Aalborg-par har opskriften: Derfor er Paradis bedre end de andre

Skrevet af: Michael Qureshi
Merete og Michael har Paradis butikkerne i Aalborg
Merete og Michael har Paradis butikkerne i Aalborg

Hvordan ender en lægesekretær og en sælger med at blive nordjysk isdronning- og konge. Altså sådan bogstaveligt talt.

For Merete og Michael er altså ikke iskolde. De er rare mennesker, der er imødekommende og lette at falde i snak med. Det er temmelig let at observere i den times tid, vi tilbringer i Paradis Is-butikken i Reberbansgade.

Kunderne genkendes og spørges ind til. De føler sig velkomne. Det er en af grundstenene i Aalborg-parrets enorme succes med at skabe sig en dominerende position på ismarkedet i Aalborg. Nærværet og kundeservicen.

En anden er selvfølgelig kvaliteten af isen i Paradis. Hver eneste morgen møder Merete og Michael Salomonsen ind i Reberbansgade-butikken klokken 5 og går i gang med at producere dagens is. Det er friske råvarer, isen produceres på dagligt. Her ryger det ud, hvis det ikke bliver solgt.

Kunderne får ikke is, der har ligget i fryseren i flere dage.

Lad os lige vende tilbage til starten af denne artikel og starten på Paradis Is i Aalborg.

”Jeg er venner med Thor Thorøe, som startede hele Paradis Is. Vi er gamle skolekammerater fra Horsens, og allerede da han åbnede de første butikker i 2000 forsøgte han at få os med ombord. Men der gik alligevel lidt over otte år, før vi endelig satte os ned på en sommerhus-tur og blev enige om at give det chancen,” fortæller Michael, mens Merete er i gang med at producere bestselleren jordbær-is i baglokalet.

Merete sagde sit gode job som lægesekretær på en børneafdeling op og blev daglig leder af de to første Paradis Is-butikker i Aalborg. Den ene i Algade. Den anden i Reberbansgade. Michael derimod forblev i sit job som sælger for Colorprint.

”Det var simpelthen for ikke at kaste os ud i projektet uden sikkerhedsnet. Det var vigtigt med i hvert fald en sikker indtægtskilde. Men det var hårdt, fordi jeg selvfølgelig var dybt engageret i Paradis og samtidig var nødt til at passe mit andet job. Merete var desuden gravid, så vi var også nødt til at ansætte en bestyrer. Men vi tog al vores friværdi i huset, og alt hvad vi ellers havde sparet op, og så gav vi det chancen, fordi vi troede på projektet,” forklarer Michael.

På landsplan er der 50 Paradis-butikker, og så har man åbnet seks i Los Angeles. Det er et koncept, der har vinger og meget snart kan erobre markedsandele på internationalt plan.

For Aalborg-parret fik de i 2013 føjet butikken i City Syd til. Fordelen ved den er, at der kan uden problemer sælge is året rundt. I 2014 blev Michael opsagt i Colorprint, fordi det gik konkurs, og så fik han det sidste skub over i Paradis på fuld tid.

”Det var et eller andet sted, det bedste der kunne ske. Jeg havde brug for det sidste puf, og jeg har absolut ikke haft grund til at fortryde. Men vi knokler også for det. Det er ikke altid sjovt at stå her så tidligt hver morgen fem dage om ugen. Men slutresultatet er vores passion, fordi vi ved, at det er god kvalitet, som kunderne værdsætter.”

En del af hemmeligheden bag Paradis’ succes ligger gemt i de ekstremt nøje udvalgte råvarer, som isen produceres af.

”Vaniljekorn er eksempelvis ekstremt dyre. I sådan typisk standard vanilie-is i et supermarked skal du være heldig, hvis du ser skyggen af et korn. Her er det sådan, at vores kunder siger, at de kan knase kornene. Der er fokus på gode råvarer. Vi har vanilijepulver fra Madagascar, hvid chokolade fra den Dominikanske Republik, chokolade fra Santa Domingo. Friske danske jordbær. Det bliver ikke bedre,” forklarer Michael Salomonsen.

Paradis Aalborg

Paradis Is er lidt dyrere end mange af konkurrenterne i byen og rundt omkring i landet. Men kvalitet koster, og det ved kunderne også.

”Vores succes bærer simpelthen på et fantastisk produkt, som ikke kan findes andre steder. Vi kan tillade os at tage noget mere for det, fordi vi altid lever op til højeste kvalitet. Det er også derfor, at vi sælger is i regnvejr. Fordi vores kunder kommer på grund af produktet og ikke fordi vejret pludselig byder til en is.”

Michael Salomonsen erkender dog, at der er en markant forskel på en varm sommerdag og en blæsende regnvejrsdag.

”Vi er blevet mindre vejrafhængige, efter vi har fået butikken ude i Storcenteret. Men selvfølgelig er vi lidt afhængige af uge for uge, at DMI rammer plet på deres prognoser, og de er ikke specielt sjove at være afhængige af. På en god sommerdag sælger vi omkring 500 kilo is. På en mindre god dag kan det måske være 75 kilo,” forklarer iskongen af Aalborg.

MigogAalborg-redaktionen havde allerede før interviewet kåret Paradis til Aalborgs bedste is. Begejstringen blev ikke mindre af en række smagsprøver, mens vi var nede i butikken.

Prøv eventuelt hvordan karamel med havsalt smelter på tungen. Med jordbærisen er den så lækkert cremet, og man kan virkelig smage friskheden i jordbærrene. Eller den helt nye Espresso Frappe, som giver kaffeoplevelsen en helt ny dimension.

Der er dog også en masse udfordringer ved at eje tre is-butikker i et land som Danmark. De to butikker inde i Aalborg holder lukket fire måneder om året, mens den i City Syd har åbent året rundt. Men hvad laver Merete og Michael så i de fire måneder, hvor der er stille og koldt?

”Vi tanker ny energi op. Hvis vi kørte i det her tempo året rundt, så var vi hurtigt brændt ud. Vi finder energien tilbage, og så er vi med til at udvikle hele Paradis Is-konceptet sådan overordnet. Når vi er ude og rejse, så er vi også altid på arbejde. Så slæber vi ungerne med ind i alle mulige isbutikker. Det har de selvfølgelig ikke noget imod, for de får jo is. Men jeg vil faktisk sige, at vi endnu ikke har fundet en is, der matcher kvaliteten på Paradis,” siger Michael Salomonsen.

I Aalborg er nye skud på is-markedet blomstret op med YoGo baseret på yoghurt is. Få meter fra Paradis i Reberbansgade ligger den helt nye Pro Yo baseret på proteinis. Men Merete og Michael har ingen planer om at ride med på den bølge.

”Vi har også sundere alternativer med vores sorbet-is, der er lavet på vand og frisk frugt. Det er vores kunder rigtig glade for. Vi ser de her andre spillere på markedet som spændende, men ellers fokuserer vi bare på os selv og hele tiden at udvikle vores produkter.”

Der kommer også et kryptisk svar på spørgsmålet om vi kan forvente en fjerde Paradis-butik i Aalborg?

”Vi kigger løbende på nye lejemål og spændende lokaler i Aalborg. Hvem ved. Måske åbner vi butik nummer fire inden for et år,” slutter Michael Salomonsen.

Verdens stærkeste chilisauce: Spis 10 ml og få maden til halv pris

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom det nok ikke bliver et problem at holde varmen i næste uge med temperaturer op mod 30 grader, så har vi fundet en sjov udfordring til dig, der virkelig kan lide at få varmen – i både mund, krop og sind.

Café Mumbai i Nordkraft serverer autentiske indiske retter, som jo ofte er noget mere krydrede, end de klassiske danske retter. På menukortet er der således også markeret den enkelte ret er: *Medium, **Stærk eller ***Hot.

Og selvom muligheden “hot” sikkert er spicy nok til de fleste af os, kan du krydre tilværelsen og de indiske serveringer lidt ekstra, når du nyder maden.

Den ultimative manddomsprøve

Café Mumbai kalder det selv den ultimative manddomsprøve, og udfordringen lyder da også som noget af en mundfuld:

Hvis du spiser deres hjemmelavede chili-sauce som tilbehør til din mad, så du halv pris på maden.

Det lyder da egentlig ret ligetil?

… Det er dog værd at bemærke, at chili-saucen har fået navnet Kill Switch af én grund: Den er lavet på verdens stærkeste chili!

For at få halv pris på maden, skal du spise alle 10 ml., som du eksempelvis kan få udleveret til din Chicken Tikka Masala eller Lamb Korma.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Mumbai Café (@mumbaiaalborg) den

Tør du tage udfordringen op?

Du finder Café Mumbai på Kjellerups Torv 1 i Nordkraft. De har åbent alle dage fra kl. 17.00 – 21.00

Hvad: Halv pris på maden – hvis du spiser 10 ml. chilisauce lavet på verdens stærkeste chili
Hvor: Café Mumbai
Hvornår: Alle dage

Du finde mere info om Café Mumbai her.

Afholdes for 22. år i træk: Den Blå Festival er klar med fed nyhed

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Den Blå Festival.
Foto: BrknRib Photo and Artwork.
Den Blå Festival. Foto: BrknRib Photo and Artwork.

Nibe Festival er knap nok overstået, før vi kan glæde os til den næste hyggelige festival i Nordjylland.

Den Blå Festival er den årlige jazz- og bluesfestival i Aalborg, der i fire dage forvandler hele midtbyen til et slaraffenland af musik, hygge, kolde drikkevarer og god stemning.

Det helt unikke ved festivalen er, at den er helt gratis at deltage i, og i år finder den sted fra torsdag den 15. august til søndag den 18. august.

Den Blå Festival 2019 har som altid de to store hovedscener på Toldbod Plads på havnefronten og på Gammeltorv ved Råshuset.

Derudover er der koncerter på mange af byen cafeer, værtshuse og spillesteder. Der er blandt andet koncerter på Café Ulla Terkelsen, El Mariachi, Aalborgs Slotskro, Hasseris Kirke, John Bull Pub, Egholm og som noget helt nyt i år: på Salling Rooftop.

Du kan se fulde program for Den Blå Festival lige her.

Jazz og blues på toppen af Aalborg

Den helt store nyhed i år er, at du kan nyde lækker jazz og blue i højderne.

Der er nemlig hele tre koncerter på Salling Rooftop,  hvor du kan glæde dig til at lytte til en række spændende artister på toppen af Aalborg.

Onsdag den 14. august fra klokken 15.00-17.30 gælder det Jesper Theis Duo. Jesper Theis spiller guitar i stil med gamle bluesmestre som Son House og Robert Johnson.

Han behandler deres sange med stor respekt, men han er ikke bange for lege med arrangementerne og puste nyt liv i de hævdvundne klassikere. Med sig har han Søren Lindholt på kontrabas.

Torsdag den 15. august klokken 15.00-17.30 er så Big Creek Slim Duo, der vil underholde på Salling Rooftop.  Big Creek Slim har en mørk og raspende stemme og spiller råt og udtryksfuldt på sin gamle guitar.

Han spiller klassisk Chicago- og Delta-blues inspireret af bl.a. Muddy Waters, Howling Wolf og John Lee Hooker. Han har på få år udgivet fem album, som alle har fået flotte anmeldelser og vundet et hav af priser.

Fredag den 16. august klokken 15.00-17.30 slutter koncerterne i de høje luftlag med Tim Lothar og HP Lange. Det er to af de travleste og mest velanskrevne bluesmusikere i Danmark, der mødes denne dag.

Tim Lothar har turneret 20 lande, har otte anmelderroste udgivelser bag sig, har modtaget priser i ind‐ og udland, og er en af de flittigst turnerende musikere i Europa. Han er lige nu en af DK’s skarpeste og mest respekterede bluesmusikere.

I mere end 30 år har HP Lange været bluesmusiker på landevejen, og er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. På scenen leverer HP Lange et energisk mix at Delta – country- og folk-blues. Du finder mere info om koncerterne her.

Hvad: Den Blå Festival
Hvor: I hele Aalborg
Hvornår: 15. – 18. august

Du kan se fulde program for Den Blå Festival lige her.

Film under åben himmel: Sådan bliver vejret til Zulu Sommerbio på tirsdag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: TV 2 Presse
Foto: TV 2 Presse

På tirsdag starter TV2 Zulu deres årlige Zulu Sommerbio, hvor de tager rundt i det danske land for at vise gode film under åben himmel.

Traditionen tro åbner sommerbioen sæsonen lige her i Aalborg kl. 21.45, når A Star is Born vises i Skovdalen.

Men film under åben himmel, betyder også, at vejret har ret meget at sige; skal man tage afsted eller ej?

Hvordan bliver vejret?

Vejrprognoser kan ofte være uforudsigelige, men med kun to døgn til arrangementet, er der ret stor sandsynlighed for, at der kan stoles på vejrudsigten.

Og det bliver nærmest perfekt vejr til årets Zulu Sommerbio i Skovdalen. DMI lover tørvejr hele dagen, og temperaturen topper klokken 17.00 med 24 grader.

Når filmen starter omkring 21.45 kan vi se frem til mellem 18-22 grader, en let vind og ikke mindst: tørvejr.

Der er derfor al mulig god grund til at tage forbi Skovdalen på tirsdag, men tag da gerne et tæppe med – om ikke andet for hyggens skyld!

Stjernespækket drama

Filmen der vises er storfilmen A Star Is Born, som er produceret og instrueret af Bradley Cooper, der også spiller hovedrollen sammen med Lady Gaga.

Filmen er blevet en kæmpe succes over hele verden, og den var nomineret til intet mindre end 8 Oscars, hvor sangen Shallow vandt for bedste originale sang.

Filmen handler om den berømte rockstjerne Jackson Maine spillet af Bradley Cooper.

Han opdager stortalentet Ally, spillet af Lady Gaga, som spiller på en bar for dragartister.

De indleder et forhold, og Ally kommer med på Jacksons turné, hvor hun opdages af et berømt pladeselskab som vil gøre hende til en stjerne.

Jackson bliver jaloux, samtidig med at hans egen karriere er i fare på grund af store mængder alkohol og narkotika. I tillæg er Jackson på vaklende grund med sin storebror og turnémanager Bobby.

Gratis for alle

Traditionen tro er ZULU Sommerbio gratis for alle, så det er bare med at møde op med godt humør, en behagelig stol og måske en pakke kleenex til filmen.

Der kan købes snacks og drikkevarer, men du må også gerne medbringe det hele selv.

Hvad: Zulu Sommerbio (A Star Is Born)
Hvor: Skovdalen, Aalborg
Hvornår: Tirsdag d. 23. juli kl. 21.45
Pris: Gratis

Du kan læse mere her.