Aalborg-legenden takker snart af: Sådan bliver mit nye liv

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Aalborg Kongres & Kultur Centers Facebook-side
Foto: Aalborg Kongres & Kultur Centers Facebook-side

Af Charlotte Mortensen

I slutningen af september sprang bomben!

Efter 31 år som leder for Aalborg Kongres & Kultur Center, har den vellidte direktør valgt at takke af.

Ernst Trillingsgaard har igennem tre årtier stået i spidsen for AKKC og gjort meget for Aalborg som kulturby.

Han kom til AKKC i 1985, hvor han hurtigt fik sat sine spor, men fra 1. maj 2017 kan Trillingsgaard ikke længere kalde sig direktør for AKKC.

MigogAalborg tog en snak med den garvede herre om hans beslutning og om nogle af højdepunkterne gennem hans tid ved AKKC.

Det er tydeligt at mærke, at Ernst har blandede følelse om sit exit.

Ernst Trillingsgaard

”Jeg har for så vidt ikke lyst til at stoppe, da det stadig går godt, jeg har stadig energien og ikke mindst lysten. Det vigtigste er, at man har lysten!” udtaler den erfarne direktør.

Men der er nu et par grunde, der gør, at han tænkte, at ’nu er det nu’.

”For det første er det klart at min alder… jeg er jo allerede over sidste salgsdato” udtaler Ernst med et grin, ”jeg har været så heldig, at jeg har fået lov at sidde her så længe, som jeg har”.

Ud over alderen er der en anden meget vigtigt faktor, nok den vigtigste, ifølge Ernst: hans kone, Else.



”Jeg har en fremragende kone, Else, og det er jo sådan set hende, der sagde ’ved du hvad, nu er tiden, alle mennesker skal jo stoppe, og det skal du også’”, siger Ernst, og uddyber at det nok er bedst at gå ud på egne præmisser, mens fanen er høj.

Det at blive ældre er noget, Ernst diskuterer med sin gode ven, Cirkusrevy-veteranen, Ulf Pilgaard:

”Vi er lige gamle, har arbejdet sammen i 50 år. Vi snakker selvfølgelig meget sammen om det” beretter Ernst, ”Ulf er god at snakke med, fordi han kan både snakke politik og religion og livstil og sådan noget, det er han god til”.

Men Ernsts exit sker ikke fra den ene dag til den anden.

De første seks måneder efter hans fratrædelse, står han til rådighed som konsulent for AKKC, samtidig med at han også stadig vil være tilknyttet Vinterrevyen og Cirkusrevyen i et par år endnu.

Alt, han forlanger i retur, er et par billetter til de to revyer.

Ernst er glad for, at det ikke bliver en brat afslutning.

”Det betyder, at jeg kan vænne mig til det hele. For problemet er jo, at jeg kan ikke sidde stille en halv time.

Det kunne også være, at jeg måske, men jeg tror det ikke, har det fint, jeg kan sidde og tage det med ro, men jeg tror ikke på det, men teoretisk set kunne det ske”.

Hvad Ernst så skal få tiden til at gå med, har han ikke fundet ud af, men han er stadig tilknyttet et par projekter, der kommer til at tage noget af hans tid.

Han er blandt andet næstformand for et museum, han har startet på sin fødeø, Jegindø, han kører projektet Trilles Café, hvor ældre herrer kan komme til mad og foredrag, og ja, så holder Ernst også selv en række foredrag rundt om i Nordjylland.

Fritid er ikke noget, Ernst har haft meget af, så det bliver en omvæltning for ham pludselig ikke at have et sted at skulle være hver dag.

Ernst nævner, hvordan hans gode ven, en anden garvet mand i underholdningsbranchen, Niels Hausgaard, kalder det at stoppe med at arbejde for frihedens ”spændetrøje”:

”Det er jo både positivt og negativt. Positivt ved at du har din fritid til at gøre, hvad du vil, men selv friheden er jo en spændetrøje, hvis du er vant til at udfylde hele din tid med arbejde og pludselig ikke har noget, så bliver det jo, i overført betydning, en slags spændetrøje” uddyber Ernst.

Og det er nok sådan lidt Ernst selv har det, fortæller han.

Men hvis der er en ting, direktøren ikke er nervøs over ved at træde af, så er det fremtiden for AKKC.

Udover at de fleste koncerter, messer og events allerede er planlagt for de næste par år, så siger Ernst også, at bare fordi han forlader AKKC, så betyder det ikke, at alt går i stå.

”Staben er der jo endnu, vores folk ved, hvad de har med at gøre, så de kan jo bare køre videre.

Så kommer der selvfølgelig en ny, der skal have et overordnet syn. Forhåbentligt kommer der en ind, der også har nogle skæve ideer” siger Ernst, og understreger altså at AKKC’s succes er en præstation af hele organisation, og ikke kun ham selv.

Og succes har der været meget af. En af Ernsts og AKKC’s mest elskede initiativer er oplevelsesinstallationen “De Syngende Træer”.

”Vi fik jo ideen fordi, i stedet for at have en gæstebog, så skal vi have noget, der er vedvarende, sådan fik vi ideen. I 1985 fik jeg Cliff Richard til at plante det første træ, fordi ham kendte jeg, og han sagde bare ’ja’, og så plantede vi det” fortæller Ernst, og forsætter:

Sir Cliff Richard plantede det første træ i 1987. I 2011 indviede han genåbningen af De Syngende Træer: Foto: Aalborg Kongres & Kultur Centers Facebook-side
Sir Cliff Richard plantede det første træ i 1987. I 2011 indviede han genåbningen af De Syngende Træer. Foto: Aalborg Kongres & Kultur Centers Facebook-side

”så tænkte jeg, der bliver nok 25 træer, det var det, jeg håbede på, men nu er vi så oppe på 88”.

Siden interviewet blev foretaget, er der dog kommet et ny træ til, da den verdenskendte operasanger, Plácido Domingo, plantede træ nr. 89 d. 1. november.

Musikstanderne, der spiller hver kunstners musik, kom til i 2012, og siden da har der været 1,7 million tryk, fortæller Ernst.

Da MigogAalborg bad den erfarne direktør om at nævne de fem bedste øjeblikke med AKKC, var det svært for ham at vælge. ”Det er jo fandme så mange” sagde han.

Som noget af det første nævnes de mange internationale musikere, som har gæstet AKKC. En af de oplevelser, der skiller sig ud, er koncerten med Leonard Cohen i 2012.

Leonard Cohen plantede også et træ. Foto: Aalborg Kongres & Kultur Centers Facebook-side
Leonard Cohen plantede også et træ. Foto: Aalborg Kongres & Kultur Centers Facebook-side

”Jeg var så bange for, at der skulle regne, der lå sådan nogle skyer hele tiden, og det smask-regnede helt op til Viborg, i Aarhus løb kloakkerne op, og koncerten var altså udendørs, men vi nåede at komme igennem koncerten i tørvejr” fortæller Ernst.

Ernst nævner også koncerten med Teatro alla Scala di Milano i 2009 som noget af et scoop for AKKC. Det italienske operahus havde aldrig, og har heller ikke siden, optrådt på Skandinavisk jord. Det tog seks år for Ernst at få denne forhandling på plads.

Nu hvor vi snakker om store bedrifter, er et andet højdepunkt Ernsts scoop af det østrigske orkester Wiener Philharmonikerne:

”Først så ville de ikke, så lejede vi Falkoner Salen i København, så fløj vi vores sponsorer derover til koncert med dem, fordi de vil kun optræde i hovedstæder. Dronningen og hele kongehuset kom.

Da vi så havde gjort det, så ville de godt til Aalborg og spille her. Nu har de så været her senere også, det var jo en kamp” fortæller Ernst med stolthed i stemmen.

Aalborg har også været vært for det danske Melodi Grand Prix hele seks gange, seneste i 2015, endnu et højdepunkt for Ernst.

”Der har jeg jo lavet forhandlingerne gennem alle årene, de er glade ved at være i Aalborg, og de kommer også igen på et tidspunkt, men vi kan jo ikke have dem hele tiden” siger Ernst.

Sidst, men bestemt ikke mindst, nævner Ernst sit hjertebarn: Cirkusrevyen. Revyer er virkelig der, hvor Ernst er i sit es.

Ernst har præsteret at få Cirkusrevyen til Aalborg 31 år i streg, som det eneste sted uden for Bakken.

Dette skyldes hans tætte venskaber med mange af de store stjerner i Cirkusrevyen fra tilbage i tiden som fx Dirch Passer, Karl Stegger, Lisbet Dahl og Ulf Pilgaard.

Ernst med nogle af hans Cirkursrevy-venner
Ernst med nogle af hans Cirkursrevy-venner

Ernst har været konsulent for Cirkusrevyen i 32 år, altså før han kom til AKKC. Han har nemlig tidligere været direktør for Holstebro Hallen, hvor han også opsatte flere revyer med mange kendte danske skuespillere.

Det bliver altså til knap 32 år bag roret for AKKC. En tid hvor Ernst har sat sine spor for udbuddet af underholdning i Aalborg, men også har præget den danske underholdningsbranche.

Ernst efterlader sig et tomrum, men med hans optimisme for AKKC’s fremtid, tror MigogAalborg nok, at vi kan se frem til en ny og spændende tid for Aalborgs Kongres & Kultur Center.

30 år i byen fejres: Azzurra genåbner med nyt menukort og nyrenoverede lokaler

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen
Maurizio Quattromani
Maurizio Quattromani

Langt om længe er det igen muligt at forkæle sig selv med en tur på restaurant, og én af de restauranter, der i den grad har været savnet, er Azzurra.

Maurizio Quattromani var en af de første i Aalborg til at åbne en restaurant med et rustikt italiensk landkøkken, da han i 1990 for første gang slog dørene op til Restaurant Azzurra i Jens Bangs Gade.

Dét skal selvfølgelig fejres!

I hele juni måned bliver det 30-års jubilæum fejret med en masse godt til ganen, når restaurantdelen Pizza e Vino af Azzurra slår dørene op til en restaurant med både nyt udseende og nyt menukort.

Faktisk har restauranten også fået det lokale navn “Pizza e Vino” ligesom selskabslokalet “L’antipasto” samt en ny og mere iøjnefaldende indgang på hjørnet.

Tanken er, at stedet også skal kunne benyttes som vinbar, hvor man smage forskellige vine, som man efterfølgende kan købe med hjem.

Byder velkommen med Aperol Spritz

Maurizio vil gerne markere de 30 år i Jens Bangs gade, og det gør han ved at tilbyde velkomstdrinks til alle spisende gæster i restauranten hele juni måned.

”Vi tilbyder Aperol Spritz til alle vores aftengæster i restauranten hele juni måned. En italiensk klassiker, der er et hit i sommermånederne,” fortæller Maurizio.

Derudover vil der også gratis to-go-kaffe til de 300 første gæster hele juni måned.

Nye italienske specialiteter på menukortet

Azzurra fejrer ikke kun jubilæum, men også post-corona-genåbning med et helt nyt menukort i restauranten Pizza e Vino i Jens Bangs Gade.

Maurizo Quattromani åbnede Azzurra med en vision om at servere rustikke, italienske retter inspireret af de lokale landkøkkener i det sydlige Italien.

Den vision har han nu udlevet i 30 år, og han har gennem årene også udviklet Azzurra til et decideret madværksted, der kan levere alt fra dine-in, take away og catering.

Mest af alt er de dog nok kendt for deres autentiske pizzaer, der både gør det godt i restauranten såvel som på spisebordet derhjemme.

”Vores nye menukort byder på endnu flere autentiske retter fra min hjemby, Napoli. Blandt andet kan vi tilbyde pizza fritta, som er en italiensk specialitet.

Faktisk er det, som navnet antyder, stegt pizza – det skal helt sikkert prøves!” fortæller Maurizio og tilføjer:

”Derudover har vi også optimeret vores kaffeudstyr i Azzurra, Jens Bangs Gade. Vi serverer friskbryggede italienskristede bønner – virkelig kvalitetskaffe.”

Den friskbryggede kaffe, der sender italienske noter hele vejen hen langs Reberbansgade kan nydes både i restauranten og to-go.

Det nye menukort er gældende i restauranten Pizza e Vino i Azzurra, Jens Bangs Gade, mens jubilæumstilbuddene gælder i Restaurant Azzurra i Jens Bangs Gade og Azzurra Nordkraft.

På grund af de afstandspåbuddene, har Azzurra Nordkraft valgt kun at åbne for restaurantbesøg i Kedelhallen og på den udendørs Terrasse, således take away-kunder stadig kan betjenes.

Perfekt til sommervarmen: Café Peace er klar med drinks to-go

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Solen har skinnet ufortrødent fra en skyfri himmel de sidste mange dage, og det ser ikke ud til, at resten af pinsevejret skuffer.

Det har fået mange til at krybe ud af corona-hulerne og nyde byen under åben himmel – naturligvis med behørig afstand, som skrevet står.

Af samme årsag kunne det næsten heller ikke være mere belejligt, at Café Peace på Boulevarden nu er klar med lanceringen af deres nye sommerkoncept: Drinks to-go.

Café Peace er i forvejen kendt og elsket for deres drinksmenu, men nu kan du altså også tage dem med på farten.

For vores kære læseres skyld, testede vi naturligvis konceptet i dag, pinsesøndag, hvor vejret var fuldstændig perfekt til en drink (eller to, eller tre) ved havnen.

Drinksene bliver leveret i to-go krus, men der er ikke sparet på hverken pynt, finesse, friske råvarer … og heller ikke alkoholen; alle drinks er med 4 cl alkohol.

Vi bestilte klassikeren Strawberry Daiquiri med Absolut vodka, frosne jordbær, limesirup, rørsukker og friske jordbær, en Gin Hass med Beefeater London dry gin, mango sirup, Lemon sodavand, frisk lime, en Københavner Stang med Absolut vodka, friskpresset appelsinjuice, vanilje, ananassirup og flødeskum og en Mojito med Havana club 3 års, mynte, frisk lime, rørsukker, danskvand.

To for éns pris torsdag – lørdag

Fire drinks var nok til, at mindst én af os blev godt bedugget, og alle drinksene var perfekt afstemt – hverken for søde eller for stærke i smagen. Københavnerstangen var især helt genial, og smagte FARLIGT godt.

Derudover kan du vælge mellem alt fra Dark ‘N Stormy, White Russian, Espresso Martini, Pina Colada, Tom Collins og bloggerdrinken over dem alle: Aperol Spritz.

Prisen for drinksene starter på 85 kr.

Drinksene kan bestilles to-go hele dagen, og kigger du forbi efter kl. 21 (torsdag-lørdag), så får du endda 2 for éns pris.

Nyt menukort betyder også nye cocktails på vores drinkskort🥂✨ Bl.a har vi fået Lillet – den tidsløse aperitif, som er…

Slået op af Cafe PeaceOnsdag den 4. marts 2020

 

Hvad: Drinks to-go
Hvor: Café Peace, Boulevarden
Hvornår: Hele sommeren

Du kan selv dykke ned i drinkskortet her.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her

Masser af lækkerier: Fem ting du skal smage på Aalborg Streetfood

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

18. maj genåbnede Aalborg Streetfood med masser af nyheder – både i form af nye madboder, men også nye tiltag med fokus på oplevelser som eksempelvis en arkadehal, brætspilslounge og meget mere.

På madfronten kan vi nu nyde gensynet med flere af de populære “gamle” street food-boder. Eksempelvis Desserten og Duck It …men der er også plads til flere nyheder.

Der er blandt andet kommet en bod med srilankansk street food med navnet The Dosa Spot, en ny pasta-bod, jamaikansk street food i boden On Fyah og så ikke mindst Stegt Flæsk-boden.

Pinsevejret har været fuldstændig forrygende i Nordjylland, og det kunne også ses hos Aalborg Streetfood, da vi besluttede at lægge vejen forbi i dag, søndag eftermiddag.

Der var masser af mennesker, masser af højt humør, og selvfølgelig masser af håndsprit.

Det her SKAL du smage

Der er hele 16 boder at vælge imellem, og det geniale ved streetfood-konceptet er jo netop, at man kan vælge lige den ret, man ønsker og dele den med familie og venner – både inde og ude i det gode vejr.

De mange valgmuligheder gør det naturligvis også meget (MEGET!) svært at udpege yndlingsretter.

Vi valgte helt simpelt at gå et par omgange blandt boderne, og udvalgte de fem retter, som vi blev mest fristet af i dag.

Vi startede naturligvis med en omgang fisk (vi er vel tæt på vandet) i to varianter. Første ret var en klassisk omgang Fish & Chips fra The Fish Project til 95 kr.

Noget andet, som vi elsker ved streetfood-køkkenerne er, at man kan observere de dygtige kokke lave maden. Her var det for eksempel betryggende at se, at fisken var helt frisk og blev paneret og friteret til bestilling.

Det kunne bestemt også smages, og den obligatoriske tartarsauce løftede den op til én af vores absolutte favoritter i dag.

Og apropos fisk …

Sushi er jo altid et sikkert hit, og det kan du også stadig få på Streetfood i boden Street Sushi – Sushi & Wagyu burger.

Til 125 kr. fik vi 8 stk. Sushi Salmon Teriyaki med Gyoz.

Det tog cirka 10 minutter fra bestiling til de frisklavede stykker stod foran os. Smagen sad lige i øjet, og risene var dejligt luftige og tilpas sur/søde. Gyozen var helt suveræn!

Fra frisk fisk til fed and

Duck it er stadig en af de mest populære boder på Streetfood, og det forstår man godt, når man smager deres Duck And Chips, hvor fritter (friteret i andefedt!) møder det møreste andekød og en lækker sauce.

Prisen er høj (80 kr.), men smagen er stadig fuldstændig forrygende.

Vi elsker gris i det her land, og du kan så sandelig få tilfredsstillet din trang på det nye Streetfood. Vi kunne simpelthen ikke lade være med at bestille en Flæskestegsburger fra boden Flæskesteg til 75 kr.

Du bestiller naturligvis brun sauce til din burger (+ 10 kr.), som du kan hælde ud over din burger ved bordet (husk at optage det til Instagram!).

Kan du ikke få gris nok, kan du lægge vejen forbi den helt nye bod Stegt Flæsk, hvor du kan bestille helt tre slags forskellige slags stegt flæsk (almindelig, BBQ eller chili).

Vi bestilte en omgang BBQ flæsk med rødbeder til 95 kr.  – som naturligvis også bestod af masser af kartofler og tyk persillesovs.

BBQ-smagen kunne godt have været lidt mere powerfuld til vores smag, og persillesovsen var lidt for tyk, men det stegte flæsk var til gengæld stegt til perfektion.

Alt i alt et positivt gensyn med Aalborg Streetfood, hvor der igen er fuld af liv og mad fra alle verdenshjørner.

Følgende madboder står klar på det nye Aalborg Streetfood

Fish & Chips

Pizzeria de Amicis

Stegt flæsk

Spyd & Pita

Burgers & Shakes

Pulled Duck

Flæskesteg

On Fyah – Jamaican Street food

Bangkok Thai Kitchen

Indisk

Street Sushi – Sushi & Wagyu burger

The Dosa Spot

Dim Sum

Confusion Street Food – Sandwich & Wrap

Marrakech Street Food

Desserten

Arkadehal, brætspil og stort lounge-område

Ud over nye madboder i Aalborg Streetfood – Køkkenfabrikken er der også sket en helt masse med de omkringliggende arealer.

Som vi skrev tilbage i marts, har de nye ejere store planer med Street Food-området, hvor fokus er på oplevelsesøkonomi.

Der er blandt andet blevet plads til et loungeområde med fokus på brætspil, hvor man kan mødes med familie og venner .

Derudover er der også det populære Shuffleboard, som allerede er populært i andre storbyer som København og Oslo.

Vi kan også se frem til et stort koncertomåde, to karaoke-rum og en arkade-hal, hvor væggene allerede er blevet udsmykket med diverse spilfigurer som Mario og Sonic.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her