Aalborg-restaurant kan vinde stor pris: Det siger de om Bühlmann

Skrevet af: Michael Qureshi
Gourmet-teamet i fuld sving på Restaurant Bühlmann i Aalborg
Gourmet-teamet i fuld sving på Restaurant Bühlmann i Aalborg

Hotel Scheelsminde har altid været kendt for gastronomien i de historiske lokaler på Aalborg-hotellet.

Men søndag kan man vinde en af de største priser i hotellets historie. Den Danske Spiseguide afholder søndag aften et stort galla-event på fornemme Restaurant Frederikshøj, hvor man hædrer den danske restaurantbranche.

Det er den danske gastronomi’s svar på en Oscar. Eller en Bodil om man vil!

Restaurant Bühlmann er et ambitiøst gourmet-projekt, som allerede har sikret sig tre stjerner i Den Danske Spiseguide. Aalborg har blot to restauranter med i den kategori med Mortens Kro som den anden.

Den kun halvandet år gamle Gourmetrestaurant Bühlmann på Hotel Scheelsminde er således netop nomineret til den fine talentpris ”Årets Gennembrud” som en af kun fire restauranter.Om nomineringen af Bühlmann siger redaktør på Den Danske Spiseguide Bent Christensen;

”Bühlmann og den unge chefkok Dennis Bang Carlsen har på kort tid bevist, at de vil bide skeer med de største, og at de også har både talentet og organisationen til at stræbe så højt. Dennis viser trods sin unge alder en stadig mere sikker personlig køkkenstil, som Aalborg og Nordjylland kan være stolt af,” forklarer Bent Christensen.

Han fremhæver desuden som grundlag for nomineringen de generelt flotte presseanmeldelser samt de testrapporter, som guiden anonymt har lavet på Bühlmanns niveau.

Dennis i Aalborg
Chefkok Dennis Bang Carlsen

Hos familien Bühlmann, initiativtagerne til restauranten, der også lægger navn til og har drevet Hotel Scheelsminde i nu tre generationer – er direktør Danni Bühlmann stolt og tilfreds – så langt:

”Det er skønt med denne nominering at blive anerkendt for vores daglige arbejde og stabilt høje niveau – og så netop af Den danske Spiseguide, som er Danmarks toneangivende og længst eksisterende. Vi er meget taknemmelige og ydmyge.  Denne fine nominering bekræfter os i og hjælper os med at fastholde målet om at stræbe stadig højere”, siger Danni, der nævner flere igangværende og kommende initiativer som han håber fører den vej.

Læs også: Blev fundet på jobnet: Aalborgs nye topkok er nomineret til flot pris

Bl. a. har restauranten i år etableret egen køkkenhave og drivhus for endnu bedre at sikre råvarer på det højest mulige niveau. Efter nytår er det endvidere tanken at Hotel Scheelsminde bygges lidt om, så gourmetrestauranten med de bare 24 stole nyplaceres i endnu bedre rammer og med vinduer til gårdspladsen.

Et fremtidigt mål for Gourmetrestaurant Bühlmann er med tiden også international anerkendelse.

Sammen med fire andre toprestauranter i Nordjylland: Ruths Gourmet i Skagen, Vendia Gourmet i Hjørring samt Restaurant Fusion og Mortens Kro – begge i Aalborg – har Scheelsminde-restauranten netop stiftet Gastro North-netværket, hvis mål det er at skaffe mere international bevågenhed om nordjysk topgastronomi, bl.a. at Michelin Guidens anmeldere også begynder at interessere sig for gastronomien nord for Aarhus.

De øvrige nominerede restauranter til prisen som ”Årets Gennembrud” er i øvrigt: Alchemist i København, Domestic i Aarhus og Moehr i Roskilde.

En anden Aalborg-restaurant kan også vinde en pris på søndag; Læs med her

La Locanda igen nomineret til landets bedste italienske restaurant

Aalborg
Carlo Liberati fra La Locanda
Foto: PR

Derudover er Ruths Hotel med i kampen om den største pris på søndag. Læs den fascinerende historie om chefkokken Dennis Juhl

Dennis var det uventede valg: Men på søndag kan han blive landets bedste

Dennis Juhl

Eneste sommerkoncert i Danmark: Deep Purple kommer til Skovrock

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto
Pressefoto

De fem rock’n’roll veteraner fra Deep Purple står klar til at ryste bladene på bøgetræerne i Skovdalen til Skovrock 2020.

Det bliver torsdag 25. juni, når Deep Purple indtager udendørsscenen, som eneste sommerkoncert i Danmark, i forbindelse med deres Live In Concert-turné.

Det skriver Open Air i en pressemeddelelse.

Smooooke on the water

Det kan godt være, at Deep Purple har en del år på bagen, men spille det kan de endnu. Bandet, der blev dannet tilbage i 1968, var blandt pionererne inden for heavy metal og moderne hård rock, og var på et tidspunkt registreret i Guiness Book of World Records som klodens højest spillende band.

Bandet har været aktivt siden da, både live og turnémæssigt, og har gennem årene spyttet flere af rockmusikkens største evergreens ud som “Smoke on the Water”, “Highway Star”, “Space Truckin” og “Lazy”.

I 2017 udgav bandet deres 20. studiealbum, ”Infinite”, der efterfølgende høstede flotte anmeldelser i både danske og internationale medier. Der er således lagt i kakkelovnen til en sand aften i rock’n’rollens tegn, når Deep Purple går på scenen i Skovdalen!

Bandet, der har eksisteret i mere end 50 år, har haft en del udskiftning af musikere gennem årene, men Deep Purple består i dag af sangeren Ian Gillan, bassisten Roger Clover og trommeslageren Ian Paice, som alle har været med siden den gyldne periode i begyndelsen af 1970’erne, samt guitaristen Steve Morse (med siden 1994) og keyboardspilleren Don Airey (med siden 2001).

Sidst Deep Purple besøgte Aalborg var i 2013, hvor de spillede en udsolgt koncert i Skovdalen. Nu står de igen klar til at levere den ene guitarklassiker efter den anden til Skovrock 2020.

Skovscenen har plads til 5.000 publikummer, og som regel skabes der en helt speciel musikalsk stemning i bøgeskovens musikrum.

Billetter til Deep Purple torsdag 25. juni 2020 kl. 19 i Skovdalen sættes i salg fredag 15. november kl. 10 og kan købes i AKKC’s billetkontor, tlf. 99 35 55 66, på akkc.dk og via billetlugen.dk. Billetpris: 395 kr. (ståplads). Arrangør af koncerten: Open Air

Sender en million kroner i vigtig pulje: Vil gøre Aalborg Regatta endnu større

Skrevet af: Michael Qureshi

Aalborgs Havnefront er i forvejen blevet en af Danmarks smukkeste havnestrækninger.

Men det bliver bedre endnu.

Hedegaard Agro og Aalborg Havn donerer nu en million kroner til foreningen Aalborg Waterfront.

Pengene skal blandt andet anvendes til at udbygge konceptet for Aalborg Regatta, som foreningen står bag, og som vender tilbage til Aalborg i juni 2020.

Afholdes næste år for syvende gang

Næste år vil Aalborg Havnefront for 7. gang danne rammen om Aalborg Regatta, hvor smukke skibe, musikalsk underholdning, et væld af vandaktiviteter, et legeland og meget andet indtager havnefronten.

Det sker i dagene fra den 18.-21. juni 2020 og er blevet en realitet i forlængelse af en donation fra Aalborg Havn A/S og Hedegaard A/S på en million kroner til foreningen Aalborg Waterfront, der har til formål at støtte og udvikle forskellige formål med fokus på fjord og kultur:

“Det har længe været vores ambition, at Aalborg Regatta skal vokse sig større og blive en fast årlig begivenhed i Aalborg.

Nu har vi via vores samarbejde med Hedegaard Agro fået mulighed for at allokere et større beløb til Aalborg Waterfront – herunder til udviklingen af Aalborg Regatta med blandt andet større musiknavne, flere skibe og et øget antal aktiviteter i forhold til de tidligere år,” siger Claus Holstein, der er formand for Aalborg Waterfront.

Begivenhed skal samle alle i Aalborg

Donationen fra Hedegaard Agro og Aalborg Havn er den sidste i en række af donationer fra en pulje af midler, der blev etableret i forbindelse med Projekt MurMal i Nørresundby.

For adm. direktør Søren Rathcke fra Hedegaard Agro rummer Aalborg Regatta et solidt potentiale til at blive en begivenhed, der både kan aktivere aalborgensere, nordjyderne og turister fra både Danmark og udlandet:

Limfjorden og havnefronterne i Aalborg og Nørresundby er nogle af Aalborgs største aktiver.

Det har vi flere gange set ved afviklingen af The Tall Ships Races i Aalborg.

Med Aalborg Regatta kan vi det samme – nemlig indfri en del af fjordens og havnens potentiale, og vi mener derfor, at det er helt oplagt at udbygge regattaen i de kommende år,” fortæller han.

The Tall Ships Races vender tilbage til Aalborg i 2022, og for Claus Holstein og Søren Rathcke er det ambitionen, at Aalborg Regatta skal bygges op til at være en event på højde med The Tall Ships Race i Aalborg.

Aalborg Waterfront så for første gang dagens lys som forening i 2010, og det er otte år siden, at Aalborg Regatta løb af stablen for første gang.

Det er Aalborg Kommunes eventafdeling, Aalborg Event, der er arrangør af Aalborg Regatta.

Fakta om Aalborg Waterfront

Bag foreningen står A. Enggaard, Nordjyske Bank, OKTAN 8, Hedegaard Agro, Stigsborg Havnefront, DC Supply, COWI, TN Udvikling, Jyske Bank, Himmerland Boligforening, Haugaard Braad, Aalborg Havn A/S og SIFA.

Lysshow og gratis æbleskiver: Budolfi Plads åbner med fuldt program

Skrevet af: Michael Qureshi

Engang var det en parkeringsplads og et stort gråt betonelement lige midt i Aalborg.

På lørdag skrives der historie i Aalborg, når Budolfi Plads åbner med et grønt område omgivet af butikslokaler, boliger og den nye hotte café Aktuel.

Nysgerrigheden og interessen omkring åbningen af Budolfi Plads i hjertet af Aalborg er gigantisk. 2,5 tusind har allerede markeret sig som interesseret eller deltager, og det er absolut værd at kigge forbi fra klokken 13.00.

Gratis nissehuer, æbleskiver og musik

Gratis nissehuer og balloner til de mindste og barnlige sjæle, musik fra den lokale kunstner Gregers Løvendahl Mogstad og Aalborg Garden, samt lidt lækkert til ganen.

Kom ned og få gratis æbleskiver og gløgg/varm kakao til dig og din familie.

I forbindelse med åbningen har Budolfi Plads indgået et samarbejde med den nye REMA 1000 Budolfi Plads, som sponsorerer 2000 gratis æbleskiver med tilbehør, samt Sparkassen Vendsyssel Aalborg står klar med gløgg og varm kakao.

Når det bliver mørkere i løbet af lørdagen vil der også være et helt særligt lysshow. Det er virksomheden Profox, der har speciale i at lave lysshow på bygninger, og det kommer de til at demonstrere på lørdag.

Efterfølgende når mørket i hverdagen sænker sig over den smukke nye plads, så vil den være oplyst af et helt særligt farverigt lys – dog ikke med et lysshow af samme kaliber.

Man har ønsket at det smukke lys skal kendetegne Budolfi Plads, og det falder godt i tråd med, at mange byrum i Aalborg skal defineres af noget særligt aftenlys.

Allerede på fredag d. 15. november åbner Lars Helmuth sin nye café og take away sted, så man kan få et sneak peek på Budolfi Plads allerede der.

Aktuel som stedet kommer til at hedde har nu afsløret menukortet, hvor man bl.a. kan få frokost- og aftensmad for 150 kr. og så starter de et nyt koncept som ikke er set før i restaurationsbranchen i Aalborg. Læs mere om det her.