Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Væk fra regn og kulde: Aalborg Lufthavn jubler over vild juli-måned

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Aalborg Lufthavn
Foto: Aalborg Lufthavn

Vejret har ikke ligefrem vist sig fra sin bedste side denne sommer.

Det kan man også mærke i Aalborg Lufthavn.

Flyrejser ned til sol og varme sydpå var i høj kurs i juli 2023, hvor der var meget få ledige sæder tilbage til blandt andet det græske ø-hav og de spanske favoritter Mallorca, Alicante, Malaga samt nyheden Barcelona.

Ferieglæden har derfor ikke været til at tage fejl af i årets store sommermåned – med det største antal rejsende siden 2018.

Det skriver Aalborg Lufthavn i en pressemeddelelse.

Der har været drøn på udenrigs- og chartertrafikken fra Aalborg Lufthavn i juli 2023, hvor de mange solglade danskere kunne vinke pænt farvel til regn og vind herhjemme og sætte kursen mod varmere himmelstrøg.

Samlet var der 137.006 rejsende til og fra lufthavnen i juli i år, som oversteg juli sidste år med 7,7 procent.

Nye direkte ruter sikrer en stor udenrigsfremgang

Der var i juli 2023 en stor fremgang i udenrigstrafikken, med en stigning på hele 24,6 procent i forhold til juli sidste år.

Samtidig oversteg antallet af rejsende 2019-niveauet med knap 10 procent, som blandt andet var et resultat af de nye ruter til Reykjavik, Alicante, Barcelona og New York, der har været store trækplastre i danskernes sommerferie.

“Vi står med et bredt udvalg af direkte ruter til populære destinationer, hvor man må sige, at rejselysten og efterspørgslen har været høj. Det er derfor glædeligt, at vi ser en betydelig fremgang i udenrigstrafikken, og at vi nu ligger godt over 2019-niveauet.

Det sker på trods af de udfordringer, der har været med flyvningerne med KLM og German Airways til og fra Amsterdam måneden igennem. Det var en uventet situation, der desværre resulterede i et større antal aflyste afgange herfra – til stor gene for vores rejsende her i den travle ferieperiode, hvor alternative rejsemuligheder var begrænset.

Vi er i løbende kontakt med KLM, og vi forventer en stabilisering af situationen i den nærmeste fremtid, hvor vi igen vil se fire daglige afgange som en fast del af trafikprogrammet,” siger lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen. 

Fyldte sommerfly satte dagsordenen i skolernes sommerferie

Et samlet overblik for juli 2023 viste en stor rejselyst til både ind- og udland, hvor den gennemsnitlige belægning var rekordhøj – med gennemsnitligt hele 86 procent af alle sæder solgt.

Selvom skolernes sommerferie er ved at være slut, tyder meldinger fra fly- og rejseselskaber på, at den store rejselyst fortsætter ind i sensommeren.

“Ser man bort fra de udfordringer i ferietrafikken, som KLM-aflysningerne og sidste uges triste hændelser på Rhodos gav, så kom vi rigtig positivt ud af juli.

Det var en måned, der både bød på propfyldte fly uge efter uge til New York, smilende chartergæster på vej til kolde drinks ved stranden i Costa del Sol og et stort antal feriegæster til København og Bornholm.

Selvom indenrigstrafikken ikke kunne måle sig med juli sidste år, var flyene godt fyldte, med et samlet passagerantal over 2019-niveau. Der er derfor store forventninger til rejseaktiviteten, når vi kigger frem mod august og september,” slutter Niels Hemmingsen.  

Væk fra regn og kulde: Aalborg Lufthavn jubler over vild juli-måned
Grafik: Aalborg Lufthavn

Del artikel

Andre læser også