Giver mange muligheder for fremtiden: Aalborg Sportshøjskole holder åbent hus i weekenden

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

Har du en drøm om at blive træner, instruktør, Falckredder eller måske politibetjent? Eller er du bare glad for sport og træning?

Aalborg Sportshøjskole er stedet, hvor du bliver dygtigere til det, du elsker at lave og samtidig får en masse venner og fantastiske oplevelser, du aldrig vil glemme.

Højskolen er for dig, der ønsker personlig, fysisk og faglig udvikling.

Der er både plads til dem, som ønsker at blive eksempelvis elitetræner eller professionel sportsudøver, og dem, som blot ønsker en sjov, aktiv og lærerig ”mellemstation” i deres vej i livet.

Fokus på den enkelte elev

Som elev på Aalborg Sportshøjskole kan du forvente, at de kompetente undervisere har fokus på din personlighed og faglighed, og hjælper dig med at få styr på din fremtid.

”Vi er gode til at spotte udviklingspotentialet i alle vores elever, og flytter dem så langt som muligt rent fagligt.

Vi hjælper eleverne med at få realiseret deres drømme, både imens de er elever og i forhold til det, de skal ud og lave efterfølgende. Der er fokus på elevernes faglighed og personlighed,” fortæller PR og marketingchef, Henrik Jespersgaard.

Det siger eleverne selv

MigogAalborg har mødt Sally Abou Ali og Suren Nagarajah, der begge har været elever på Aalborg Sportshøjskole, for at høre om deres oplevelse.

Hvorfor valgte du Aalborg Sportshøjskole?
”Jeg valgte Aalborg sportshøjskole fordi jeg målrettet søgte en højskole med en forberedende politi-linje.

Jeg ønskede at starte et sted, hvor jeg kunne udvikle mig personligt og forberede mig bedst muligt til politiets optagelsesprøver.

Aalborg Sportshøjskole fangede min interesse på deres mange fag, rejser, uddannelser, faciliteter og ikke mindst placeringen.” – Sally

Sally

”Jeg valgte Aalborg sportshøjskole fordi skolen tilbyder den bedste træneruddannelse der er i Danmark. Jeg har selv altid være meget aktiv og har gået til en del forskellige sportsgrene gennem årene.” – Suren

Hvad har du fået ud af dit ophold?
”Personlig og fysisk udvikling. Jeg mødte en helt ny side af mig selv, og er blevet meget mere positiv, livsglad, ansvarsbevidst, målrettet og aktiv.

Jeg valgte også at tage imod om at komme med på tre uforglemmelige rejser til Sydfrankrig, Italien og Spanien og har nydt det så meget.

Under mit ophold blev jeg uddannet personlig træner, coach, FIL leder og kostvejleder. Jeg ville tage så meget med derfra jeg kunne, og fandt disse uddannelser utrolig spændende og relevante.” – Sally

”En masse viden omkring træning, hvor mange forskellige muligheder der er for at træne i form af redskaber, programplanlægning og det psykologiske ved at have med en eliteudøver at gøre.” – Suren

Suren

Vil du anbefale til andre?
”Uden tvivl. Det var det bedste år i mit liv, og jeg savner det hver dag.

Jeg har fået venner for livet og oplevet ting, jeg aldrig vil glemme. Jeg vil særligt anbefale det til folk, der har en drøm om at komme ind til politiet – man får både det fysiske, faglige og glæden af højskolelivet.” – Sally

”Ja! Skolen har det hele. Lærerne brænder for deres fag og vil rigtig gerne dele ud af deres viden, der er supergode træningsfaciliteter, og det at skolen ligger inde i Aalborg, gør det også muligt at tage ind til centrum for at slappe af på en anden måde.” – Suren

Hvad laver du i dag?
I dag er jeg ansat som unglærer på højskolen. Jeg arbejder med marketing, rundvisninger, messer og arrangementer.

Jeg elsker mit job utrolig meget og er ærgerlig over at det snart er slut. Jeg er nemlig kommet ind på min drømmeuddannelse og starter på politiskolen til august, takket være Aalborg Sportshøjskole.” – Sally

”I dag læser jeg til fysioterapeut i Aalborg. Her i starten er der mange nye latinske begreber, som jeg heldigvis kan nogen af på grund af mit ophold på Aalborg Sportshøjskole. Det gør, at det ikke er så hård en start.” – Suren

Beskriv Aalborg Sportshøjskole med 3 ord
”Glæde, oplevelser, udvikling” – Sally

”KAN KUN ANBEFALES” – Suren

Hvis du er interesseret i at høre mere om Aalborg Sportshøjskole, kan du komme til åbent hus den 4. maj. Her kan du møde lærere og elever samt få et kig på skolens faciliteter.

Ud over på lørdag d. 4. maj er der desuden Åbent Hus
Lørdag d. 8. juni
Torsdag d. 4. juli

Tilmelding dig åbent hus her

Grand Opening på torsdag: Se de første billeder fra Aalborgs nye Bronuts

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

De er runde, de er bløde – og så er de blandt de virkelig søde.

Vi taler selvfølgelig om donuts; kagens kokain, der i den grad har gjort sit indtog i Danmark … og Aalborg.

Først åbnede Donut Shoppen på Boulevarden, der siden har haft travlt med at mætte de sukker-hungrende aalborgensere. På torsdag er der endnu en donut-fætter klar i byen.

Eller skulle vi sige donut-bror… Der er nemlig tale om selveste Bronuts, der med åbningen i Aalborg kan prale af fire butikker på landsplan.

Ejeren af den hastigt voksende donutkæde Bronuts er foruden Ninos Oraha også den tidligere realitydeltager Türker Alici, der især er kendt for sin medvirken i både Paradise Hotel og Robinson.

Berømmelsen, der fulgte med, har han blandt andet brugt på at bygge et donut-imperium op fra bunden, og det skarpe koncept har i den grad vist sig som et stærkt trækplaster i Aarhus og ikke mindst i København, hvor der dagligt er flere hundrede meter lang kø af folk, der drømmer om at få fingrene i de karakteristiske gule æsker.

… og selvfølgelig dele dem på deres Instagram-profil, hvor hele 74.000 følger med.

“Planen var egentlig at vente med Aalborg, men vi oplevede oftere og oftere, at folk herfra kørte hele vejen til byen for at besøge os. Efterspørgslen var stor, så det er på tide,” fortæller Türker, da vi i dag besøgte den nye donutshop.

View this post on Instagram

Okay okay… Hvad er vi mest til? – 1) Daim med karamel? 2) Oreo med vanille? – Begge varianter findes i alle butikker 🍩❤️ – – ÅBNINGSTIDER – Å𝐁𝐘𝐇Ø𝐉: Mandag-Torsdag: 12-22 Fredag-Søndag: 10-22 𝐒𝐢𝐥𝐤𝐞𝐛𝐨𝐫𝐠𝐯𝐞𝐣 𝟐𝟒𝟕 – 𝐁𝐔𝐒𝐆𝐀𝐃𝐄𝐍: Søndag-Torsdag: 10-19 Fredag-Lørdag: 10-21 𝐅𝐫𝐞𝐝𝐞𝐫𝐢𝐤𝐬𝐠𝐚𝐝𝐞 𝟐𝟓 – 𝐊Ø𝐁𝐄𝐍𝐇𝐀𝐕𝐍: Søndag-Torsdag:10-21 Fredag-Lørdag: 10-23 𝐕𝐞𝐬𝐭𝐞𝐫𝐛𝐫𝐨𝐠𝐚𝐝𝐞 𝟑𝟕 – Udbrining via @waiteer 🚴🏽‍♂️ *𝙂æ𝙡𝙙𝙚𝙧 𝙠𝙪𝙣 𝙞 Å𝙧𝙝𝙪𝙨 𝙗𝙪𝙩𝙞𝙠𝙠𝙚𝙧𝙣𝙚* – 𝐏𝐫𝐢𝐬𝐞𝐫 1 for 25kr 6 for 139kr 12 for 259kr – #foodporn #foodlover #foodblogger #foodstagram #bronutsdk #teambronuts #donut #donuts #donuts🍩 #donutlover #lovedonut #donutshop #food #foodlover #oreodonut #toffifeedonut #snickersdonut #daimdonut #donutcoffee #kinderdonut #buenodonut #maxidonut #marsdonut #twixdonut

A post shared by Bronuts Donuts Denmark Aps (@bronutsdk) on

Åbner i Vestbyen på torsdag

Lokationen bliver i Dannebrogsgade, hvor Art By Me tidligere har haft til huse. Og ifølge Türker og Ninos er Vestbyen det helt perfekte sted at introducere Aalborg for Bronuts.

“Det er meget velovervejet, at vi åbner her. Selvom vores erfaring siger os, at uanset hvor vi ligger, så kommer folk.

Vi er en destinationsforretning, så vi har prioriteret at ligge ud til en trafikeret vej med gode parkeringsmuligheder, hvor folk kører til og fra arbejde.

Sådan er vores butik i København også opbygget, og det fungerer rigtig godt,” siger Türker.

Bronuts åbner på torsdag 16. juli – på Türkers 28 års fødselsdag. Dermed kan aalborgenserne på alle måder forvente en kæmpe festdag.

“Vi ville egentlig gerne have lavet en åbningsreception, men alt vores tid er gået med at gøre butikken klar, så vi åbner egentlig bare dørene – men jeg er slet ikke i tvivl om, at det nok skal blive en fest i sig,” siger Ninos.

Nye donutsvarianter hver uge

Keramikcafé-stemningen (ja, det er et ord) er ikke længere at spore i lokalerne, der i stedet stråler af gult og pink inventar.

Ved indgangen bliver man mødt af et grafisk vægmaleri, hvor Bronuts-banden er repræsenteret i Aalborgs genkendelige gader.

Et par skridt længere inde i den nye butik, møder du donut-montréen, der hver dag frister med hele 24 forskellige slags.

Bronuts kører – som i de andre af deres butikker – en månedsmenu, der suppleres af tre nye varianter hver uge.

Selvom udvalget jævnligt skifter, så er snask-faktoren altid tilstede – uanset om du er til sur, sød eller noget midt i mellem.

Måske netop derfor har Bronuts formået på rekordtid at blive en kæmpe succes. Her imødekommes nemlig enhver donutsmag – eller næsten enhver i hvert fald.

Med succes følger selvfølgelig også udfordringer. Det måtte Bronuts sande, da Politikens anmelder forleden gav dem kun 2 stjerner og efterlod dem med meget få rosende ord.

Det skal dog mere til at slå Bronuts ud, der siden har postet en video, hvor de svarer igen på kritikken.

De lange køer taler vel for sig selv: Folket er vilde med Bronuts.

Uanset hvad, så må vores bedste anbefaling være, at du helt selv beslutter, om Bronuts’ donuts er noget for dig – og det gør du vel bedst ved at aflægge butikken et besøg, når Türker og Ninos slår dørene op på torsdag.

Adressen er Dannebrogsgade 9, og de foreløbige åbningstider lyder på 10-21.

Hvad: Grand Opening af Bronuts
Hvor: Dannebrogsgade 9, 9000 Aalborg
Hvornår: Torsdag d. 16. juli, kl. 10

Aalborg-restaurant fejrer World Cucumber Day: Byt din agurk til en Gin & Tonic

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Let’s face it … det er agurketid på Aalborgs største bymedie.

Derfor bør det ikke overraske nogen, at vi blev vildt begejstrede, da vi spottede en sommernyhed, der involverer både grøntsager og alkohol.

Skagen Fiskerestaurant på Budolfi Plads fejrer World Cucumber Day på fredag, og hvis du svinger forbi i tidsrummet 15.00 til 17.00 med en agurk – ja, du læste rigtigt, en AGURK – kan du bytte den til en Gin & Tonic.

Så er du ved at gå agurk over det manglende sommervejr, kan du i det mindste drikke dine sorger væk i restaurantens nystartede fredagsbar.

Nyt fredagskoncept

Tilbuddet gælder maks én gang, så hvis du øjnede en mulighed for at tømme det lokale supermarked for agurker, må vi desværre skuffe dig.

Til gengæld kan du gemme den i bukselommen, og hvis nogen spørger om du bare er glad for at se dem, kan du tørt konstatere, at det altså bare er en agurk.

Spøg til side.

Fredagsbaren kommer til at køre hver fredag og lørdag i juli og august med DJ, bobler og snacks.

Læs mere om Skagen Fiskerestaurants fredagstilbud og deres vinbar her.

Stadig ledige pladser: Tag en en 2-årig STX på Aalborg City Gymnasium

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Nedlukningen af Danmark de seneste par måneder har betydet, at danskernes hverdag er blevet væsentligt ændret.

For nogle har det betydet, at de bruger mere tid derhjemme i stedet for på arbejdspladsen eller på skolen, mens det for andre har betydet, at de har måttet se sig om efter et nyt arbejde.

De store ændringer har sat nogle tanker i gang – også på positiv vis. Mange er nemlig begyndt at nytænke deres liv og ønsker at skifte livsbane.

Går du for tiden og overvejer nye karrieremuligheder, så kan en 2-årig STX på Aalborg City Gymnasium være det rette valg for dig.

Som det eneste sted i Region Nordjylland er det muligt at læse en STX på kun 2 år, der åbner dørene for både de korte, mellemlange og lange videregående uddannelser.

STX på kun 2 år

Hvis du tænker ”jamen, tager en studentereksamen ikke 3 år?”, har du delvist ret.

Den traditionelle studentereksamen tager nemlig 3 år, men hos Aalborg City Gymnasium kan man klare den på kun 2 år.

Årsagen er, at man på en 2-årig STX kun har boglige fag og heller ikke starter uddannelsen med et grundforløb.

Det betyder, at du starter direkte i en stamklasse og samtidig ikke bruger timer på f.eks. idræt, billedkunst eller musik, men i stedet fylder dit skema med de fag, som du skal bruge for at komme ind på drømmeuddannelsen.

Uddannelsen giver dermed de samme muligheder, som hvis du tog den på et almindeligt gymnasium – forskellen er at du bliver hurtigere færdig på Aalborg City Gymnasium.

Samtidig bliver du også en del af et dynamisk og fagligt ambitiøst studiemiljø, der sætter høje krav til din motivation og modenhed.

Skridtet videre mod drømmeuddannelsen

Den 2-årige STX er relevant for mange forskellige typer af mennesker.

Nogle har måske været ude at rejse, før de starter, mens andre har gået på efterskole eller været ude på arbejdsmarkedet.

Fælles for alle er ønsket om at færdiggøre ungdomsuddannelsen på kort tid og tage skridtet videre mod drømmeuddannelsen.

Heri ligger også Aalborg City Gymnasiums styrke: forskelligheden blandt eleverne er med til at sikre et spændende og rummeligt studiemiljø.

Gymnasiet er en privatejet institution, hvilket betyder, at der er flere frihedsgrader, som er til gavn for den enkelte elev.

Der er løbende optag frem til studiestart den 11. august og stadig plads på alle studieretninger.

Er du også blevet interesseret i at søge den 2-årige STX, kan du kontakte studievejledningen for at blive optaget her.