Det siger lokal ejendomsmægler: Sådan er boligmarkedet lige nu

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Overskrifter omkring boligmarkedet, lånestramninger mm. har fået stor opmærksomhed i medierne de seneste år, og det gør det svært at danne sig et reelt overblik.

Det har gået fra at været historier omkring stigende boligpriser og småt udbud af boliger til nu, at markedet er på vej til at vende, og udbuddet vokser.

Men hvordan er boligmarkedet i øjeblikket i Aalborg. Det har MigogAalborg Bolig spurgt en lokal ejendomsmægler omkring.

Fra sælgers marked til blandet marked

Siden sidste år er udbuddet af boliger til salg i Aalborg blevet fordoblet.

”Det er blevet en smule sværere at sælge den enkelte lejlighed. Vi oplever ikke det nemme længere.

Det er gået fra at være sælgers marked til at være et blandet marked,” fortæller Tobias Nielsen, som er indehaver i Nyboligs lejlighedsbutik på Vesterbro i Aalborg.

Den lokale ejendomsmægler vil gerne understrege, at til trods for et større udbud af boliger, så er boligmarkedet ikke gået i stå.

”Det er blevet sværere at sælge boliger end for et år siden, men vores oplevelse er at boligmarkedet på ingen måde er gået i stå.

Vores butik har et højere salg i år end sidste år i denne periode – og der bliver forsat solgt et hav af lejligheder,” forklarer Tobias Nielsen.

Udbuddet er fordoblet siden sidste år

Udbuddet af boliger til salg i Aalborg er blevet fordoblet siden sidste år, hvorfor det også må være et svar på, hvorfor boligerne er blevet sværere at sælge.

Udbuddet af boliger i Aalborg og omegn er blevet større, der bliver bygget som aldrig før, og det er ikke længere svært at finde en lejebolig.

“Køberne har mange flere boliger at vælge imellem, og de unge mennesker der kommer til byen, var tidligere ”tvunget” ud i at købe, der var mange forældrekøb – det har vi stadig, men nu er det alene, de forældre der kan se, at det er en god investering, og ikke dem der købte for at den studerende kunne få tag over hovedet ” fortæller Inge Ørtoft, som er indehaver i Nybolig Palle Ørtoft.

”Sidste år havde du en toværelses lejlighed at vælge mellem, og der var fire hold der stod på spring – i dag har køberne noget mere at vælge imellem.”

Værktøjer til hurtigere salg 

Ifølge mæglerne fra Nybolig Palle Ørtoft er der mange værktøjer, som er vigtigere for sælgerne i dag end for et år siden på grund af ændringen i boligmarkedet.

”Et stort køberkartotek er i højere grad vigtigere i dag end sidste år. Der skrues også i højere grad op for behov for en bedre servicegrad og behovsafdækning,” fortæller Tobias Nielsen.

Med et boligmarked som begynder at flade ud, er der stor værdi i at vælge den rigtige mægler ifølge Nybolig Palle Ørtoft.

Det handler om at finde den rigtige ejendomsmægler, som passer til dine præferencer.

”Hos Nybolig Palle Ørtoft tilbyder vi eksempelvis smartsalg, som er et digital annonceringsværktøj. Hvis man er boligsøgende finder boligen kunden, og kunden finder ikke boligen selv.

Samtidig er vi en stor lokal kæde, som har en stor kundegruppe. Vi har syv butikker i Aalborg og omegn som samarbejder for at hjælpe vores kunder i mål,” forklarer Inge Ørtoft.

Nu hvor boligmarkedet har ændret sig, kan det også betyde, at ejendomsmæglerne skal arbejde hårdere for at få et salg igennem.

”Det er stadig lige så sjovt at være ejendomsmægler – faktisk synes jeg i højere grad, at det er blevet sjovere at være ejendomsmægler, fordi man i dag bliver valgt på sine kvalifikationer og ens arbejde bliver prissat.

Det viser særligt boligsidens “Find mægler”-funktion i øjeblikket,” fortæller Tobias Nielsen.

Kilde: Boligsiden.dk

Statstikken viser i øjeblikket, at Nybolig Palle Ørtofts lejlighedsbutik har solgt 88 lejligheder i 2018 og med en kundetilfredshed på 9,9.

Din Mægler og EDC følger godt trop.

“Forventningen til boligmarkedet fremover er, at vi tror stadig det vil være klogt at købe sig ind på markedet lige nu. Priserne har sat sig en lille smule, og man kan gøre sig nogle rigtig fornuftige køb.

Kigger man på alle de tilflyttere, der hvert år kommer til Aalborg samt den udvikling, Aalborg er igennem, så tror jeg på, hvis man kigger på en 5-10 års periode, så er man rigtig glad for at have købt sig ind på markedet set fra et økonomisk synspunkt,” slutter Tobias Nielsen af med.

Bo midt i smørhullet: Tre charmerende byhuse til salg i Aalborgs “bloggergader”

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Foto: dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 12, 9000 Aalborg
Foto: dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 12, 9000 Aalborg

De velkendte hyggelige bloggergader pryder Aalborgs midtby med de smukke pastelfarvet små byhuse og brosten.

Det er faktisk de færreste byhuse, som ender til salg på boligmarkedet, da flere af ejerne sælger byhusene videre til nærtstående familiemedlemmer eller bliver udlejet.

I øjeblikket er tendensen dog en anden, da der i øjeblikket er tre byhuse til salg på en gang i de historiske bloggergader, Klokkestøbergade, Peder Barksgade eller Hjelmerstald.

Du kan nu flytte ind i en af de charmerende byhuse.

Har du set vores historie om Hjelmerstald på instagram? 

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Hvor godt kender du din by? 🤔 Aalborgenserne kender #Hjelmerstald for sine idylliske huse, charmerende farver og rå brosten 🏡💙 Derudover ved enhver ambitiøs instagrammer, at gaden er stedet, hvor du får det perfekte #bloggerbillede 👸🏼 _ Graver man lidt dybere i gadens historie, der strækker sig helt tilbage til 1600-tallet, så finder man tværtimod ud af, at der under de velovervejede poseringer hersker store mængder af oldgammel hestegødning – gaden er nemlig oprindeligt et gammelt staldområde 🐴💨 – Senere hen blev Hjelmerstald stedet, hvor uhumske beværtninger tog sig af de tørstige kunder 🍻 – og var desuden datidens form for “fattigghetto”, hvor de færreste færdedes, da der var decideret sundhedsskadeligt ✋🏼🤢 Tænk lige over den næste gang du lægger vejen forbi #bloggergaden 🤪📸 #migogaalborg #aalborg #hjelmerstald #bloggerlife

Et opslag delt af MigogAalborg (@migogaalborg) den

Peder Barks Gade 12

Foto: dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 12, 9000 Aalborg
Foto: dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 12, 9000 Aalborg

Ved siden af Vor Frue Kirke ligger dette lille søde grønne byhus.

Byhuset er ét af de mindre af slagsen, men er renoveret smukt og efter stilen.

Byhuset er 41 kvadratmeter, men byder stadig på et lækkert køkken al-rum, udgang til et gårdmiljø, hvor 1. salen har et værelse, et bad og en hems.

Der er mange flere billeder af byhuset, som du kan se her.

Pris: 2.095.000 kr.

Peder Barks Gade 36

Foto: edc.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg
Foto: edc.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Dette lyseblå byhus ligger ved siden af Aalborg Stadsarkiv på Peder Barks Gade.

Huset er godt indrettet på få kvadratmeter, og har alt hvad du har brug .

Derudover har byhuset et lille gårdareal, hvor der er masser af plads til havemøbler, og en grill der kan anvendes i sommerperioden.

Byhuset koster 2.195.000 kr. og er 65 kvadratmeter. Der er mange flere billeder og fakta om huset, som du kan finde lige her.

Hjelmerstald 13, 1. tv.

Foto: home.dk, Hjelmerstald 13, 1. tv. 9000 Aalborg
Foto: home.dk, Hjelmerstald 13, 1. tv. 9000 Aalborg

Hjelmerstald betyder oprindeligt hestestald, og byhusene er oprindelig bygget til byens mange heste.

Til forskel fra de to andre, er dette en lejlighed der er til salg i et af de farvet byhuse. Lejligheden er 87 kvadratmeter. Der er mange flere billeder af lejligheden, som du kan se her.

Lejligheden følger de andre byhuse prismæssigt og koster 2.098.000 kr.

Historiske huspriser: Du får mest for pengene i Nordjylland

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

For nylig kom en herskabsejendom til salg, hvor der er plads til store armbevægelser, tæt på Aalborgs midtby til en pris på 5.299.999 kr.

Vi har skrevet om denne fede bolig.

Vi har også skrevet om Nordjyllands dyreste adresser, som du kan læse her.

Finans Danmark har netop lavet en opgørelse over huspriserne på boligmarkedet i hele Danmark.

Den viser, at huspriserne det seneste år er steget med 4,2 pct. på landsplan.

Højeste huspriser nogensinde

De stigende huspriser i 2018 betyder, at huspriserne nu er på det højeste niveau, og slår huspris rekorden i 2007 inden finanskrisen indtrådte.

Finans Danmark har lavet en statistik, der startede i 1992, hvor et typisk hus på 140 kvadratmeter i det første kvartal i 1992 kostede 563.000 kr.. I fjerde kvartal i 2018 kostede et typisk hus på 140 kvadratmeter 1.923.000 kr.

”Der er fremgang på boligmarkedet over det meste af landet. Det har fået huspriserne til at stige til det højeste niveau nogensinde, så et typisk hus på 140 kvadratmeter koster ca. 1,9 mio. kr.

Prisen er dog kun lidt højere, end da huspriserne toppede før finanskrisen i 2007,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, i en pressemeddelese på Finans Danmarks hjemmeside.

I Region Nordjylland får du mest for pengene

Selvom statistiken viser, hvad et typisk hus på 140 kvadratmeter koster, så er der stor forskel på huspriserne, hvis der kigges over hele landet.

Der er mest at komme efter, hvis du leder efter et hus i Region Nordjylland, hvor kvadratmeterprisen i fjerde kvartal i 2018 lå på 9.006 kr.

Region Hovedstaden 25.616 kr.

Region Sjælland 12.024 kr.

Region Midtjylland: 12.086 kr.

Region Syddanmark: 9.309 kr.

Region Nordjylland: 9.006 kr.

Kilde: Finans Danmark. Salgspriser (kvm. pris) i fjerde kvartal 2018.

Se hele statistikken her.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

342 etagemeter i 4 plan: Unik bolig med masser af plads sat til salg

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Foto: Dit-hjem.dk, Kong Eriks Vej 5, 9000 Aalborg.
Foto: Dit-hjem.dk, Kong Eriks Vej 5, 9000 Aalborg.

Er drømmen at bo i en ejendom, hvor I kan bo flere generationer under samme tag?

Eller har du blot brug for masser af plads?

Denne herskabelige villa til 5,2 mio. kr. byder på mange kvadratmeter med højt til loftet tæt på Aalborgs midtby.

Udover den attraktive beliggenhed byder boligen på et hav af muligheder, da den i øjeblikket er indrettet som et to-familiehus, som gør at anvendelsesmulighederne er mange.

Udlejning kan være et emne, der enten kan være interessant for en bolighaj, eller det kan være med til at medfinansiere huslejen.

Herskabsboligen er for nylig kommet på boligmarkedet, og den er ret unik på boligmarkedet i Aalborg.

342 etagemeter i 4 herskabelige plan

På Kong Eriks Vej 5, i smørhullet mellem Vestbyen og Hasseris, ligger en rødstensvilla, som er klar til at blive overtaget af nye ejere.

Ejendommen er på hele 342 etagemeter, hvor de 248 kvm er godkendt til beboelse fordelt ud på 4 plan.

Boligen er indrettet med to separate lejligheder samt 94 kvadratmeter kælder.

Foto: Dit-hjem.dk, Kong Eriks Vej 5, 9000 Aalborg.

Der er rig mulighed for at leje en af lejlighederne ud, eller renovere og benytte hele ejendommen selv.

Omkring ejendommen har der været gravet ud og lagt dræn, hvilket er med til at gøre at kælderen anvendelig med gode disponible rum og en god loftshøjde.

Der er toilet på alle 4 plan, og 3 af etagerne er med bad.

Foto: Dit-hjem.dk, Kong Eriks Vej 5, 9000 Aalborg.
Foto: Dit-hjem.dk, Kong Eriks Vej 5, 9000 Aalborg.

Ejendommen er løbende blevet renoveret med respekt for stilen.

Der er blandt andet blevet udskiftet tag og vinduer i 2009, sokkel og overdækning ved ejendommens hoveddør er renoveret og blevet etableret i 2012, ligesom carport og den østvendte altan er etableret i 2014.

Der mangler ingenting ved udearealerne, da boligen både har en østvendt altan og en privat vestvendt tagterrasse. Man skal heller ikke glemme den store have, hvor der både er anlagt terrasse og græsplæne.

Foto: Dit-hjem.dk, Kong Eriks Vej 5, 9000 Aalborg.

Dette er en helt særlig ejendom på en attraktiv beliggende tæt på Aalborgs midtby, Klostermarksskolen, Haraldslund og Kridtgraven.

Ejendommen koster 5.299.000 kr. og du kan få mere info på den særlige bolig ved at klikke her.