Aalborg Lufthavn viser gode takter: Et historisk godt år

Skrevet af: Michael Qureshi

De seneste 80 år – siden Aalborg Lufthavn blev bygget – har budt på såvel opture som nedture.

I dag er det landets tredjestørste lufthavn, som år efter år sender millioner af danskere ud i verden.

Aalborg Lufthavn var statsejet indtil 1997, hvor lufthavnen blev overtaget af en håndfuld nordjyske kommuner, som fortsat ejer lufthavnen den dag i dag.

Over 300 dedikerede medarbejdere

Aalborg Lufthavn består som virksomhed af en dedikeret ledelse og mere end 300 dygtige medarbejdere, som sørger for, at alting går op i en højere enhed.

Foruden at have en kompetent medarbejderstab kan lufthavnen og kommunerne bag prale med at råde over mere end 5.000 gratis parkeringspladser.

Her kan du altså parkere helt gratis – en efterhånden unik mulighed sammenlignet med landets øvrige lufthavne.

Aalborg Lufthavn er vellidt blandt de fleste jyder, som fremhæver lufthavnen for de gode og gratis parkeringsmuligheder, tårnhøje serviceniveau og det fine rejseudvalg.

September 2018 – en historisk måned

September anno 2018 var en speciel måned for byen og lufthavnen. Her blev der nemlig slået en ny flot rekord.

Denne måned rejste mere end 165.168 passagerer til og fra lufthavnen i det nordjyske. Det er betydeligt flere end sidste år.

Man kunne endvidere glæde sig over en flot fremgang i både indenrigstrafikken og udenrigstrafikken.

September har historisk set altid været en god rejsemåned, men det kom alligevel bag på ledelsen, at så mange ville lægge vejen forbi lufthavnen.

I de seneste år er der blevet solgt rigtig mange afbudsrejser fra aalborg. Disse afbudsrejser er blevet afsat på meget kort tid, hvilket vidner om en stor efterspørgsel.

Du har også mulighed for at finde en afbudsrejse fra Aalborg, hvis du trænger til en billig tur sydpå. Der er mulighed for at booke afbudsrejser hele året rundt – dog med et størst udvalg om sommeren.

900 nye p-pladser på vej

Søren Svendsen, direktør i lufthavnen, har tidligere på året udtalt, at der er 900 nye p-pladser på vej.

Disse p-pladser forventes at være klar engang i 2019, som formentlig bliver endnu et godt år med flotte tal og nye rekorder.

Planen er foreløbigt, at pladserne skal stå klar til sommersæsonen, hvis ikke før.

Du kan følge med via lufthavnens hjemmeside. Med de nye p-pladser bliver det endnu lettere at finde plads til sin bil.

Et år med mange nye afgange og shoppingmuligheder

2018 har også budt på mange nye eftertragtede afgange. Der er bl.a. blevet indført flere afgange til følgende destinationer:

 

  • Malaga
  • Mallorca
  • Agia Paraskevi (nyt feriemål)
  • Oslo
  • Athen

 

Norwegian står for en lang række af afgangene, men der er også mulighed for at flyve med mange andre store selskaber. SAS, DAT og British Airways flyver også til og fra Aalborg Lufthavn.

Aalborg Lufthavn har også oprustet med nye shoppingmuligheder og restauranter. Du kan med fordel lægge vejen forbi nogle af de mange spændende butikker, næste gang du skal flyve fra vores velbesøgte lufthavn.

Overvej også at tage en tur i lufthavnens lounge.

Den perfekte symfoni: Kaffebar klar med uimodståelige is-sandwich

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Sommervejret er for alvor kommet til Aalborg ( … i hvert fald til og med i morgen), og du finder ikke to bedre venner end høj solskin og is.

Det skulle da lige være Behag Din Smags fuldstændige fantastiske bagværk i selskab med hjemmelavet is.

Igen i år har Aalborg bedste kaffebar nemlig tryllet i køkkenet og kreeret hele to fristende is-sandwich – naturligvis lavet helt fra bunden med økologiske råvarer.

Favoritten fra sidste år, Hindbærsnitte-is, kan vi heldigvis byde velkommen igen, men den har fået en særdeles sød og lækker ven.

I år har bageriet tryllet endnu engang og lavet en ny variant i form af en Brownie-is.

“Den smager som … en opgraderet mælkesnitte!”

Behag Din Smag har præsenteret isene som en nyhed i dag, sååååå … Vi stod selvfølgelig klar til at smage på herlighederne her til formiddag.

Hindbærsnitte-udgaven skuffer heller ikke i år.

Det iskolde lag af hindbæris er noget tykkere, end man kender fra den klassiske hindbærsnittes lag af syltetøj, men det er bestemt ikke en negativ ting.

Isen og de syndige mørdejsbunde er den perfekte kombination, og den lette syrlighed fra de friske bær, bringer balancen helt i top. En respektfuld opgradering af en af danskernes yndlingskager!

Men hvad så med den nye dreng i klassen?

Brownie-isen smager (surprise …) fuldstændig forrygende. Der er små stykke af brownie i vaniljeisen, og de to brownie-bunde har fået et ekstra skud kakao, og vi udbrød i kor: “Ej, den smager af mælkesnitte!”, og det er jo aldrig helt dårligt.

Læg dertil, at den uforklarlige mælkecreme fra mælksnitten er erstattet af den vildeste vaniljeis med browniestykker!

Intet besøg på Behag Din Smag uden byens bedste kaffe. Lene Hyldahl, indehaver og barista, anbefaler en Espresso Tonic som et friskt pust til de syndige is-bomber.

“Espresso Tonic er min personlige i sommervarmen, for den er helt vildt læskende,” forklarer Lene.

Behag Din Smag oplyser, at de fristende sommer-is koster 38 kr., og de vil kunne købes hele sommeren .. så længe lager haves!

Find din indre popstjerne frem: Nu kan du komme til X Factor casting i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: TV2
Foto: TV2

Drømmer du om at blive sanger? Eller kender du én, der har en helt fantastisk sangstemme, som hele Danmark burde høre?

Så er der nu mulighed for at få testet sangtalentet, når X Factor åbner op for pop-up castings rundt omkring i hele landet.

Det skriver TV2 i en pressemeddelelse.

Her i Aalborg foregår det traditionen tro i Folkekirkens Hus på Gammeltorv 4. Det bliver fredag den 12. juni kl. 14.00 – 20.00, at du kan komme til pop-up casting.

Udover muligheden for at komme videre i X Factor, kan du også møde finalisten og nordjyden Mathilde Cafeey, der kommer forbi og hilser på.

Sådan foregår en pop-up casting

Pop-up casting er en uformel casting, hvor du blot skal komme, som du er. Du skal ikke synge for dommertrioen fra TV, men bliver mødt af de flinke X Factor castere.

Og hvis du imponerer dem, har du chancen for at komme videre til auditions, hvor du skal synge foran dommerne.

Foto: Lasse Lagoni

“Man får derfor en stor forlomme i køen, hvis man stiller op d. 12. juni. Og så er det helt lowkey og ufarligt – og faktisk lidt hyggeligt at kigge forbi vores pop-up,” skriver X Factor.

Kommer du forbi en pop-up casting, undgår du en tur til Aarhus eller København til de officielle precastings i august, hvor køen er ufattelig lang.

Hvad: X Factor pop-up casting
Hvor: Folkekirkens Hus
Hvornår: Fredag den 12. juni kl. 10-14

Du kan finde mere info her.

Frisk vand i bassinerne: Vestre Fjordpark genåbner i denne uge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Nu er der godt nyt til os, der er ved koge over i den nordjyske sommervarme.

I går kunne vi fortælle, at Rigspolitiet og sundhedsmyndigerne har givet de udendørs friluftsbade lov til at åbne efter længere tids nedlukning. Det kan du læse mere om her.

I dag skulle Magistraten i Aalborg Kommune så mødes, hvor åbningen af Vestre Fjordpark var et af hovedpunkterne på dagsordenen.

De har besluttet, at Vestre Fjordpark genåbner på fredag, den. 5. juni.

Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Aalborg Kommune har lavet en række foranstaltninger for at kunne håndtere afstandskravet i forbindelse med Covid-19 i Vestre Fjordpark.

Det er kommunens vurdering, at det dermed vil være forsvarligt igen at lukke vand ind i Vestre Fjordparks bassiner.

Nedenstående foranstaltninger er blevet truffet:

 

  • Markeringer på opholdsarealerne der gør det muligt at overholde det nødvendige afstandskrav på 1 meter både på det grønne areal og trædækket.
  • Legepladsen og tårnet vil være afspærret og kan ikke benyttes.
  • Tarzanbanen afspærres og 1 meter vippen, 3 meter vippen samt udspringstårnet vil være lukket for at undgå, at der opstår lange køer og for at undgå kontaktflader, som mange personer rører ved.
  • Vandet udskiftes løbende via pumpen, så der hele tiden er frisk vand i bassinerne.

Aalborg Havnebad og Nibe Fjordbad åbner også fredag 5. juni. Også her vil der blive sørget for, at afstandskravene kan overholdes.

Lækre is hele sommeren

Udover udsigt til frisk vand i bassinet, kan vi også glæde os over, at Café Salt holder åbent ALLE dage resten året. Derfor kan en forfriskende dukkert kombineres med en lækker is; hvad med en Joe Exotic? Læs mere om det skøre tiltag her.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her