Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Rekordregnskab: Aalborg-virksomhed landede overskud på over en milliard kr.

Af Michael Qureshi
Foto: PR
Foto: PR

Aalborg Portland Holding Koncernen, som blandt andet omfatter cementfabrikken Aalborg Portland A/S, betonvirksomheden Unicon A/S samt en lang række andre datterselskaber i ind- og udland, har i dag offentliggjort et rekordregnskab for 2018.

Koncernen opnåede en omsætning på 8,8 milliarder kroner sidste år, en fremgang på næsten 5%.

Samtidig steg resultatet før renter og skat (EBIT) med knap 7% til 1.1 milliarder kr.

Det skriver Aalborg Portland tirsdag i en pressemeddelelse.

“Vi er stolte over, at vi i 2018 har leveret både den højeste omsætning og det bedste resultat i koncernens historie.

Siden finanskrisen har vi haft ni års uafbrudt vækst. I 2018 havde vi især fremgang inden for grå og hvid cement i Benelux og USA,” forklarer CFO Henning Bæk fra Aalborg Portland Holding.

Solide afkast fra store investeringer

Fremgangen er et resultat af en vellykket vækststrategi.

I efteråret 2016 erhvervede Aalborg Portland Holding således den belgiske cementkoncern Compagnie des Ciments Belges S.A. (CCB), mens koncernen i marts 2018 også styrkede sit ejerskab af Lehigh White Cement Company (LWCC) i USA med opkøb af en yderligere ejerandel på knap 39% og dermed opnåede en majoritet på over 63%.

Aalborg Portland Holding har dybe rødder i Aalborg, og trods koncernens globale profil går en stor del af koncernens investeringer fortsat til aktiviteter i Danmark.

Samtidig indgår Aalborg Portland i cirkulære samarbejder med forskellige virksomheder – til gavn for både borgere, erhvervsliv og samfundet som helhed. Ideen er, at rester og affald fra en virksomhed udnyttes som nyttig ressource for en anden.

Dækker 22 procent af fjernvarmeforbrug i Aalborg

For eksempel dækker klimavenlig overskudsvarme fra Aalborg Portlands cementfabrik i Aalborg i dag 22 procent af fjernvarmeforbruget i Aalborg Kommune.

Dette tal kan øges til op mod 50 procent med en investering på en kvart milliard kroner.

“Udnyttelsen af overskudsvarmen fra vores produktion i Aalborg er en billig, bæredygtig og miljøeffektiv løsning.

Vi er glade for det cirkulære samarbejde, vi har haft i flere år med Aalborg Kommune i det, som allerede i dag udgør landets største industrisymbiose.

Vi glæder os over udsigten til at udvide samarbejdet, der samtidig er en forudsætning for, at vi fortsat kan producere og udvikle hvid cement i Danmark,” siger Henning Bæk og fortsætter:

Foruden leverance af bæredygtig overskudsvarme skal Aalborg Portland i fremtiden levere klimaneutral fjernkøling til det kommende supersygehus i Aalborg Øst.

Koncernen investerer også løbende i en vifte af forsknings- og udviklingsprojekter, fx et netop afsluttet Grøn Beton-projekt.

Herudover investeres årligt store millionbeløb i ny miljøteknologi og ressourceeffektivisering på fabrikken i Aalborg, og også opførelse af nye vindmøller er under forberedelse.

Del artikel

Andre læser også