Aalborg-restaurant kan vinde stor pris: Det siger de om Bühlmann

Skrevet af: Michael Qureshi
Gourmet-teamet i fuld sving på Restaurant Bühlmann i Aalborg
Gourmet-teamet i fuld sving på Restaurant Bühlmann i Aalborg

Hotel Scheelsminde har altid været kendt for gastronomien i de historiske lokaler på Aalborg-hotellet.

Men søndag kan man vinde en af de største priser i hotellets historie. Den Danske Spiseguide afholder søndag aften et stort galla-event på fornemme Restaurant Frederikshøj, hvor man hædrer den danske restaurantbranche.

Det er den danske gastronomi’s svar på en Oscar. Eller en Bodil om man vil!

Restaurant Bühlmann er et ambitiøst gourmet-projekt, som allerede har sikret sig tre stjerner i Den Danske Spiseguide. Aalborg har blot to restauranter med i den kategori med Mortens Kro som den anden.

Den kun halvandet år gamle Gourmetrestaurant Bühlmann på Hotel Scheelsminde er således netop nomineret til den fine talentpris ”Årets Gennembrud” som en af kun fire restauranter.Om nomineringen af Bühlmann siger redaktør på Den Danske Spiseguide Bent Christensen;

”Bühlmann og den unge chefkok Dennis Bang Carlsen har på kort tid bevist, at de vil bide skeer med de største, og at de også har både talentet og organisationen til at stræbe så højt. Dennis viser trods sin unge alder en stadig mere sikker personlig køkkenstil, som Aalborg og Nordjylland kan være stolt af,” forklarer Bent Christensen.

Han fremhæver desuden som grundlag for nomineringen de generelt flotte presseanmeldelser samt de testrapporter, som guiden anonymt har lavet på Bühlmanns niveau.

Dennis i Aalborg
Chefkok Dennis Bang Carlsen

Hos familien Bühlmann, initiativtagerne til restauranten, der også lægger navn til og har drevet Hotel Scheelsminde i nu tre generationer – er direktør Danni Bühlmann stolt og tilfreds – så langt:

”Det er skønt med denne nominering at blive anerkendt for vores daglige arbejde og stabilt høje niveau – og så netop af Den danske Spiseguide, som er Danmarks toneangivende og længst eksisterende. Vi er meget taknemmelige og ydmyge.  Denne fine nominering bekræfter os i og hjælper os med at fastholde målet om at stræbe stadig højere”, siger Danni, der nævner flere igangværende og kommende initiativer som han håber fører den vej.

Læs også: Blev fundet på jobnet: Aalborgs nye topkok er nomineret til flot pris

Bl. a. har restauranten i år etableret egen køkkenhave og drivhus for endnu bedre at sikre råvarer på det højest mulige niveau. Efter nytår er det endvidere tanken at Hotel Scheelsminde bygges lidt om, så gourmetrestauranten med de bare 24 stole nyplaceres i endnu bedre rammer og med vinduer til gårdspladsen.

Et fremtidigt mål for Gourmetrestaurant Bühlmann er med tiden også international anerkendelse.

Sammen med fire andre toprestauranter i Nordjylland: Ruths Gourmet i Skagen, Vendia Gourmet i Hjørring samt Restaurant Fusion og Mortens Kro – begge i Aalborg – har Scheelsminde-restauranten netop stiftet Gastro North-netværket, hvis mål det er at skaffe mere international bevågenhed om nordjysk topgastronomi, bl.a. at Michelin Guidens anmeldere også begynder at interessere sig for gastronomien nord for Aarhus.

De øvrige nominerede restauranter til prisen som ”Årets Gennembrud” er i øvrigt: Alchemist i København, Domestic i Aarhus og Moehr i Roskilde.

En anden Aalborg-restaurant kan også vinde en pris på søndag; Læs med her

La Locanda igen nomineret til landets bedste italienske restaurant

Aalborg
Carlo Liberati fra La Locanda
Foto: PR

Derudover er Ruths Hotel med i kampen om den største pris på søndag. Læs den fascinerende historie om chefkokken Dennis Juhl

Dennis var det uventede valg: Men på søndag kan han blive landets bedste

Dennis Juhl

Himlen for G&T elskere: Kom til ginfestival i Salling

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du gin, så bør du gøre dig selv den tjeneste at tage til ginfestival om tre ugers tid.

Stormagasinet Salling i Aalborg afholder en Ginfestival onsdag den 15. august mellem 13-18.

Her serveres der smagsprøver fra mere end 30 forskellige gin fra nogle af de dygtigste ginleverandører både nationalt og internationalt.

Flere af producenterne er selv tilstede i løbet af dagen, hvor de deler ud af deres viden og giver gode tips. Du kan helt sikkert få opskriften på den perfekte G&T!

“Der er 100 pladser til festivallen. For at få adgang skal du købe et klassisk gin & tonic-glas til 75 kroner. Herefter kan du smage på et bredt udvalg af gin fra både Danmark og udlandet samt høre historien bag hver eneste gin,” fortæller Salling Super.

Foto: Salling Super

Speciel dag med fokus på gin

Der plejer også at være rabat på gin blandt det store udvalg i Salling Super. Salling har gennem det seneste år haft stor succes med at afholde det de selv omtaler som festivaler lige fra chokolade, lakrids, vin, gin, rom og meget andet.

Salling Super har et af de bredeste sortimenter i byen, og har også fremstillet deres egen gin i samarbejde med Njord. Stormagasinet har samtidig et bredt udvalg af rom, whiskey og specialøl.

Du kan læse mere om eventet her

Sommer-koncerter i Fårup Sommerland er et stort hit

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er primært forlystelser for barnlige sjæle, at man forbinder Fårup Sommerland med.

Danmarks sjoveste skov har i den grad en stor tiltrækningskraft på børnefamilierne, og er to år i træk kåret til Europas næstbedste forlystelsespark.

Men Fårup Sommerland spænder bredt og har skabt flere tiltag for at trække også teenagere og lidt ældre til forlystelsesparken. Det kan man blandt andet se på de navne, som spiller sommer-koncerter her i juli i Fårup.

Godt match på dobbelt-koncerten

Sidste uge var det Wafande, som med hele cv af hitliste-sange var det store trækplaster.

Fredag aften var det så dobbelt-koncert med hitmageren Bro og den mere sofistikerede Skinz. Faktisk et ret godt match hvor Bro med sine monsterhits “Sydpå” og “Hvor er du Bro” skød festen i gang for de over 5000 gæster.

Derfra overtog Skinz med Live Band og de mere dybe tekster serveret med hans karakteriske stemme. Han er god til at bruge og lege med de forskellige klangfarver i sin vokal.

Koncerten var rykket ud på de forreste parkeringspladser i Fårup Sommerland, og det var gennemtænkt, da man ingen andre steder i Parken kunne kapere den store publikumsinteresse.

Bro gik lige på og hårdt med “Sydpå”, men var også klog nok til at slutte af med samme sang, hvor han for alvor fik alle til at synge med på det store sommerhit, der har været i hot rotation på streamingtjenester og radiokanaler.

Sang med på det store radiohit

Skinz fik for alvor sit gennembrud nationalt med Malibu, og den fik han naturligvis også hele Fårup til at synge med. Men også numre som I Min Zone og Er Derude blev serveret med sjæl og indlevelse godt akkompagneret af et stærkt sammenspillet band.

Det giver løfter om flere gode koncertoplevelser i Fårup Sommerland, som pludselig er blevet en spiller i sommerens musikoplevelser i Nordjylland. Lige fra Fredagsfesterne i Karolinelund i Aalborg til musik på torvet i Blokhus.

På fredag den 27. juli er der endnu et stort navn på plakaten. Her kommer Joey Moe på besøg på Fårup-scenen. Han har de seneste år ædt sig godt ind på navne som Nik & Jay og Burhan G som en af de stærke danske artister.

Der sker rigtig meget i Fårup Sommerland både i resten af juli, august og september. Det kan du læse mere om her

Trænger du til en dukkert: 7 Villaer med egen pool

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
edc.dk, Klarupvej 196, 9830 Tårs
edc.dk, Klarupvej 196, 9830 Tårs

I år viser Danmark sig fra sin bedste side med snart 50 sommerdage. Badetøjet har også allerede været fundet frem en del flere gange end sidste år.

Der har ligefrem været en sydlandsk stemning over Nordjylland, og flere af dagene har temperaturen været højere end i nogle af de mest populære ferieområder i Sydeuropa.

I stedet for at bruge pengene på en eksotisk rejse sydpå,  kan man bruge pengene på en udbetaling til en villa med egen pool for at blive nedkølet i det varme danske sommervejr.

Fede boliger med swimmingpools

Er drømmen at have feriefølelsen hver eneste dag, hvor dagene nydes i en pool, liggende i en oppustelig lyserød flamingo, med en orangefarvet iskold Aperol Spritz i hånden, så er det lige her du skal læse med.

MigogAalborg Bolig har fundet syv skønne boliger i Aalborg og omegn med egne swimmingpools.

Oldfuxvej 1, 9000 Aalborg

thorkildkristensen.dk, Oldfuxvej 1, 9000 Aalborg

Denne bolig er 237 kvadratmeter og koster 5.995.000 kroner. Se den her.

Hammervej 1, 9310 Vodskov

nybolig.dk, Hammervej 1, 9310 Vodskov

Denne bolig er 247 kvadratmeter og koster 3.995.000 kroner. Se den her.

Bavnebakken 85, 9530 Støvring

ambolig.dk, Bavnebakken 85, 9530 Støvring

Denne bolig er 334 kvadratmeter og koster 2.698.000 kroner. Se den her

Sætervej 8, 9520 Skørping

thorkildkristensen.dk, Sætervej 8, 9520 Skørping

Denne bolig er 384 kvadratmeter og koster 5.995.000 kroner. Se den her

Houvej 50, 9370 Hals

home.dk, Houvej 50, 9370 Hals

Denne bolig er 181 kvadratmeter og koster 2.995.000 kroner. Se den her

Jyllandsgade 17, 9520 Skørping

edc.dk, Jyllandsgade 17, 9520 Skørping

Denne bolig er 243 kvadratmeter og koster 3.495.000 kroner. Se den her

Klarupvej 196, 9830 Tårs

edc.dk, Klarupvej 196, 9830 Tårs

Denne bolig er 206 kvadratmeter og koster 2.650.000 kroner. Se den her

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.