Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Musik, hygge og kage: Oplev Aalborgs nye “Folkestue” på torsdag

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Aalborg Bibliotekerne
Foto: Aalborg Bibliotekerne

Aalborg Hovedbibliotek har gennemgået en flot forvandling det seneste år.

Der er kommet et helt nyt børne- og ungeunivers, skønlitteratur har fået sit eget rum med tema-hjørner, mens faglitteratur er tildelt ekstra plads i hjertet af biblioteket.

Samtidig fokuserer biblioteket mere på at afholde arrangementer og events, der samler aalborgenserne til oplysning og underholdning.

Til netop det formål har de skabt et helt nyt rum, de kalder for “Folkestuen”. I navnets ånd er det et rum, hvor byens borgere kan få lov til at udfolde deres idéer i samarbejde med andre.

“Folkestuen er ret lille og hyggelig, så der er helt sikkert nogle ting, den egner sig bedre til end andre. Man kan selv komme og få syn for sagen og lade sig inspirere på torsdag.

Men det kunne eksempelvis være små møder, foredrag, koncert-formater, strikkeklubber, samtalesaloner, lytte-lounges, talks, tegne-fællesskaber, læseklubber eller tusind andre ting,” fortæller Teis Kronborg, formidler og teamkoordinator hos Aalborg Bibliotekerne.

Musik, hygge og kage: Oplev Aalborgs nye "Folkestue" på torsdag
Folkestuen blev taget i brug for første gang til festivalen “Lyden af Aalborg” tidligere i oktober.

Musik, kage og hygge på torsdag

Som Teis nævner kan du komme forbi Aalborg Hovedbibliotek torsdag den 2. november klokken 19.00 og opleve Folkestuen.

Rummet ligger ved Arkaden, som er det overdækkede gangareal, der leder op til hovedindgangen til biblioteket.

Til det åbne hus (eller rettere den “åbne folkestue”) vil der være musik, kage, hygge og mulighed for at tale med bibliotekets personale samt andre fremmødte om, hvad rummet kan bruges til.

“Har du, din forening, klub eller organisation en idé, en halv idé eller “bare” lyst til at hjælpe andre i et generøst fællesskab med at skabe noget for og med andre, så skal du kigge forbi.

Det er aldeles uforpligtende og garanteret hyggeligt,” forklarer Teis og tilføjer, at biblioteket gerne hjælper med gode råd, PR og praktiske sager.

Hvis du har lyst til at deltage i arrangementet, skal du skrive til Jørgen Dissing på mail jorgen.dissing@aalborg.dk.

Kan du ikke deltage torsdag, men er du interesseret i at bruge Folkestuen, kan du skrive til folkestuen@aalborg.dk for at høre nærmere.

“Vi garanterer også, at det ikke er sidste gang, vi inviterer til idé-møde. Man kan også altid kigge ind, hvis man er i nærheden. Vi har ikke faste åbningstider, men hvis skiltet er ude, er vi dér og altid klar til en snak,” siger Teis afslutningsvis.

Del artikel

Andre læser også