Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aalborg Lufthavn jubler: Nye destinationer får flyvende start

Af Stine Kjølby Christensen

Maj 2023 bød på en god sæsonstart i Aalborg Lufthavn for populære charterdestinationer som Kreta, Rhodos, Cypern og Zakynthos, hvor lysten til solrige ferieoplevelser skinnede tydeligt igennem.

Det skriver Aalborg Lufthavn i en pressemeddelelse.

Mens indenrigstrafikken holdt 2019-niveauet, var rejseudbud- og efterspørgsel stigende for udenrigstrafikken, der oversteg sidste års passagerantal.

Der var alt i alt 134.147 rejsende til og fra Aalborg Lufthavn i maj 2023 – en mindre tilbagegang på 4,0 procent i forhold til samme måned sidste år, hvor indenrigsniveauet oversteg alle forventninger.

Samtidig var der samlet over 4.500 flere rejsende til udlandet, der satte kursen til blandt andet Malaga, Færøerne, Rhodos, Zakynthos og New York.

Endnu flere rejsemuligheder fra Aalborg

Rejsemulighederne til udlandet er stigende fra Aalborg Lufthavn, med et udvidet program til Færøerne og Malaga samt den nye New York-rute med SAS.

I juni åbner de direkte ruter til Alicante og Barcelona med Norwegian samt Reykjavik med PLAY, som også giver gode muligheder for at flyve videre til for eksempel Boston, Washington og Toronto.

“I maj rykkede vi tættere på 2019-niveauet i antallet af udenrigspassagerer, og vi har forventninger til, at vi kommer til at overstige dette niveau i de kommende måneder.

Foruden de nye ruter på programmet, vil KLM løbende opskalere antallet af dage med 4 daglige afgange i juni, hvor de fra juli vil køre med fuldt program i resten af sommerprogrammet og ind i vinterprogrammet.

Det har stor betydning for rejsefleksibiliteten for både erhvervsrejsende og fritidsrejsende, hvor vi sammen med ruterne til New York og Reykjavik står meget stærkt på rejsemulighederne til særligt Nordamerika,” siger lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen.

Der er samtidig store forventninger til sommerens charterprogram, der er kommet godt fra start – med over 18 procent flere charterrejsende end i maj sidste år.

Flyene er også stort set fyldte til blandt andet Cypern og de klassiske græske og spanske solfavoritter. Når vi nærmer os sommerferien, starter Golden Sands op, og der bliver sat ekstra afgange ind til Kreta og Antalya.

Del artikel

Andre læser også