Aalborg-restaurant kan vinde stor pris: Det siger de om Bühlmann

Skrevet af: Michael Qureshi
Gourmet-teamet i fuld sving på Restaurant Bühlmann i Aalborg
Gourmet-teamet i fuld sving på Restaurant Bühlmann i Aalborg

Hotel Scheelsminde har altid været kendt for gastronomien i de historiske lokaler på Aalborg-hotellet.

Men søndag kan man vinde en af de største priser i hotellets historie. Den Danske Spiseguide afholder søndag aften et stort galla-event på fornemme Restaurant Frederikshøj, hvor man hædrer den danske restaurantbranche.

Det er den danske gastronomi’s svar på en Oscar. Eller en Bodil om man vil!

Restaurant Bühlmann er et ambitiøst gourmet-projekt, som allerede har sikret sig tre stjerner i Den Danske Spiseguide. Aalborg har blot to restauranter med i den kategori med Mortens Kro som den anden.

Den kun halvandet år gamle Gourmetrestaurant Bühlmann på Hotel Scheelsminde er således netop nomineret til den fine talentpris ”Årets Gennembrud” som en af kun fire restauranter.Om nomineringen af Bühlmann siger redaktør på Den Danske Spiseguide Bent Christensen;

”Bühlmann og den unge chefkok Dennis Bang Carlsen har på kort tid bevist, at de vil bide skeer med de største, og at de også har både talentet og organisationen til at stræbe så højt. Dennis viser trods sin unge alder en stadig mere sikker personlig køkkenstil, som Aalborg og Nordjylland kan være stolt af,” forklarer Bent Christensen.

Han fremhæver desuden som grundlag for nomineringen de generelt flotte presseanmeldelser samt de testrapporter, som guiden anonymt har lavet på Bühlmanns niveau.

Dennis i Aalborg
Chefkok Dennis Bang Carlsen

Hos familien Bühlmann, initiativtagerne til restauranten, der også lægger navn til og har drevet Hotel Scheelsminde i nu tre generationer – er direktør Danni Bühlmann stolt og tilfreds – så langt:

”Det er skønt med denne nominering at blive anerkendt for vores daglige arbejde og stabilt høje niveau – og så netop af Den danske Spiseguide, som er Danmarks toneangivende og længst eksisterende. Vi er meget taknemmelige og ydmyge.  Denne fine nominering bekræfter os i og hjælper os med at fastholde målet om at stræbe stadig højere”, siger Danni, der nævner flere igangværende og kommende initiativer som han håber fører den vej.

Læs også: Blev fundet på jobnet: Aalborgs nye topkok er nomineret til flot pris

Bl. a. har restauranten i år etableret egen køkkenhave og drivhus for endnu bedre at sikre råvarer på det højest mulige niveau. Efter nytår er det endvidere tanken at Hotel Scheelsminde bygges lidt om, så gourmetrestauranten med de bare 24 stole nyplaceres i endnu bedre rammer og med vinduer til gårdspladsen.

Et fremtidigt mål for Gourmetrestaurant Bühlmann er med tiden også international anerkendelse.

Sammen med fire andre toprestauranter i Nordjylland: Ruths Gourmet i Skagen, Vendia Gourmet i Hjørring samt Restaurant Fusion og Mortens Kro – begge i Aalborg – har Scheelsminde-restauranten netop stiftet Gastro North-netværket, hvis mål det er at skaffe mere international bevågenhed om nordjysk topgastronomi, bl.a. at Michelin Guidens anmeldere også begynder at interessere sig for gastronomien nord for Aarhus.

De øvrige nominerede restauranter til prisen som ”Årets Gennembrud” er i øvrigt: Alchemist i København, Domestic i Aarhus og Moehr i Roskilde.

En anden Aalborg-restaurant kan også vinde en pris på søndag; Læs med her

La Locanda igen nomineret til landets bedste italienske restaurant

Aalborg
Carlo Liberati fra La Locanda
Foto: PR

Derudover er Ruths Hotel med i kampen om den største pris på søndag. Læs den fascinerende historie om chefkokken Dennis Juhl

Dennis var det uventede valg: Men på søndag kan han blive landets bedste

Dennis Juhl

DMI melder ud: Sådan bliver vejret til Aalborg Karneval

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Rafael Zajac
Foto: Rafael Zajac

Med mindre end 48 timer til Aalborg Karneval, er de fleste deltagere nok ved at have udklædningen på plads.

Men det helt store spørgsmål er jo selvfølgelig: “Er der vejr til den perfekte Baywatch-uniform?”

Selvom de fleste nok skal få en kæmpe fest, uanset vejr og vind, er det nu meget rart, at man slipper for, at karnevals-makeuppen bliver ødelagt, og endnu værre: øllen bliver fortyndet af heftig regn.

Men vi kan allesammen ånde lettede op. Vi har snakket med Thyge Rasmussen fra DMI, og dommen er klar:

“Der bliver med garanti ingen regnvejr lørdag i Aalborg,” lover Thyge.

Solen kigger også frem

Under paraden kan vi se frem til en blanding af skyer og sol.

“Der bliver ikke specielt varmt, men temperaturen stiger støt i løbet af dagen, og den kan komme op på cirka 15 grader,” fortæller Thyge.

Vinden bliver  en frisk vind fra vest, så der er ikke umiddelbar fare for, at der flyver øldåser og andet skrald rundt i gaderne.

Thyge fortæller derudover, at der kan komme enkelt bygger natten til søndag, hvor de fleste karnevals-gæster nok også er ved at være godt trætte. Lidt regn plejer også at være velkomment efter karnevallet, så både øl, cider og tis kan blive skyllet væk.

Søndagen bliver mere blæsende og temperaturer på omkring 12-13 grader, så det ligner umiddelbart en perfekt tømmermandsdag i Aalborg.

Aalborg Karneval har paradestart i Nørresundby kl. 10.00, fra Skat kl. 10.30 og fra Haraldslund kl. 11.00.

Du kan finde mere info om Aalborg Karneval her.

Alle er inviteret: Comwell Hvide Hus inviterer til 50 meter lang kagemand i dag

Skrevet af: Redaktionen

Comwell Hvide Hus fylder 50 år i denne måned, og i dag markerer de det runde jubilæum med et helt særligt event hvor hele byen er inviteret.

Det ikoniske hotel holder i eftermiddag en større reception ude på deres parkeringsplads, hvor de byder på en 50 meter lang kagemand, kaffe og saft.

“Vi håber, at Aalborg vil hjælpe med at fejre vores 50 års fødselsdag. Vi har en 50 meter lang kagemand klar på torsdag d. 23 maj mellem klokken 14.00-15.30.

Vi håber så mange som muligt vil komme og hjælpe med at fejre os,” siger hotellets direktør Mette Bonderup.

Man skal bare møde op

Hotellet er altså vært ved gratis kage, kaffe og saftevand for alle der ønsker at ønske tillykke til hele holdet bag et af Aalborgs allerbedste hoteller.

Man skal sådan set bare møde op på parkeringspladsen foran hotellet og tage for sig af lækkerierne.

Hvad: 50 meter lang kagemand
Hvor: Comwell Hvide Hus, Vesterbro
Hvornår: Torsdag d. 23. maj kl. 14-15.30
Følg deres jubilæums-portal her og bliv opdateret på alt hvad der sker i årets løb

Læs om hele hotellets forvandling siden Comwell-koncernen overtog

Uhyggelig udstilling indtager Kunsten: Oplev gigantiske edderkopper i tusmørke

Skrevet af: Michael Qureshi

Forestil dig du står i mørke omgivelser og kan se en gigantisk skikkelse rejse sig foran dig.

Du ser den har mange tynde ben og en kæmpe krop. Kan du alene ved tanken mærke, hvordan det løber koldt ned af ryggen på dig?

Sådan bliver det i hvert fald for dem, der hader edderkopper.

For det er et par gigantiske af slagsen, der flytter ind på Kunsten i Aalborg til efteråret. Heldigvis er de ikke levende men skabt som kunstværk til en udstilling.

Til efteråret præsenterer Kunsten i Aalborg udstillingen Twilight Zone med ikoniske værker fra Louisiana, blandt andet Louise Bourgeois gigantiske edderkoppe-par.

Tv-serie har inspireret udstilling

Mange husker måske eller har hørt om den legendariske tv-serie “The Twilight Zone” fra 1959, som er epokegørende science fiction, gys og skæbnefortællinger.

Nu har serien også inspireret til den kommende udstilling på Kunsten med udvalgte værker fra Louisiana.

Udstillingen er anden – og mest ambitiøse del – af et tre-årigt samarbejde mellem de to kunstmuseer. Et samarbejde, der generøst er muliggjort af støtte fra Augustinus Fonden.

Udstillingen iscenesættes i museets underetage, hvor Ny Sals omsluttende mørke står i skærende kontrast til Alvar Aaltos ikoniske lysfyldte udstillingssale i museets øvre niveau.

Hudløs i skumringstiden

I udstillingen, der bærer titlen Twilight Zone, tager et bredt værkudvalg livtag med to overordnede tematikker; naturen, der ikke er naturlig og mennesket, der ikke er menneskeligt.

Gæsterne inviteres til at gå en tur i sindets og naturens mørkeste afkroge, iscenesat som en forførende collage af kunstværker, der afløser hinanden i mørket.

Twilight Zone kan man således opleve værker der er så virkningsfulde, at de er på grænsen til det ubehagelige: Cindy Shermans iscenesatte fotografi af et kvindelig, Louise Bourgeois’ gigantiske edderkoppepar, Dennis Oppenheims ikoniske værk Attempt  to Raise Hell samt Nancy og Edward Kienholz’ installation The Middle Islands, hvor menneskedyr er fanget i hvad, der kan give associationer til torturagtige scener.

Spiller på efterårets skumringstid

Andre dele af udstillingen er knap så figurative og eksplicitte, men alle værker bevæger sig i tusmørke-temaet, hvor lys, mørke, mystik, forundring, melankoli og fremmedgørelse hersker inden i mennesker og i naturen.

For eksempel i Thomas Demands drømmeagtige Lichtung, et eksempel på Demands kunstneriske produktion, hvor store naturscener omhyggeligt opbygges som skulpturer af pap, plast, flamingo, tape og andet – for dernæst at blive fotograferet således, at næsten alle spor af fiktion forsvinder.

“Når efterårets skumringstider og eftertænksomhed igen tager over, så lukker vi tusmørket ind på Kunsten og lader store, internationale stjerner lyse vores kunsthimmel op.

Vi kommer til at vise nogle helt exceptionelle og ikoniske værker –  takket være vores samarbejde med Louisiana,” siger Stinna Toft, kunstfaglig chef på Kunsten.

Hun fortsætter;

“I kunsthistorien har skumringstidens særlige blanding af lys og mørke siden romantikken dannet baggrund for kunstværker, hvor fantasi og virkelighed blandes sammen og skaber de mest tankevækkende scenarier.”

I stedet for at vise idyl, dyrkes der her en livsopfattelse, hvor individets splittelse, fremmedgørelse og et irrationelt mørke kan forføre udstillingsgæsten.

Værkerne i udstillingen er nøje udvalgt fra Louisianas ypperlige samling af moderne kunst og samtidskunst. Den er sat i scene som en anelsesfuld rejse ind i mørket via lyset af udstillingsarkitekt Anne Schnettler.

Twilight Zone løber fra 7. sep. 2019 til 12. jan. 2020

Louisiana + Kunsten 

Udstillingen er anden del af et treårigt samarbejde mellem Kunsten og Louisiana Museum of Modern Art, hvor Louisianas verdenskendte samling når ud til en større del af Danmark.

I en periode på tre år vises en række udstillinger skabt på baggrund af Louisianas samling i de unikke rammer på Kunsten, som er tegnet af den finske arkitekt Alvar Aalto.