Aalborg-par har opskriften: Derfor er Paradis bedre end de andre

Skrevet af: Michael Qureshi
Merete og Michael har Paradis butikkerne i Aalborg
Merete og Michael har Paradis butikkerne i Aalborg

Hvordan ender en lægesekretær og en sælger med at blive nordjysk isdronning- og konge. Altså sådan bogstaveligt talt.

For Merete og Michael er altså ikke iskolde. De er rare mennesker, der er imødekommende og lette at falde i snak med. Det er temmelig let at observere i den times tid, vi tilbringer i Paradis Is-butikken i Reberbansgade.

Kunderne genkendes og spørges ind til. De føler sig velkomne. Det er en af grundstenene i Aalborg-parrets enorme succes med at skabe sig en dominerende position på ismarkedet i Aalborg. Nærværet og kundeservicen.

En anden er selvfølgelig kvaliteten af isen i Paradis. Hver eneste morgen møder Merete og Michael Salomonsen ind i Reberbansgade-butikken klokken 5 og går i gang med at producere dagens is. Det er friske råvarer, isen produceres på dagligt. Her ryger det ud, hvis det ikke bliver solgt.

Kunderne får ikke is, der har ligget i fryseren i flere dage.

Lad os lige vende tilbage til starten af denne artikel og starten på Paradis Is i Aalborg.

”Jeg er venner med Thor Thorøe, som startede hele Paradis Is. Vi er gamle skolekammerater fra Horsens, og allerede da han åbnede de første butikker i 2000 forsøgte han at få os med ombord. Men der gik alligevel lidt over otte år, før vi endelig satte os ned på en sommerhus-tur og blev enige om at give det chancen,” fortæller Michael, mens Merete er i gang med at producere bestselleren jordbær-is i baglokalet.

Merete sagde sit gode job som lægesekretær på en børneafdeling op og blev daglig leder af de to første Paradis Is-butikker i Aalborg. Den ene i Algade. Den anden i Reberbansgade. Michael derimod forblev i sit job som sælger for Colorprint.

”Det var simpelthen for ikke at kaste os ud i projektet uden sikkerhedsnet. Det var vigtigt med i hvert fald en sikker indtægtskilde. Men det var hårdt, fordi jeg selvfølgelig var dybt engageret i Paradis og samtidig var nødt til at passe mit andet job. Merete var desuden gravid, så vi var også nødt til at ansætte en bestyrer. Men vi tog al vores friværdi i huset, og alt hvad vi ellers havde sparet op, og så gav vi det chancen, fordi vi troede på projektet,” forklarer Michael.

På landsplan er der 50 Paradis-butikker, og så har man åbnet seks i Los Angeles. Det er et koncept, der har vinger og meget snart kan erobre markedsandele på internationalt plan.

For Aalborg-parret fik de i 2013 føjet butikken i City Syd til. Fordelen ved den er, at der kan uden problemer sælge is året rundt. I 2014 blev Michael opsagt i Colorprint, fordi det gik konkurs, og så fik han det sidste skub over i Paradis på fuld tid.

”Det var et eller andet sted, det bedste der kunne ske. Jeg havde brug for det sidste puf, og jeg har absolut ikke haft grund til at fortryde. Men vi knokler også for det. Det er ikke altid sjovt at stå her så tidligt hver morgen fem dage om ugen. Men slutresultatet er vores passion, fordi vi ved, at det er god kvalitet, som kunderne værdsætter.”

En del af hemmeligheden bag Paradis’ succes ligger gemt i de ekstremt nøje udvalgte råvarer, som isen produceres af.

”Vaniljekorn er eksempelvis ekstremt dyre. I sådan typisk standard vanilie-is i et supermarked skal du være heldig, hvis du ser skyggen af et korn. Her er det sådan, at vores kunder siger, at de kan knase kornene. Der er fokus på gode råvarer. Vi har vanilijepulver fra Madagascar, hvid chokolade fra den Dominikanske Republik, chokolade fra Santa Domingo. Friske danske jordbær. Det bliver ikke bedre,” forklarer Michael Salomonsen.

Paradis Aalborg

Paradis Is er lidt dyrere end mange af konkurrenterne i byen og rundt omkring i landet. Men kvalitet koster, og det ved kunderne også.

”Vores succes bærer simpelthen på et fantastisk produkt, som ikke kan findes andre steder. Vi kan tillade os at tage noget mere for det, fordi vi altid lever op til højeste kvalitet. Det er også derfor, at vi sælger is i regnvejr. Fordi vores kunder kommer på grund af produktet og ikke fordi vejret pludselig byder til en is.”

Michael Salomonsen erkender dog, at der er en markant forskel på en varm sommerdag og en blæsende regnvejrsdag.

”Vi er blevet mindre vejrafhængige, efter vi har fået butikken ude i Storcenteret. Men selvfølgelig er vi lidt afhængige af uge for uge, at DMI rammer plet på deres prognoser, og de er ikke specielt sjove at være afhængige af. På en god sommerdag sælger vi omkring 500 kilo is. På en mindre god dag kan det måske være 75 kilo,” forklarer iskongen af Aalborg.

MigogAalborg-redaktionen havde allerede før interviewet kåret Paradis til Aalborgs bedste is. Begejstringen blev ikke mindre af en række smagsprøver, mens vi var nede i butikken.

Prøv eventuelt hvordan karamel med havsalt smelter på tungen. Med jordbærisen er den så lækkert cremet, og man kan virkelig smage friskheden i jordbærrene. Eller den helt nye Espresso Frappe, som giver kaffeoplevelsen en helt ny dimension.

Der er dog også en masse udfordringer ved at eje tre is-butikker i et land som Danmark. De to butikker inde i Aalborg holder lukket fire måneder om året, mens den i City Syd har åbent året rundt. Men hvad laver Merete og Michael så i de fire måneder, hvor der er stille og koldt?

”Vi tanker ny energi op. Hvis vi kørte i det her tempo året rundt, så var vi hurtigt brændt ud. Vi finder energien tilbage, og så er vi med til at udvikle hele Paradis Is-konceptet sådan overordnet. Når vi er ude og rejse, så er vi også altid på arbejde. Så slæber vi ungerne med ind i alle mulige isbutikker. Det har de selvfølgelig ikke noget imod, for de får jo is. Men jeg vil faktisk sige, at vi endnu ikke har fundet en is, der matcher kvaliteten på Paradis,” siger Michael Salomonsen.

I Aalborg er nye skud på is-markedet blomstret op med YoGo baseret på yoghurt is. Få meter fra Paradis i Reberbansgade ligger den helt nye Pro Yo baseret på proteinis. Men Merete og Michael har ingen planer om at ride med på den bølge.

”Vi har også sundere alternativer med vores sorbet-is, der er lavet på vand og frisk frugt. Det er vores kunder rigtig glade for. Vi ser de her andre spillere på markedet som spændende, men ellers fokuserer vi bare på os selv og hele tiden at udvikle vores produkter.”

Der kommer også et kryptisk svar på spørgsmålet om vi kan forvente en fjerde Paradis-butik i Aalborg?

”Vi kigger løbende på nye lejemål og spændende lokaler i Aalborg. Hvem ved. Måske åbner vi butik nummer fire inden for et år,” slutter Michael Salomonsen.

Lucia i Kajak gentages: Spektakulært syn i vente på Havnefronten

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: OnAdventure
Foto: OnAdventure

Julen er lig med traditioner, og en af de nyere af slagsen finder sted den 13. december i Limfjorden.

Ja, du læste rigtigt: i Limfjorden.

For femte gang er OnAdventure nemlig klar til at skabe et noget anderledes Lucia-optog i Aalborg, når havkajakker bliver pyntet med både lys, nisser, grantræer og glimmer, og så går turen ellers langs Limfjorden, hvor de lysende kajakker vil give et spektakulært syn.

Det kan måske umiddelbart lyde som en spøjs oplevelse, men efter at vi tog traveskoene på sidste år og stak i løb langs havnefronten, efter de lysende kajakker, er vi slet ikke i tvivl:

Det blev ikke sidste gang.

Derfor kan vi kun opfordre til, at du tager det varme tøj på og tager et smut forbi havnefronten den 13. december.

Nyt startområde i år

Men alt er dog ikke helt som det plejer.

Som noget nyt er startområdet flyttet til Limfjordsværftet, som byder på varm suppe og tænder op i grillen.

Plan A for ruten er at tage en tur rundt i havnen mellem 17 og 19.

“Den bliver små 6 kilometer lang, og bringer os forbi havnefronten i Aalborg hvor vi synger luciasang, ud til Østre Havn og retur – enten langs havnefronten i Aalborg, eller med et kryds over fjorden og hjem på  Nørresundby-siden,” skriver OnAdventure om optoget.

Så hvis man trækker ned mod Havnefronten mellem 17.30-18.00, så bør man have god mulighed for at opleve det ekstraordinære Lucia-optog.

“Ruten afhænger af vejret, og kan blive ændret i tilfælde af hårdt vejr. Endelig rute annonceres til alle tilmeldte den 13. december, samt ved startbriefing kl. 16:40 i skudehavnen.”

Sikkerhed frem for alt

Turen er for havkajakroere, og det er gratis at deltage.

Som deltager skal du selv stå for sikkerhed, udstyr og logistik, og have færdighederne og udstyret til at ro kajak i koldt vand.

“Hvis vi krydser fjorden, gøres det i organiserede, overskuelige grupper. Turen er forbeholdt havkajakker for at optimere sikkerheden. Arrangementet kan blive aflyst hvis vejret er for hårdt.

Som deltager er dit ansvar at holde dig sammen med gruppen. Det forventes at du melder klart ud hvis du vælger at ro væk fra gruppen, eller får brug for hjælp,” skriver de videre.

Foto: OnAdventure

Programmet for luciaoptog på Limfjorden

16:00-16:40 Klargøring af kajakker. Limfjords-værftet serverer varm suppe.

16:40-16:50 Sikkerhedsbriefing for alle deltagere

17:00-19:00 Rotur i Aalborg

19:00-20:00 Vi pakker sammen, og grillen er tændt, og vi ønsker god jul!

NB: Husk pandelampen: Solen går ned kl 15:38.

Hvad: Lucia i Kajak 2019
Hvor: Fra Limfjordsværftet og ind mod havnefronten
Hvornår: 13. december

Du finder mere info her.

Kæmpe fodboldfest på Gammeltorv: Alle EM-kampe bliver vist på storskærm

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Aalborg City
Foto: Aalborg City

Gennemsnitspulsen var formentlig noget højere end sædvanligt i de danske hjem mandag aften, da det skulle afgøres om Danmark kunne kvalificere sig til EM-slutrunden, som finder sted næste sommer.

Men ét sted i Aalborg var spændingen næsten ikke til at holde ud.

“Vi har lige afholdt vores årlige årsmøde, hvor over 150 detailbutikker deltog, og her præsenterede vi også aktivitetskalenderen for 2020.

Vi havde valgt at tage klaphatten på og skrevet “EM på storskærm” på fra 12. juni – 12. juli.

“Men vi havde gjort slettelakken klar, hvis det utænkelige skulle ske.

Så jeg var da noget nervøs, da Irland pludselig udlignede til 1-1 … Men nu kan vi ånde lettede op, og smide slettelakken i skraldespanden,” fortæller direktør for Aalborg City, Flemming Thingbak, til MigogAalborg.

Foto: Aalborg City
Foto: Aalborg City

Derfor er det officielt, at samtlige EM-kampe bliver vist på storskærm på Gammeltorv fra 12. juni – 12. juli.

Nu kan Aalborg City sammen med samarbejdsparterne for alvor trække i arbejdstøjet og få alle detaljerne på plads, men Flemming Thingbak kan allerede nu afsløre lidt af planerne over for MigogAalborg.

Kæmpe fanzone med storskærm, ansigtsmaling og fadøl

Under VM 2018 var Gammeltorv omdannet til én stor folkefest, hvor samtlige VM-kampe blev vist – med en stor fanzone, hvor der både var mulighed for at købe fadøl, lækkert mad og ikke mindst få fodboldstemningen helt ind under huden.

“Vi glæder os til at lave en endnu større folkefest til sommer.

Vi er lige nu i dialog med DBU, om man kan gøre Aalborg til en officiel fanzone, men uanset hvad bliver stemningen helt i top, og når man ankommer til Aalborg midtby, vil byen summe af fodboldfeber og hyggeligt samvær”, siger Flemming.

Endnu større storskærm?

Som det helt store trækplaster under storskærmsvisningen i 2018, havde man lejet en 30 kvadratmeter storskærm, som svarer til godt 620 tommer.

Foto: Aalborg City

“Storskærmen bliver mindst lige så stor til sommer, og måske endda endnu større.

Til VM var vi nødt til at sætte en ekstra storskærm op, da Danmark skulle møde Kroatien i ottendelsfinalen. Det vil vi gerne undgå i år,” siger Flemming.

Aalborg City var sidste sommer meget spændte på, hvordan stemningen ville være til de lidt mindre kampe, men der var fans til samtlige kampe, som skabte en fantastisk atmosfære.

Foto: Aalborg City

“Det vil vi gerne bygge videre på til EM, så vi viser selvfølgelig samtlige kampe. Vi kan kun opfordre til, at man venter med at holde ferie til efter 12. juli,” siger Flemming Thingbak.

Hvad: Storskærmsvisning af samtlige EM-kampe (med fanzone)
Hvor: Gammeltorv
Hvornår: 12. juni – 12. juli 2020

Bøger, kaffe og hjemmebag: Ny café er åbnet i Aalborgs midtby

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

“Stedet hvor mennesker mødes, bøger læses, kaffe nydes og sulten tilfredsstilles.”

Sådan lyder sloganet for Aalborgs helt nye café, Café Nørregade, som sjovt nok ligger i Nørregade i centrum af Aalborg.

Den har til huse i forlængelse af Hovedbiblioteket, hvor bl.a. KaffeFair tidligere har haft café.

Du træder direkte ind på caféen, hvis du benytter indgangen ud til Nørregade.

Bag den nye café står Charlotte Egelund, som også driver Den Blå Café i Lønstrup, der kun har åbent om sommeren.

Derfor er der nu plads i kalenderen til at åbne et helt nyt sted i Aalborg, og det er bestemt ikke café-erfaringen, der mangler.

“Jeg har nærmest ikke lavet andet hele mit liv,” fortæller Charlotte til MigogAalborg.

Hovedbiblioteket er et populært sted, for både læselystne og travle studerende, og derfor har Charlotte også lavet en aftale med biblioteket om, at alt mad og drikke må tages med videre op i læsesalen.

Derudover er man også velkommen til at fordybe sig i faglitteratur eller den sidste nye krimi i caféen, hvor der er næsten 40 siddepladser.

 

Masser af lækkerier på menuen

På caféen kan du naturligvis få alt inden for varme drikke; fra filterkaffe til en flad 20’er, diverse espresso-varianter, luksus te eller varm chokolade lavet på Callebaut-chokolade. Det hele fås selvfølgelig også to go.

Af den kølende slags byder menukortet på alt fra hjemmelavet saft, sodavand, økologisk juice, is-latte og øl.

Ifølge børnesangen bor der jo en bager i Nørregade, og det er faktisk også tilfældet i Café Nørregade.

Hoveddelen af brødet er nemlig hjemmebagt, og du kan sætte tænderne i surdejsboller med valgfrit pålæg, diverse sandwich og så vores favorit: lun panini, som jo altid er et sikkert hit på farten.

Caféen åbner allerede kl. 08.00, sammen med biblioteket, og de morgenfriske kan stifte bekendtskab med en morgentallerken med surdejsbolle med pålæg eller ost og økologisk skyr med kompot og hjemmelavet müsli for 59 kr.

Der er også frokosttallerken (110 kr.), månedens varme suppe og årstidens friske salat på menuen.

Caféen går ind for at stoppe madspild, og derfor kan du købe 6 boller to go for 35 kr. mellem kl. 17.00-18.00 – selvfølgelig efter først-til-mølle.

Hvad: Café Nørregade er åbnet
Hvor: Nørregade (ved Hovedbiblioteket)
Hvornår: Åbent fra kl. 08.00 – 18.00 (mandag-lørdag)

Du kan finde mere info om Café Nørregade her.