Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter anonyme breve: Aalborg Kommune vil undersøge sag om overvågning

Af Emil Kjær Jørgensen

Aalborg Kommune vil bede KL undersøge sag om overvågning.

Det meddeler de i en pressemeddelelse.

Det er vigtigt, at sagen undersøges til bund, og at der ikke kan sås tvivl om undersøgelsens uvildighed.

Det handler sagen om

“I to anonyme breve er der rejst en række spørgsmål om, at der har fundet overvågning sted i den daværende Familie- og Beskæftigelsesforvaltning – det nuværende Job og Velfærd. Det skal undersøges grundigt og uvildigt”, forklarer direktør Arne Lund Kristensen, Job og Velfærd.

Job og Velfærd vil derfor nu rette henvendelse til KL for at bede dem stå for undersøgelsen. Det skal skabe sikkerhed for, at der ikke kan rejses tvivl om undersøgelsens uvildighed.

“Vi tager denne sag meget alvorligt, og jeg har i dag besluttet, at vi vil rette henvendelse til KL for at bede dem stå som tovholder for en uvildig undersøgelse af de spørgsmål og udsagn, der er kommet frem i de anonyme breve.

Derudover er vi allerede i dialog med en ekstern partner omkring at få undersøgt arbejdsmiljø-delen i det nuværende IT-center. Vi vil bede KL være tovholder på hele processen og give et bud på et koncept for, hvordan undersøgelsen kan gennemføres.

Dette vil komme til høring i såvel Aalborg Kommunes samarbejdsudvalg LMU, FMU og HMU,  Aalborg Kommunes direktørgruppe, Job- og Velfærdsudvalget samt Økonomiudvalget. Det er vigtigt for os, inden vi går i gang med undersøgelsen, at vi kan se hinanden i øjnene og være sikre på, at vi får hver en sten vendt”, udtaler Arne Lund Kristensen.

Derudover vil Aalborg Kommune bede KL overveje en model for, at også tidligere medarbejdere kan henvende sig, hvis de har konkret viden om, at der har fundet overvågning sted.

“Jeg vil gerne understrege, at vi i forvaltningen er åbne overfor alt, der kan få denne sag belyst grundigt, og jeg vil opfordre alle, der har yderligere vinkler til nu at få dem spillet ind til den uvildige undersøgelse”.

Del artikel

Andre læser også