Aalborg-restauranter i top 10: Her er Jyllands bedst anmeldte restauranter

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Rositas er en populær Aalborg-restaurant
Rositas er en populær Aalborg-restaurant

Der er ingen tvivl om, at Jylland byder på et væld af gastronomiske oplevelser, og nu er dommen over de 10 bedste anmeldte restauranter i 2019 på bookingsiden Dinnerbooking blevet offentliggjort.

Det skriver Dinnerbooking i en pressemeddelelse.

Opgørelsen for 2019 er baseret på mere end 270.000 danske gæsteanmeldelser.

Det skal naturligvis bemærkes, at det kun er restauranter, der har bookingsystem igennem Dinnerbooking, som er i spil til listen.

To Aalborg-restauranter i top 10

På en 7, plads over de bedst anmeldte restauranter via Dinnerbooking finder vi Rositas Bistro fra Aalborg.

På MigogAalborg har tidligere besøgt Rositas Bistro, som fik fine ord med på vejen af vores madeksperter fra Gastromand. Det kan du læse om lige her.

På 9. pladsen finder vi  anmelderroste Restaurant TABU.

TABU opnåede i 2019, som den første Aalborg-restaurant nogensinde, at blive optaget i den prestigefyldte Michelin-guide.

Der fulgte ganske vist ingen Michelin-stjerne med, men alene tilstedeværelsen i bogen har ændret kundestrømmen gevaldigt for TABU.

Restauranten i Vesterå er formentlig også stadig Aalborgs bedste bud på den første Michelin-stjerne, når og hvis den kommer.

Vegetar er jysk favorit blandt brugerne

Mange gæster er i det forgangne år blevet fristet til at sætte kursen mod en vegetarisk, anmelderrost perle i det Østjyske.

Og her har de fået grønne sager, der har gjort deres smagsløg og madhjerter mere end glade.

Faktisk har de været så henrykte over den grønne spise-oplevelse, at de har stemt restauranten ind på førstepladsen over de bedst anmeldte restauranter i Jylland i hele 2019. Det viser tal fra DinnerBooking.com.

Det er Restaurant Moment i Rønde, der tales om.

Restauranten, der ligger indhyllet i naturskønne omgivelser ved Mols bjerge, drives af Rikke og Morten Storm Overgaard – og her er filosofien netop at vise grønsagers uopdagede gastronomiske potentiale.

Maden er lavet fra bunden af lokale råvarer i sæson.

Og det er ikke kun gæsterne, der er vilde med den bæredygtige restaurant.

Den er også hædret med en Bib Gourmand i Michelin-guiden og optaget i White Guide, hvor den blev tildelt titlen som Årets bæredygtige restaurant ved lanceringen af White Guide 2020.

Top 10 Jylland 2019

1. Moment, Rønde

2. Restaurant Arthur, Viborg

3. Restaurant bind, Kruså

4. Abstrakt, Hirtshals

5. Essens, Frederikshavn

6. Gastromé, Aarhus

7. Rositas Bistro, Aalborg

8. Huset Blom, Sønderborg

9. Tabu, Aalborg

10. Domestic, Aarhus

Om opgørelsen

Hver gang en gæst booker bord via DinnerBooking.com, får bookeren tilsendt et spørgeskema, hvor han/hun kan vurdere restauranten ud fra maden, betjeningen, stemningen, den samlede vurdering og værdi for pengene.

Det betyder, at en gæst kun kan bedømme en restaurant, hvis vedkommende rent faktisk har besøgt den.

For at komme i betragtning til toplisten for hele 2019, skal restauranten minimum have modtaget 240 anmeldelser i løbet af hele året (i gennemsnit 20 pr. måned).

Opgørelsen for 2019 er baseret på mere end 270.000 danske gæsteanmeldelser

Bølge af knivstikkerier fortsætter: Intensiv patruljering er nu iværksat

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet

I går aftes, 30. maj 2020 kl. 19.15, anmeldtes der til Nordjyllands Politi endnu et tilfælde af knivstikkeri i Aalborg.

Denne gang var det på Vesterbro i Aalborg, hvor en forurettet person fik et overfladisk stik i ryggen. Politiet ser sammenhæng med denne episode og to tidligere tilfælde i denne uge i Aalborg og i Aalborg Øst.

Politiet indledte øjeblikkeligt en efterforskning af også denne sag, og det førte til, at der i nat blev anholdt en 16-årig ung mand for knivstikkeriet, der tidligere i dag, kl. 11.30, er blevet fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Aalborg.

Det skriver Nordjyllands Politi i dag i en pressemeddelelse.

Vicepolitiinspektør Anders Uhrskov fra Nordjyllands Politi understreger, at politiets efterforskning er meget bred, og det betyder, at det indgår i efterforskernes opklaringsarbejde, at der kan være en sammenhæng mellem de nu tre tilfælde af knivstikkeri i Aalborg.

Anders Uhrskov kan dog ikke af hensynet til sagens videre efterforskning kommentere præcist på sammenhængen mellem sagerne.

”Men jeg kan sige så meget, at der er tale om uoverensstemmelser internt imellem nogle unge mennesker, der udvikler sig og eskalerer,” siger vicepolitiinspektøren, der i næste åndedrag understreger, at den almindelige borger ikke skal frygte at gå på gaden i Aalborg eller andre steder i politikredsen.

”Det er intet i vores efterforskning, som tyder på, at borgerne skal frygte at blive involveret i det her. Det er en klar intern uenighed.”

Skruer op for patruljering

Ud over den massive efterforskning af alle tre sager så har Nordjyllands Politi indledt en intensiv såkaldt tryghedsskabende patruljering i og omkring Aalborg.

”Vi har skruet op for patruljetrykket, så man vil se en hel del mere politi i især Aalborg end normalt. Knivstikkeri i det offentlige rum er helt uacceptabelt,” fastslår vicepolitiinspektør Anders Uhrskov.

Der skete også i denne uge et fjerde tilfælde af knivstikker i Klarup – men det er politiets klare opfattelse, at der her er tale om en isoleret hændelse, der ikke har relation til de øvrige tre tilfælde.

Helt genialt: Nu kan du få en Joe Exotic is i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis der er noget, vi har kunnet samles om i corona-nedlukningen, er det den helt vanvittige historie om Joe Exotic, Carole Baskin, de eksotiske dyr og alle de andre excentriske og mystiske bifigurer i Netflix’s Tiger King.

Dokumentarserien er en af de mest populære serier på Netflix nogensinde, og internettet er svømmet over med konspirationsteorier, memes og vilde historier om det helt obskure univers.

Og nu er selveste Joe Exotic kommet til Aalborg. Eller næsten da.

Smagen af Joe Exotic vækker begejstring

Café Salt i Vestre Fjordpark har nemlig omdøbt deres Solero Exotic til Joe Exotic – til ære for den excentriske hovedperson i dokumentaren.

Og dømt ud fra både udseende og smag passer is-varianten faktisk aldeles fremragende til Joe Exotic aka. Tiger King. For det første er isen tigerstribet, og så har den smag af vanilje og eksotisk frugtsorbet – lige i Joe’s ånd.

Men når du bestiller en kugle Joe Exotic, får du også et par bevingede ord med på vejen.

Ejer Katerina Komselis har nemlig fået personalet til at råbe “Carol Baskin, that god damn bitch down in Florida!”, som Joe Exotic udbryder ofte i Netflix-hittet.

Lækkert is hver eneste dag resten af sommeren

De gode nyheder i Café Salt stopper ikke der.

De har nemlig meldt ud, at de har åbent hver eneste dag hele sommeren, og det på trods af manglende vand i bassinet.

Det er Aalborg Kommune, der tøver med at fylde vandet op, da de frygter store menneskemængder, som det vil tiltrække.

MigogAalborg følger naturligvis sagen og melder ud lige så snart, der er nyt.

Indtil da kan vi glæde os over fuldstændig fremragende vejr i pinsen, hvor DMI lover op mod 25 grader både i dag og i morgen. Helt perfekt vejr til en Joe Exotic med ekstra guf.

Du finder Joe Exotic og Café Salt i Vestre Fjordpark.

Azzurra runder et skarpt hjørne: Fejres med gratis kaffe to-go

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Elsker du gratis fornøjelser? Elsker du god kaffe?

Så har vi en god nyhed til dig.

Azzurra er kendt og elsket af mange nordjyder, og i år kan de fejre hele 30 års-jubilæum her i byen.

Det fejrer de med en række tiltag i løbet af året, og det kan allerede komme dig tilgode på mandag, den 1. juni.

Gratis kaffe til folket

De første 300 mennesker, der kigger forbi restauranten på Jens Bangsgade 15 på mandag, kan nemlig få en helt gratis coffee to-go fra den italienske restaurant lækre espresso-maskine.

“Vi mener selv, at vi kan tilbyde noget af det bedste kaffe i Aalborg, og I skal være velkomne til at komme forbi og bedømme det selv,” skriver de blandt andet på Facebook.

Mandag er jo 2. pinsedag, og det betyder også specielle åbningstider. Du kan derfor hente din gratis kop kaffe fra klokken 17.00 – 21.00 på mandag.

Vejret bliver fuldstændig fremragende på mandag med 25 grader, så det ligner en oplagt mulighed for at tage en lækker kop kaffe med ud i aftensolen – eller tage den med, når du har spist lidt lækkert i restauranten.

Hvad: Gratis kaffe to-go
Hvor: Azzurra, Jens Bangsgade 15.
Hvornår: Mandag d. 1. juni kl. 17-21