Aalborg Kommune om skolelukning: Imponerende opbakning fra forældrene

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Statsministeren udtalte på gårsdagens pressemøde en stor tak for det ansvar, som hver enkelt borger i Danmark tager i disse dage.

“Jeg oplever, at langt de fleste danskere bakker op om de både store og drastiske beslutinger, som der er truffet og som skaber forandringer i alles hverdag”, sagde hun blandt andet.

I Aalborg Kommune oplever man også stor opbakning til de mange tiltag, som er nødvendige i denne tid.

Fra mandag d. 16. marts er alle skoler, landsbyordninger, DUS-ordninger, klub- og fritidstilbud lukket, og lukningen bliver håndteret flot af både medarbejdere og forældre.

Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

“Det er en helt ekstraordinær situation, vi er trådt ind i. Men for mig står ét klarest, nemlig hvor flot alle håndterer det, vi så hovedkulds er blevet kastet ud i.

Der er en masse praktisk, som skal falde på plads på kort tid, og vi er taknemmelige for den forståelse og opbakning, vi møder, fra både medarbejdere og forældre”, siger Skoledirektør Jakob Ryttersgaard.

Nødpasning på skoler og i landsbyordninger

Højeste prioritet for skolerne i Aalborg Kommune har været at etablere nødpasning for elever, hvor begge forældre varetager kritiske funktioner i den offentlige eller private sektor, eller som – på trods af myndighedernes opfordring til at holde børn hjemme – ikke har andre pasningsmuligheder.

Pasningen vil, som situationen er lige nu, blive varetaget af lærere og pædagoger, som eleverne kender fra skolerne og landsbyordningen.

“Vi har fokuseret på først og fremmest at kunne være der for dem, som har mest brug for hjælp. Derfor har vi etableret nødpasning på skolerne, ligesom vi naturligvis tager os af børn og unge med særlige sociale, pædagogiske eller behandlingsmæssige behov”, siger Skoledirektør Jakob Ryttersgaard.

Ud af næsten 20.000 elever i kommunen, har kun 175 elever meldt om behov for nødpasning.

Noget, Skoledirektøren kalder “En imponerende opbakning fra forældrene i vores skolevæsen, som vi er meget taknemmelige for.”

Fjernundervisning på nettet

Siden Statsministerens udmelding om skolelukninger og hjemsendelse af offentlig ansatte, har der været travlt på skolerne og i Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune for at tilrettelægge nødpasning og fjernundervisning, så medarbejdere og elever de næste 14 dage også kan give og modtage undervisning.

Blandt andet har Skoleforvaltningen oprettet en hjemmeside med en samling af materialer og inspiration til at tilrettelægge fjernundervisning.

“Jeg synes virkelig, at vi viser et samlet skolevæsen, hvor vi passer på hinanden og forsøger at gøre hverdagen for børn og unge i vores kommune så forudsigelig og tryg, som den kan blive, i en usædvanlig situation.

Heldigvis har vi nogle rigtig dygtige lærere og ledere på vores skoler, som nu finder nye veje og gør det overskueligt at tage del i spændende onlineundervisning med udgangspunkt i den computer eller device, som eleverne til daglig bruger i skolen. For selvom undervisningen nu foregår hjemme, har forældrene ikke overtaget undervisningspligten”, siger Skoledirektør Jakob Ryttersgaard.

Det er ikke forventningen, at fjernundervisningen kommer til at fungere gnidningsfrit fra dag et på mandag den 16. marts, men meget materiale er allerede sendt ud til forældre og elever via Aula, og skolerne og Skoleforvaltningen vil løbende justere og tilrette fjernundervisningen.

”At skulle arbejde med fjernundervisning som den primære undervisningsform er i sagens natur nyt for både elever, forældre og skolens medarbejdere. Det kræver nye måder at samarbejde om børnenes læring på, og det er klart, at vi alle kommer til at blive klogere undervejs”, siger Skoledirektør Jakob Ryttersgaard.

Sammen hver for sig: Kom med til Danmarks største påskefrokost

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Danmark er lukket ned, og årets påskefrokost bliver ikke den velkendte sammenkomst med familie og venner.

Men selvom COVID-19 har vendt op og ned på hverdagen, skal der stadig være plads til at hylde fællesskabet og vores højtider.

Derfor vil Aalborg Akvavit og Gastromand samle danskerne om påskebordet, hver for sig.

Det skriver de i dag i en pressemeddelelse.

Danskerne opfordres til at holde fast i en af påskens bedste traditioner, også selvom det hyggelige frokostselskab i år er reduceret til husstandens familiemedlemmer.

Selvom du ikke skal lave mad til mange, skal der selvfølgelig stadig serveres gode påskeklassikere. Gastromand går forrest i forberedelserne og deler løbende deres bud på årets påskeretter, mens Aalborg Akvavit guider dig til påskeskænken.

Sådan foregår Danmarks største påskefrokost

Frokosteventet er et virtuelt fællesskab, søndag den 12. april, hvor danskerne kan sætte sig til bords fra kl. 13 til 16.

Hele oplevelsen deles med hinanden og resten af Danmark under #Danmarksstørstepåskefrokost på instagram og Facebook.

”Det kan godt være, at Corona-krisen forhindrer os i at mødes fysisk, men vi nægter at lade en pandemi holde os fra at have en klassisk påskefrokost med gode venner – sammen, hver for sig. Og vi er overbeviste om, at mange har det som os!

Så i år, er vi nødt til at være lidt kreative,” fortæller Frederik Lundberg, der er en del af teamet bag Gastromand.dk.

”Aalborg Akvavit er en naturlig del af det danske frokostbord. Men i år står familie og venner sammen på afstand, i stedet for at samles til det store påskebord.

Mange er spredt i hele landet og derfor er Aalborg Akvavit gået sammen med Gastromand, om en skål til alle, der savner sidemanden til påskefrokosten,” fortsætter Lajs Kaznelson, International Kategorichef, Aalborg Akvavit.

Sådan forbereder du dig

Du kan forberede dig på årets påskebord med inspiration til lækre opskrifter på gastromand.dk.

Fra den 1. april, kan du også lytte med på Radio NOVA, hvor du kan følge forberedelser på Danmarks største påskefrokost sammen med Aalborg Akvavit og Gastromand.

Hvad: Danmarks største påskefrokost
Hvor: Facebook og Instagram under #Danmarksstørstepåskefrokost
Hvornår: Søndag d. 12. april fra kl. 13-16

Rapport med friske tal: Antallet af indlagte i Nordjylland holder sig stabilt

Skrevet af: Redaktionen

90 danskere er nu afgået ved døden smittet med Corona-virus.

Det er 13 døde det seneste døgn. Det er dagens dårlige nyheder.

Men der er også små lyspunkter at finde i dagens overvågningsrapport fra Statens Serum Institut.

For første gang her i Corona-krisen er antallet af indlagte i hele Danmark faldet.

Ganske vist kun med 4 personer fra 533 til 529 personer, og det hænger desværre nok sammen med antallet af dødsfald.

Er ikke erstattet eller mangedoblet med nye indlagte

Lyspunktet er imidlertid, at de ikke samtidig er erstattet eller mangedoblet af nye indlagte, sådan som kurven har været i eksempelvis Italien og Spanien.

Antallet af indlagte i Nordjylland heriblandt på Aalborg Universitetshospital stiger på ingen måde eksplosivt.

Faktisk ligger de nogenlunde stabilt. De faldt med 10% søndag, steg med 15% mandag men er faldet igen tirsdag med 6%.

31 indlagt i Nordjylland

Og på landsplan er Nordjylland langt bedre stillet end de øvrige regioner på antal indlagte.

Mandag var tallene 33 indlagt på sygehusene i Nordjylland med 9 på intensivafdelingen, heraf otte i respirator.

Tirsdag d. 31. marts siger Epidemiologisk overvågningsrapport, at i Nordjylland er nu 31 indlagt med 12 på intensivafdelingen, heraf otte i respirator.

Det oplyses desværre ikke om det skyldes, at patienterne er døde de seneste døgn eller udskrevet.

Nordjylland er klart den region som har det bedst lige nu i Corona-krisen. Ud af de i alt 529 indlagte på de danske hospitaler er kun 30 af dem her i Nordjylland.

Der er dog ingen tvivl om, at det selvfølgelig lynhurtigt kan vende, hvis man tager for let på myndighedernes anbefalinger om at opholde sig mest muligt hjemme, og uden for vise hensyn, tage afstand og vaske hænder.

Har du en social – eller sundhedsfaglig baggrund kan du nu tilmelde dig Aalborgs Corona-jobbank. Se hvordan Asta Witt gjorde her

Meldingen regeringen frygter: I næste uge kan vi ramme 18 grader og sol

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Hvis vi bliver hjemme, holder god afstand og stadig isolerer os mest muligt, så kan Danmark gradvist og forsigtigt blive åbnet op efter påske.

Sådan lød det fra statsminister Mette Frederiksen på sit pressemøde i går.

Men stod det til regeringen og politiet, der skal sikre at folk ikke forsamler sig på mere end 10 personer, så var det nok bedst, hvis det bare regnede og stormede frem til 13. april.

Sådan bliver det ikke. Tværtimod.

For i løbet af weekenden vil vi opleve et større vejrskifte, som sender et højtryk ind over Danmark.

Over 17 grader på mandag

Her i Aalborg har DMI lige en prognose på 17,9 grader og sol på mandag.

Vagthavende hos DMI Klaus Larsen bekræfter over MigogAalborg, at temperaturerne vil stige markant i næste uge.

“Frem til søndag vil de ligge på 7-8 grader, men herefter begynder varmluften at stige, og temperaturerne vil herefter ligge på 12-13 grader.

Det begynder for alvor at se pænt ud mandag, hvor vi i Aalborg kommer til at passere de 15 grader,” lyder det fra Klaus Larsen.

Varmen kommer op til påske

Onsdag tegner også god på over 16 grader, men det er selvfølgelig langtids-prognoser som kan svinge. Man skal også huske på, at i weekenden oplevede Hovedstaden et større snefald.

Men varmen og solen ser altså ud til at komme op til påsken. I Sønderjylland regner man endda med, at temperaturen rammer de 20 grader.

Lige nu er det dog usikkert, hvorvidt selve påskedagene holder på de højere tocifrede temperaturer.

Kan vi forvente, at forårstemperaturerne er kommet for at blive?

“Det er ikke utænkeligt, at temperaturerne falder meget igen.

På denne årstid er vi afhængige af, hvor vinden kommer fra. Får vi vind igen i nord, så daler temperaturerne og der skal jo noget landopvarmning til, før vi kommer op på den slags temperaturer, som vi får i næste uge,” forklarer Klaus Larsen.

Hvis man har lyst til at komme ud og nyde det gode vejr, så har MigogAalborg lavet en guide til, hvor man kan tage hen i naturen tæt på Aalborg langt væk fra mange mennesker.

Den kan du læse lige her