Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stor optimisme for 2022: Aalborg Lufthavn lover flere nye ruter

Af Nathalia Hentze Nielsen

COVID-19 har sat sine tydelige spor i luftfartsbranchen – og det gælder også hos Aalborg Lufthavn.

Trods en årsstart med markante rejserestriktioner, ses der dog også tilbage på et sommerhalvår med rejsefrihed rundt i Europa og en vækst i indenrigstrafikken, skriver de i en pressemeddelelse.

Kursen mod et positivt 2022 er derfor sat – med forventning om at rejseaktiviteten, og rejseglæden snart kan vende tilbage på fuld styrke.

“Vi skal gennem en lidt hård januar, men vi har store forventninger til året generelt – særligt når vi kommer til sommersæsonen.

I hele det forgangne år har vi arbejdet på højtryk med at gøre Aalborg Lufthavn helt klar til at gå forrest. Der er blandt andet tale om en intensiv indsats med ruteudvikling, hvor der også er gode sommernyheder på vej og optimering af lufthavnens faciliteter – for eksempel Penny Lane, der åbnede dørene tilbage i september.

Samtidig fortsætter rejsen mod at blive en bæredygtig lufthavn, hvor lufthavnen blandt andet, den 10. november 2021, blev internationalt anerkendt som en CO2-reducerende lufthavn,” fortæller lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen.

Hvilke nye ruter det konkret drejer sig om er endnu uvist, men det vil blive afsløret senere på året.

Senest introducerede lufthavnen to nye helårsruter, Stockholm og Kaunas, som er blevet taget rigtigt godt imod.

Indenrigstrafikken oversteg alle forventninger

Lufthavnen skriver også, at 2021 ender på en positiv note.

I løbet af 2021 rejste 775.789 passagerer igennem Aalborg Lufthavn – svarende til 53 procent af passagerniveauet fra tiden før COVID-19, hvor der i 2019 var 1.462.507 rejsende, men sammenlignet med 2020, hvor COVID-19 gjorde sit indtog, er der dermed en passagerstigning på 51,4 procent i 2021.

De sidste seks måneder af 2021 stod for næsten 77 procent af alle rejsende i året, som blandt andet skal ses i lyset af rejserestriktioner helt ind i foråret, men også et fokus på at løfte indenrigstrafikken til og fra København til nye højder.

Da aktiviteten i samfundet kom op i gear igen efter nedlukningen, kunne vi i større grad se indenrigsefterspørgslen, og betydningen af at have hele tre flyselskaber på ruten til København.

Allerede fra juli oversteg antallet af passagerer 2019-niveauet måned for måned, og sammenligner vi det sidste halvår af 2021 med samme periode i 2019, så lå vi 7 procent over niveau.

På flyene ser vi også langt flere fritidsrejsende end tidligere. Det er tydeligt, at folk har fået øjnene op for feriemulighederne i Danmark, hvor også Bornholm har været en populær destination”, siger Niels Hemmingsen.

Del artikel

Andre læser også