Giver mange muligheder for fremtiden: Aalborg Sportshøjskole holder åbent hus i weekenden

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

Har du en drøm om at blive træner, instruktør, Falckredder eller måske politibetjent? Eller er du bare glad for sport og træning?

Aalborg Sportshøjskole er stedet, hvor du bliver dygtigere til det, du elsker at lave og samtidig får en masse venner og fantastiske oplevelser, du aldrig vil glemme.

Højskolen er for dig, der ønsker personlig, fysisk og faglig udvikling.

Der er både plads til dem, som ønsker at blive eksempelvis elitetræner eller professionel sportsudøver, og dem, som blot ønsker en sjov, aktiv og lærerig ”mellemstation” i deres vej i livet.

Fokus på den enkelte elev

Som elev på Aalborg Sportshøjskole kan du forvente, at de kompetente undervisere har fokus på din personlighed og faglighed, og hjælper dig med at få styr på din fremtid.

”Vi er gode til at spotte udviklingspotentialet i alle vores elever, og flytter dem så langt som muligt rent fagligt.

Vi hjælper eleverne med at få realiseret deres drømme, både imens de er elever og i forhold til det, de skal ud og lave efterfølgende. Der er fokus på elevernes faglighed og personlighed,” fortæller PR og marketingchef, Henrik Jespersgaard.

Det siger eleverne selv

MigogAalborg har mødt Sally Abou Ali og Suren Nagarajah, der begge har været elever på Aalborg Sportshøjskole, for at høre om deres oplevelse.

Hvorfor valgte du Aalborg Sportshøjskole?
”Jeg valgte Aalborg sportshøjskole fordi jeg målrettet søgte en højskole med en forberedende politi-linje.

Jeg ønskede at starte et sted, hvor jeg kunne udvikle mig personligt og forberede mig bedst muligt til politiets optagelsesprøver.

Aalborg Sportshøjskole fangede min interesse på deres mange fag, rejser, uddannelser, faciliteter og ikke mindst placeringen.” – Sally

Sally

”Jeg valgte Aalborg sportshøjskole fordi skolen tilbyder den bedste træneruddannelse der er i Danmark. Jeg har selv altid være meget aktiv og har gået til en del forskellige sportsgrene gennem årene.” – Suren

Hvad har du fået ud af dit ophold?
”Personlig og fysisk udvikling. Jeg mødte en helt ny side af mig selv, og er blevet meget mere positiv, livsglad, ansvarsbevidst, målrettet og aktiv.

Jeg valgte også at tage imod om at komme med på tre uforglemmelige rejser til Sydfrankrig, Italien og Spanien og har nydt det så meget.

Under mit ophold blev jeg uddannet personlig træner, coach, FIL leder og kostvejleder. Jeg ville tage så meget med derfra jeg kunne, og fandt disse uddannelser utrolig spændende og relevante.” – Sally

”En masse viden omkring træning, hvor mange forskellige muligheder der er for at træne i form af redskaber, programplanlægning og det psykologiske ved at have med en eliteudøver at gøre.” – Suren

Suren

Vil du anbefale til andre?
”Uden tvivl. Det var det bedste år i mit liv, og jeg savner det hver dag.

Jeg har fået venner for livet og oplevet ting, jeg aldrig vil glemme. Jeg vil særligt anbefale det til folk, der har en drøm om at komme ind til politiet – man får både det fysiske, faglige og glæden af højskolelivet.” – Sally

”Ja! Skolen har det hele. Lærerne brænder for deres fag og vil rigtig gerne dele ud af deres viden, der er supergode træningsfaciliteter, og det at skolen ligger inde i Aalborg, gør det også muligt at tage ind til centrum for at slappe af på en anden måde.” – Suren

Hvad laver du i dag?
I dag er jeg ansat som unglærer på højskolen. Jeg arbejder med marketing, rundvisninger, messer og arrangementer.

Jeg elsker mit job utrolig meget og er ærgerlig over at det snart er slut. Jeg er nemlig kommet ind på min drømmeuddannelse og starter på politiskolen til august, takket være Aalborg Sportshøjskole.” – Sally

”I dag læser jeg til fysioterapeut i Aalborg. Her i starten er der mange nye latinske begreber, som jeg heldigvis kan nogen af på grund af mit ophold på Aalborg Sportshøjskole. Det gør, at det ikke er så hård en start.” – Suren

Beskriv Aalborg Sportshøjskole med 3 ord
”Glæde, oplevelser, udvikling” – Sally

”KAN KUN ANBEFALES” – Suren

Hvis du er interesseret i at høre mere om Aalborg Sportshøjskole, kan du komme til åbent hus den 4. maj. Her kan du møde lærere og elever samt få et kig på skolens faciliteter.

Ud over på lørdag d. 4. maj er der desuden Åbent Hus
Lørdag d. 8. juni
Torsdag d. 4. juli

Tilmelding dig åbent hus her

Scooter lagde Næstved ned: Vi Elsker 90’erne kommer snart til Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Der er nu under 14 dage til Vi Elsker 90’erne kommer til Aalborg 31. august, og der er i den grad noget at se frem til.

Som mediepartner var vi med i Næstved, da verdens største 90’er fest kom forbi i går lørdag. Lad os bare konstatere. 90’erne stjernerne er i absolut topform.

Især kronen på værket Scooter var magisk, og fik festen på kogepunktet. En kæmpe oplevelse for nostalgiske 90’erne fans.

I det hele taget leverede 90’erne stjernerne virkelig varen, og der var på intet tidspunkt, hvor man ikke lige stod og rykkede kroppen 13 timer i streg.

Selv regnen først på dagen forstyrrede ingenting, og solen kom da også frem og sikrede en festdag.

Scooter gav den gas i går i Næstved

Vi Elsker 90’erne kommer til Mølleparken i Aalborg lørdag d. 31. august, og billetsalget tordner mod udsolgt.

Faktisk har årets 90’er Tour i både Danmark og Sverige fået navnet The Sold Out Tour. Alle steder har der været totalt udsolgt på dagen, og i Aalborg regner man med udsolgt mindst et par dage før.

Hvis man kigger lidt på den langsigtede vejrudsigt lyder den på tørt med solskin og 20 grader. Så vi krydser fingre for, at det bliver en fed dag på alle punkter i Mølleparken.

90’er stjernerne skal i hvert fald nok gøre sit. Så håber vi, at vejret følger med.

Alice Deejay på scenen i Næstved

Her er plakaten for årets Line Up til Vi Elsker 90’erne

 

 • Daze
 • Scooter
 • Cascada
 • Eiffel 65
 • Right said Fred
 • Johnny Deluxe
 • Londonbeat
 • N-trance
 • Snap
 • Boyzlife
 • Real McCoy
 • DJ Quicksilver
 • Rob’n Raz feat
 • DJ Flex
 • DJ Giorgio Prezioso
 • Vengaboys
 • HIT N’HIDE
 • Vengaboys
 • Real McCoy
 • DJ Quicksilver
 • Rob’n Raz feat. DJ Flex
 • DJ Giorgio Prezioso
 • Voice of KLF
 • Danny Kool
 • Alice Deejay
 • Dario von Slutty
 • Da Buzz
 • D-Devils

Hvad: Vi Elsker 90’erne
Hvor: Mølleparken, Aalborg
Hvornår: Lørdag d. 31. august 2019

Køb billetter her.

Aalborg Forsyning etablerer tappesteder: Her kan du hente rent vand

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Mens vandet siler ned fra himlen, er situationen en anden i hanerne i Aalborgs midtby.

Tidligere i dag meldte Aalborg Forsyning ud, at forureningen i drikkevandet skyldtes colibakterier.

Noget, som naturligvis tages meget alvorligt.

Distributionschef Ole Neerup-Jensen hos Aalborg Forsyning oplyser, at man skal have to uafhængige prøver, der påviser, at bakterierne er elimineret, før man kan ophæve varslet. Det sker tidligst tirsdag.

Indtil da skal aalborgenserne, der bor i de berørte områder, afholde sig fra at drikkevandet og altid koge det før brug.

For at gøre den tilspidsede situation mere udholdelig har Aalborg Forsyning nu valgt at etablere otte tappesteder i centrum af Aalborg, hvor borgere og erhversdrivende kan hente rent vand, der er klar til brug.

Bemærk, at det endnu ikke er alle tappesteder, der er etablerede.

Opdatering kl. 14.10:

 • Frederikstorv – er etableret
 • Sønderbro – er etableret
 • Gåsepigen – er etableret
 • Marcuskirken
 • Rendsburgsgade
 • Vesterå/Bispensgade
 • Østre Havnegade
 • Samsøegade – er etableret

Følg med i udviklingen her.

Nostalgisk rejse på Aalborg Teater: Ronja Røverdatter stjal vores hjerter

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

“Hold dig for ørene, Birk – for nu kommer mit forårsskrig!

I går fik Ronja Røverdatter re-premiere på Aalborg Teater, og det var et spændt ensemble, der stod klar i kulissen til at levere deres udgave af Astrid Lindgrens elskede historie – endnu engang.

Historien om Ronja Røverdatter kom til verden i 1981, da et lyn slog ned og delte Mattisborgen i to.

Samme nat kom røverhøvdingen Mattis’, og hans hustru Lovis, første barn til verden.

De fleste af os har vel en form for forhold til fortællingen – måske er du opvokset med den, måske har du læst den i skolen, måske har dine forældre fortalt dig om den?

I hvert fald er Ronja Røverdatter stadig lynende aktuel, så det var da også med høje forventninger, at vi satte os tilrette i de røde sæder.

Det perfekte par

I hovedrollerne som hhv. Ronja Røverdatter og Birk Borkason finder vi Ena Spottag og Sebastian Aagaard-Williams.

Og lad os bare slå det fast med det samme:

Selvom de to måske umiddelbart ligger et stykke fra det “par”, vi kender fra den originale film – og måske naturligt nok også dem, man opfatter som de “originale” – så er det, efter vi har set forestillingen, virkelig svært at forestille sig, at andre, end lige præcis de to, kunne levere rollerne mere troværdigt.

Ena gør det fuldstændig eminent som den 12-årige røverdatter, og hendes overbevisende barnemimik og uskyldsrene facon går lige i ens eventyrhjerte.

Umiddelbart er Ena måske heller ikke én man forbinder med et stort og voldsomt temperament – men netop Ronjas temperament, fik hun leveret både følsomt og troværdigt.

Også Sebastian, som spillede rollen for første gang, gjorde det til UG i rollen som Birk, der i sammenspil med skuespillerens akrobatiske færdigheder og hvalpede charme, faldt helt i hak med det billede, vi i forvejen havde af karakteren.

Selvom udseendet selvfølgelig ikke skal være afgørende for, hvordan han klarer rollen – så var det alligevel en sød detalje, at det store, mørke hår var blevet stylet med krøllede, orange extensions.

Foto: © Lars Horn / Baghuset.
Dato: 12.08.19

Det var netop gennem disse små detaljer, at man hele tiden mærkede hvordan at stykket – trods kreativ frihed – stadig var tro mod den historie, som vi kender og elsker.

Sæbebobler og onde skovhekse

Rent scenografisk levede stykket også i høj grad op til ens forventninger.

Scenen var beklædt med store kampesten – der faktisk netop blev brugt til kamp.

Det kan måske lyde voldsomt … og det var det da egentlig også, da Borka bliver mast under en sten med omkreds som rundetårn.

Heldigvis havde de dygtige scenografer, ved hjælp af skumgummi og en blød, pelset overflade, sørget for, at ingen behøvede at lade livet.

Dato: 27.10.16
Foto: Lars Horn / Baghuset

Forestillingen anbefales fra 7 år – og det skal man lige have med i overvejelserne, inden man kaster sine yngste for de underjordiske.

Flere scener var nemlig præget af både uhygge og ondskab, og det er måske ikke alle, der er lige begejstrede over at have hylende skovhekse flyvende om ørene.

Samtidigt var der også mange publikumsinkluderende elementer med, der gjorde, at salens mindste skreg af grin, fryd og gammen.

Eksempelvis da sneen faldt i Mattisskoven, og store, hvide balloner dalede fra himlen og ud mod salen. En svømmetur i elven udviklede sig ligeså til et fortryllende sæbeboble-show, der kunne få barndommens glæde frem i enhver.

Originalitet og nyskabelse

Alt i alt kan man vel bare konkludere, at Ronja Røverdatter stadig er en fantastisk historie om familierelationer, fjendskab, naturens kræfter og ikke mindst: kærlighed.

Aalborg Teaters udgave formår på én og samme tid at være både tro og nyskabende, hvilket gør, at publikumsoplevelsen både bliver nostalgisk og fuldstændigt nypudset.

Så selvom både Ronja og Birk jo ender med at frasige sig enhver lyst til nogensinde at blive røverhøvdinger – så formåede de altså alligevel at stjæle vores hjerter.

Derfor tildeler vi også velfortjent 5/6 stjerner.

Ronja Røverdatter spiller resten af august og vender retur til skolernes efterårsferie. 

Du kan købe billetter her.

… og hvis du er én af dem, der slet ikke kan få nok af Ronja Røverdatter – eller teater generelt – så husk, at du nu kan få sæsonkort og dermed fri adgang til samtlige forestillinger … igen og igen.