Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gælder fra i morgen: Nye regler for dieselbiler i Aalborg

Af Nathalia Hentze Nielsen

I morgen træder nogle helt nye regler i kraft i Aalborg Kommune.

Reglerne gælder for dieseldrevne personbiler i miljøzonen, og lever din bil ikke op til reglerne, kan du risikere et bødeforelæg på 1.500 kroner.

“For at få renere luft til de mennesker, som bor og færdes i de store byer, har København, Frederiksberg, Odense, Aarhus og Aalborg Kommune etableret miljøzoner med skærpede krav til dieselkøretøjer.

Partikelfiltre til dieselkøretøjer er med til at mindske partikelforurening i byerne. Der er allerede krav om partikelfilter til ældre dieseldrevne varebiler, lastbiler og busser.

Fra den 1. oktober skal alle dieseldrevne personbiler også have et partikelfilter. Kravet om partikelfilter gælder både danske og udenlandske dieselkøretøjer.

Du kan risikere at få et administrativt bødeforelæg ved færdsel i miljøzonerne, hvis dit dieselkøretøj ikke lever op til miljøzonekrav,” oplyses det i en kampagnevideo fra Miljøzoner.

Hvis du er i tvivl om din bil lever op til reglerne, kan du indtaste dit registreringsnummer og tjekke her.

Hvor er miljøzonen?

I Aalborg Kommune er miljøzonen placeret i midtbyen.

Du kan se præcist, hvor den går til på dette kort.

Det grønne område er miljøzonen, og det røde område er transitruter.

“I Aalborg er Vesterbro og Strandvejen fra Vestbyen til Limfjordsbroen transitruter, markeret med rødt på kortet. På disse veje kan alle køre.

Transitruten er udpeget for at sikre mulighed for gennemkørsel via Limfjordsbroen, hvis der er spærret gennem Limfjordstunnelen. Særtransporter, der ikke må køre gennem Limfjordstunnelen, kan også bruge transitruten,” skriver kommunen.

Del artikel

Andre læser også