stort køkken alrum, to badeværelser, et toilet, et bryggers og masser af disponible rum.

Villaen er en udsigtsvilla, hvor flere af rummene har en fantastisk udsigt udover Aalborg og til Limfjorden – selv fra kælderniveau.

Foto: Thorkild Kristensen. Vossvej 10, 9000 Aalborg
Foto: Thorkild Kristensen. Vossvej 10, 9000 Aalborg

Fitnessrum med sauna

Som tidligere nævnt er noget helt exceptionelt, at boligen har fitnessrum med sauna og et stort poolområde med jacuzzi – også med et helt fantastisk udsigt.

Udearealerne mangler – ligesom boligen – heller ikke noget. Der er to altaner og en stor terrasse.

Foto: Thorkild Kristensen. Vossvej 10, 9000 Aalborg
Foto: Thorkild Kristensen. Vossvej 10, 9000 Aalborg
Foto: Thorkild Kristensen. Vossvej 10, 9000 Aalborg

Du kan se hele salgsopstillingen ved Thorkild Kristensen lige her.

Denne unikke liebhavervilla slår dog ikke Aalborgs dyreste ejerlejlighed, der er til salg lige nu – den koster hele 22,9 mio. kr. – den kan du se her

Kalder alle Liverpool-fans: Legenden Jan Mølby besøger Aalborg-pub på mandag

Skrevet af: Redaktionen

Fodboldfeberen raser blandt de mange danske Liverpool-fans efter en glimrende sæson, hvor man var snublende tæt på mesterskabet.

Nu venter Champions League-finale mod Tottenham lørdag d. 1. juni, men allerede på mandag d. 27. maj kan der varmes op til det store titelbrag.

Her kigger Liverpool-legenden Jan Mølby nemlig John Bull Pub i Aalborgs midtby. Den populære Aalborg-bar har udviklet sig til det foretrukne mødested for  fans af fodboldklubben Liverpool FC.

Hver gang heltene fra Beatlesbyen  skal i aktion, samles et stort antal af trofaste LFC-fans i et hyggeligt  fællesskab foran skærmen på John Bull Pub.

Med kvalifikationen til Champions League finalen den 1. juni er  stemningen i den lokale udgave af LFC-support på sit højeste, og der  forventes stort rykind på John Bull Pub lørdag den 1. juni.

Men allerede på mandag venter der en stor oplevelse.

Jan Mølby kigger forbi

Jan Mølby, der i mere end 10 år optrådte for Liverpool  FC, og nu optræder som ekspertkommentator for TV3 Sport, har sagt ja til at besøge John Bull Pub efter hans foredrag i Musikkens Hus.

Et foredrag som i øvrigt er totalt udsolgt.

Jan Mølby ankommer til John Bull Pub ca. kl. 21.45, hvorefter der bliver et kort talkshow med et kig bagom Mølbys imponerende karriere i  Liverpool FC.

Afslutningsvis vil de fremmødte have mulighed for at stille spørgsmål til Mølby, inden besøget glider over i en mere uformel og hyggelig rolle på John Bull Pub i Aalborg, hvor der nok også bliver tid til et billede med legenden.

Der er gratis adgang til John Bull Pub efter ”først til Mølby” princippet.