ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En drøm for mange: Aalborg-restaurant tilbyder verdens dyreste kød som burger

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Restaurant MEAT
Foto: Restaurant MEAT

Kød er ikke bare kød.

Der skal ikke lyde et ondt ord om dansk kvalitetskød som Himmerlandskød eller Rosenbeck Frilandskød herfra, men når du taler om toppen af poppen, er der kun ét mærke, der kan krones som verdens bedste, og det er Kobekød.

Kødet er efterhånden legendarisk, og det er en af de dyreste og bedste former for oksekød, du finder.

I Danmark er der kun to restauranter, der er certificerede til at servere det, og den ene af de to, finder du midt i Aalborg.

Restaurant MEAT har haft Kobekød på menuen en del år nu, men bestiller du en filet, er du oppe at betale 1.149 kroner for 250 g, når det serveres i sin “reneste” form.

Nu introducerer de dog en nyhed, som alle kan være med på: en MEAT Kobe burger. Her kan du for 379 kroner få lov til at smage den himmelske japanske spise

“Vi hakker vores Kobekød til en fars og prøver dermed at give folk en anden måde at smage det på.

Nu skal vi jo alle til at spare lidt, så det er en god måde at få en fantastisk smagsoplevelse på til færre penge,” forklarer Gitte Jensen, der er indehaver af restauranten.

Hvor stammer Kobe-kød fra?
Beskrivelse fra Restaurant MEAT

Kobe-kød kommer fra en af de fire japanske kvægracer, som igennem mere end 200 år er blevet fremavlet til at opnå en helt særlig kvalitet. Fællesbetegnelsen for de fire racer er det meget kendte navn Wagyu, hvilket har ført til, at mange har svært ved at skelne mellem Kobe og Wagyu.

Det kan da også være svært, for alt Kobe-kød er nemlig Wagyu-kød, men det er ikke alt Wagyu-kød, der er Kobe-kød. Skal en Wagyu-bøf kunne anerkendes som en Kobe bøf, er der en række krav, den skal kunne imødekomme, hvilket omfatter:

  1. Kødet skal stamme fra Tajima-kvæg, som skal være både født og opdrættet i Hyuogo-distriktet i Japan. Tajima er nemlig en af de fire japanske Wagyu-racer.
  2. Det er også et krav, at kvæget skal være slagtet i enten Kobe, Nishinomiya, Sanda, Kakogawa eller Himeji, der alle er byer, der ligger i Hyogo-distriktet.
  3. Kødet skal have en marmorering, der som minimum har en score på 6 ud af 12 på den japanske 12-pointskala. Hertil er det også et krav, at kvæget har en vægt på 470 kg eller mindre.

Det vil sige, at det ikke er alt Wagyu-kød, der kan betragtes som japansk Kobekød. Det er der rigtig mange, der tror, men det er ikke tilfældet.

Hos MEAT har de Japansk Wagyu Kobe kød på deres menukort.

En smagsbombe

I burgeren er der 200g. hakket Kobebøf med salat, løg, syltede løg, sprøde løg, tomater, ost og krydderdressing. Burgeren serveres med pommes frites.

Dressingen er speciallavet til at matche kødet, og de gæster Gitte Jensen har haft til at smage burgeren indtil videre har alle været i ekstase, fortæller hun.

“Burgere kan tit blive ret tørre, men du får simpelthen så meget smag og saftighed ud af Kobekødet. Det er en ren smagsbombe,” uddyber indehaveren entusiastisk.

Ja, vi ved ikke med jer, men med sådanne lovprisende ord, bliver vi hvert fald nødt til at prøve at sætte tænderne i den særlige burger.

Læs mere om Restaurant MEAT og deres Kobekød her.

Del artikel