Aalborg-restaurant kan vinde stor pris: Det siger de om Bühlmann

Skrevet af: Michael Qureshi
Gourmet-teamet i fuld sving på Restaurant Bühlmann i Aalborg
Gourmet-teamet i fuld sving på Restaurant Bühlmann i Aalborg

Hotel Scheelsminde har altid været kendt for gastronomien i de historiske lokaler på Aalborg-hotellet.

Men søndag kan man vinde en af de største priser i hotellets historie. Den Danske Spiseguide afholder søndag aften et stort galla-event på fornemme Restaurant Frederikshøj, hvor man hædrer den danske restaurantbranche.

Det er den danske gastronomi’s svar på en Oscar. Eller en Bodil om man vil!

Restaurant Bühlmann er et ambitiøst gourmet-projekt, som allerede har sikret sig tre stjerner i Den Danske Spiseguide. Aalborg har blot to restauranter med i den kategori med Mortens Kro som den anden.

Den kun halvandet år gamle Gourmetrestaurant Bühlmann på Hotel Scheelsminde er således netop nomineret til den fine talentpris ”Årets Gennembrud” som en af kun fire restauranter.Om nomineringen af Bühlmann siger redaktør på Den Danske Spiseguide Bent Christensen;

”Bühlmann og den unge chefkok Dennis Bang Carlsen har på kort tid bevist, at de vil bide skeer med de største, og at de også har både talentet og organisationen til at stræbe så højt. Dennis viser trods sin unge alder en stadig mere sikker personlig køkkenstil, som Aalborg og Nordjylland kan være stolt af,” forklarer Bent Christensen.

Han fremhæver desuden som grundlag for nomineringen de generelt flotte presseanmeldelser samt de testrapporter, som guiden anonymt har lavet på Bühlmanns niveau.

Dennis i Aalborg
Chefkok Dennis Bang Carlsen

Hos familien Bühlmann, initiativtagerne til restauranten, der også lægger navn til og har drevet Hotel Scheelsminde i nu tre generationer – er direktør Danni Bühlmann stolt og tilfreds – så langt:

”Det er skønt med denne nominering at blive anerkendt for vores daglige arbejde og stabilt høje niveau – og så netop af Den danske Spiseguide, som er Danmarks toneangivende og længst eksisterende. Vi er meget taknemmelige og ydmyge.  Denne fine nominering bekræfter os i og hjælper os med at fastholde målet om at stræbe stadig højere”, siger Danni, der nævner flere igangværende og kommende initiativer som han håber fører den vej.

Læs også: Blev fundet på jobnet: Aalborgs nye topkok er nomineret til flot pris

Bl. a. har restauranten i år etableret egen køkkenhave og drivhus for endnu bedre at sikre råvarer på det højest mulige niveau. Efter nytår er det endvidere tanken at Hotel Scheelsminde bygges lidt om, så gourmetrestauranten med de bare 24 stole nyplaceres i endnu bedre rammer og med vinduer til gårdspladsen.

Et fremtidigt mål for Gourmetrestaurant Bühlmann er med tiden også international anerkendelse.

Sammen med fire andre toprestauranter i Nordjylland: Ruths Gourmet i Skagen, Vendia Gourmet i Hjørring samt Restaurant Fusion og Mortens Kro – begge i Aalborg – har Scheelsminde-restauranten netop stiftet Gastro North-netværket, hvis mål det er at skaffe mere international bevågenhed om nordjysk topgastronomi, bl.a. at Michelin Guidens anmeldere også begynder at interessere sig for gastronomien nord for Aarhus.

De øvrige nominerede restauranter til prisen som ”Årets Gennembrud” er i øvrigt: Alchemist i København, Domestic i Aarhus og Moehr i Roskilde.

En anden Aalborg-restaurant kan også vinde en pris på søndag; Læs med her

La Locanda igen nomineret til landets bedste italienske restaurant

Aalborg
Carlo Liberati fra La Locanda
Foto: PR

Derudover er Ruths Hotel med i kampen om den største pris på søndag. Læs den fascinerende historie om chefkokken Dennis Juhl

Dennis var det uventede valg: Men på søndag kan han blive landets bedste

Dennis Juhl

Vin og tapas på Napa: Kom med til amerikansk vinsmagning

Skrevet af: Simone Vestergaard
Arkivfoto
Arkivfoto

Torsdag d. 8. november kl. 19. byder Napa Lounge indenfor til en spændende aften med amerikansk vinsmagning.

På aftenen skal gæsterne smage på i alt fem forskellige vine, og fælles for dem alle er, at de er fra Californien i USA.

Det er Napas restaurantchef Signe Rosa, i samarbejde med Thomas fra Avine, der står for at guide gæsterne igennem aftenens smagning.

Stor passion for amerikanske vine

Thomas vil også fortælle om amerikansk vinlov, de amerikanske vinområder samt de mest brugte druer.

“Vi har valgt at holde denne vinsmagning, fordi vi gerne vil give folk muligheden for at smage vores store udvalg af vine fra USA.

Vi har en stor passion omkring amerikanske vine, og jeg tror egentlig vi er de eneste, der har et overflod af vine fra netop Californien.

Det er faktisk også derfor, at restauranten hedder Napa Lounge.

Napa Valley er en stor vinregion i Californien, og et sted man ofte hører om i forbindelse med vin fra USA,” fortæller Restaurantchef Signe Rosa.

Udvider vinhorisonten op til jul

Hun fortsætter:

“Det er også snart jul, og i den forbindelse vil vi også gerne udvide folks vinhorisont lidt, og give dem nye muligheder til julemaden i stedet for de klassiske løsninger med eksempelvis en Ripasso eller en Châteauneuf-du-Pape.

Amerikanske vine egner sig nemlig rigtig godt til julemad.”

De fem vine som skal smages er:


Sparkling: Gloria Ferrer, Sonoma Brut
Hvidvin: Kendall-Jackson, Vintner’s Reserve Chardonnay
Rødvin: Plungerhead, Lodi Zinfandel
Rødvin: McPrice Myers, Right Hand Man Syrah
Rødvin: 689 Cellars, Submit Napa

Tilhørende vinsmagningen vil der være en let tapasanretning bestående af forskellige varianter af and.

Derudover kan gæsterne naturligvis bestille og købe vin med hjem til jul – eller andre festlige sammenkomster – til under vejledende udsalgspris.

Prisen er 350 kr. per person for hele aftenen.

MigogAalborg står for billetsalget til denne unikke vinaften – Du kan købe billetter til aftenen her.

Læs mere om begivenheden her.

Fri entré og masser af lir: Lørdag åbner Aalborgs første mandemesse

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I morgen lørdag fra 14-17 kan vi her i Aalborg se frem til at få vores første mandemesse nogensinde, når 3G Mandemessen er klar med en adrenalinfyldt og spændende dag ved Aalborg Street Food.

“Vi har rigtig travlt for at få de sidste ting på plads, men vi tør godt love, at der bliver noget for enhver smag på lørdag,” fortæller Cecilia Pedersen, en af initiativtagerne bag, til MigogAalborg.

Fri entré og stort program

Der er fri entré hele dagen fra klokken 14-17, og i løbet af de tre timer bliver området i og omkring Street Food fyldt med mandehørm – alt sammen inden for temaerne Gear, gejl og gadgets.

“Vi synes virkelig, at vi har strikket et program sammen, som omfavner både nørder, bløde og hårde mænd. Vi har alt: retrocykler lavet i genbrugsmaterialer, en Formel 1-simulator, romsmagning, de fedeste motorcykler og biler, hudpleje, cigarer, et stort brætspilsområde, 3D-printere… Ja, jeg kunne blive ved,” siger Cecilie med et grin.

Der vil i alt være cirka 20 udstillere til 3G Mandemessen, og det inkluderer blandt andet følgende:

 • Formel 1 simulator
 • Cigarer
 • Rom
 • Hudpleje
 • Herreure
 • Brætspil
 • Biler
 • Motorcykler
 • Fjernstyrede biler
 • Metaldetektor
 • 3D-printere
 • E-sport
 • Droner
 • Custom Bikes
 • Gratis smagsprøver fra Royal specialøl

Udover en masse udstillinger af blandt andet fede biler fra NO Jensen og Nordic Leasing og vilde motorcykler fra Harley Davidson, kan man i løbet af dagen også se frem til en masse fede konkurrencer ved de forskellige stande.

“Vi har blandt andet en metaldetektor-skattejagt udenfor, hvor det gælder om at finde nogle nedgravede skatte” siger Cecilia.

Wrestling og masser af hestekræfter

Ingen mandemesse uden wrestling, og derfor vil der også være løbende shows med Bodyslam, der laver de vildeste wrestlingshows.

“Der kommer en stor boksering midt inde i Street Food, hvor de kommer til at vise fire wrestlingshows i løbet af dagen. Det er virkelig en stor oplevelse, og der bliver både fyret op for udklædning, lyde og ikke mindst masser af fede stunts.”

Men her stopper det ikke med shows.

“Udenfor afholdes der tre shows på en stor racerbane, hvor man kan opleve en helt ny form for fjernstyrede biler. De kører nemlig op mod 100 km/t,” siger Cecilia.

Hvis sulten trænger sig på undervejs, vil Aalborg Street Food som altid holde åbent.

Læs mere om mandemessen her.

Smag over 30 forskellige vine: Salling inviterer til italiensk vinfestival

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efteråret er over os, og inden længe trænger de hyggelige vintermåneder sig også på. Det betyder også masser af hyggelige stunder, hvor et godt glas vin passer perfekt til.

Uanset om du mangler inspiration til hvad vinreolen skal fyldes op med, eller du bare leder efter et godt tilbud, så har Salling Super det helt ideelle arrangement til dig.

De tilbyder nemlig en rejse rundt til noget af verdens bedste italienske regioner – blandt andre Piemonte, Toscana og Veneto.

Vinglas er adgangsbillet

Det hele foregår i Salling Super på torsdag d. 25. oktober fra 13-18, hvor du kan nyde et væld af smagsprøver og få en masse gode tips fra de bedste i branchen.

Blandt de eksklusive vinhuse er blandt andre De Marie, Massimo Rattalino, Agricole Selvi og La Palazetta.

For at få adgang til festivalen skal du købe et vinglas til 100 kr., som er din adgangsbillet.

Derefter kan du smage på over 30 forskellige skønne vine – og glasset kan du tage med dig hjem bagefter.

Det er ikke muligt at bestille billet på forhånd, så du skal blot møde op i Salling Super, hvis du har lyst til at smage på en masser lækkert vin.

Derudover lover Salling Super også, at der vil være en masse gode tilbud på dagen.

Du kan se meget mere om arrangementet her.