Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aalborg Lufthavn jubler: Klar med flere nye ruter i år

Af Nathalia Hentze Nielsen
De Kanariske Øer har været en populær efterårsdestination.  Foto: Nathalia Hentze Nielsen
De Kanariske Øer har været en populær efterårsdestination. Foto: Nathalia Hentze Nielsen

September er som regel årets største rejsemåned hos Aalborg Lufthavn, og det er ingen undtagelse i år.

En blanding af ferieglade nordjyder og erhvervsfolk har sat gang i rejseaktiviteten til både ind- og udland og resulteret i over 150.000 rejsende samlet for september.

Det er en samlet fremgang på 4,6 procent i forhold til september 2022, skriver Aalborg Lufthavn i en pressemeddelelse.

Derved blev det den største september i fem år for lufthavnen, og historisk set den tredje største nogensinde.

Fart på ferietrafikken til udlandet

Med langt mellem de tomme sæder på september måneds charterafgange, er det tydeligt, at den traditionelle charter- og pakkerejse er i høj kurs hos de danske ferierejsende.

Samtidig er der, i sammenligning med sidste år, skruet op for rejseudbuddet til blandt andet Malaga og Amsterdam, hvortil KLM igen flyver fast fire gange dagligt.

“Igen ser vi en stor vækst i udenrigstrafikken i forhold til 2022, hvor det er tydeligt at se, at der er ekstra kapacitet sat ind på ruterne til for eksempel Malaga og Amsterdam.

Vi er nu gået i gang med sidste del af sommerprogrammet, hvor det er nu og de næste par måneder frem, at sommerprogrammet til næste år bliver lagt til salg.

Det er derfor allerede muligt at bestille næste års rejse til en stor del af de velkendte charterdestinationer samt til blandt andet Napoli og New York.

Heldigvis går vi også snart ind i et stærkt vinterprogram, hvor vi kan se frem til rutenyhederne Tenerife, Gran Canaria og Madeira samt charternyheden La Palma,” siger lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen.

Vi har tidligere skrevet om disse nyheder, som du kan læse her: Tenerife, Gran Canaria, Madeira og La Palma.

Flere erhvervsrejsende til og fra København

Båret af rejsende til og fra København viser trafiktallene for september 2023 en positiv udvikling i indenrigstrafikken, hvor der er en forbedring i forhold til de forgangne måneder.

“Set ud fra mængden af rejsende måned for måned, kommer vi fornuftigt ud af september på indenrigsdelen.

Der er naturligvis stadig et stykke vej op til niveauet fra sidste år, hvor tre operatører var fuldt beskæftiget på ruten, men vi har set en fremgang i rejseaktiviteten, når vi sammenligner med tidligere måneder.

Det vidner om, at antallet af erhvervsrejser har taget et ryk i en positiv retning, hvor virksomhederne i højere grad er vendt tilbage til samme prioritering af det fysiske møde fremfor det online møde. Vi forventer at se samme positive tendens i de kommende måneder,” slutter Niels Hemmingsen.

Del artikel

Andre læser også