Aalborg-par har opskriften: Derfor er Paradis bedre end de andre

Skrevet af: Michael Qureshi
Merete og Michael har Paradis butikkerne i Aalborg
Merete og Michael har Paradis butikkerne i Aalborg

Hvordan ender en lægesekretær og en sælger med at blive nordjysk isdronning- og konge. Altså sådan bogstaveligt talt.

For Merete og Michael er altså ikke iskolde. De er rare mennesker, der er imødekommende og lette at falde i snak med. Det er temmelig let at observere i den times tid, vi tilbringer i Paradis Is-butikken i Reberbansgade.

Kunderne genkendes og spørges ind til. De føler sig velkomne. Det er en af grundstenene i Aalborg-parrets enorme succes med at skabe sig en dominerende position på ismarkedet i Aalborg. Nærværet og kundeservicen.

En anden er selvfølgelig kvaliteten af isen i Paradis. Hver eneste morgen møder Merete og Michael Salomonsen ind i Reberbansgade-butikken klokken 5 og går i gang med at producere dagens is. Det er friske råvarer, isen produceres på dagligt. Her ryger det ud, hvis det ikke bliver solgt.

Kunderne får ikke is, der har ligget i fryseren i flere dage.

Lad os lige vende tilbage til starten af denne artikel og starten på Paradis Is i Aalborg.

”Jeg er venner med Thor Thorøe, som startede hele Paradis Is. Vi er gamle skolekammerater fra Horsens, og allerede da han åbnede de første butikker i 2000 forsøgte han at få os med ombord. Men der gik alligevel lidt over otte år, før vi endelig satte os ned på en sommerhus-tur og blev enige om at give det chancen,” fortæller Michael, mens Merete er i gang med at producere bestselleren jordbær-is i baglokalet.

Merete sagde sit gode job som lægesekretær på en børneafdeling op og blev daglig leder af de to første Paradis Is-butikker i Aalborg. Den ene i Algade. Den anden i Reberbansgade. Michael derimod forblev i sit job som sælger for Colorprint.

”Det var simpelthen for ikke at kaste os ud i projektet uden sikkerhedsnet. Det var vigtigt med i hvert fald en sikker indtægtskilde. Men det var hårdt, fordi jeg selvfølgelig var dybt engageret i Paradis og samtidig var nødt til at passe mit andet job. Merete var desuden gravid, så vi var også nødt til at ansætte en bestyrer. Men vi tog al vores friværdi i huset, og alt hvad vi ellers havde sparet op, og så gav vi det chancen, fordi vi troede på projektet,” forklarer Michael.

På landsplan er der 50 Paradis-butikker, og så har man åbnet seks i Los Angeles. Det er et koncept, der har vinger og meget snart kan erobre markedsandele på internationalt plan.

For Aalborg-parret fik de i 2013 føjet butikken i City Syd til. Fordelen ved den er, at der kan uden problemer sælge is året rundt. I 2014 blev Michael opsagt i Colorprint, fordi det gik konkurs, og så fik han det sidste skub over i Paradis på fuld tid.

”Det var et eller andet sted, det bedste der kunne ske. Jeg havde brug for det sidste puf, og jeg har absolut ikke haft grund til at fortryde. Men vi knokler også for det. Det er ikke altid sjovt at stå her så tidligt hver morgen fem dage om ugen. Men slutresultatet er vores passion, fordi vi ved, at det er god kvalitet, som kunderne værdsætter.”

En del af hemmeligheden bag Paradis’ succes ligger gemt i de ekstremt nøje udvalgte råvarer, som isen produceres af.

”Vaniljekorn er eksempelvis ekstremt dyre. I sådan typisk standard vanilie-is i et supermarked skal du være heldig, hvis du ser skyggen af et korn. Her er det sådan, at vores kunder siger, at de kan knase kornene. Der er fokus på gode råvarer. Vi har vanilijepulver fra Madagascar, hvid chokolade fra den Dominikanske Republik, chokolade fra Santa Domingo. Friske danske jordbær. Det bliver ikke bedre,” forklarer Michael Salomonsen.

Paradis Aalborg

Paradis Is er lidt dyrere end mange af konkurrenterne i byen og rundt omkring i landet. Men kvalitet koster, og det ved kunderne også.

”Vores succes bærer simpelthen på et fantastisk produkt, som ikke kan findes andre steder. Vi kan tillade os at tage noget mere for det, fordi vi altid lever op til højeste kvalitet. Det er også derfor, at vi sælger is i regnvejr. Fordi vores kunder kommer på grund af produktet og ikke fordi vejret pludselig byder til en is.”

Michael Salomonsen erkender dog, at der er en markant forskel på en varm sommerdag og en blæsende regnvejrsdag.

”Vi er blevet mindre vejrafhængige, efter vi har fået butikken ude i Storcenteret. Men selvfølgelig er vi lidt afhængige af uge for uge, at DMI rammer plet på deres prognoser, og de er ikke specielt sjove at være afhængige af. På en god sommerdag sælger vi omkring 500 kilo is. På en mindre god dag kan det måske være 75 kilo,” forklarer iskongen af Aalborg.

MigogAalborg-redaktionen havde allerede før interviewet kåret Paradis til Aalborgs bedste is. Begejstringen blev ikke mindre af en række smagsprøver, mens vi var nede i butikken.

Prøv eventuelt hvordan karamel med havsalt smelter på tungen. Med jordbærisen er den så lækkert cremet, og man kan virkelig smage friskheden i jordbærrene. Eller den helt nye Espresso Frappe, som giver kaffeoplevelsen en helt ny dimension.

Der er dog også en masse udfordringer ved at eje tre is-butikker i et land som Danmark. De to butikker inde i Aalborg holder lukket fire måneder om året, mens den i City Syd har åbent året rundt. Men hvad laver Merete og Michael så i de fire måneder, hvor der er stille og koldt?

”Vi tanker ny energi op. Hvis vi kørte i det her tempo året rundt, så var vi hurtigt brændt ud. Vi finder energien tilbage, og så er vi med til at udvikle hele Paradis Is-konceptet sådan overordnet. Når vi er ude og rejse, så er vi også altid på arbejde. Så slæber vi ungerne med ind i alle mulige isbutikker. Det har de selvfølgelig ikke noget imod, for de får jo is. Men jeg vil faktisk sige, at vi endnu ikke har fundet en is, der matcher kvaliteten på Paradis,” siger Michael Salomonsen.

I Aalborg er nye skud på is-markedet blomstret op med YoGo baseret på yoghurt is. Få meter fra Paradis i Reberbansgade ligger den helt nye Pro Yo baseret på proteinis. Men Merete og Michael har ingen planer om at ride med på den bølge.

”Vi har også sundere alternativer med vores sorbet-is, der er lavet på vand og frisk frugt. Det er vores kunder rigtig glade for. Vi ser de her andre spillere på markedet som spændende, men ellers fokuserer vi bare på os selv og hele tiden at udvikle vores produkter.”

Der kommer også et kryptisk svar på spørgsmålet om vi kan forvente en fjerde Paradis-butik i Aalborg?

”Vi kigger løbende på nye lejemål og spændende lokaler i Aalborg. Hvem ved. Måske åbner vi butik nummer fire inden for et år,” slutter Michael Salomonsen.

AALBORG AWARDS hylder byen: Natklubkonger spiller til Afterparty

Skrevet af: Michael Qureshi
TooManyLeftHands
TooManyLeftHands

Så kan I godt krydse datoen!

Fredag d. 3. april 2020 gentager vi succesen med AALBORG AWARDS. Denne gang større, vildere og bedre end både i 2018 og 2019, som var de første to år med den store fest.

Vi har igen i år rykket AALBORG AWARDS ind i Aalborg Hallen i Aalborg Kongres & Kultur Center, hvor der bliver plads til over 900 gæster. Sidste år var der totalt udsolgt til showet og afterparty.

Billetterne er netop sat i salg, og denne gang er det udelukkende med siddepladser.

AALBORG AWARDS starter med at hylde det bedste i Aalborg.

Årets Restaurant, burger, café, cocktails m.fl. skal kåres, hvor alle byens største restauratører, butikker, virksomheder håber på, at det er dem, som løber med priserne.

AALBORG AWARDS

TooManyLeftHands spiller til afterparty

Derefter er der kæmpe Afterparty. I år bliver det for alvor sparket i gang af nogen, der virkelig ved, hvordan man fyrer den af til en fest. Det er nemlig ingen ringere end natklubkongerne fra TooManyLeftHands.

Sidste år spillede de blandt andet på Tinderbox, de stod for Aalborgs største Gadefest on Tour på Gammeltorv og så har de også netop spillet på Aairport Festival.

TooManyLeftHands er netop kendt for at tage de største hits og mixe dem med deres eget touch, og regnes for at være blandt de bedste DJs.

Når de går fra scenen afløses de af andre stærke navne på DJ-fronten.

Rød løber, drinks og fedt show

Vi tør godt at love, at det bliver en forrygende aften med rød løber, drinks, et fedt show med kåringer og så ikke mindst et med et megafedt afterparty.

Vært på selve AALBORG AWARDS bliver Nicolaj Lange, der også har været det de to forgående år.

Hvis du vil prøve at have følelsen af at komme med til den største rød løber fest i Aalborg, så er det AALBORG AWARDS.

Her kan du feste med alle dem, der står bag byens bedste restauranter, butikker, caféer, virksomheder og naturligvis flere prominente navne i alt lige fra sport til politik.

I løbet af de næste dage åbner afstemningen til finalisterne til AALBORG AWARDS. Se sidste års vindere her

Hvad: AALBORG AWARDS afholdes af MigogAalborg
Hvor: Aalborg Kongres & Kultur Center
Hvornår: Fredag d. 3. april kl. 18-01.00
Billet-info:
Siddeplads: 349 kr.
Inkluderer 1 drink, snacks under showet, indgang til Award-show og MEGA Afterparty
Book lige her

Fed oplevelse for børnene: Kom til gratis ishockey-træning i vinterferien

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Annemarie Allesø Rasmussen
Foto: Annemarie Allesø Rasmussen

Vinterferien er netop startet for de fleste børn i Nordjylland, men vejrudsigten lover ikke ligefrem fantastisk vejr de næste dage.

Derfor er det jo oplagt at gå på jagt efter indendørsaktiviteter, som kan underholde de mindste i familien.

Og her i vinterferien kan børnene både få rørt kroppen, mærke følelsen af vintervejr og være sikker på tørvejr, når AaB Ishockey inviterer til rekruttering for alle piger og drenge i alderen 3-7 år.

Det foregår på onsdag d. 19. februar fra klokken 14.30 – 15.30 og lørdag d. 22. februar fra klokken 13.00-14.00 i Gigantium, og det er ganske gratis at møde op og prøve kræfter med en af Danmarks mest populære sportsgrene.

Bliv den næste store ishockey-stjerne

Flere profiler fra Aalborg Pirates har været en del af AaB Ishockeys talentafdeling, så drømmer dit barn om at blive den næste store Ishockey-stjerne, er det oplagt at lægge vejen forbi rekrutterings-dagen.

Men træningen handler først og fremmest om at have det sjovt.

“Vi har mange trænere på isen begge dage, så alle børn kan få en hjælpende hånd, når det nødvendigt.

Vi har også nogle specielle vogne, som de kan støtte sig opad, hvis ikke de er helt trygge ved at stå på skøjter endnu,” fortæller formand sportsudvalget i AaB Ishockey, Søren Vestergaard.

Derudover tilrettelægger man træningen efter det enkelte barns niveau, så alle får en god oplevelse.

Det anbefales, at man kommer 30-45 minutter før for at få hjælp til at finde det rette udstyr – som man i øvrigt også kan låne helt gratis på dagen.

Søren Vestergaard oplyser, at AaB Ishockey også afholder begyndertræning hver onsdag (kl. 17-18) og lørdag ( kl. 10-11.15) i perioden august-april, hvor man også kan prøve kræfter med ishockey.

Hvad: Gratis ishockey-træning for 3-7 årige
Hvor: Gigantium (indgang i kælderen på samme side som svømmehallen, omklædning 4, midt på gangen)
Hvornår: Onsdag d. 19. februar fra klokken 14.30 – 15.30 og lørdag d. 22. februar fra klokken 13.00-14.00

Du kan finde mere info her.

Subway lancerer nyhed: Børn under 12 år spiser gratis fremover

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vinterferien er netop skudt i gang, og det er naturligvis ensbetydende med, at de nordjyske forældre er i fuld gang med at lægge program for den næste uge.

Nu er der ikke børnehave- eller skolekammerater, der kan aktivere energibomben i løbet af dagen … og så må (bedste)forældre jo træde til.

Heldigvis findes der mange lokale tilbud til familier, der ønsker en ferie fyldt med gode oplevelser.

Blandt andet Subway, der netop har lanceret deres nyeste tiltag: Børn spiser gratis.

“Sikke et godt vinterferietilbud!” tænker du nok – men faktisk varer glæden helt udover denne uge…

Tilbuddet gælder nemlig for evigt!

Subway understreger dog over for MigogAalborg, at det er et barn per betalende voksen, der spiser gratis.

Sammensæt din egen børnesandwich

Med i det generøse tilbud er en valgfri børnesandwich, håndlavet i bedste Subway-ånd, hvor dagens heldige hovedperson kan vælge mellem en variant med enten kylling, kalkun eller skinke.

Derudover er der selvfølgelig hundredevis af kombinationsmuligheder både med hensyn til brød, fyld og tilberedning.

Et andet nyt tiltag fra Subway er også, at du fremover kan tilvælge alt fra cheddar, revet mozzarella, majs, feta, ristede løg til ristede kerner – helt uden merpris.

Barnet får selv lov at udpege det hele ved disken og er dermed også selv med til at sammensætte lige præcis sin yndlingssandwich.

“Subway er andet end et oplagt bud på en omgang hurtig take away – vi er også en familierestaurant, hvor der er plads til både store og små, uanset smag og behag,” fortæller Rasmus H. Millfors, som er medejer af Subway i Aalborg.

Er appetitten til mere end blot en sandwich, er der mulighed for at tilkøbe en sodavand og cookie for kun 20 kr. – det er dog ikke et krav for at indløse tilbuddet om et gratis måltid, så dette skal udelukkende ses som en billig måde at opgradere til en menu.

Tilbuddet er gældende i både restauranten i Urbansgade samt Østerågade.