Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

4000 borgere berøres: Aalborg Kommunes sygeplejersker strejker på ældreområdet

Af Stine Kjølby Christensen

Alle sygeplejersker ansat i ældreplejen i Aalborg Kommune strejker fra den 19. juni 2021 som følge af en lovligt varslet konflikt.

Dansk Sygeplejeråd (DSR) har varslet konflikt mod ældreområdet i Aalborg Kommune i forbindelse med overenskomstforhandlingerne med Kommunernes Landsforening (KL). Parterne er ikke nået til enighed, og derfor strejker sygeplejersker ansat i ældreplejen fra den 19. juni 2021 kl. 7:30.

Aalborg Kommune har cirka 400 sygeplejersker, som leverer sygepleje til omkring 4.000 borgere i kommunen.

Borgere får direkte besked

Aalborg Kommune er i fuld i gang med at kontakte de cirka 4.000 borgere, som modtager sygepleje for at give hver enkelt besked om, hvad de får under strejken.

Livsvigtig behandling udføres

Under strejken må sygeplejerskerne fortsat udføre behandling, som er livsvigtig eller ikke kan udsættes uden risiko for varige følger. Det betyder, at nogle ældre fortsat vil få besøg af sygeplejen, mens andre må søge hjælp hos pårørende, naboer eller egen læge.

“Mange ældre i eget hjem er afhængige af sygeplejens hjælp til fx at dosere medicin eller skifte forbindinger, men hvis behandlingen ikke er livsvigtig, så må vi ikke hjælpe dem under strejken,” forklarer ældre- og sundhedschef Carsten Møller Beck.

Han understreger, at Aalborg Kommune har et nødberedskab i sygeplejen til at dække livsvigtig behandling:

“I de kommende dage kontakter vi rigtig mange af kommunens ældre for at forklare dem om strejken og vejlede dem i, hvordan de kan klare sig selv eller med pårørendes og egen læges hjælp under strejken,” siger Carsten Møller Beck.

Hjemmepleje ikke berørt

Hjemmeplejen i Aalborg Kommune er ikke berørt af strejken i sygeplejen, og alle modtagere af hjemmepleje vil dermed fortsat modtage den hjemmepleje, de er vant til.

Del artikel

Andre læser også