Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aalborg-optiker jubler: Louis Nielsen blandt de bedste arbejdspladser i Europa

Af Stine Kjølby Christensen

Louis Nielsen er netop blevet kåret som Europas bedste multinationale arbejdsplads inden for detail og den 18. bedste arbejdsplads i Europa.

Det skete, da organisationen, Great Place To Work, kårede Europas bedste arbejdspladser.

Louis Nielsen er kåret sammen med optikerkædens søsterbutikker i Specsavers fra Norge, Sverige, Finland og Holland. Louis Nielsen blev købt af Specsavers i 2005, og har fortsat sit hovedkontor i Aalborg.

“Vi er ekstremt stolte over den flotte kåring. Vi er den bedst placerede detailkæde af alle i både Danmark og Europa, og nr. 18 i hele Europa. Det er stort,” fortæller Head of HR, Christina Elong Møller og uddyber.

“Uden glade medarbejdere er vi ingenting. Uden dem kan vi ikke give vores kunder en god oplevelse og passe godt på deres øjne.

Derfor er det alfa og omega for os, at vores medarbejdere smiler, når de kommer på arbejde og når de tager hjem. At de føler sig udfordret og at de kan udvikle sig,” fortæller Christina Elong Møller.

Medarbejderne er blevet spurgt

Great Place to Work står bag den uvildige undersøgelse, hvor medarbejdere er blevet stillet en række spørgsmål om deres arbejdsglæde hos Louis Nielsen. Medarbejderne svarer anonymt.

Great Place to Work-certificeringen tildeles virksomheder, hvor kulturen på arbejdspladsen kendetegnes af en særlig høj grad af tillid og et generelt positivt arbejdsmiljø, og den er baseret på en lang række data og informationer om virksomheden, herunder anonyme spørgeundersøgelser blandt virksomhedens medarbejdere.

Tidligere på året blev Louis Nielsen kåret som Danmarks 5. bedste arbejdsplads og Danmarks bedste indenfor detail.

Dengang var Louis Nielsens medarbejdere samlet til stor fest i København, hvor prisen blev fejret. Det kan ikke lade sig gøre nu, så Louis Nielsens medarbejdere fejrer den nye Europæiske titel på behørig afstand.

“Vi er naturligvis ekstra glade og stolte i dag. Hvis vi kunne, havde vi naturligvis holdt en stor fest, men vi fejrer det på anden vis,” fortæller Christina Elong Møller.

Marianne har været med i 25 år: ”Kollegerne betyder mest”

En del af Louis Nielsens medarbejdere har holdt 10-, 15- og 20-års jubilæer. Og nogle sågar 25 og 30 år.

Marianne Visse, der er arbejder på supportkontoret i Aalborg, har i år 25-års jubilæum, og der er flere årsager til, at Louis Nielsen er en god arbejdsplads for hende.

“Det er aldrig kedeligt. Vi udvikler os hele tiden og har spændende projekter i gang.

Dengang jeg begyndte handlede det om briller, nu satser vi også på øjensundhed og på at passe på danskernes øjne. Det betyder meget for mig,” fortæller Marianne Visse, der dog godt ved, hvad der er allervigtigst for hende.

“Mine kolleger er vigtigst. Både dem her på kontoret (supportkontoret i Aalborg red.) og alle dem i butikkerne. Vi hjælper hinanden, og uanset hvem jeg snakker med, griner vi og har det sjovt, mens vi arbejder,” fortæller Marianne Visse.

Marianne Visse begyndte hos Louis Nielsen i 1995. Dengang havde Louis Nielsen én butik på Boulevarden i Aalborg.

I dag har Louis Nielsen 77 butikker landet over og 900 medarbejdere.

Mads Nygaard er virksomhedens adm. direktør. Han begyndte som Louis Nielsens første optikerelev, og fejrede 30-års jubilæum tidligere på året.

Del artikel

Andre læser også