Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Går mod strømmen: Aalborg-restaurant sætter priserne ned

Af Nathalia Hentze Nielsen

Råvarer, elektricitet, varme…

Der er meget, der bliver dyrere, og særligt restaurationsbranchen mærker de stigende priser.

Mens mange restauranter i Aalborg og resten af Danmark har set sig nødsaget til at sætte priserne op for at kunne overleve, er der én restaurant i byen, der trækker den anden vej.

Restaurant Vestre Baadelaug har annonceret, at de har valgt at skrue priserne ned på samtlige af deres retter med det formål at komme folk i møde og sprede noget hygge.

Ejer Nina Pichler forklarer, at de hellere vil fokusere på at få en masse liv ind i restauranten og tjene mindre, fremfor at tjene mere på gæster, som måske ikke vender retur igen.

“Vi havde tre år under Corona, hvor det var svært at få lov til at hygge sammen og spise god mad, og det er som om, vi stadig går rundt i en boble.

Derfor vil vi gerne have noget mere liv ind i huset, og det håber, vi kan lykkes ved at imødekomme de gæster, der bliver nødt til at være meget prisbevidste på grund af krisetider,” forklarer hun.

Går aldrig ned på kvalitet

Selvom Restaurant Vestre Baadelaug først har offentliggjort prissænkningerne nu, er de faktisk kommet gradvist, fortæller Nina Pichler.

I går blev det så synligt for alle, da hun delte nyheden på restaurantens Facebook-side.

Her var der mange glade tilkendegivelser fra aalborgensere, men også enkelte kritiske kommentarer omkring deres generelle prisniveau – en kritik som Nina Pichler har hørt før.

“Folk har været ude med riven efter os før, fordi de synes vores priser er for høje. Når vi ligger i udkanten af byen og ikke i centrum, har folk det med at sammenligne os med de andre restauranter hernede, og der bliver et stort fokus på priser.

Vi har ikke lyst til at være kendt som dem, der har høje priser, så nu rusker vi op i tingene, så flere har mulighed for at spise ude og få noget lækker mad,” siger hun.

Det betyder selvfølgelig også, at den legendariske bøfsandwich er blevet billigere. Her er prisen gået fra 198 kr. til 189 kr. Det var i øvrigt den bøfsandwich, som det virale fænomen Casper Drømme roste, da han var på besøg i Aalborg.

De andre retter på menukortet er ligeledes sat mellem 10 til 20 kr. ned.

Det lyder måske ikke af meget, men som kro-mutter pointerer er de færreste klar over, hvor meget det koster at drive en restaurant.

Som hun skriver på Facebook: “Pris er vel underordnet i et halv-tomt lokale, n’est pas?”

Selvom der nu skrues ned for priserne, kan loyale gæster være forvissede om, at der ikke rykkes en millimeter ved kvaliteten af maden.

“Vi går aldrig ned på kvaliteten,” understreger Nina Pichler og tilføjer afslutningsvis:

“Der har været en del udfordringer de seneste par år, men nu skal det altså være hyggeligt.”

Restaurant Vestre Baadelaug holder åbent onsdag til lørdag fra klokken 11.00 til 21.00.

Går mod strømmen: Aalborg-restaurant sætter priserne ned

Del artikel

Andre læser også