Det siger lokal ejendomsmægler: Sådan er boligmarkedet lige nu

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Overskrifter omkring boligmarkedet, lånestramninger mm. har fået stor opmærksomhed i medierne de seneste år, og det gør det svært at danne sig et reelt overblik.

Det har gået fra at været historier omkring stigende boligpriser og småt udbud af boliger til nu, at markedet er på vej til at vende, og udbuddet vokser.

Men hvordan er boligmarkedet i øjeblikket i Aalborg. Det har MigogAalborg Bolig spurgt en lokal ejendomsmægler omkring.

Fra sælgers marked til blandet marked

Siden sidste år er udbuddet af boliger til salg i Aalborg blevet fordoblet.

”Det er blevet en smule sværere at sælge den enkelte lejlighed. Vi oplever ikke det nemme længere.

Det er gået fra at være sælgers marked til at være et blandet marked,” fortæller Tobias Nielsen, som er indehaver i Nyboligs lejlighedsbutik på Vesterbro i Aalborg.

Den lokale ejendomsmægler vil gerne understrege, at til trods for et større udbud af boliger, så er boligmarkedet ikke gået i stå.

”Det er blevet sværere at sælge boliger end for et år siden, men vores oplevelse er at boligmarkedet på ingen måde er gået i stå.

Vores butik har et højere salg i år end sidste år i denne periode – og der bliver forsat solgt et hav af lejligheder,” forklarer Tobias Nielsen.

Udbuddet er fordoblet siden sidste år

Udbuddet af boliger til salg i Aalborg er blevet fordoblet siden sidste år, hvorfor det også må være et svar på, hvorfor boligerne er blevet sværere at sælge.

Udbuddet af boliger i Aalborg og omegn er blevet større, der bliver bygget som aldrig før, og det er ikke længere svært at finde en lejebolig.

“Køberne har mange flere boliger at vælge imellem, og de unge mennesker der kommer til byen, var tidligere ”tvunget” ud i at købe, der var mange forældrekøb – det har vi stadig, men nu er det alene, de forældre der kan se, at det er en god investering, og ikke dem der købte for at den studerende kunne få tag over hovedet ” fortæller Inge Ørtoft, som er indehaver i Nybolig Palle Ørtoft.

”Sidste år havde du en toværelses lejlighed at vælge mellem, og der var fire hold der stod på spring – i dag har køberne noget mere at vælge imellem.”

Værktøjer til hurtigere salg 

Ifølge mæglerne fra Nybolig Palle Ørtoft er der mange værktøjer, som er vigtigere for sælgerne i dag end for et år siden på grund af ændringen i boligmarkedet.

”Et stort køberkartotek er i højere grad vigtigere i dag end sidste år. Der skrues også i højere grad op for behov for en bedre servicegrad og behovsafdækning,” fortæller Tobias Nielsen.

Med et boligmarked som begynder at flade ud, er der stor værdi i at vælge den rigtige mægler ifølge Nybolig Palle Ørtoft.

Det handler om at finde den rigtige ejendomsmægler, som passer til dine præferencer.

”Hos Nybolig Palle Ørtoft tilbyder vi eksempelvis smartsalg, som er et digital annonceringsværktøj. Hvis man er boligsøgende finder boligen kunden, og kunden finder ikke boligen selv.

Samtidig er vi en stor lokal kæde, som har en stor kundegruppe. Vi har syv butikker i Aalborg og omegn som samarbejder for at hjælpe vores kunder i mål,” forklarer Inge Ørtoft.

Nu hvor boligmarkedet har ændret sig, kan det også betyde, at ejendomsmæglerne skal arbejde hårdere for at få et salg igennem.

”Det er stadig lige så sjovt at være ejendomsmægler – faktisk synes jeg i højere grad, at det er blevet sjovere at være ejendomsmægler, fordi man i dag bliver valgt på sine kvalifikationer og ens arbejde bliver prissat.

Det viser særligt boligsidens “Find mægler”-funktion i øjeblikket,” fortæller Tobias Nielsen.

Kilde: Boligsiden.dk

Statstikken viser i øjeblikket, at Nybolig Palle Ørtofts lejlighedsbutik har solgt 88 lejligheder i 2018 og med en kundetilfredshed på 9,9.

Din Mægler og EDC følger godt trop.

“Forventningen til boligmarkedet fremover er, at vi tror stadig det vil være klogt at købe sig ind på markedet lige nu. Priserne har sat sig en lille smule, og man kan gøre sig nogle rigtig fornuftige køb.

Kigger man på alle de tilflyttere, der hvert år kommer til Aalborg samt den udvikling, Aalborg er igennem, så tror jeg på, hvis man kigger på en 5-10 års periode, så er man rigtig glad for at have købt sig ind på markedet set fra et økonomisk synspunkt,” slutter Tobias Nielsen af med.

Omringet af smuk natur: Her kan du bygge nyt og lækkert tæt på Aalborg

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Velkommen til Høje Støvring – et område som er i rivende udvikling, og hvor mange flotte boliger skyder op fra jorden.

Hvis I drømmer om at bygge nyt, bo tæt på grønne områder, og ikke mindst i kort køreafstand fra storbyen, så bør du læse videre.

Foruden en fredet natur, så rummer dette nybygger-område en masse oldtidshistorie.

Her er to gravhøje og et lille levn af Hærvejen, men det skal man bestemt ikke lade sig skræmme af – der er nemlig mange muligheder for at bygge fede huse mellem de fredede naturarealer.

Byggegrundene udstedes i to etaper

Nybolig Støvring står for salget af byggegrundene. De bliver solgt over to etaper, hvor skilningen mellem de to etaper er mellem en af gravhøjene.

”Inden længe flytter de først nye beboere ind på etape 2 – mange af dem med helt unik panoramaudsigt over den fredede ådal.

Der bygges virkelig flotte, arkitekttegnede villaer. Da grundene er store, de fleste mellem 1100 og 1200 kvm, er der god udsigt til naturen, uanset hvilken grund man vælger,” fortæller ejendomsmægler Inge-Lene Ebdrup, der er indehaver ved Nybolig Støvring.

Første etape ligger på den side af gravhøjen, der er tættest på Støvring by.

Men man skal være hurtig, for første etape er snart udsolgt.

Anden etape ligger på den anden side af gravhøjen, og ligger længere inde i dalen med Mastrup Å- og sø i bunden.

Minder fra fortiden

Midt i området ligger minderne fra fortiden, hvor to gravhøje og et lille levn af Hærvejen har sin helt egen historie fra oldtiden.

Området er flot kuperet og skråner ned til Mastrupdalen, hvor bækken løber igennem. I bunden af Mastrupdalen er der en lille sø, hvor man blandt andet kan fiske efter ørreder.

Ved Høje Støvring bor du tæt på naturen, samtidig med, at du kun er få kilometer fra Støvring centrum.

Flere og flere søger fra Aalborg mod Støvring, og det forstår man godt. Ved en køretur gennem bymidten finder man masser af indkøbsmuligheder, flere folkeskoler, gymnasium, svømmehal, sportshaller og meget mere.

Transport til byen er heller ikke et problem, da byen har egen togstation, og tager man bilen, ligger Støvring kun et stenkast fra motorvejen mod både Århus og Aalborg.

Læs og se mere om Høje Støvring her.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Pensionsselskab opfører nyt kollegie: Studerende bor lige ud til Fjorden

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Studerende i Aalborg får mulighed for at få nogle super fede placeringer, når vi snakker studieboliger.

Nu kommer endnu en attraktiv beliggenhed snart til de studerende.

Pensionsselskabet PFA opfører et nyt kollegie, hvor der er plads til 220 studerende. Kollegiet bliver placeret nord for fjorden ved siden af siloen med kort afstand til Aalborg midtby.

Kollegiet er det andet af i alt fire kommende PFA Kollegier i hele landet.

Studerende kan bo ud til Limfjorden

Som et led i markeringen af PFA’s 100-års fødselsdag i 2017 besluttede Danmarks største kundeejede pensionsselskab at bygge fire nye kollegier i landets største studiebyer København, Odense, Aalborg og Aarhus.

I 2018 begyndte byggeriet af det første kollegie i Odense, og nu er turen kommet til Aalborg.

Aalborgs mange studerende kan glæde sig til flere hundrede nye studieboliger på en attraktiv placering på lige ud til Limfjorden ved Lindholm Brygge 35 – en bygning hvor blandt UCN tidligere har haft til huse.

Michael Bruhn, Ejendomsdirektør i PFA,  ser frem til at påbegynde ombygningen af den nuværende kontorbygning til et kollegie med fokus på fællesskab, bæredygtighed og et stærkt studiemiljø.

”Flere og flere unge mennesker vælger at læse på ungdoms- og videregående uddannelser. Det er meget positivt, men det skaber også pres på boligmassen efter egnede boliger i større byer som Aalborg, der kan betales på et studiebudget.

Vi ser meget frem til at påbegynde byggeriet af moderne og attraktive studieboliger her på denne skønne placering på Lindholm Brygge,” siger Michael Bruhn i en pressemeddelelse.

PFA’s kommende kollegie i Nørresundby, forventes at være færdigt og klar til indflytning i april 2020.

Kollegie tæt på grønne områder

Kollegiet ligger ved siden af Lindholm Strandpark, der i sommer-sæsonen er fuld af liv og aktiviteter.

Derudover vil det være nemt tilgængeligt at komme syd for fjorden ved at benytte sig af kulturbroen. På cykel vil man fra kollegiet nemt kunne være inde i midtbyen på 5-10 minutter.

Som med de øvrige PFA Kollegier er kollegiet i Aalborg bygget med fokus på at skabe rammer om både fællesskab og tid til individuel fordybelse.

Alle værelser har eget bad og toilet, men der er fælles køkkener og dertil kommer en række andre fælles faciliteter, såsom læsesal og fitnessrum.

Kollegiet kommer til at rumme i alt 220 værelser på 13-26 kvadratmeter, og oveni kommer fællesarealerne.

Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen ser frem til det nye kollegie.

”Vi oplever en fantastisk vækst og udvikling i Aalborg, især takket være de mange studerende, der vælger Aalborg som ramme for deres uddannelse.

De unge giver byen en særlig stemning af højt humør, håbefuldhed og mod på fremtiden. Derfor gør vi rigtig meget for, at Aalborg skal være en attraktiv studieby, og vores by har gennem de seneste år gennemgået en fantastisk udvikling på netop den konto.

Jeg er derfor både glad og stolt over, at PFA har valgt at bakke op om den udvikling ved at opføre et helt nyt kollegie med en fantastisk placering lige ned til Limfjorden og med supergode faciliteter til de unge,” siger Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Alle PFA’s fire kommende kollegier bliver opført med fokus på bæredygtighed i forhold til både materialer og energiforbrug, og kollegiet i Aalborg skal således certificeres med DGNB-sølv.

PFA ejer i forvejen bygningen, der på nuværende tidspunkt står tom. Ombygningen går i gang snarest.

”Med PFA Kollegier giver vi i anledning af vores 100 års fødselsdag i 2017 noget ekstra tilbage til danskerne.

Vi er sikre på, at kollegiet her kommer til at bidrage til en fortsat positiv udvikling for Aalborg som studieby, og samtidig er det et solidt tilbud til vores kunder samt deres børn og børnebørn,” siger PFA’s ejendomsdirektør Michael Bruhn.

PFA’s 1,2 mio. pensionskunder vil med fortrinsret kunne opskrive deres børn og børnebørn til et værelse.

Drømmer du om ny bolig i 2019?: Bliv godt klædt på til Boligkøbsaften

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Er du i tvivl om, hvad du skal gøre for at få boligdrømmen til at gå i opfyldelse?

Eller hvordan du skal gribe hele boligjunglen an? Så kan dette arrangement meget vel hjælpe dig på vej til at blive boligejer i 2019.

Mandag d. 28. januar fra klokken 17.00 – 19.00 afholder Købsmæglerne en gratis boligkøbsaften.

Bliv en opmærksom førstegangskøber

Hvis du overvejer at købe en bolig, men ikke er klar over hvordan og hvor du skal starte, så bør du møde op.

“En undersøgelse lavet af boligsiden.dk viser, at 6 ud af 10 boligkøbere opnår afslag i forbindelse med deres boligkøb, samt at 80% af alle boligkøbere oplever en form for usikkerhed i forbindelse med et boligkøb – uanset om det er første, anden eller tredje gang man køber,” fortæller Rasmus Andersen, der er indehaver ved Købsmæglerne.

Læs også: Købsmæglerne tilbyder nu gratis pristjek på boliger

“Vi vil til arrangementet komme ind på boligmarkedet i Aalborg og omegn og tage pulsen på markedet, for at finde ud af, om det er nu, man skal købe bolig.

Samtidig vil vi gøre deltagerne opmærksomme på udfordringer i forbindelse med et boligkøb, og nok vigtigst af alt fortælle om sælgers ejendomsmæglers rolle i forbindelse med et boligkøb,” fortæller Thomas Boe, der også er indehaver ved Købsmæglerne.

Ejendomsmægler er sælgers mand og må ikke rådgive dig

Uanset hvilken type bolig du overvejer at købe, så sikrer Købsmæglerne at klæde dig på, så du går fra arrangementet som opmærksom kommende boligkøber.

De færreste førstegangskøbere er klar over, at ejendomsmægleren er sælgers mand. For dig som køber betyder det, at ejendomsmægleren ikke må rådgive dig i forbindelse med en bolighandel.

Derfor er det en fordel at have en rådgiver i dit hjørne, når du ønsker at investere i mursten – hvad enten du er førstegangskøber, eller om du før har været på boligmarkedet.

Udover at deltagerne vil blive dækket ind med viden om boligmarkedet, vil der under arrangementet være en bank repræsenteret til at fortælle om de økonomiske aspekter i forbindelse med et boligkøb.

Læs også: Førstegangskøbere er ikke skræmt væk af ny lov

“Under boligkøbsaftenen vil vi så vidt mulig dække køberne så godt ind, så de føler sig sikre til bolighandlen,” slutter Thomas Boe af med.

Arrangementet finder sted hos Købsmæglernes kontor ved Gøteborgvej 1, 9200 Aalborg.

Hvad: Boligkøbsaften hos Købsmæglerne
Hvor: Gøteborgvej 1, 9200 Aalborg
Hvornår: Mandag d. 28. januar 17-19
Hvis du er interesseret i at deltage til boligkøbsaftenen kan tilmeldingen ske her

Boligkøbsaftenen er gratis og du kan læse meget mer om arrangementet her

Følg MigogAalborg Bolig på Facebook for alle de seneste nyheder om boligmarkedet og byggeprojekter i Aalborg og omegn – følg siden her